Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CINQ - tak jsem jukala na fotecky do srpnatek a tam uz jsou nejaka miminka
nejaka dvojcatka a jeste jedno mimi
![]()
Cinq , o tom podpůrnem pásu jsem už četla, myslím, že o tom budu silně uvažovat. Teď spíš řeším čím mazat bříško a prsa. Poradíte?
Terri , uvidíš že se to doma vystříbří
Určitě mu to není šumafuk
Držím pěsti ať se to brzy srovná.
Terra miminka uz mame
dvojcatka a jedno miminko navic(myslim,ze 34tt se narodilo)ale vse je v poradku ![]()
Tak vidis,staci jednou vyhubovat a jake jsou zmeny ![]()
Zuzika Ja mazu uz od zacatku tehu,primo kremem pro tehotne(cim driv se zacne tim lepe(kuze potrebuje totiz cas)ale ta v CR neni.Ale staci se zeptat v lekarne ![]()
Co jsem ale cetla,staci normalni krem,hlavne aby byl mastny…proste cokoliv,ja myslim,ze to urcite pomaha ![]()
ZUZI - ja jsem si koupila u ROSMANNA krem pro tehotne, maji i na bradavky atd, byl docela levny, stal kolem 100,– a prijde mi v pohode, teda zatim jen testuju, jinak se mazu detskym olejickem s azulenem, akorat neni u nas nejak k sehnani.
CINQ - teda takovy drobeckove, a nemate tam nekde driv napsano jak se to podarilo atd. Rada bych si o tom precetla, porad lezu do cervence tak ted polezu i k vam, jsem hroznej smirak.
Terra napsano to tam jeste neni…Holky se jeste poradne neozvaly
…jinak ja nakukuju k Cervenci taky
ale jak se mi to blizi,tak mam bobky
uz aby to bylo za mnou ![]()
CINQ - aha, hlavne ze jsou miminka v poradku a co to, ze sli takhle driv?
Ja jsem se prave dozvedela, ze nedostanu vyplatu v praci, dokud nedam fakturu. No zavarila jsem si to sama, jelikoz jsem na neschopence a chodim do prace vesmes na cerno. Jsem to ale trouba, mela jsem zustat doma rovnou a mela jsem klid. Za chvilku dorazi sefka tak to budu resit, mam z toho zaludek na vode.
Zuzika - Já jsem mazala krémem Bonella. Prodávají ho v lékarně za cca 62,– Kč. Byla tu o tom někde nějaká diskuze a právě tentom krém si tam holky nejvíce chválily, takže jsem ho začala kupovat a také chválím
Nemám ani náznak jediné strie, břicho jako před tím ![]()
Cinq, Terra - já jsem taky v těhotenství šmírovala deníček holeko měsíc dříve, abych věděla, co mě čeká
Občas jim tam nakukuju i teď
No tak koukam, ze se tu resi spousta veci. Holky, kazdy chlap obcas zlobi. Ja jsem z manzela zase na mrtvici, kdyz mi chodi z prace teprve nad ranem domu. Rano mu domlouvam a malem jsme se pekne chytli. No div, ze jsem nechytla ja jeho pod krkem-ale zachranilo ho jen to, ze jsem drzela v naruci Adriennku. Rano na ni delal kukuc v postylce a pta se ji „no co na me tak cucucis“ a ja jsem si fakt nemohla odpustit poznamku, ze zkouma, co je to za pana, ze toho uz dlouho nevidela. ![]()
Co se ochuzeni vztahu tyka, tak bych rekla, ze je to ruzne. Zalezi na miminku a na tom, jak si ho rozmazlite. Nase princezna je rozmazle az hruza, ale je to moje vina (no mesicni navsteva babicek a dedecka udelala taky sve) a pak je to docela narocne. Ale nemuzu rict, ze bych toho litovala. Nemame sice na sebe s manzelem tolik casu jako driv, ale to miminko vam to vynahradi, mozna ten pertner je na tom hur.
Zanetko, uz jsi byla u doktora? Co ultrazvuk…? Jak se citis…?
Berusky mejte se krasne a ja jdu ulozit malou, spinka mi tu v naruci.
Gabriela
Pani, koukam Cinq, ze ty jsi ted zhava fovoritka na „rozdvojeni“. No koukam, ze budu muset nakukovat pravidelne, abych neco neprosvihla. No, zkusim to probrat s Adriennkou, treba mi to projde:o)))
Gabriela
Cinq , no jo, mas to zapar. Ale ty uz jsi zkusena mamka, tak se nic neboj, vsechno zvladnes. A miminko bude urcite patrit do rodiny, bude hodne ![]()
Marketko , ja jsem na tom jako ty, my jsme s Dannym porad spolu, pracujeme spolu, jezdime vsude spolu… tak z toho mam taky strach. Ale uz to zacina ted. Danny ted odjizdi na vystavu, poprve za 6 let tam s nim nebudu, ale asi si musim zacit zvykat. Prave proto chceme jen jedno dite, s jednim se da i cestovat, je to takove flexibilnejsi. Uvidime, jak to bude fungovat v realu ![]()
Gabi , na UTZ jsem nebyla, ale slysela jsem tlukot srdicka
Bylo to moc super, byla jsem nadsena. A byla jsem tam rada, ze tam byl Danny taky. Ptala jsem se na geneticky screening v 1. trimestru a nejdriv, ze ho nedelaji a dnes mi volali, ze me na to objednali. Takze ultrazvuk bude!
A jeste asi nejake odbery. Nejdriv mi to nechteli vubec udelat, pani rikala „a proc, dyt je ti teprve 33“, vsak vis, oni tu delaji vetsi testovani az po 35, to je ta magicka hranice, tak jsem ani nenalehala. Ale ted jsem rada. Bohuzel tam ale pojedu sama, 31.7. Tak mi snad daji aspon fotku pro Dannyho
A snad bude vsechno v poradku. Nedovedu si predstavit, ze bych mela nejake postizene miminko a muselat to resit az nekdy ve 20. tydnu. To uz by bylo docela krute.
Pani, manzel ti chodi domu nad ranem??? To chodi parit nebo tak tvrde pracuje? Ja mam pocit, ze tem chlapum najednou zacne chybet pozornost a spolecnost, mamky se venuji mimcum a oni si najednou pripadaji jak pate kolo u vozu.
Holky, byla jsem nakupovat, uz minuly tyden. Byla jsem v oddeleni pro tehulky a vubec nic se mi nelibilo. Zkousela jsem si jedny kratasy a ty mi byly velke
A vcera jsem rikala tchanovi, ze jsem jeste nic nepribrala a on mi rika „ale vypada to, ze jo“
A Danny mi zas rikal, ze to vypada, ze vzadu (na zadku) mam jeste dalsi dve mimina… srandicky… na to je uzije. Je fakt, ze uz to brisko trochu vykukuje. Uz ted pomalu nemam v cem chodit. No nazdar ![]()
Zanet zkusena matka sice jsem
ale je to rozdil po 7 letech a z druhym prichazeji zmeny taky
ale urcite se to zvladne
doufam ![]()
Tak at ti testy vyjdou v poradku a jestli bude fotecka miminka,tak chceme videt taky ![]()
Gabrielle Tak jak jsi to probrala s holcinou?Muzes jsem mrkat casteji
ale uklidnim te…ja budu asi prenaset(a to dlouho
protoze se citim vyborne a ani zadne posle nic…a to se ho snazim vypudit ![]()
Jinak Partner a ja to je dlouha historie
myslim,ze s prichodem ditete se toho hodne meni,trosku se toho bojim taky,prece jenom kdyz jsem potkala pritele,tak uz jsem mela dcerku,je to trosku rozdil…ale jelikoz my jsme jak dva ocaskove
tak to bude slozite..A my jsme stejne nejradeji spolu(ja,on a dcerka)…no uvidime.
Pozdni prichody, ty u nas nejsou,pokud jeden nekam jde,tak vzdy rekne kdy tak nejpozdeji prijde a to plati.Jeste se nestalo aby jsme to nedodrzeli…to by asi neco zazil
kdyz se mi neco nelibi,umim to dat najevo ![]()
Holky nevite co je s Varenkou????
HOLČINKY MOJE ZLATÉ
moooc vás všechny zdravím a strááááášliváácky se omlouvám, že vás taaak zanedbávám - koukám, že MYŠKY mají préé
a HLAVNĚ – CINQ – boože, holčičko naše, vždyt ty už brzy budeš 2-násobná maminka
![]()
Je to až neuvěřitelné
a co naše OČKO NOGGIE
![]()
Holčinky moje, mám jen pár minůůtek, než se malinká probudí. Chci vám jen říct, že na vás stále moooc myslím a snad se dostanu k tomu, abych si přečetla, co jste napsaly. ![]()
Dala jsem do galééérky fotečku sebe a Sashenky ![]()
Tehulinky – přeji vám mnohem méééně sluníčka
a vám skoro-maminky – jsem s váma a mooooc vás mám ráda. Držte se zlatíčka moje
![]()
Vaše Varenka
Cinq, tak jsem to s Adriennkou probrala a mam to povolene, ale jen kdyz usne. Tak vlastne zase nevim na cem jsem, neb ona skoro nespi. Fakt nevim, pokom to to dite ma. Uf, tak to ti zavidim, ze se citis tak dobre. No jen tak dal ![]()
Zanetko, ja jsem teda ultrazvuk v 1 trimestru mela a bylo mi 28 let, ale je zase pravda, ze jsem za sebou mela dva potraty, takze to bylo prvni co mi delali. Ja jsem mela celkem asi 10 UTZ o monitorech ani nemluvim a poslech srdicka byl samozrejmost. To jsme holt my problemove. Fotecky by ti meli dat automaticky, ale radsi se pripomen a na velkem UTZ to rekni predem. My jsme si rekli az na konci a mala uz se blbe otacela…, takze jsme propasli skvele prilezitosti. Fotecky mame, ale mohly byt lepsi.
Manzel mi tak moooc pracuje, ale vcera prisel uz o trictvrte na devet, takze uspech. Asi ho budu muset vzdycky rano zdrbnout, aby prisel alespon trosinku rozumne domu. ![]()
Ahoj holciny jak se vede???To jsou zase horka a to mi v TV slibovali,ze bude prset a ono ho***
Mame tu 36 stupnu ve stinu,tak jsem rekla priteli,ze vecer jdem nakupovat
klimatizace v aute a v obchode
a zitra jdeme na prochazku do hor(male hory)abych se trosku osvezila(i kdyz asi ne o moc
a mozna i vypudime prdolu ![]()
Gabrielle to jsem rada,ze ti to povolila
takova hodna slecna ![]()
Varenko mame te taky moooc radi ![]()
Gábi tada Adriennka vyrostla - týýýý brďo
![]()
Cinq koukám, že máte teploty jako u nás
Je to děs, co? Mě to vedro zas až tak moc neubíjí, ale rozlézají se mi klouby a povolujou vazy, tak si užívám
Než se v posteli otočím z pravého boku na levý, tak u toho padne asi 300 nadávek a trvá to asi 5 minut
![]()
Na poslední kontrole v pondělí mi gyndr řekl, že Evča váží 3,3 kg tak se ani nedivím, že funím jak lokomotiva. Jestli zůstaneme 2 v 1 až do řádného termínu, tak asi porodím mini slona…
![]()
Žanet už ti končí to spací období, připrav se na příliv energie ![]()
Všechny ostatní mooooc zdravím!!! ![]()