Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cinq, to mas pravdu, je to super datum! Tak si to pekne naplanuj a uzij, ne ze to budes chtit udelat jen jako „takovou malou“ svatbu! Zaslouzis si poradnou se vsim vsudy
I s tou rodinou. Vsak oni se hadat nebudou, neboj, to by ti neudelali.
Den Dikuvzdani - koukni do galerky diskuze Unor 2007. Ted jsem tam dala fotku, jsem tam jak velryba
Je to takovy svatek o nicem. Teda o necem jo, o zrani!
Varis dva dny a pak se to vsechno za 20 minut sni. Co sni, sezere!
Bylo nas celkem 8. Dannyho deti a rodice, a jeste dva dalsi.
Vecer jsem byla pekne hotova. Vsechno me bolelo. Hlavne zada a nohy.
No jo, brisko uz neco vazi. Vsak uvidis na fotce. Tak se nelekni. ![]()
Nazdar kočky! Zdravím všechny vespolek. U nás je to už pohodička, mám pocit, že mi vyměnili miminko…
Prvních 7 týdnů bylo přímo strašlivých, prdíky, ne-kojení, ne-spaní atd. teď se Evka hodila do klidu, směje se, spí jak andělíček 8 hodin v kuse (v noci), přes den jí co 4 hodiny- no prostě modlím se, aby tento stav byl trvalejšího charakteru
![]()
Cinq já vyšmírovala na Missorce.cz že snad budeš testovat nebo co
Pochlub se, holka ![]()
Mám pár (slovy dvě
) fotek v galerii „diskuze bez žvatlání“
Žanet jsi moc hezká těhulka.
Market jsem z Dětmarovic, od Třince byla opravdu Darja - ani nevím, jak to teď s ní vypadá, naposled jsem četla, že se jim nezadařilo ani druhé IVF
Noggie testovala jsem v sobotu a budu testovat v pondeli znova
a proc jenom smirujes?Ja taky smirovala taky a mrzi me,ze uz k nam nechodite(i Lentilka)chapu,ze to neni takova legrace jako u vas,ale aspon se muzem sverit a i pochlubit ![]()
A uvidis,ze Evicka uz zustane hodne miminko ![]()
Tak kdyz uz to Noggie nakousla,tak se vam musim priznat,nedostala jsem to
uz 4-ty den
Jak jsem psala u nas,antikoncepci jeste nemam(chci telisko) takze pouzivame kondom anebo proste prerusovany sex
moje menstruace byla pravidelna uz 2× a ted se proste nedostavila,porad se uklidnuju,ze to je jeste tim porodem
2 miminka bych nezvladla ![]()
Zanet jses krasna tehulka
moc ti to slusi a pupek je opravdu veliky
![]()
No pani, co sem prijdu, tak nejake novinky…! Cinq, no nazdar, to by bylo docela brzo, co? Mam pocit, ze si spis prejes, aby byl test negativni. Ale zase by se vyresil problem s adopci
No jsem na tebe zvedava…!
Noggie, diky! Fakt se mi docela ulevilo, kdyz pises, ze Evicka uz je hodne miminko.
Mam uz docela strach, jak to budu zvladat. Ty dve fotecky jsem videla, jsou super. Moc vam to s Evulou slusi!
Musim se pochlubit, uz jsme konecne zacali natirat pokojicek pro bejby. Bohuzel tam byly puvodne modre steny, takze ani po dvou naterech to neni idealni
No jo, jeste mame par tydnu cas, nez prijede mamka. Ta tam bude bydlet prvni. (Mimis bude s nama v loznici.)
ahoj berusky, jdu se na vas taky podivat.
Jak se vsechny mate? Koukam ze CINQ ceka velka udalost - tak to MOC A MOC blahoprejeme. Jinak my marodime, uz me to zmaha asi 14 dni a porad nic nepomaha, bojim se aby to neublizilo male, tak neberu ani zadne leky krome homeopatik, protoze bez nich bych uz asi ani nebyla.
Ve stredu nas ceka prvni navsteva v motole, tak jsem zvedava co se dozvime. Asi budu muset jit i s Olikem, protoze taky marodi. Takze jsme porad zavreny doma, taky nic moc.
A co je tady noveho?
ZANET - ja chci taky videt fotecky, jdu se juknout, taky sem neco vlozim at vite jak vypada kulicka!!!!
Uz mam nahore 17kg!!!!
Takze nic nebude
dneska v noci jsem to dostala,taaaak se mi ulevilo,mit dve deti takhle rychle za sebou mi me asi oddelalo
![]()
Ale zase jiny problem,potrebovala bych aspon na tyden do CR
problemy s mamou,s bankou atd…Nevim jak to vymyslet
Kdybych jela sama s Gabinou,tak je to v pohode,ale s dcerkou je problem,nemel by ji kdo vyzvedavat ze skoly,je totiz pred vanocema a pritel se driv jak ve 20.00h z prace nedotane
a tchyne by mohla,ale problem je takovy,ze ma psa,neni mu jeste ani rok,takze stene,je velky jak tele a zboril by mi byt,takze to taky nechci,tchyne by ho totiz musela vzit sebou
a mit tyden doma takove tele,to by asi byt neprezil(parkety,uz takhle mame nektere poskrabane od nej ![]()
Ze skoly dcerku uvolnit nemuzu,takze nevim co delat
budu to muset nejak vymyslet ![]()
Jak se mate?Jake je pocasi u vas vsech?U nas je dneska nadherne,20stupnu,slunicko sviti,proste pohoda na konec listopadu ![]()
Cinq, oddechla jsem si s tebou
Ted by ses mela opravdu zamyslet nad antikoncepci, co?
Uz to mas vymyslene? Rikalas telisko? Uzs to nekdy mela?
Terko, to me mrzi, ze jsi nemocna. Hlavne ber hodne vitaminu a rybi olej (maji ho v tobolkach v lekarne), ve tretim trimestru je dulezity pro vyvoj mozku a zraku miminka. Jo a po porodu ho ber taky, pry pomaha proti poporodni depresi ![]()
Videla jsem tvoje fotky, moc pekne, to fotil manzel? Jsou jak od profika…!
ZANET - ten rybi olej vubec neznam, doufam ze se polyka a necuca, ja jsem ted zacala brat homeopatika a ty se davaji pod jazyk a to bylo neco!!! Jinak dekuju za pochvalu - to fotila kamaradka - fotografka. Jsou jen tak na pamatku, s Olikem jsme je nestihly. A jak se mas tehulko?
ZANET - chtela jsem juknout na tvoji fotecku a nikde jsem ji nenasla, muzes mi prozradit kde hledat?
Ahoj holky,
chtěla jsem napsat delší příspěvek, ale než jsem si to stačila přečíst, Viktorie už je nervózní, tak jen ve zkratce - všše víceméně při starém, začali jsme dávat mrkvičku a Viktorce celkem chutná. Docela se už začínám těšit, až bude jíst normálně, i když to kojení je pohoda.
Noggie - tak to je super, že už je Evička taková hodná. U nás to bylo podobné. První dva měsíce horor, pořád plakala, museli jsme ji nosit apod. A pak to začlo být čím dál lepší, teď už pláče jen když se vzteká ![]()
Jedna foto z krmení:
http://static.flickr.com/…9f5ed1a5.jpg
Zanet ja uz davno chtela antikoncepci,ale dokrorka mi ji nenapsala
ze az pristi mesic,mam totiz porad problemy s nadorama na deloze a chodim na ruzne vyter a tak a jelikoz chci neco jako telisko,tak rikala,ze pockame na pristi mesic(to uz je tento,ze to uz vsechny testy budou za mnou a budu v klidu
Takze by to byla i tak trochu jeji chyba
![]()
Chtela bych Teraring,neni to vlastne telisko,ale takovy silikonovy krouzek,ktery se da dovnitr na tri tydny a ctvrty se vynda(to prijde menstruace.Uvidim,chci to vyzkouset.Dobre je to,ze vypousti hormony vevnitr a nezatezuje jatra jako HA…
Cinq, haha, sved to na doktorku
Jasne, byla by to jeji chyba! Ja jsem myslela, ze se ti ty nadory trochu spravily. Snad ti to testy potvrdi.
Jinak taky premyslim o antikoncepci, my to asi budem resit trochu radikalneji.
Marketko, tak na mrkvicku jste dostali chut?
S malou to uz musi byt zabava ted, ze? Asi mas pravdu, je to mozna lepsi nez ty uplne male miminka. A pockej, za chvili s ni bude jeste vetsi zabava, az zacne mluvit ![]()
Terro, tak to vypada, ze jsem presvedcila celou diskuzi Unor 2007 na ten rybi tuk. Nemusis se toho bat, je to v tobolkach, vubec to po rybine nesmrdi a je to hodne dulezite jak pro mimi, tak i pro tebe.
Fotky jsou uz asi nekde dal v galerce Diskuze Unor 2007. Mne se libily ty tvoje umelecke fotky, ze jsem se rozhodla si jich taky nechat par udelat a dam je Dannymu na vanoce, aby mel pamatku na muj pupik ![]()
Zanet - no hlavně se teď těším, jak začne lézt, i když mi určitě zničí pár volně ložených věcí, které dozajista objeví
Normálně dneska snědla na oběd celou malou skleničku mrkve a večer skledničku jablka
Je to jedlík.
Cinq - tak o takové antikoncepci jsem neslyšela! Já beru prášky Cerazzete. Docela mi to vyhovuje, protože jsem to ještě nedostala. už se těším, jak půjdu nakontrolu na gyndu a dr. se mě zeptá na poslední menstruaci - hmm, někdy v srpnu 2005? ![]()
Holky, kdepak všechny jste? Tady je nějak mrtvo! Jak se všechny máte, co miminka a bříška?
Viktorka už se začíná záhadným způsobem přesunovat z místa na místo - neleze, prostě se nějak dostane někam jinam, různým otáčením a posunováním. Je to sranda, ale někdy se bohužel dostane i tam, kam nemá, třeba do stolku pod televizí, mezi skříň a stojan na cédéčka apod. Je to sranda. ![]()
Ahoj holky…trochu nestiham,to vite,vanoce,deticky,peceni(i kdyz toho moc ne
![]()
Jak se mate tehulky?Co noveho?Jak se maji vase briska?
Gabriel ma uz 74cm a 7,6kg…je to obr
vubec nevim kde jsem ho vzala,obcas si myslim,ze mi ho v porodnici vymenili
protoze dcerka mela 70cm v jednom roce ![]()
Uz se bojim puberty,preroste me a kdyz mu nebudu chtit neco povolit,tak me zboucha na hromadku ![]()