Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cinq některé tchýně jsou - všechny stejné…
![]()
Žanet nestresuj, bude líp! Harantovi nafackuj - uvidíš jak se ti uleví…
(i když u vás v Americe je to trestný čin - tak raději ne-e
)
Ptala ses na „uskladnění“ mimina - tak my máme postýlku, která bude hned vedle mé postele. Dát malou do vedlejšího pokoje bych asi neměla odvahu - děsí mě syndrom náhlého úmrtí. ![]()
Varenko jak je? Už máte s malou zaběhaný režim? Jak zvládáte ty horka?
Holky, dik, uz je mi lip ![]()
Cinq, no jo, mozna to jsou hormony, ale mozna taky tchyne chyta nejake hnizdici instinkty
Normalne ji vysvetli, ze si sice vazis, ze se ti snazi pomahat, ale ze zatim zadnou pomoc nepotrebujes a ze ji urcite reknes, hned jak budes neco potrebovat. Ona uz se chudina taky tesi na vnoucka, tak si to tak neber, chce mit potrebu, ze je uzitecna, tak pro ni nejakou tu praci vymysli. Treba at vysije nejaky obrazek, ktery by se ti hroooozne libil pro Gabrielka do pokojicku
To by ji melo na chvili zabavit.
Jo a zrovna od tebe to zni srandovne … s praci to neprehanej… jsi tehotna
Neboj, ja jen v ramci moznosti. Ale ty by ses mela zacit setrit a odpocivat, nemyslis? ![]()
Jo, Nick pomuze odstanit stary koberec, ale malovani mu nesverim. Zvlast pokud to bude pokoj pro hosty nebo pro miminko.
On pomaha, teda kdyz se vzbudi pred polednem
Aspon Dannymu v hangaru, ale Danny mu za to samozrejme plati. No jo, Amerika.
Noggie, tak to se mi libi, jak to mas vymyslene. Ja to budu resit podobne s tou postylkou. Myslim, ze je to takovy rozumny kompromis.
Tos me rozesmala s tim harantem
On teda fakt nekdy je. To vis, ze by se mi ulevilo, ale Danny telesne tresty neuznava. Nick je teda rozmazleny desne, takze myslim, ze mlaceni ted by mu uz stejne nepomohlo. Myslim, ze by me prebil
Ale nekdy mu v duchu aspon pekne nadavam. Uz to pomaha ![]()
Bože jak já si vzpomenu na svou kariéru au-pair ve Francii… ![]()
3 rozmazlené frantíky jsem mydlila hlava nehlava - dostali tvrdou českou výchovu. V mých 18 letech mi absolutně nedošlo, že bych taky na to mohla doplatit - naštěstí ve FR to ještě nebylo (a myslím že ještě pořád není) tak tvrdé jako v USA. V Americe to pořád všechno řeší ústní domluvou, pak ať se nediví, že si čtrnáctiletý fakan obstará pistoli a vystřílí půlku třídy, protože má pocit, že se mu spolužáci za něco posmívali… ![]()
Já ty tři potvory seřezala na jednu hromadu a byl klid. Kupodivu si nikdy nestěžovali a dokonce prohlašovali, že mě mají ze všech au-pair nejradši ![]()
Rovnoměrně jsem rozdělovala mazlení a výprask a bylo to…
![]()
Zanet asi to budou hormony,ale kdyz ona zacina byt hrozna
vsechno chce delat a kupovat,rozumim ze to je jeji vnouce,ale ona musi pochopit,ze to je moje dite a ja chci neco delat taky
vzdyt ona napletla svetry a kalhoty uz na pul roku dopredu
minimalne…a dalsi dite uz neplanuju(dcerka mela byt prvni a posledni
jedine adopce(o ktere uz s pritelem premyslime a to dite ve veku dcerky ![]()
A mas pravdu,zrovna ja ti rikam aby jsi se s praci setrila
ale kdyz tak nad tim premyslim,ja se jak v tehu necitim,kdybych nemela to brisko a nekdo me tam porad nekopal,tak proste v tehu nejsem…
Noggie tak tady ta vychova je volnejsi taky(anebo ja jsem prisna
ale muzu videt rozdil mezi mou dcerou a frantiky…proste ceska vychova(a muzu rict,ze kazdy je prekvapen jake ma vychovani
a to se nechci vytahovat(i kdyz proc ne ![]()
Cinq věřím, že z dcerky jsou všichni na větvi. Myslím, že naše česká výchova obstojí všude ve světě.
Jak ale říkám - kdybych se někdy dostala do USA, tak by mě nejspíš zavřeli hned první den…
![]()
Noggie, tak to te obdivuju, ja jsem byla au pair v Anglii a tam se na ty hosanky taky nesmelo sahnout. Ale holky, mate pravdu. Nekdy je lepsi dat decku (malemu, ktere uz z toho ma trosku rozum) par na zadek nez mu to milionkrat objasnovat. Pokud neposlechne po treti po ctvrte, tak jsem pro
Jen ted presvedcit Dannyho. Ale treba to zrovna nase dite potrebovat nebude. Ja jsem bita nebyla a rozmazlena taky ne
Treba bude po mne ![]()
Cinq, ja se dnes taky necitim tehotna, je mi tak dobre, az se toho lekam a dokonce varim
Ale vsimla jsem si, ze uz mi zacina pucet brisko
a ze mi jsou male skoro vsechny kalhoty. Ach jo. To je jeste brzo!!!
Noggie a Zanet tak nastesti dcerka je hodne ditko
na zadek dostala za tech jejich 7 let minimalne,na jedne ruce bych to spocitala ![]()
Ale myslim,ze jsem byla prisna na ni uz od mala a ted se mi to ukazuje,ze to bylo dobre.
Kdyz jsem rekla NE tak to platilo a do ted to vi…takze to nemusim ani opakovat.
Zanet to nevadi,ze kalhoty jsou ti male
ja uz si tehu-kalhoty kupovala ve 12tt(myslim)proste nekomu to brisko roste hned a nekomu pozdeji ![]()
Ahoj holciny, tak mala je zatim v klidku, neco si mumla a hraje si s detskym mobilem, tak snad to snihnu dopsat.
Zanetko, predne dekuji za pochvalu male. Opravdu to strasne leti, az me to nekdy mrzi. Obcas si preju, aby byla zase to miniaturni miminko a pak zase aby uz sedela… Jsem ale stastna, ze je krasna zdrava a prospiva tak jak ma. Mam radost z kazdeho jejiho usmevu a pokroku…i kdyz pokroky dela i v lumparnickach a vztekani.
Docela chapu Tve pocity ohledne nevlastniho syna. Ono je to tezke s vlastnim pubertakem, ne tak s nevlastnim a jeste amikem. Mislim, ze se asi ve svem veku bude tezko smirovat s nevlastnim sourozencem, ale ono to nejak dopadne, neboj. Jen at si chlapec zvyka. Hlavne se nestresuj a kasli na to.Nemyslim si, ze je to od Tebe hnusne. Konec koncu mu neprejes nic spatneho ne?! Prat nekomu aby si zaridil brzo vlastni zivot, postavil se na vlastni nohy, neni nic, za co by jsi se mela stydet i kdyby slo o Tve vlastni dite.
Ja delam Adriennce taky pokojicek, ale nepredpokladam, ze by v nem spinkavala pres noc driv nez od 1 roku. Pak se uvidi. Ona nechtela byt od sameho zacatku v postylce, takze jsem ji dala do nasi postele i pres me puvodni predsevzeti, ze to v zadnem pripade neudelam (priznavam, ze to i pro me bylo pohodlnejsi-vytahnout prso, zastrcit prso a zadne vstavani. Jak jsem byla rozespala, byla mi strasna zima a to jsme topili jak sileni. Prebalovala jsem taky v posteli. Pres den na prebalovaku, ale mala spala i pres den v nasi posteli. To bych ale nedoporucovala, neb jsem ted vazne zvedava, jak ji budu ucit do postylky. Postylku bych si ale dala do loznice pokud je to mozne a nebo postel do jejiho pokojicku. Muzes si postylku prirazit jednou stranou k posteli a nechat treba i tu jednu stranu stazenou ci odmontovanou a tou to prirazit. Miminko takhle bude ve sve postylce, ale porad s Tebou a ty budes mit perfektni prehled. Nekde jsem cetla, ze dite asi do 1 roku nemas nechavat spinkat v samostatne mistnosti. Pres den spinka samo, ale ty jsi vzhuru a kontrolujes ho… Pres noc muzes usnout a ani ti neprijde, ze spinka nejak podezrele dlouho…
Na prival energie bych v tehu moc necekala, aby jsi nebyla moc zklamana. ![]()
Cinq, Tobe se to taky kvapem blizi co? Jo jo, fakt to leti, az se mi to nechce verit.
Omlouvam se, ale musim letet za tim nasim piskletem. Jeci tu jak na lesy, tak ji musim utisit nez zavolaji sousedi socialku.
Gabriela
Zanet, zatím jsme bez počítače
ale vše OK!
Mějte se krásně, snad se brzy zase připojím ![]()
Ahoj holky,
Cinq - myslím, že rozhodnutí, aby za tebou nikdo nelezl do porodnice a pak dva týdny domů je MOUDRÉ! Pro mě totiž na narození Viktorky bylo nejtěžší to, že za mnou pořád lezly nějaké návštěvy. Byla jsem z toho hotová. V porodnici ještě jakš takš, ale doma - lidi, které jsem neviděla tak půl roku si najednou vzpomněli, že žiju. Myslela jsem, že se zblázním. Mám ráda svůj klid a na návštěvy si moc nepotrpím a najednou jsem měla minimálně jednu denně, a ty návštěvy ke všemu nevěděly, kdy odejít. Byla jsem z toho docela unavená a rozlazená!
Zanet - pošlu ti ty písničky, jen je musím převést do MP3. Mám ti je posílat po jedné? Nebo jak rychlý máš net? Myslím totiž, že každá bude mít tak 3MB.
Jinak jsme dnes byli na kyčlích. Doktor byl hrozný
Věděla jsem sice, že je zlý (jako dítě jsem tam taky chodila), ale doufala jsem, že to byly jen blbé vzpomínky. No, řekl m, že musím malou balitna široko, což teda neumím, ani mi to momentálně nemá kdo ukázat a taky mi to v těch vedrech přijde otravné dávat takové vrstvy plínek. Ani tolik látkových plínek nemám
Kromě toho musíme u každého přebalování cvičit, což jsme teď doma zvládly hezky, ale když mi to ten doktor ukazoval, tak Viktorka křičela, jako by ji chtěl zabít… Ach jo…
Zuzi , diky aspon za kratkou zpravicku, moc jsem na tebe myslela! Jsem rada, ze je vse ok, takze obe miminka taky ![]()
Cinq , no jo, ja budu muset taky brzo vyrazit na nakupy. Ono brisko jeste neni tak velke, ale Danny mi porad rika, ze mi roste zadek. Asi jo, ani se nedivim, kdyz ted skoro nic nedelam. Nejaka rovnovaha musi byt, ne? Abych neprepadavala na bricho ![]()
Gabi , ja se s Nickem snazim vychazet jak nejlip to jde. Nekdy se mi zda, ze cim je starsi, tim to s nim jde lip, ze uz je trochu rozumnejsi, ale z toho se zas tak predvede, ze je mi z neho nanic. Hlavne nesnasim, kdyz odmlouva a nadava otci. Je to proste americka vychova, ja jsem byla vychovana jinak a i kdyz jsem otce v puberte zrovna moc rada nemela, tak bych si k nemu nic takoveho nedovolila.
S tou postylkou vedle postele uz jsem se rozhodla, ze to bude nejlepsi reseni, ale kdovi, treba mimi nakonec taky skonci u nas na posteli, i kdyz ted rikam rozhodne NE ![]()
Holcicky, mejte se krasne, Varenko, Noggie, Sasulko, Marketko, Adys, Terro a vsechny ostatni, preju vam krasny den.
Marketko, tak jsi me predbehla
Posli mi to po jedne. Rychly internet mam, ale ne zas tak… ![]()
Zanet - nějak mi nejde to předělat na MP3, budu muset počkat, až se manžel vrátí z práce a řeknu mu, ať to udělá a pak ti to pošlu.
Marketo to je prave ono,najednou se ozvou lidi,ktery jsem nevidela jak je rok dlouhy
coz teda ne!!!A tchyne to bude muset pochopit taky,ani moje mama tu kvuli tomu nebude,proste chci mit svuj klid a venovat se i dcerce,nechci aby si prisla odstrcena(protoze kazdy se bude venovat a nosit veci pro mimi…takze musim neco koupit i pro dcerku ![]()
Siroke baleni jsem mela s dcerkou taky a jelikoz je narozena v lete,tak si to uzila pekne
ale hlavne ze to je ted v pohode(my jsme dokonce meli sirokou vlozku primo od doktora)
A jak se mate?Jak spinkate v noci?Neni to tezke v tom horku?
Ziziku myslime na tebe…urcite zase napis ![]()
Zanet tak do zadku mi to slo pekne taky
pritel si ze me zacina delat legraci,ale co chtel to ma(az dodelame byt,tak ho odstrelim
ted ho jeste potrebuji
ale vis co,po porodu to schodime ![]()
Ostatni holciny kdepak jste
![]()
Ja jsem se krasne prospala odpoledne s dcerkou
ma porad horecky,ale uz je to lepsi a to ma v utery letet do CR…tak jsem zvedava.
Marketko , to mi nedelej, takhle me napinat!!! Uz jsem vas hledala i na internetu, ale nenasla ![]()
Cinq , vcera si ze me delal srandu dokonce tchan, ze mam velky zadek, ale Danny mi pak rikal „nemas“
(cesky) Takze je to sranda. Ale hlavu si z toho nedelam. Ted si dopravam papanicka, takze se ani nedivim, ze pribiram, ale pak se urcite budu snazit ty extra kila sundat.
Krasny den, holky!