Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Cinq , to je super, ze uz jsi doma, to byla rychlovka. Divala jsem se na fotecky a Gabriel fakt vubec nevypada jak takovy ten pomackany cerveny novorozenec, tohle uz je hotove dopecene miminko
Je moc krasny. (Ale s tim, aby ti rostl pomalu mi to moc nevychazi, ze? Ten za chvili predroste Denisku.) ![]()
Marketko , ja te taky obdivuju, ty jsi fakt super matka. 9 hodin spanku…
To ani nema hlad? Nebo se naji a spi dal? Vidis, nakonec se ji v postylce zalibi. S tim kyblikem nemam zadne zkusenosti, musi to byt specialni kyblik pro miminka nebo obyc z obchodu?
Mysko , takze hura na Moravu?
To je super, uvidis, ze se ti tu bude libit. Ale to stehovani ti nezavidim, to si vubec nedovedu predstavit.
Varenko, Terro, Zuzi, Adys a spol. , vsechny vas moc zdravim. Preju krasnou nedeli ![]()
Zanet -
díky za pochvalu, hi. Co se týče toho spánku, tak ona prostě v devět večer usne a v šest ráno se probudí
Není to tak vždy, někdy se kolem třetí v noci vzbudí na kojení, ale čím dál častějito takhle vydrží. Myslím, že to je tím, že spí s námi v posteli, tak se cítí bezpečně…
Kyblík na koupání seprodává speciální, je tvarovaný tak, aby se v něm dítko cítilo příjemně, podívej se na tu fotku výše - ten html odkaz.
Holky dekuju za pochvalu…je vazne velky…opravdu nevypada jak novorozenec,hned po porodu byl krasne ruzovy a cipera…myslim,ze i pohybove bude napred,protoze uz se snazi jit na bok,vubec to nechapu
to bude hyperaktivni dite ![]()
Market prenasela jsem jenom 7 dni podle TP,ale podle mych vypoctu asi tak 2 tydny ![]()
Zanet roste jak z vody…vcera mi pritel rikal,ze budem muset udelat jeste jedno,aby videl opravdove miminko a ne hned 2 mesicni
ale zase udelame dobry skutek
vsechno obleceni co ma(velikost 50,56) nosit nemuze,je to male,tak to dame nejake organizaci pro deti
a vse je nove ![]()
Jo a vcera nam privezli postylku
takze az vse pripravim a udelam,tak dam fotecku ![]()
A dala jsem jeste do galerky (srpen 2006) svoji fotku
nelekat se… ![]()
Vzkaz pro Cinq,
ahojky doufám, že se na mě nebudeš zlobit že ti píšu ale dostala jsem na tebe kontakt kdyz jsem vyhledávala maminku z Francie…taky jsem tam totiz 2,5roku bydlela , v Annecy - takze skoro kousek od vas…mohla by ses mi prosim ozvat na muj mail?? adr. marta76@centrum.cz díky koksinelle (coccinelle ![]()
PS. BLAHOPREJI k miminku ![]()
ahoj berusky,
tak se zase hlasim po delsi odmlce. Jak se mate slunicka? ja uz jsem klidnejsi, mala se trosku umoudrila a dava o sobe pravidelne vedet.
Jinak nas ceka v patek kontrola, tak jsem zvedava, jestli ty ruzove oblecky zase hodim do tasky a poslu putovat dal.
CINQ - maly-velky GABRIEL je moc a moc krasny a ty jsi hrozne sikovna, ze jsi to zvladla takhle krasne, pripomnelo mi to muj porod s Olikem, to jsem mela bolesti pul hodky az v porodnici potom co mi praskla voda a do te doby nez me zasili tak to cele trvalo 3 hodinky, takze fakt paradicka, s tim dvoumesicnim miminkem jsi me pobavila!!!!
NOGGIE -tak jak jsi na tom, stale 2v1?
TEHULKY - tak jak se mate? vsechny moc zdravim!!!
MARKETKO, VARENKO - co delaji holcicky?
Vsem krasny den!
Ahoj vespolek!
Terri - jsem stále chronicky těhotná…
Dej nám pak vědět, až ti na velkém UTZ prozradí pohlaví! ![]()
Ahoj ![]()
Noggie, jak se vede?
Dnes jsem si koupila prvni kousek vybavicky - cervene namornicke tricko (prouzkovane). Mam z toho radost. ![]()
Jinak nic noveho. Uz se nam to tu krati, vubec se mi nechce jet zpatky ![]()
Jééé Žanet tobě ten metřík utíká…
Vždyť už budeš skoro v polovině!!! ![]()
Já jdu v pondělí naposledy do poradny, pak už mě prý předají do nemocnice ať si tam rozhodnou, co se mnou
Rozhodně se budu informovat na vyvolání - v pondělí mi určitě doktor řekne, že má malá 4,2 kg (přibírá teď prý 200 g týdně) tak už se mi moc nechce přenášet ![]()
No jo, Noggie, ja taky cumim. Fakt to leti. Nekdy se toho az desim.
Byt tebou uz bych se taky bala, aby mala nebyla moc velka
Ja budu mit urcite to same, mam to v rodine.
Zitra vyrazime do Vidne (ten nas pobyt tu taky silene utekl, ach jo).
Jo, musim se pochlubit, dostala jsem od kamaradky kocarek - sportak Inglesina. Tak mam zas radost
Myslim, ze tohle bude jediny kocar, ktery budu mit, jinak uz jen satek. Na Floride bych jiny stejne neuzila. I kdyz, co ja muzu vedet, ze?
Zanet… vzdyt ty uz jsi skoro v polovine
toto vazne leti…uz nakupujes vybavicku ![]()
Kocarky Inglesina jsou moc hezke
jakou mas barvu?
A jak se citis?A jaka byla dovolena???
Varenko a kdepak jsi ty???Vzdyt ty uz jsi tu nebyla taaaaak dlouho
myslime na tebe ![]()
A ostatni holky…kde se taky courate ![]()
Dala jsem opet nejake fotecky do Srpen 2006 …protoze ten muj prdola preroste za chvilku i dcerku
v utery jsme byli na prvni kontrole a mel uz 58cm…je to slunatko
hlavne,ze je muj ![]()
Ahoj holky,
pár dnů jsem tady nebyla. Manžel odjel na služební cestu, tak jsem byla u taťky. Bydlí na horách, tak jsme s malou chodily v šátku na túry a aspoň jsem byla pořád mezi lidma, protože u nich doma jsou pořád nějaké návštěvy. Přes den tam byla malá super, spokojená. Ale jak přišel večer, tak vždycky spustila kravál, nechtěla se koupat, ani jíst, ani spát. Dneska jsme přijely domů a úplně změna. Byla vysmátá až do pl deváté a usla bez problémů, tak jsem zvědavá na noc. Pozítří přijede manžel, tak už se nemůžu dočkat…
Noggie - stále 2v1??? Když tak mi napiš SMS, až budeš mít prďolku na světě, myslím, že číslo máš… že? Jsem zvědavá ![]()
Ahojda holky,
je to tak - přenášíme, přenášíme
Už chodím denně na kontroly do porodnice do Karviné, včera mě tam jeden doktůrek vyšokoval k smrti, když mi řekl, že mám špatnou placentu, na které se už projevují infarkty a musím už zůstat ležet u nich jinak by mi malá mohla umřít
![]()
Byla jsem z toho strašně špatná, narychlo dobalila tašku a řítila se na příjem - tam mi druhá doktorka řekla, že to tak strašné není a že si mě tam nenechají, ať zas jedu domů. No, bylo to hrozné a dnešní noc stála za to (počítání pohybů, pochybnosti, nervy). Dneska jsem tam byla zase, promluvily jsme si a zítra mám slíbeno přezkoumání stavu a případnou hospitalizaci, kdyby to nebylo OK. Moc bych už chtěla porodit a mít jistotu, že je Evička v pořádku - dneska mě pobolívá břicho, ale vzhledem k mým dlouhodobým poslům se moc neraduju, určitě to zas večer přestane ![]()
Market, číslo mám, zprávu bych určitě poslala ![]()
Ahoj holky, uz jsme zpatky na Floride
Tak si zas zvykam na to horko a jeste jsem porad unavena z toho cestovani, ale jinak pohoda. Vcera jsem byla na kontrolu, slysela jsem srdicko - 168 uderu za minutu (neni to nejak moc?) a pribrala jsem 6 liber, tj. skoro 3kg!
No ale je fakt, ze uz se do niceho nevlezu z puvodnich veci. Myslim, ze se mi ani ne tak zvetsilo bricho jako spis zadek a prsa. Ach jo. No ale rovnovaha musi byt, ze? ![]()
Noggie , vlastne jsem sem dnes prisla jen kvuli tobe, zjistit, co noveho, znicehonic jsem si na tebe vzpomnela, asi nejaka telepatie
Ten doktor by teda zaslouzil, takto te vystrasit. Fakt lepsi se doktorum nedostat do ruky. Tak at to mas brzo za sebou a vsechno je v poradku. Myslim na tebe!
Cinq , no jo, fakt to leti. Videla jsem fotky, jsou super, a mas pravdu, Gabi bude za chvilku vetsi nez Deniska.
Ta Inglesina je oranzova a mozna jeste hneda. Moc pekna, zachovala
Ale tam budu vozit asi az tak od roku, ze?
Marketko , mala ti tak bojkotuje spani a koupani…? Stejne zvlastni, jak ty deti vyciti kazdou zmenu, ze?
No nic, jdu zas neco delat a ze se mi toho tu nahromadilo pozehnane…
Hezky den, holky, vsechny vas moc zdravim.
Noggie - neboj, určitě vše dobře dopadne a malá se narodí každým dnem. Držím ti palce, ať se rozhodne na svět sama a nemusí ti porod vyvolávat. Ale i kdyby, tak to bude v pohodě. Myslím, že nejpozději za týden touhle dobou už budeš držet Evičku v náručí.
Zanet - to jste v CR moc dlouho nepobyli. Kdy zase půjdeš na nějakou kontrolu? Už by ti mohli říct, co to bude, ne? Kdy máš vlastně termín?