Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zanet - manzel pořád ještě neměl čas mi to předělat do těch MP3, musím ho večer popohnat. Snad nezapomenu
Ahojte holky, nepatřím do vaší diskuse, ale občas si ji pročítám a taky si říkám, jak ten čas letí, pamatuju si, jak Varenka zjistila, že čeká mimi a ono už je na světě!! ![]()
Ale proč píšu, potřebovala bych znát váš názor na píchání a bolest ve vaječnících. Dnes jsem 23 DC a tak 5 den mě hodně píchá v levém vaječníku, občas je to bolest až jakoby z boku. To jsem nikdy neměla, vždy mě před MS bolel celý podbříšek a pak mrška přišla. Zánět to podle mě není, protože mě to např. nebolí při sexu a to by zánět bolel. Prsa jsou normální, jen mě bolí na dotek bradavky. Neměla jste to některá s tím vaječníkem? Děkuju moc!!
No já měla takové píchání v boku v prosinci - a sama vidíš na metříku…
![]()
Holky v práci se mi smály a ptaly se každý den : „copak dělá bokovka?“
Prsa jsem tehdy studovala dennodenně a byla jsem zklamaná, že nic necítím, myslela jsem, že kdybych byla těhu, že by se to poznalo hlavně na prsou - a vidíš, bokovka stačila…
![]()
DRŽÍM PALCE!!!!
Týýý jo, tak jsi mě moc překvapila a potěšila!! Já jsem vůbec nevěděla, že by to mohl být těhu příznak, všechny holky vždy píšou, že podbříšek bolí, jako by měla přijít MS, ale tohle je fakt jiné. Říkala jsem si, že těhu být určitě nemůžu, když to jde až kdesi z boku a ejhle
A bylo ti už před MS špatně? Mně bývá trochu šoufl hlavně večer. Třeba včera jsem ležela v postli a měla jsem zároveň strašný hlad a zároveň pocit, že když něco sním, tak to hned vyhodím, tak jsem nakonec cumlala v posteli želé bonbony, přítel zuřil, ale aspoň trochu to pomohlo ![]()
Tak v tom tě zklamu, Marinko, mě špatně nebylo ani trochu
Mohla jsem jíst, co jsem chtěla, jediný příznak byl, že jsem prakticky usínala ve stoje už tak v šest večer a to až do 12.tt
- holky mě připravovaly na příliv energie ve druhém trimestru a opravdu ta spavá nálada povolila tak asi od 13.tt a už to bylo v pohodě. Teď už si připadám jak velryba…
![]()
Marinko, ja jsem mela taky pichani asi 4-5 dni po ovulaci a trvalo to 4-5 dni. Mela jsem to ve dvou cyklech. V tom druhem jsem otehotnela. Ale jinak jsem nemela dlouho zadne dalsi priznaky. Jinak 14.DPO uz jsem mela pozitivni test, tak jeste par dni vydrz a do toho. Drzim pesti! ![]()
Díky žanet, s tím časem by to odpovídalo, začalo to u mě tak 5 DPO a dnes je to tak 4 den, co mě to píchá a pobolívá, tak uvidím, jak to bude trvat dlouho.. Myslím, že jestli mršku nedostanu do 28 DC, tak už se můžu radovat
Ale uvidíme, u tebe se v prvním cyklu i po tomhle mrška dostavila, tak u mě to může být taky tak.. Ale naděje umírá poslední, že jo? ![]()
Ahoj holky,
tak se nám dneska trochu zatáhlo, tak se aspoň trochu zchladíme…
Dneska jsem byla u Dr. na kontrole po šestinedělí, tak vše v pořádku, předepsal mi anitkoncepci, tak na to můžem zase vlítnout
Tak jsem zvědavá, prý to je poprvé po porodu nic moc…
Zjistili jsme s mužem zajímavou věc, tak vám to holky-těhulky musím říct, třeba se vám to bude za pár měsíců hodit
Když nám malá usne v náručí a chceme ji položit do postýlky na záda, tak je okamžitě vzhůru a chce se zase nosit, dokud neusne, tak ji zase položíme a zase se vzbudí… A tak ji radši celý den nosím v šátku. Jenže mě už bolí záda, tak jsem si říkala, že s tím něco musíme udělat. A tak ji manžel nosil, dokud neusla a položil ji na bříško, otevřela jedno oko a hned usla
Říkala jsem si, že to je náhoda, ale zkusila jsem to včera v kočárku, opět s úspěchem a teď taky. Nevím, čím to je, ale je to zázrak
Vím, že se teď moc nedoporučuje dávat děti spát na bříško, že by se mohly udusit, tak ji pořád kontroluju, ale myslím, že v klidu.
MarinkaCu - No, těhu by to být mohlo, ale víš jak - nechval dne před večerem. Já jsem měla všechny těhotenské příznaky asi rok před každou MS. Pak jsem jeden měsíc neměla žádné, dokonce ani prsa mě nebolely… A výsledek teď spí v kolíbce. Ale v tom podbřišku mě taky píchalo, ale až tak kolem 6tt. Ale slyšela jsem, že u hodně holek to byl jeden z prvních příznaků těhotenství. Tak ještě pár dnů vydrž. Já jsem testovala až cca 20 dní po ovulaci, protože jsem měla nepravidelně MS. No, uvidíš, zda mrška přijde či nepřijde. Držím palce! ![]()
Děkuju moc holky!! Já tomu začínám věřit, protože je to tentokrát opravdu jiné než předchozí měsíce snažení. Snažím se na to moc nemyslet, ale je mi opravdu dost divně, dokonce se mi i střídají návaly horka a zimi, v pobříšku píchá stále.. Ale pořád to beru hóódně s rezervou, znám psychiku a to, jak dokáže potrápit. Ale dokud nepřijde mrška, je naděje
Určitě se po testování ozvu!
MarinkaCu - už to, že ses zapojila do této diskuze, je předpokladem k tomu, abys brzy objevila //. Zatím tady otěhotněla většina holek ![]()
Zanet - tak jsem ti poslala první písničku. Má 4MB, tak až ti přijde, napiš a pošlu ti další, ať ti nezahltím schránku ![]()
Marinko jak jsi na tom? Kdy testuješ? Občas tě zahlídnu ve snažilkách, máš všechny možné dobré příznaky!…
![]()
nogie: Zatím dobré, ale bojím se zítřka, že ta potvora přijde.. Jestli ne, testovat budu v pondělí, to už by tam mohlo něco být.. Píchání v podbříšku je pořád, teď už i na pravé straně, mírná nevolnost taky + pořádná únava, ale vše to jsou zatím nejisté známky těhotenství, tak uvidíme ![]()
Varenkoooooooo kdepak jsiiiii? ![]()
Market jak se osvědčila poloha na bříšku? Je to lepší s tím spaním?
To víš, sháním už všelijaké vychytávky předem…
![]()