Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Noggie, hura, jsem tak rada, ze ses ozvala! Malicka je teda docela obrik
Je videt, ze ji chutna. Je moc krasna! Jsi sikula, ze to vsechno stihas sama. Ja to budu mit urcite taky tak, az odjede mamka, Danny je taky workoholik.
Tak se drzte, holky!
Ahoj holky,
tak jsem se tady zase dlouho neukázala, ale moc bnových příspěvků tady není! U nás dneska nasněžilo. To abych už kupovala sáňky…
Každý den jsme s Viktorií tak dvě hodiny venku, jenže čím větší je zima, tím je to pro mě horší
Loni v zimě jsem byla venku většinou jen ráno při přechodu z domu k autu a z auta do kanceláře a večer zpátky. No a občas o víkendu. Letos si té zimy asi užiju ![]()
Jak se všechny máte? co miminka a rostoucí bříška?
Noggie - chystáš se chodit s Evičkou na plavání? Jestli jo, tak v Třinci to dělá super paní. V Kenny klubu. www.kenny.cz My chodíme do Frýdku a je to fajn. Začli jsme v necelých třech měsících, tak už máte na čase ![]()
Marketko, no jo, chodim sem nakukovat, ale pribude sem komentar tak jednou za tyden
Ale aspon v pohode stiham cist ![]()
Male to na fotecce moc slusi. A ty se pekne otuzuj, pobyt venku ti neuskodi ![]()
Tady je porad krasne… nuda…
![]()
Ahoj holky koukam,ze uz jsem moc lidi nechodi
to je skoda,pritom to tady vzdy zilo
no,ja nemam co rikat,taky to nejak nestiham,to vite,miminko,dcerka skolacka,ja zase studuju,takze moc casu nezbyva ![]()
Jinak nic noveho,dcerka se uci dobre(hlavne matika
to nevim po kom
Gabriel je moc hodne miminko,porad spinka celou noc,pres den moc neplace a kdyz place,tak jenom proto,protoze je hladovy…Ale mame jiny problem a to je koupani
holky on se tak nerad koupe,rve u toho jak telatko a to od narozeni,jenomze cim je starsi,tim je to horsi
zkusila jsem vse,od kybliku az po velkou vanu…a nic,on proste jenom vidi,ze se jde koupat,spusti rev a prestane az kdyz je v pyzamu a jde jist
takze zacinam panikarit,co bude,az bude vetsi.
Jinak uz obleknu vse,co jsem mela pred tehu,pritel mi rika opet Gazela
porad mam ze svych nabranych 23kilo asi tak 4 kila,ale to pujde dolu taky ![]()
Zanet jak se mas?Jak se citis?Co miminko,vse v poradku?Ty uz pujdes za chvilku rodit
to to ale utika…
A davam fotku Gabriel,tady mu bylo 2 mesice a 3 tydny,mel 67cm a 6,020kg…je to moje slune,vypada jak pulrocni dite
kdyz nekoho potakam,nikdo mi neveri,ze bude mit 3 mesice ![]()
Ahoj holky!
Cinq Gabriel vypadá supr, fakt malý obřík. No já radši mlčím, ta moje slečinka taky není z nejmenších. Zítra jdeme na převážení počítám, že už bude mít taky přes 6 kg
![]()
S tím koupáním se to určitě upraví, švagrové dcera měla zase panickou hrůzu z mytí vlasů (nikdo nevěděl proč) strašlivě vždycky plakala „vuasky neeee, vuasky neci umyt“ trvalo to skoro rok, ale pak to z ničeho nic přestalo.
Žanet tobě se to už začíná zkracovat
za chvíli tu budem chodit šmírovat a psát jestli ÚÚÚÚÚÚÚÚŽŽŽŽ???
![]()
Market plavání plánujem, ale Třinec je pro nás trochu daleko, tak asi budem chodit do aquaparku v Bohumíně, ale tam se může až od 4.měsíce. Malou koupem v kyblíku, vodu má moc ráda, polívame ji hlavu kelímkem a vypadá, že je v pohodě a nevadí ji ani, když ji to trošku steče do očí.
ahoj berusky,
tak se taky hlasim po delsi pauzicce, nejak nic nestiham. Hrozne rychle to utika a ja mam porad pocit, ze mi pulka veci chybi. Uz mam nahore 15kg!!!! ale pry to mam jen v brisku, dr. strasil, ze mala je hodne velka, ze to vypada, ze bude mit cca 3,80kg to nevim kdo ji bude rodit. Uz se tesim az to budu mit za sebou. Je to docela dlouhy a nekdy mam takovy kopance, ze az kriknu bolesti - mrska jedna. Oli na operaci nesel - marodil - klasika, takze jsem si rikala, ze to odlozime na jaro, ale nase obvodacka rikala, ze to nemam odkladat, ze mam pockat mesic a ze by mu urcite nasli termin na zacatku prosince - to je husty, tak ja to budu mit na spadnuti a Oli pujde pod kudlu - ale myslim, ze bude zase marodit - takze se to nakonec posune vazne na jaro. No uvidime. Pry je lepsi dokud jsem tehotna, ze to potom bude husty.
Koukam maminy jak vam ty vase ratolesti krasne rostou - je to hrozny, nedavno jste mely briska a dneska to jsou takovy macci. Ale jsou moc krasny.
CINQ - Gabrielek je vazne velikej!!!! Ale Oli byl taky, a kdyz zacal lest a pak chodit, tak se to vsechno uplne zmenilo, i kdyz je pravda, ze je porad vetsi nez jeho vrstevnici.
MARKET - mate krasne nausnicky, ty jsi kupovala nez se mala narodila, nebo az po porodu?
tak ja jdu neco delat, mam problemy s tchyni, malej spal u ni a ani ho dneska nedala opet do skolky, takze to platim naprd. No a jeste k tomu ja s nim mam na dnesek plany a ona si s nim jede nekam do haje a ze pry dojede vecer - taky husta.
Tak se vsechny moc opatrujte a ja jdu gruntovat pokojik a prat nejake veci na malou, at se z toho potom nezblaznim.
Tak krasny den, zase se ozvu. Uz jsem objednana na 29/11 do Motola - brrr mam strach
![]()
Holky, nestraste s porodem, prvni je na rade Terra ![]()
Jee, ja jsem tak rada, ze se tu zas nekdo ukazal, pekne to flakate ![]()
Terro, ja byt tebou, tak se snazim tu Olikovu oeraci sfouknout co nejdriv, protoze s miminkem si to nejak nedovedu predstavit.
Uz mas vsechno nachystane, tasku sbalenou? Ja mam sice jeste cas, ale uz bych na to mela pomalu taky zacit myslet, abysme se po ceste do porodnice jeste nemuseli nekde zastavovat v obchode ![]()
S tou tchyni je to nemile, pekne ji to rekni.
Cinq, takze gazela, jo?
Tak to je super, zes to tak zvladla za 3 mesice, toho ja se nebojim, mne to urcite bude trvat dyl. Ale nevadi, 9 mesicu to nabiram, tak kdyz to budu 9 mesicu shazovat, tak bude dobre.
No jo, Gabrielek je fakt obrik
Ale je krasny a bud rada, ze tak spinka. Urcite si i na vodicku zvykne.
Noggie a jak u vas? Uz mas ten rezim zmakly? Jak dlouho ti to trvalo? Ja si to najednou nejak nedovedu predstavit, ze tu bude s nama nekdo dalsi
Bude to urcite sok.
Ale nejak to zmaknem.
Ja jsem v pohode, ted si to tehotenstvi docela uzivam. Brisko je este v norme a uz jsem si asi zvykla, takze pohoda. Snad mi to vydrzi az do konce.
Mejte se krasne! Zanet
Ahoj holky,
tak mám výjimečně trochu času, než se malá vzbudí, tak píšu.
Cinq - Gabrielek je teda opravdu velký
Viktorie má skoro 5,5 měsíce a měří 67cm, takže je asi stejně velký jako ona. Ale na cvičení s náma chodí jedna paní a ta má taky takového velkého chlapečka, takže to zas taková rarita není ![]()
Terra - ty náušničky jsou jenom nastřelovací, máme je od doktorky za 200,–, jsou z chirurgické oceli. Na Vánoce dostane od mojí mamky zlaté s takovou modrou kytičkou.
Noggie - vy jste vlastně z Dětmarovic, že? Mě se to popletlo, že jsi od Třince, ale to byla vlastně Daria, nevím, jestli si ji pamatuješ…
Zanet - no, už se ti to taky krátí, že? Jaké máš vymyšlené jména? Nějaké mezinárodní, nebo budou čistě americké?
Marketko, ahoj
Zrovna vcera jsem poslouchala tu vasi mjuuuzik a vzpominala na tebe! ![]()
Se jmenama je to porad nejiste, Danny to chce nechat jako vsechno ostatni na posledni chvilku
Takze zatim by to nejspis vyhrala Anna a Giovanni (chtela jsem, aby to byl Gianni, coz je zdrobnelina od Giovanniho, ale to se Dannymu nepozdavalo, aspon nejaky nazor jsem z nej dostala)
Ale jak to bude ve finale, to se jeste nevi. Jeste se mi libi pro holku Chiara a pro kluka Lucas (vsechno to smeruju do Italie) ![]()
Cokoliv to je, pekne kopka a nekdy mi pripada, ze spis boxuje, to jsou rany jak z kulometu ![]()
Zanet - tak to jsou pěkná jména. A proč se tak kloníš k těm italským? Máte tam nějakou rodinu? Já bych asi, kdybych žila v zahraničí, volila nějaké mezinárodní jména, třeba jako je právě ta Anna, nebo Viktorie
Ale pro kluka je to vždycky těžké, ale Giovanni je pěkné, není to jako překlad jména Jiří, čili George?
To je dobře, že kopká, aspoň víš, že tam je! Mě Viktorka moc nekopala a občas jsem měla strach, jestli vůbec žije. No, ona byla asi takový spáč, zato teď mi to vynahrazuje ![]()
ZANET - mas vybrana moc hezka jmena. Ja tasku sbalenou nemam, porad si rikam, ze mam hodne casu. No nevim, ted jsem byla na vikend u mamky a dneska mam poslicky za posledni pul hodky uz 6× tak mam docela strach. Hrozne to utika, teprve jsem zacala prat vecicky a vse chystat. Mam pocit, ze toho musim hodne dokoupit, ale jsou to takove ty prkotiny, musim se co nejdriv vydat na pruzkum…
MARKET - mala dostala ted od moji mamky nausnice - vlastne budou taky jako k Vanocum - nebo tak nejak, jen nevim kdy se detem pichaji ouska?
Moc vsechny zdravim!!!!
Marketko, k tem italskym tihnu proto, ze mame italske prijmeni, tak si myslim, ze by se to hodilo a taky proto, ze se mi americka jmena vubec nelibi. Hlavne ne pro kluky. Giovanni je vlastne Jan italsky. Chtela jsem Jana, ale tady by se to vyslovovalo dzen a to se mi nelibi. A taky je to tu univerzalni jmeno, takze by se navic vsichni ptali, jestli je to holka nebo kluk. To svemu diteti proste udelat nemuzu. ![]()
Terro, byt tebou tak zacnu balit
Ja mam teda uz tendence zacit balit ted, takze podle me to neber, ale ja asi tak trochu zacinam panikarit. ![]()
A ouska se muzou pichat brzo nebo ne? Mozna cim driv tim lip.
Ahoj,
tak náušnice se u nás píchají po druhém očkování, což je po 4.měsíci. Ale každá doktorka na to má jiný názor, takže někde se píchají už v porodnici, jinde zase po půl roce… Já jsem přihlížela k faktu, že po půl roce už si děti na uši sahají a mohly by si tam do čerstvě píchnutého ucha třeba zanést infekci. No a strašně jsem se na ty náušnice těšila
Tak uvidíte, jak to bude u vás.
Tašku do porodnice jsem si balila tak měsíc předem, myslím, ale už si to moc nepamatuju. Pořád jsem tam něco přidávala a zase vyndávala. Každopádně si pamatuju, že jsem si tam hned ze startu přichystala čokoládu a takové ty povzbuzující bonbóny s guaranou. Nakonec to nebylo potřeba, protože na porodním sále jsem strávila všeho všudy hodinu. Čokoládu jsem snědla po porodu, než mi přivezli snídani
Doporučuju vám přibalit si sebou odsávačku na mlíko, protože jak se ty prsa nalijou, tak se to musí odstříkavat a ono to nejde…