Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Zanet - u nás se to myslím taky jmenuje „training pants“
Ale ještě před měsícem, i když už Viktorka uměla čůrat na nočník, tak v okamžiku, kdy ucítila na zadku plínku, tak se na jakékoli volání vykašlala a čůrala do plínky, takže tréninkové kalhotky nám byly na nic. Teď už volá, i když jí dáme plínku (pro jistotu do auta). Anička byla včera poprvé na plavání. Dám fotky do galerie a pošlu odkaz
Nejdřív v pohodě, pak začala řvát, protože se jí nelíbilo na zádech, tak jsme ji střídavě uklidňovali, pak zase řvala… No totéž, co kdysi s Viktorkou
Ale ona si zvykne. Jo a chodíme na vany samozřejmě. Do bazénu by mi to přišlo nehygienické a studená voda. A co se týče moře - Viktorka se loni moře bála - hlavně jak jde ta vlna zpátky do moře a vymílá ti písek z pod nohou, tak z toho byla hotová. Uvidíme teď v zimě. No ty hurikány vám tam nezavidím. Ale to věčné léto ano ![]()
Varenko - tak v ústí jsem ještě nebyla. U nás teda vede v žebříčku ZOO Liberec a Olomouc. Ale teď na dovolené jsme byli v Budapešti v ZOO a to je ještě tisíckrát lepší. Takže tip na výlet
No co se týče plínek na noc, tak to ještě dlouho riskovat nebudu. Viktorka totiž má na noc lahev s čajem a většinou ji v průběhu noci vypije. Takže bych k ní musela vstávat na nočník a vzhledem k tomu, co od narození Aničky v noci předvádí, tak jsem ráda, když občas spí celou noc. (Dneska, když jsem zrovna spěchala na cvičení, tak vstávala až v 9,15).
KUK ![]()
VARENKO - no este ze tak, ze jsi tu s nama, uz jsem se bala
A co zvelebujes? Malujes? Jeste mam v zive pameti fotecky, jaks chystala pokojicek pro Sasenku ![]()
MARKET - no pani, Anicka uz je hotove miminko, jsem uplne prekvapena, jak se zmenila. Je moc krasna a myslim, ze se podoba na Viktorku. Mas dve krasne princezny! V plavani se ji mozna nelibi, ze ji nedrzis ty, ale nejaka cizi pani
A miminka nemusi mit do vany takove ty plinky na plavani?
Dnes jsem Gioviho trenovala na nocnik. Skoncili jsme pred odpolednim spanim, protoze mel oboje slipky pocurane
Kdyz je nahaty, tak vi, co ma delat, ale kdyz ma jen ty slipecky, tak ne. Ale dokonce si sedl na nocnik, jen ty slipky si nechal
To bude jeste boj ![]()
Zanet - no právě že u té paní se jí líbilo a jak mi ji předala, tak začla řvát… Ale nějak mě to nepřekvapuje. S Viktorkou to bylo stejné. Chce to jen vydržet! Dneska je z Viktorky největší plavec. No schválně zkusím najít nějaké fotky, jak Viktorka plave. Normálně už uplave sama tak 2m a někdy se jí i podaří vystrčit hlavu nad vodu a nadechnout se. Jo a u nás stačí plavečky, ony případné hovínko zadrží (mám bohaté zkušenosti
). Jo a s tím nočníkem - myslím, že jste na nejlepší cestě. V této fázi, kterou popisuješ, jsme byli v červnu.
Strašně blbě se mi uploaduje na youtube, trvá to dlouho, tak jsem aspoň v nějakém demo programu zkrátila kousek natáčení Aničky a Viktorky, tak mrkněte:
Anička: http://www.youtube.com/watch?…
Viktorka: http://www.youtube.com/watch?…
Zanet - jak dlouho ti trvalo uploadovat to tvoje video?
Ty brdo, MARKET - Viktorka je fakt sikula, uplne se mi tajil dech. Tady se to uci uplne jinak, teda spis vubec, ale kdyz uz, tak se uci, aby plavaly ke brehu. Vsimla jsem si, ze nejak nevedela co dal, kdyz doplavala k tomu balonku u kraje bazenu. Otocila se a hledala cloveka. Ale muzu ti rict, ze takhle se mi to libi vic. Proste ze si uziva vody a hraje si a ne se hnat ke brehu. Ale kdybych mela bazen asi bych smyslela jinak. To by pro me byla priorita naucit dite se zachranit, kdyby tam nahodou spadlo. Jo a mate holky krasne cepice a bryle! Viktorka je uzasna, fakt!
A Anicka taky samozrejme, vypada uplne v pohode ![]()
Videa edituju na www.onetrumedia.com, da se to i publikovat, ale mamce to nejde prehravat, tak to vetsinou davam na youtube, to ji fachci v pohode.
Nocnikovani - dnes jsem poprve vytrepavala bobek ze slipku. Danny jak to videl, tak normalne zdrhl, zbabelec
A ja jsem zrovna potrebovala pomoc - bobek vypadl na koberec, nemela jsem po ruce ubrousky… no komedie ![]()
Markét -teda,já zíram!!Je to nádhera,jak si je Viktorka jistá pod vodou.No úplně bezvadný!!!Opravdu krása,nemůžu se na to vynadívat.Jak často chodíte plavat?U nás je taky kurs,ale jsme malý město a moc maminek s dětma.Dokonce tu hodinu napůlili,protože je moc zájemců.
Žanet- videa do tebe jsou taky suprový,jen se mi strašně dlouho načítali,přehráli kousek a zase dlouhý načítání.Ale vydržela jsem to s zkoukla-Moc pěkný
My byly koncem srpna na 14dní v Chorvatsku,bylo tam pěkně,počasí nám přálo,takže jsme se i v noci pekli.Ještě že jsme měli klimošku.Děti nadšený z moře a kamínků.
Jo,ještě jsem si vzpoměla-Markét-my jako děti jezdili s našima na dovolený jedině s karavanem.Nemělo to chybu,to je takový příjemnější než stan.A dokonce když bylo Lukáškovi půl roku,tak jsme si taky půjčili karavan a vyrazili jsme na týden do kempu taky v čechách
Jinak nám zase začala školka,Lukáš jako předškolák má povinný bruslení,přihlásila jsem ho na plavání,chodí na logopedii a ještě si ho učitelka vybrala do tanečního kroužku.Pak jezdí vystupovat na plesy a různý akce.Takže má,co dělat.Loni neměl žádnou aktivitu a najednou má toho dost.Aspon se nebude nudit,že.Ted máme za úkol naučit ho chodit rovně,takže má drátěnku na hlavně a nesmí mu spadnout.No,máme ted veselo ![]()
KELINKO - tak diky, zes vydrzela u naseho videjka, snads nebyla zklamana ![]()
Lukasek ma teda fakt hodne aktivit, ale aspon se nenudi. To je sranda s tim chozenim rovne, to by me nenapadlo, ze se to musi ucit. ![]()
Zanet - u nás se trénuje taky doplavání ke kraji, aby se dítě umělo samo zachránit. Na tom videu to vidět není. Viktorka byla strašně zmatená z toho, že je tam ta kamera a vůbec nechtěla spolupracovat. Divím se, že z toho nakonec něco vyšlo. Bála se té kamery a pořád na ni koukala… Jinak ke břehu doplave, vytáhne se ven a pak se zase otočí a skočí za mnou. Je to sranda.
Kelinko - my chodíme plavat 2× týdně od 3.měsíců. Z počátku to byl trochu boj. V jednom roce se už uměla potápět. V roce a půl jsem jí koupila brýle a čepici a od té doby potápění miluje a více méně je pořád pod vodou. Myslím, že pro děti je moc důležité mít hodně zájmů a kroužků už od útlého věku. Vede je to k tomu, že musí trávit volný čas plnohodnotně a ne se jen flákat venku. Aspoň z nich pak nevyrostou nějací povaleči nebo nedej bože feťáci nespokojení se svým životem, protože nikdy nic nedokázali. Děti, které něco dělají, tak mají podle mě ze svého života v pubertě lepší pocit a v dospělosti jak by smet.
A kde jste byli v Chorvatsku? Máš nějaké fotky?
MARKET - tak to jo, to je super s tim samozachranovanim! A vsimla jsem si, ze Viktorka po kamere porad pokukovala
Stejne je to sikula! A je fajn, ze ji to tak bavi. A kolik stoji takovy celorocni kurz 2× tydne? To musi byt palka…
Zanet - když jsme chodili do Kenny klubu ve Frýdku, tak jsme bez slev paltili skoro 3000,– za 16 lekcí, takže celkem cca 15000,– za rok, ale většinou jsem měla tak 10 % slevu. Od dubna jsme přešli do Kenny v Orlové, protože to máme o něco blíže a hlavně je tam teplejší voda a můžeme v ní být mnohem déle. Tam to stojí 1600,– za 16 lekcí, takže 8000,– za školní rok. Ale nedělají tam mimina, takže s Aničkou zase jezdíme do Frýdku. Je to dost peněz, jenže který koníček není? Když si vezmu, kolik za koníčky utratíme já a manžel, tak pžeci to nebudu těm dětem upírat. Cvičení nás stojí nějak 1600,– na půl roku, takže to není tak strašné. Ta angličtina bude stát asi 10 000,– na celý školní rok. No, každopádně to je důvod, proč bych třeba nechtěla více než dvě děti. To už bych jim všem nemohla dopřát všechny tyhle aktivity a to by mě mrzelo.
Markét-byli jsme v Trogiru,kousek od Splitu.No a fotek mam plno,tak vám sem nějakou dam.Jestli to stihnu,tak ještě dneska.
No a to vaše plavání,to je teda pálka.To jste sami,nebo je vás tam víc?Tady to stojí snad 500 za řtvrt roku,ale je to spíš takový plavání miminek pod dozorem.
Ahoj holky…
Tak snad si me jeste pamatujete
uz jsem tu dlouho nebyla, chodim jenom na BC a to jenom do Srpna, nejak nestiham. Zacala jsem pracovat, takze na internet uz neni tolik casu.
Jen tak nahodou jsem se mrkla, jestli to tu zije a ono jo
![]()
A koukam ze i Varenka je zpatky
To je dobre, bez ni tu nikdo moc nechodil.
Vsem preji krasny den, musim koncit, jdu do prace, ale vecer se sem mrknu, jestli bude cas
a budu se snazit docist aspon neco.
AHOJ holkyy!
tedy to byl román, pár dní se člověk poflakuje a už takové „dumasovky“
![]()
MARKETO: panečku, máš opravdu veliké šikulky. Trošku mě tedy sesunuly ze židle ty ceny, ale podle videa se to s tím naším plaváním (hlavně pro miminka, protože ted už bohužel nechodíme) nedá srovnat.
A jinak s tebou plně souhlasím ohledně aktivit atd. I když si myslím, že druhý extrém je přetěžování - hlavně u rodičů, kteří jsou workoholici a nemají děti kam upíchnout, ale to je hlavně myslím v PH apod, ale je mi takových dětí pak taky líto, prostě extrémy.
Viktorka a Anička jsou opravdu krásné a šikovné holky! ![]()
ZANET: gratuluju k bobečku. Tyhle hovínkové nehody - jéje, to znám. Zpočátku jsem byla neštastná (kvůli kobercům atd), ale pak jsem zcela ustoupila, protože jsou to jenom věci a ty mrňousci se to prostě naučí, ale potřebují čas. Ta odměna je pak sladká! ![]()
Tak pokojíček mám prakticky hotový. Dělala jsem různé obrázky na zdech, prahy, futra, gonzole, jednu stěnu od shora dolů znova natírala…obrázky Sashenky zasklila a pověsila…no je to veliká radost, i když taky hodně práce, ale to je ta nejhezčí práce, co znám.
CINQ: moc a moc tě zdravím, zlatíčko. Panečku, to jsem ráda, že jsi se ozvala. Deniska je už taková slečna. Obě děti jsou náherné. A povídej: kde pracuješ, jak se vám žije? Co Francie?
SASULKO: jak pak se ti-vám daří? jak trávíte podzim? U nás udeřila pomalu už zima - dnes 5st., studený vítr, no něco. Ale zase mám ráda, když pak jde člověk domů do teplíčka..to je žůžo. ![]()
KELINKO: ty kroužky to je bomba! my taky žijeme na vesnici a moc toho tady není, ale kdo hledá…takže až budeme větší, je tu i taneční kroužek, keramika, hudebka, apod. Tak se těším. Držím vám palečky, ať vám všechno hezky jde. ![]()
No pani, tak uz jsme skoro komplet, co?
Ahoj CINQ
Ja taky pracuju a chodim do Unora, ale tuhle diskuzi stiham taky (vetsinou)
prece ji nenechame zapadnout, ze ne, Market?
Co kdyz ji jeste budem potrebovat…
A CINQ, co delas, kde pracujes? Jak jeste stihas dve deti? Deniska je kooocka! Moc ji to na fotecce slusi, je z ni prava francouzka ![]()
MARKET - plavani je fakt docela drahe, ale mas pravdu, clovek chce dat detem to nej a aby mely nejakeho konicka, aby se jen tak neflakaly. Souhlasim. Nikdo nikdy netvrdil, ze deti jsou levna zalezitost (uz jen tech plenek, co se vyplytva
![]()
VARENKO - jsi sikulka! Mne taky bavi vylepsovat, nejradsi neco natiram ![]()
A jeste mam novinu, prave jsem objednala letenky, letime do CR. Sice jen na 14 dni, ale supr, mam radost a tesim se ![]()