Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6847
6.9.06 00:09

Marketko , no jo, krati, uz jsem skoro v pulce 8O Strasne to leti. Jsem docela rada, ze to trva tech 9 (10) mesicu, mam pocit, ze se postupne psychicky na vsechno pripravuju, ze zacatku jsem byla spis v soku, ted si postupne zvykam :-)

Terro , tos byla na odberu plodovky ty nebo kamaradka? Asi kamaradka, ze? Tak at ji to dobre dopadne. To je fajn, ze Olikovi se ve skolce libi, snad neprijde krize, at mu to vydrzi :-)
Ja jsem myslela, ze holcicku uz mate jasnou, ne?

Kde se toula zbytek? Varenka, Cinq, Sasula, Adys, Martina, Zuzika? Holky, kdepak jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
6.9.06 17:02

Ahoj Zanet , no kde bychom se toulaly… my v noci spíme :wink: :P (musím tě trošku potrápit :oops: )
Musím s tebou souhlasit, že to těhu člověku dochází pomalu :wink: Já si to teď začínám uvědomovat zejména s rostoucím bříškem :wink: :P Dnes se dokonce jeden člověk v práci ptal kolegů a pak přišel gratulovat (když jsme chvíli předtím spolu mluvili, tak mi furt koukal na břicho :wink: :P a myslím, že v duchu přemýšlel jestli jsem těhotná nebo tak tlustá :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
7.9.06 11:25

Ahoj holky omlouvam se,ale nejak nestiham :oops:
Od vcerejska me boli hlava(uz nevim kam ji strcit :roll: potim se jak prase :roll: a moje nalada se meni jak chameleon :lol: pritel to uz odnesl po ranu :oops: chudak muj :oops: :lol: asi to bude hormonama :roll:

Jinak muj Gabinu je zlaticko,v noci spinka vyborne :D pres den,kdyz je vzhuru,tak ani neplace,vlastne place jenom pri koupani 8O proste to nema rad(nechapu…miminka to prece miluji :roll:

Zanet pockej ke konci…to to pujde pomalu(to tehu)bude se to tahnout(aspon pro me,kdyz uz jsem prenasela ten tyden,tak se mi to zdalo jak mesic :roll:
A jak se citis mamino :D :?: Jak pokracuji pripravy na miminko :?:

Zuzika jak ty se citis???Ono to je obcas tezke poznat,jestli je zena v tehu nebo ne…Sousedka byla v tehu taky,ale ja si o ni myslela,ze je ,,jenom,, tlusta :roll: asi tak do 7mesice jsem si to myslela :oops: proste nemela to spravne kulate brisko :idea: zalezi na postave.

A kde jsou ostatni holky :?: :?: :?: A hlavne Varenka????Nevite neco o ni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.9.06 12:18

Zanet on ma vazne ty tvaricky jak nadutanec :oops: ale jinak to je moje hubenina :oops: dala jsem do alba jeste jednu fotku,pred koupanim :D on nechce vstavat ani na to koupani :D ale po koupani,to je revu :roll:
A jak se vede???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
9.9.06 18:27

Ahoj holky, moc vás všechny zdravím a děkuju za gratulace :lol:
Moc teď nestíhám, měly jsme problém s kojením, došlo i na laktační poradkyni, protože už jsem byla naprosto zoufalá a brečela jsem x-hodin v kuse. Porod byl vyvolávaný 9.den po termínu, nabralo to divoké obrátky za 3,5 hodiny od první kontrakce byla malá na světě. Mlíko se mi udělalo až 6.den a do té doby ta moje obří slečna zoufale plakala hlady, takže jsme to řešili příkrmama a čajem a pokusy o kojení atd. Byly to horory, laktační poradkyně nás nasměrovala správným směrem a už druhý den (ťuk ťuk ťuk) jen kojíme a flašku a dudlík jsme odhodily do dáli :lol:
Jejda už začla plakat, tak já za ní fičím :wink:

Tak zas někdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
11.9.06 20:59

Jejda, ja jsem ted zameskala, byli jsme na kratkem vylete na severu, u Bostonu. Byl to muj posledni vylet letadlem na nejakou dobu. Nastesti (nebo bohuzel) je tady docela mrtvo, takze toho neni tolik na docitani.

Noggie , super, ze ses ozvala. Moc jsme na tebe mysleli. Tak vidis, nakonec vsechno dobre dopadlo. Evicka je moc krasna, tak nejak by se hodila k Gabinovi od Cinq (ze jo, Cinq, taky ty naducane tvaricky). Dobre, ze uz jste vyresily problemy s kojenim, ted uz snad vsechno pujde jako po masle. Drzime pesti!!!

Cinq , mas asi pravdu, s tou relativnosti casu. porad si rikam, jak tech 20 tydnu rychle ubehlo, ale nedovedu si predstavit cekat jeste jednou 20…! Ale preziju, bude Den Dikuvzdani, Vanoce, bude tu mamka, takze mi to utece rychleji.
To me mrzi, ze mas takove problemy. Urcite to jsou hormony. Jak to mas s kojenim, v Srpnu jsem cetla, ze se snazis prestat, tak to se mozna hormony proto bouri. Jeste ze je chlapecek takovy hodnoucky, to mas fakt v pohode.

Zuzi , jojo, to znam. Tuhle jsem si dala uple letni saty a pak se ptam Dannyho, vypadam v tom tehotna nebo tlusta? On mi na to rika, no musis byt opatrna, ono je mezi tim jen mala hranice, ale ted uz vypadas jako tehotna… :-D Ale to brisko ted je nahodou fajn, kdyz ho chci schovat, tak to jeste jakz takz jde (pak teda vypadam jen jako tlusta), ale taky se s nim muzu pysnit :-) A ted uz obcas citim kopanecky, takze si hned pripadam tehotnejsi :-)

Mejte se hezky, holcicky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
13.9.06 17:54

Nestíhám holky, to pitomé šestinedělí mě zabije :evil: S kojením to není zas tak růžové, malá nepřibírá tak nám doktorka nakázala příkrm :? Je fakt, že Evka vypadá spokojenější, tak to asi nebudu řešit a i když skončíme jen na flašce tak nebudu depkařit :cry:
Mám dole 12 kg což je můj celkový váhový přírustek, nestíhám jíst, v poledne mě většinou najdete ještě v pyžamu jak vyháním té malé teroristce prdy a vůbec celkově jsem nemožná :roll: Navíc mě už tři dny bolí v krku, takže si to fakt užívám.

No nic, nechci tady prudit a strašit těhulky tak z druhé strany musím říct, že Evulka je pro mě absolutně krásné miminko a když se směje ze spaní, tak bych ji upusinkovala k smrti… :lol: :lol: :lol: Strašně se těším, až tu blbou dobu překonáme, jak si budeme užívat jedna druhé.

Tak zatím, kočky, už je třeba zase chystat krmení :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
13.9.06 19:47

Ahoj Noggie , vůbec neprudíš a kdykoli přijď s trápením, protože proto tady jsme :wink: :P Určitě tohle „blbé“ období brzy překonáte! Budeme držet pěsti a mysli taky na sebe, protože když budeš v pohodě ty, bude v pohodě i Evička.
Vzpomínám na Varenku jak první dny taky statečně bojovala. Určitě se to bude brzy jen zlepšovat :wink: , a mám pocit, že si stále udržuješ dostatečnou dávku humoru. Což je moc fajn. Holky držte se a brzy se nám zase ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
14.9.06 08:38

Ahoj holky,

Noggie - to je v ty první týdny normální. Já jsem taky nestíhala jíst, uklízet ani si zajít na záchod. :D Teď má Viktorka už 3,5 měsíce a fakt si to docela užívám. Už skoro vůbec nepláče, směje se na celé kolo, hraje si. Teď už hodinu leží sama pod hrazdičkou. Takže neboj, to hrozné období přejde a pak už to bude super. Držím palce, ať to zvládneš co nejlépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
15.9.06 21:29

No pani, Noggie , musim rict, ze te obdivuju. Ono je to taky pekny sok z pohody, kdy na miminko jen cekas a nemas nic jineho na praci najednou na:,–(it to nejostrejsi tempo. A dik, ze to pises, jak to je, at jsme my tehulky pripravene, tim padem nas nic nezaskoci, ze Zuzi. To je dobre, ze si s tema prikrmama nedelas hlavu. Urcite je lepsi mit spokojene mimi nez aby brecela hlady. Mozna je to pro obe lepsi. Evicka se naji a bude klidna a timpadem budes klidnejsi i ty a mozna se to mleko jeste upravi. Ale myslim, ze abys mela mleko musis pravidelne jist a hlavne hodne pit. Holky maji pravdu, mysli i trosku na sebe. Drzim moc pesti!

Marketko , ty s malou uz chodis na maskarni plesy? :-D Mas krasneho tygrika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
15.9.06 21:40

ahoj berusky,
omlouvam se ze vas tak zanedbavam, ale nestiham, nejak porad litam, skolka, uvarit, skolka, uklidit atd atd atd. Jsem zvedava jak to budeme zvladat az bude mimi na svete!!!!

Jinak jsem byla neocekavane na 3D driv, volali, ze se jim uvolnilo misto, takze jsme byli uz minuly tyden v sobotu. Takze oficialne mame potvrzenou SOFINKU!!!! Takze obr radost!! akorat me tam „mucili“ hodinku a pak poslali i na prochazku, protoze jaksi mala je schovana, sice ukazala pohlavicko, ale na oblicej ji pry koukat nemame, takze mame jen fotecku nozicek a jednu celkovou, ale na oblicejik si musime pockat, jdeme zkusit stesti znovu 25/9 tak doufam, ze si to rozmysli.

Jinak Oli ve skolce naprosto v pohode, je to proste pohodar. Akorat jsme chytili nejaky bacil a malej cely den prska a kycha a kasle, takze budeme asi marodit, to se dalo cekat.

Zanet - na te plodovce byla kamaradka, ale snad to bude vse v poradku. Zatim ma dobre vysledky vseho. Tak doufam, ze to bude ok.

Koukam tehulky, ze to hrozne rychle utika. To je mazec, ja si rikam, ze to vsechno ani do porodu nestihnu, v listopadu ceka Olika operace se zoubkama, jde do narkozy a budou mi pry vyndavat cca 10 zubu, chudacek bude bezzubej az do 6 let, ale pry to jinak nejde, ted budeme predelavat cely detsky pokojik, truhlar nam bude delat ulozny prostor az u stropu aby meli deti misto na zemi a budeme vsude malovat, takze to bude taky maso. Tak se vsechny opatrujte, maminky pozdravujte miminka a tehulky opatrujte briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
16.9.06 07:43

Zanet a Terra teda holky,to vam to leti 8O vzdyt za chvilku uz jsem budu nakukovat jenom proto,abych vedela,jestli nahodou uz nerodite :lol: Jak se citite tehulky?Uz mate urcite pohyby :D A co briska?Rostou?A kilca taky :?: :lol: To jsem ale skodoliba :oops: Ale vy jste urcite krasne tehulky :D

Ted jsem mela trosku problemy :? minuly tyden mi delal Dr. test na tuberkulozu,vysla pozitivni 8O Holky ja se tak bala,musela jsem jit na radio,jestli ji mam nebo ne(ockovana jsem)…vcera jsem tam byla a vse je v naprostem poradku :D proste jenom silna reakce meho tela…tak mi spadnul kamen ze srdce :wink:

Jinak prdola je zlaticko,spinka vetsinou od 22.00h do 4-5hnapapa se a pak pokracuje do 7.00h protoze to ho musim budit,musime jit s dcerkou do skoly.Jinak kdyz ho nebudim,tak spi i dele :D Uz se i smeje :D vzdycky kdyz prijdu za nim a reknu jeho jmeno(rikam mu Gabinka :D tak hned se zacne smat :D
A je okouzlen svoji sestrou 8O holky on na ni vydrzi koukat taaak dlouho 8O takze kdyz potrebuju rychle neco udelat,dcerka se k nemu po:,–(i a zacne mu cist z knihy,on se na ni diva a posloucha,ani nemukne :D a dcerka se procvicuje ve cteni :wink:

Holky kde jste???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
16.9.06 15:01

Terro , teeeda, tak holcicku ti zavidim, ale samozrejme i preju. Ja mam porad pocit, ze to bude kluk, ale uz se s tim tak nejak smiruju :-)
Budete toho mit hodne s malovanim a upravama, tak to hlavne nechej na chlapech, ty jen komanduj :-) Proc musi Olikovi tahat zuby? Z toho bych moc dobry pocit nemela. Mne vytrhli asi v 5 letech petku dole a pak jsem mela problemy, ze mi nechtela rust a pak kdyz se konecne odhodlala, tak uz tam nebylo misto a rostla dovnitr, takze stejne musela ven :-( Tak at to Olikovi dobre dopadne.

Cinq , ja jsem tu, to ty se flakas :-) S tou tuberou bych byla taky pekne vystrasena, to verim, ze ti zatrnulo, hlavne ze je to ok.
Super, ze uz se Gabinek smeje a ze se mu tak libi holky :-D hlavne Deniska. To je urcite velka pomoc.
Ja uz pohyby citim, ted uz skoro kazdy den :-) S kilama ani nevim, ale urcite to leze nahoru, kdyz se uz do niceho nevlezu (vetsinou chodim v teplakach) :-D Vcera mi muj hodny manzel dovolil asi stamprlku bileho vina na oslavu, ze uz je pulka za nama :-) tak hned po prvnim loku jsem to citila v hlave :-D
Pristi tyden bych mela jit na prohlidku, tak jsem sama zvedava, jak to mam s tema kilama :-)

Hezky vikend, mamulky. Kdepak se nam toula Sasula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
17.9.06 08:49

CINQ - teda ty mas zlateho chlapecka, to me se Oli budil kazde 3 hodiny ve dne i v noci, tak doufam, ze mala bude rozumejsi. Jinak pohyby mam taky, nekdy cely den, jindy treba az vecer, podle toho jak se male chce, ale kdyz jsem byla na tom 3D tak jsem videla, jak se mrska a pritom jsem to necitila, to je divny ne? Ale dr. rikala, ze to je normalni, ze tam ma hodne mista. Ted jdu v patek na kontrolu a v pondeli znovu na 3D tak jsem zvedava, nejde mi skerener, jinak bych hodila fotecky. Jsem zvedava jak to zvladnu, posledni dobou me strasne boli zada, chystam se v pondeli k dr. protoze nemuzu skoro ani chodit. Hrozny. Mam to asi cele zablokovane nebo co. Jsem i hodne podrazdena a unavena, Oli je nastydlej, tak spatne spi a porad me k sobe vola, tak mam pytle pod ocima a nejradsi bych spala cely den, ale to nejde, a to se jeste rozhodl, ze nebude spat po obede, takze jedina sance, kdy jsem odpocivala je taky fuc. No musim si zvykat.

ZANET - malej musi na operaci, protoze mu slejza sklovina, takze na tech prednich zubech to ma tak, jako ze je skoro ani nema, a ma to vymlete az na dasen, takze mu to musi vyndat a jeste mu budou opravovat nejaky kaz nebo co. Musi to delat v narkoze, protoze u takhle malejch deti to jinak nejde. Dostala jsem vynadano, ze to je moje chyba, ze malej nema co v noci pit caj, ze ma pit jen vodu - tak jsem koukala jak pero z gauce, no holt co clovek a co dr. to nazor. Pak si vyberte!!! Mam z toho trosku strach, ale dr. rikala, ze mu ty predni narostou nejdrive v 6 letech a ty zadni v 10, takze bude chudak bezzubej, ale asi lespi nez by mel pak nejake bolesti atd. Jinak co se tyka toho, ze si myslis, ze cekas klucika - ja si to taky myslela, a byla jsem opravdu moc prekvapena, kdyz jsem se dozvedela, ze by to mohlo byt jinak. A nechas si to rict, nebo to bude prekvapko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
17.9.06 22:13

Terko, nene, bude prekvapko :-) Takhle mam nadeji do posledni chvilky, ze to ta holcicka bude ;-) Zada me taky zacinaji pekne bolet, ach jo. A bude hur…
Tak at to Olikovi dobre dopadne ta operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová