Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všechny
, nevím jak je u vás, ale tady je to pořád na zdechnutí
To počasí je fakt už ukrutné
Žanet , no někdy se prostě zadaří… bohužel ti žádnou fintu neporadím, neb žádnou na fixy neznám
Kapsy taky zá:,–(ně neprohlížím, a ač neustále již x let manžela upozorňuju, že mu ty kapsy fakt nehodlám prohlížet, občas něco vyperu
![]()
No ale fakt máš aspoň důvod něco obměnit
![]()
Ahoooj
Jsem rada, ze se nekdo ozval.
Cinq , fotka je super, jsi kocka. Ja uz jsem svou dala do Mamin v zahranici (denicek). Zatim se mi vsichni smeji, jestli jsem pry snedla olivu apod…
, ale dnes jsem zjistila, ze uz jsem pribrala skoro 2 kg. To muselo byt ted posledni tyden, co Danny neni doma
Chudak se zdesi.
Gabriel Yves se mi libi, Yves je neco jako Ivo? To jmeno se mi libi, ale tady by to bohuzel nefungovalo. Ted mi pripada, ze uz si nejsi tak jista, ze budes prenaset
Myslim, ze sobota to jisti ![]()
Cinq, chtela jsem se zeptat, co to mas za vyrustky, ze ti nechteji dovolit rodit vaginalne? Mne vcera volali vysledky steru a taky to nebylo zrovna dobre. Budu muset na dalsi vysetreni. Mozna mam to same, co ty. ![]()
Zuzi , jee, ty mas novy metrik
Takze ty by sis prala chlapecky, ze?
Treba se to povede!
Tak jsem vcera byla nakupovat
Koupila jsem si joga kalhoty a dvoje trika s 3/4 rukavem. Jsem nadsena, vsechno je moc pohodlne. Neco z toho pocmaraneho obleceni jsme s tchyni sice zachranily, ale vetsinu ne. Co uz ![]()
Mejte se krasne! Z.
Ahoj Zanet , tak jsem zkoukla fotečku a s tou olivou je to vcelku trefné
Co se týče výsledků, hlavně se nestresuj, určitě si s tím poradí.
Metřík jsem se snažila dát univerzální
ale asi tak nevypadá, že? Zrovna dneska jsme s manželem diskutovali na téma pohlaví a oběma nám to je úplně jedno (dokonce ani on už nemluví o holčičkách
). Vlastně ani sama nevím jestli bych dala přednost klukovi nebo holčičce (nejlépe páreček
), je mi to fakt jedno ![]()
Chtěla bych zítra vyrazit na nějaké nákupy. Ono to vypadá že je celkem brzy, ale potřebovala bych hlavně nějaké prádlo
, na prsou to už je celkem znát
Takže se děsím jak budu vypadat za tři měsíce, resp. před porodem
Dolly Buster hadra
![]()
Zanet to jsem zapomela asi napsat
uz mi volali a ze vse je v pohode,neni to infekcni pro miminko a muzu rodit normalne ![]()
Ono slo o to,ze jestli ty moje vyrustky jsou rakovineho puvodu a mimnko by se toho napilo(nechapu jak) tak by mohl mit pozdeji(treba v 5 letech) rakovinu v krku(jestli jsem to pochopila spravne
proto delali ty odbery…urcite se neboj,protoze nebezpeci je jenom u porodu,ne v tehotenstvi(tak mi to rekli…) A dokonce to pry muzou odstranit i v tehotenstvi(u me lejzr)ale s tim jsem nesouhlasila,protoze jsem si rikala,co kdyby ho nejak poskodili
on ma prece jenom tu hlavicku uz tak nizko,ze bych se bala,to radeji ten cisarak…
Jdu se juknout na tvoji fotku a na tu tvoji olivu
a ze jsem kocka
dekuju…ale pry jsem reklama na hlad
to me nevideli v plavkach ![]()
Zuzika na zacatku se mi prsa naplnila velmi rychle taky
a od te doby nic
ani nepocitam,ze uz vyrostou…matka priroda me nema rada ani v tehu
zadna prsa pry neda ![]()
A jak se mas???
Cinq , to je dobře, že to s těmi výrůstky dopadlo takhle dobře
A úplně zděšeně koukám jak se ti ten termín blíží
to tak hrozně letí…
Ta prsa jsou nespravedlivost
mě zase naopak docela příroda nadělila
asi rok před těhu už jsem „přecházela“ na céčka a teď se děsím kam to dotáhnu (aspoň že manžel má radost
)
Jinak jsem si myslela, že už mě moje „drobné“ nevolnosti (píšu drobné, protože jsem ani jednou nezvracela a krom jednoho týdne, kdy mi bylo fakt docela ouvej to celkem jde
) zcela opustily, ale dneska ráno a vlastně celé dopoledne jsem měla dost. Teď jsem snědla něco málo k obědu (lžíci rýže a trochu masa na kari
) ale asi to pomohlo, protože je mi líp. Tak uvidíme. Jedem ke známým na návštěvu (kamarádka rodí za týden
) tak to snad přežiju.
Holky opatrujte se. A kde je vůbec zbytek - Varenko, Noggie, Markétko…a všechny ostatní, kde se touláte?
Holky, dik za komentare k olivce
Nahodou ja ten pupik vidim a myslim, ze na treti mesic uz je dost velky… bude hur ![]()
Cinq , tak to jsem rada, ze ty vyrustky nejsou rakovina. Tak se mi zda, ze ja mam to same nebo podobne. Mne rekli, ze mam „mild dysplasia“. Predrakovinovy stav, ktery se muze sam upravit nebo taky ne. Budu muset na vysetreni. Ach jo.
Tak to sis urcite oddechla, ze muzes rodit normalne, ze? Vim, ze ses na to tesila. (jestli se to da tak nazvat)
Urcite prirozene je lepsi, pokud to jde.
Zuzi , no jo, metrik vypada spis pro chlapecky, ale to nevadi, je moc hezky!
Presne jak rikas, mne uz je to taky jedno, co to bude. A cim vic nad tim uvazuju, tak si rikam, ze si to asi necham jako prekvapeni. Vsichni kolem to chteji vedet (hlavne Nick, ale obzvlast jemu tu radost neudelam), ale ja ani ne. Myslim, ze by bylo super se to dozvedet, az se to mimco narodi
No jsem zvedava, jestli uz v pondeli na tom UTZ nebudu zadonit, at mi rekne, co to je (to uz by mohlo jit poznat, ze?)
Ale NE, budu tvrda! ![]()
S tema prsama - mne se taky zvetsily a taky je mi pulka podprsenek moc mala, ale porad je nosim, ted funguji jako push upky
Ale do cecek asi jeste nejdu ![]()
Noggie , jak se vede? Kde mas fotecku ty? Honem napis. A jak se ma Evicka a jak pokracujete s domeckem. ![]()
Varenko, Marketko, Terko, Adys, Gabi, a vsechny ostatni, preju vam krasny slunickovy den
![]()
Ahoj holky,
nejdříve vás všechny moooooooc zdravím ![]()
My jsme se včera vrátili z první dovolené naší Viktorky a bylo to super! Myslím, že jsme si vybrali tu nejlepší dobu, kdy už s námi začíná komunikovat, směje se a vydrží i hodinku vzhůru, aniž by plakala.
Technické detaily , aneb co jsme měli s sebou
-
Přeprava dítěte - malou jsme celý týden nosili v šátku s výjimkou Prahy, kde jsme ji dali do golfek, do kterých nám pasuje autosedačka. Malá byla nadšená, protože to je přesně to, co ona chce - pořád se nosit, takže se jí to líbilo.
Kojení, přebalování - všude, kde to šlo. Měli jsme s sebou deku, takže většinou jsme si ji někde roztáhli, lehli jsme si, já jsem malou nakojila, pohráli jsme si s ní a šli jsme dál.
Spánek - První tři dny jsme spali v Českém Ráji. Dva dny v penzionu, kde teda první noc malá poznala, že není doma a moc se jí to nelíbilo a dvě hodiny nemohla usnout. Další noci jsem teda už nerosvěcovala, aby to nepoznala a spala v pohodě. Spala s námi v posteli mezi námi, kde jsme jí dali její malou madračku a bylo to super. Třetí noc jsme spali na zámku Hrubá Skála a pak tři noci poblíž Mníšku pod Brdy v nádherném penzionu.
Naše zábava - první dva dny jsme byli ve skalách v Sedmihorkách a v Prachovských, malá pořád spala a za ty dva dny naplakala tak deset minut. Třetí den jsme jeli za manželovou babičkou, ukázat ji pravnouče, do Liberce, zajeli jsme na Ještěd a pak jsme jeli dolů pod Prahu. To bylo trochu náročnější, protože malé se v autě nelíbí a tak hodně plakala. Další den jsme jeli na Karlštejn a na Ameriku a večer jsme si v Praze koupili vysílačky. Když jsme malou uspali, dali jsme jí jednu vedle hlavy a mohli jsme si sednout venku na zahrádku restaurace. Další den jsme byli v Praze, v zoo, pak v centru a na Zličíně. No a v pátek jsme jeli zpátky na Moravu a o víkendu jsme byli u mého taťky, bydlí v horách, takže jsme si tu dovolenku trochu protáhli.
Celkově byla dovolená prostě super, fakt jsme si to užili a manžel se hodně sblížil s malou, protože měl na ni konečně čas, jinak je hodně v práci. Fakt se nám to líbilo. Asi si dáme ještě nějakou dovolenou v září
![]()
Dám do galerie květňátek a červňátek nějaké fotky z dovolené.
Marketko , vitej zpatky doma
Tak to byla suprova dovca, uplne ti to zavidim. A perfektne jste to zvladli! Fotky jsou taky super.
A snad vam to napodzim vyjde znovu.
Holky, ja jsem dnes byla na ultrazvuku. Poprve jsem videla toho sveho spuntika, bylo to super, jsem nadsena jeste ted
Mam fotecky. Jednu jsem dala do Diskuze Unor 2007 ![]()
Cinq, Noggie , holky, jak se dari, podavat zpravicky nebo my tu budem cele napjate ![]()
AHOJKY BERUSKY,
tak ja se hlasim taky po dovolene, akorat ta nase nebyla tak super jako ta Marketky.
Koukam MARKET - ze jste si to pekne uzili, to je moc dobre. Myslim, ze s mimiskem se da cestovat v kazdem veku. Urco to bylo super - tesim se na fotecky.
Takze nase volno probihalo asi takhle. Prijeli jsme ke kamaradce ve ctvrtek, to bylo super, jeste jsme se koupali v bazenku, pohodicka. V patek bylo trosku pod mrakem, tak jsme byli poznavat okoli, deti byli dat zviratkum nejakou mnamku do krmelce atd. No a v noci to zacalo. Oli zacal kolem pulnoci hrozne zvracet, opravdu takhle zvracel naposledy asi pred dvema lety, byla jsem z toho uplne vyjukana, hlavne on byl hodne utrapenej. No vydrzelo mu to do pul 6 rano. Potom usnul do 9. Pak uz nic, jen mel celou sobotu zvysenou teplotu. No aby toho nebylo malo, tak v sobotu kolem 10 dopoledne jsem zacala ja a me se to drzelo az do nedelniho rana. Holky, me bylo tak spatne, ze jsem myslela, ze to ani to mimi nezvladne. Hruza - nikomu bych to neprala, zlata kamaradka, ze mi pomahala s malym a jeste litala kolem me. Nakonec jsme v nedeli rano jeli domu, kdyz uz mi bylo lip, protoze drahous byl v praci a nemohl pro nas dojet, tak jsem to musela odridit ja, ale v poho, chytlo me to az kdyz jsem predala maleho tchyni. Takze jsem ani nesla vcera do prace a cely den jsem spala, uz jsem od soboty teda nezvracela, ale stejne mi nebylo dobre. Mela jsem hrozny strach o prcka.
ALe dalsi dobra zprava je, ze on to asi vedel, a uz dva dny mam OFICIALNI POHYBY, tak jsem mnohem a mnohem klidnejsi.
Tak jsem se rozepsala, zlaticka vsem preji krasny a pohodovy den.
Ahojda holky! ![]()
Zdravím všechny dovolenkáře, Market jste pro mě zářný příklad, jak bych si představovala život s dítětem. Už mě celkem unavujou kamarádky, které neustále vyhrožujou, jak se mi život změní, jak se budu příštích pár let podřizovat mrněti a jak už to NIKDY nebude takové jako dřív… ![]()
Je mi jasné, že bude všechno nové, ale nemyslím si, že by pro mě život končil. Díky za tvůj příspěvek, zvedla jsi mi náladu
![]()
U mě zatím nic nového, včera jsem byla na kontrole (NA POROD TO NEVYPADÁ - jak jinak, že?
), ale byla jsem přece jenom trochu překvapená. Malá je „velká“ - 3,8 kg a po změření hlavičky z UTZ vypadl nový termín porodu a to 3.8. místo mého dlouhodobě avizovaného 22.8. Rozdíl 3 týdnů mi připadá dost velký, tak fakt nevím, co bude. Manžel je z toho trošku rozhozený, má představu, že když doktor řekl „čtvrtek“ tak to bude prostě pozítří…
Marně ho utěšuju, že to opravdu může být až za tři týdny a že prostě budeme mít megaděvče ![]()
Fotka - já ostuda ostudná se foťáku vyhýbám jak čert kříži, navíc mám pocit, že už zadržuju vodu, takže si připadám dvojnásob nevzhledně (hned po ránu mám místo kotníků rovnou kopejtka a večery trávím s nohama v lavóru se studenou vodou). Přibrala jsem 11 kg ale určitě to ještě kvůli té vodě půjde nahoru ![]()
Bydlení - naše představy zrajou do minidomečku - nejlépe novostavby, zatím si ujasňujem detaily, asi se do toho vrhneme příští rok (prostě budeme muset
)
Všechny vás, holky, zdravím a doufám, že brzo pošlu zprávu, že je Evča venku - mám číslo na Markétu.
Drže se, těhule!!! ![]()
Terko , teda tomu se snad dovolena ani rikat neda. Pane jo, vy jste si uzili. No nic, budete si to muset zopakovat. Jaktoze je ti porad spatne, to uz je nejak dlouho, ne? Beres porad jeste hormony?
Gratuluju k pohybum, ja se na to taky moc tesim ![]()
Noggie , mas pravdu, Marketa to ma dobre zorganizovane, taky si z ni budu brat priklad ![]()
Fotecky se neboj. Jsi tehotna! Ne tlusta! A byt tehotna je prece krasne, fotit by ses mela, uvidis, ze pak ti bude po brisku smutno
Takze zadne vymluvy
Uz to mas mozna za par, tak aspon jednu fotecku urcite dej. Neboj, nikdo se nebude divat, jestli mas otekle nohy, vsechny tu spis vzdycky obdivujeme to krasne brisko a ty jiskerky v ocich. ![]()
Pani, malicka je fakt velka. Tak to by mozna bylo lip, kdyby sla ven driv, jinak to dotahne na 4kg. Ale vsak ona si sama vybere ten spravny cas. Super, ze nam das vedet. Takze ty zavody s Cinq nejsou zas az tak od veci, ze
Jestli te teda Cinq nepredbehla…
Holky, krasny den. Ja zatim mam, jeste porad se raduju z toho, jak jsem vcera videla miminko. ![]()
Markétko , tak to je fakt úžasné, že vám to tak vyšlo. A musím souhlasit s Noggie, že je to povzbuzení! Doufám, že se k tomu taky propracujeme, přestože budou prckové dva ![]()
Terri , velká gratulace k pohybům. Ó jak ti závidím
S tím volnem jste si tedy docela užili, ale hlavně, že už je dobře. A co Oli, už je v pohodě? Asi to byla nějaká viróza, že?
Noggie , tak to je mrňousek docela velký
Možná čím dříve to holky zvládnete, tím líp
Budem na vás myslet.
Zanet , já ti úplně rozumím. Je nádhera mrňouska vidět na ultrazvuku. Veškeré pochybnosti jsou pryč a člověk je úplně paf, že se tam ten prcek hýbe
Jdu kouknout na fotečku.
Holcinky, OLi i ja jsme v poradku, uz to nastesti preslo, ale slysela jsem ze to radi ve velkem!!!! Tak na sebe budte opatrne. Ted se pro zmenu chystame v srpnu na dve svatby, tak jsem zvedava jak to prezijeme. Jinak ja dneska padim, mam padla. Urco se brzo ozvu. Zatim papa zlaticka a opatrujte se!!!
Terko, to je super, ze jste oba v poradku. Asi je potreba davat pozor, co jite. V tom horku se nejspis vsechno rychle kazi. Ja chci taky na svatbu
U nas se nikdo nechce vdavat ani zenit ![]()
Zuzi, neboj, my se taky tech pohybu dockame. Mame cas, pak si toho uzijem jeste habadej
Mas pravdu, z ultrazvuku jsem byla nadsena. Ted si porad rikam, jaky je to zazrak, ze ze dvou bunek vznikne takove uzasne stvorenicko
(Anebo dve) ![]()
Tak bych rekla, ze Cinq uz ma prdolku doma. Co myslite? A Noggie, jak to vypada s tebou? Moc na vas holky myslim! At to mate rychle a bezbolestne ![]()
Ahoj holky …jak se mate???
Zanet kdepak
jsem porad v celku,prdola nechape,ze uz se ma vylodit ![]()
Vcera jsem byla na kontrole v nemocnici
na ozvech,jsem otevrena na dva prsty,vcera odpoledne mi zacala odchazet hlenova zatka a dnes v noci jsem mela poprve poslicky(ale nic velkeho ![]()
Dneska se chystam do kina s dcerkou na Garfield 2 a vecer jdeme do restaurace s tchyni,protoze pritel ma dnes narozeniny
Od vcera mi tvrdi,ze prdola ceka jenom na jeho narozky a vylodi se
jsem zvedava ![]()
Taky zacina panikarit(pritel)ze uz je stary a padaji mu vlasy atd…samozrejme nic z toho neni pravda
37let je krasny vek u chlapa(a vypada na 30let),par vlasu denne vypadnou i me
a stejne se chova jako pubertak
nikdo nepozna jeho pravy vek
![]()
A jak se mas ty?Kdy jdes na dalsi kontrolu?Uz mas fotecku z UTZ?
Holky a jdu vas docist ![]()