Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CINQ VELKA GRATULACE … panecku, to je teda macek, 4.4kg !!! doufame, ze jsi to prezila ve zdravi ![]()
Téda! Ty děti teda dobře ví, jak si to načasovat
Cinq - mooooc gratuluju, je to pěkný macík. Doufám, že jste oba v pořádku a těším se, až nám napíšeš podrobnosti - jsem zvědavá ![]()
Jinak hlásím skvělý pokrok - Viktorie včera začala pást koníčky. Ještě předevčírem se na bříšku trápila a včera pásla koníky, jako by to dělala odjakživa
Mám fakt radost.
Cinq - mam velkou radost, jak jste to super zvladli. Gratuluju a at jste oba zdravi a moje obvykle: „at ti Gabriel roste co nejpomaleji, at si ho muzes dosyta uzit“. (Ilco, diky za zpravy, dozvedela jsem se to ve Vidni na letisti.) ![]()
Mysko , jee, to mam radost, ze jsi tu, nedavno jsem na tebe myslela, rikala jsem si, aha, tak maminky uz na internet asi cas nemaji, tak si to musim uzit ted
Martinek teda roste jak z vody, pani uz 4,5 mesice…
A krasna fotecka, jakoby nam vsem posilal pusinku ![]()
Marketko , gratuluju ke konickum, Viktorka je sikulka. Pockej za chvili bude litat jako drak ![]()
Terro , tak to s tim gruntovanim moc neprehanej, mozna male se nechce hybat, ze se tak moc hybes ty
anebo uz nema tolik mista v brisku. Urcite bych to priste rekla doktorovi, ale jestli citis aspon nejake pohyby, tak je to nejspis v poradku.
Noggie , teda ten tvuj doktor te teda napina. Nakonec se Evicka narodi presne na termin
Drz se, bud jak bud, mas to za par ![]()
Zuzi , tobe ten metrik leti
Jak se maji miminka?
Holky, dorazili jsme dobre, cesta dlouha, ale dalo se to prezit. Ted uz si uzivam. Mamcino jidlo, super pocasi a vubec vsechno. Skoda ze jsme tu tak kratce.
No nic, pristi rok tu zustanem i s miminkem dyl. S Dannym nebo bez neho, to zalezi na nem. ![]()
Mejte se krasne. Z.
AHoj berunky,
mam z te CINQ obrovskou radost!!! a to mela holka takovy strach z te vyvolavacky a nebyla ani potreba!!!!
NOGGIE - jak to vypada s tebou berusko?
JInak hlasim, ze jsme vcera meli rande s holkama z TPP, tak jsou v albu nejake fotecky, tak juknete, je tam moje malickost i s briskem (domeckem pro Sofinku), jinak nakupuju jak diva, tak doufam ze pristi tyden nam dr. malou potvrdi, jinak chlapecek v ruzovem bude hodne komickej, ale dystak oblecky poslu dal - tak tehulky, kdyby nahodou tak budte v pohotovosti
jinak mala se konecne rozhodla me netrapit a dava o sobe vedet celkem casto, tak mam radost. Holt bude asi lina po me!!!!
Zanet- hezky si to u doma uzij
![]()
Dekuju za pochvalu
,Martasek opravdu roste,jako z vody.Uz nam zacinaji rust zoubky,tak je trosku protivny a porad kaka ![]()
Dlouho jsem nepsala,protoze se stehujeme na Moravu a ja jsem z toho byla dost mimo.Teda jeste porad jsem.Tak jsem nechtela vam tady kazit naladicku,mela jsem hlavu,jak patraci balon…
Vcera nam uz odvezli temer vsechny veci,zbytek uz si odvezeme sami,uz jsou to jen drobnosti.Stehovani je silene!!!! ![]()
Zanet , tak jste dobře dorazili. Hezky si to tady užívej…
![]()
No metřík utíká, jsem za tebou v závěsu
![]()
Hlásím, že niiiiiiic…
![]()
Posly mě už nebaví, ze začátku to bylo vzrůšo, pořád jsem se pozorovala, jestli teda už, ale teď už mě 5 hodin nějakých pitomých bolestí absolutně nezajímá ![]()
Manžel se mi směje, že si na to tak zvykám, že pak stopro nepoznám porodní bolesti a Evka se narodí doma. ![]()
Myško na Moravu???
Kam přesně? Honem nějaké info…
![]()
Varenko všechno dobrý? Ozvi se zas!
Noggie- do Vsetina
![]()
Koukam,ze tobe se to taky hezky blizi
A mimichodem 17.srpen je nejhezci den
,to mame narozky,ja i moje dcera
![]()
Jůůů, Vsetín - tož to na Valachy…
Dobrá volba! ![]()
17.8. klidně
- hlavně když to nebude 30.9.
![]()
NOGGIE - teda ty stale 2 v 1? to je ale hrozne to cekani na finale vid, me cele tehu s Olikem uteklo hrozne rychle a tech poslednich 14 dni bylo hroznych!!!!
Jak se mate kocicky? ja jdu zitra kamaradce na svatbu, jen ja s Olikem, drahous musi pracovat, jen mam dilema, co na sebe, prijde mi ze v satech zmrznu, a do kalhot se nevejdu, takze nevim jak to nakonec dopadne ![]()
Noggie - já jsem taky těch posledních 14 dní měla pocit, že neporodím nikdy
Tak ať ti to rychle uteče.
Fotky Viktorky:
takhle pase koníky: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Takhle koupeme - https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jinak dnes máme další pokrok - poprvé usla sama v postýlce (v noci spí v naší posteli, takže jsem ji začla s postýlkou seznamovat teprve tento týden). No, prvních pár dnů tam vždycky poležela a pak začla plakat, tak jsem ji chvilku nechala a pak vzala do šátku. Dneska neplakala vůbec a usla. Zázrak ![]()
Jinak už máme i nový noční spací rekord - předevčírem 9 hodin! Od 21 do 6. Dneska 8,5. Je to super, i když kdyby chtěla spát ještě tak hodinku, do těch sedmi, nezlobila bych se
Ale to už chci asi moc, že? ![]()
Ahoj holky Tak jsem zpatky a uz jen tak neodejdu ![]()
Od vcera jsme doma
mooos se mi po vas styskalo
![]()
Pro ty co teprve ceka porod,tak vam popisu muj
at vam dodam odvahu
protoze to bylo jeste lepsi nez ten prvni a to muj prdola je slune
Pro informaci: jmenuje se Gabriel-Enzo (to je italske jmeno po dedeckovi s pritele rodiny) vazil 4400g a meril 56 cm
trhnul rekord v nemocnici a vsichni se na nej chodili divat
byli jsme popularni ![]()
jo a muj porod byl dobry,ve 3 hodiny rano mi zacaly kontrakce po 5 minutach v 5 hodin jsem se rozhodla vzbudit pritele
ze teda pojedem v 5.45 jsme byli v nemocnici,v 6 hodin mi odesla voda(jeste ze to nebylo v aute,to by bylo super…a v 11.01 se narodil prdola,tlacila jsem ho pouhych 15minut(coz neni moc) a kdyz ho vsichni videli,tak tomu neverili,ze s tema mirama a vahou nesel cisarem a ze budu mit jenom 2 stehy.
Dam hned fotky do galerky(Srpen 2006)…vypada jak 2 mesice stare miminko(taky obleknem jenom velikost 60cm) takze vse co jsme koupili daruju do nejake organizace a pritel musel jit hned kupovat dalsi…
Téda Cinq - to je velké mimčo. To je super, že jsi měla porod tak v pohodě. Ještě jednou moc gratuluju. Jak dlouho si to přenášela, že je malý tak velký?
Cinq tak podruhé
- mooooc gratuluju, malý je FAKT slaďoušek
Market já snad k tobě půjdu na kurz, jak vychovávat dítě - tvoje malá je prostě zázrak
Fotku „jak pase koníčky“ bych přejmenovala na „jak pase sloníčky“
![]()
A jsem úplně nadšená z druhé fotky - koupání v kyblíku. Mám doma půjčený od kamarádky úplně stejný, tak mi honem poraď, jak na to! ![]()
Jinak jak jste zajisté pochopily - furt niiiiic
Je mi super, nic mě nebolí - viděla bych to na diagnózu „chronické těhotenství“
Zítra jdu opět na kontrolu, jsem zvědavá, kolik bude ta naše „malá“ vážit. Myslím, že se rozhodla dohnat Gabrielka
![]()
Cinq - tak jsem koukala na fotky a malý je moc krásný a fakt vůbec neevypadá jako novorozenec. Jen po porovnání - naše Viktorie v 1. měsíci měřila 55cm a vážila 4,35, takže byla v 1 měsíci menší, než váš prcek při narození ![]()
Noggie -
děkuju, taky mám pocit, že je to malý zázrak, ale ten pocit mají vůči svým dětem asi všichni rodiče ![]()
Na té fotce to není moc vidět - slon je v pozadí, ale v předu je žlutý lev a do toho se doslova zamilovala. Nespustí z něho oči a nepodívá se na nic jiného, jen upřeně sleduje toho lva ![]()
Kyblík - my koupeme vždy s manželem, v kyblíku jsme začali koupat až v 6.týdnech a od té doby to střídáme. Vždycky jeden den kyblík a jeden den vanička. V kyblíku se totiž myje špatně - my zá:,–(ně mydlíme až ve vodě (aby malé nebyla zima) a v kyblíku to jde hůř. Hlavu už v kyblíku nemyjeme, jen co druhý den v té vaničce, ale dělala jsem to tak, že jsem jí prostě polila hlavu vodou z dlaní, pak namydlila a pak zase polívala. Jak správně držet, to nevím. Z počátku jsme ji drželi tak, že manžel seděl ze zadu a držel malou tak nějak po různu a já jsem ji myla, teď ji tam necháme i bez držení, dokáže tam sedět sama, ale musíme ji hlídat, aby se nějak neotočila nebo nepotopila. V kyblíku se jí líbí strašně moc, dokonce se z něho směje (což ve vaničce nedělá), ve vaničce bývá nervózní a po vyndání je ještě nervóznější, ale po vykoupání v kyblíku je klidnější. Kyblík je super, i když chceme někam jet, na dovolenou jsme aspoň nemuseli tahat tu velkou vaničku…
Teď chceme nově vyzkoušet společné koupání ve velké vaně, jen tu vanu musím pořádně umýt, na což jaksi nemám čas, myju ji jen tak halabala…