Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
876
16.9.08 23:08

Ahoj,

Cinq - no už jsem si říkala, kde je naše franzouská kolegyně :D Tak jak se jinak máš? Kde pracuješ?

Varenko, Zanet - máte pravdu, ty ceny jsou celkem vysoké. Naštěstí jsme na tom finančně tak, že nás to neruinuje a nemusím nad tím nijak přemýšlet. Souhlasím, že přetěžovat malé děti by se nemělo, na druhou stranu, já jsem byla workoholik už v 7mi letech :lol: Chtěla jsem chodit do tolika kroužků, že jsem si strašně přála, aby měl týden aspoň deset dní :D Tajně doufám, že moje děti budou taky takové. Je to dobrá vlastnost do života. Člověk žije naplno a má pořád co dělat. Na druhou stranu, dnes už nejsem workoholik (z toho mě vyléčila Viktorka) a snažím se naše zájmy skloubit - i proto máme v nahrávacím studiu dětský koutek :lol: :lol:

Zanet - a kdy přijedete? Co kdybychom se třeba sešly někde na půl cesty mezi vámi a námi? Myslím vámi v ČR :lol: ne někde v Atlantiku :lol: :lol: Záleží, jaký máte na dobu pobytu v ČR program… Jo a nakup si zimní oblečení, je tady kosa, fuj, fakt jako na podzim - dneska 6 stupňů :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
17.9.08 02:21

MARKET - to by bylo super, byla bych moc rada, ale nechci predem nic slibovat, nevim, jak budeme vytizeni, jedem vlastne hlavne za byznysem. Na puli cesty? Napada me ZOO Lesna (to je asi bliz k nam) nebo treba Roznov, tam jezdim vzdycky rada.
Uprostred Atlantiku radsi ne, jedine na takove te obrovske zabavni lodi ;-) Nekde na terase u bazenu s drinkem s paraplickem :lol: Ej, nejak zive si to predstavuju… no jo, dnes by se mi drink hodil, dnes byl Giovi mimoradne protivny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.9.08 09:24

Ahoj holky…

Prace- zacalo to tak, ze v lednu mi urad prace nabidnul placeny kurz fj (jako, ze tam budu chodit a oni mi budou platit 8) podminka byla jenom ta, ze obcas nekde vypomuzu. Melo to trvat 6 mesicu. Takze jsem si zkusila nekolik praci :lol: v kancelari, ve skole (pomahat s vydanim skolniho casopisu, napsala jsem i clanek o cr :lol: potom v domove duchodcu, jako pecovatelska sluzba (ted tam delam dobrovolnika kazdy ctvrtek odpoledne i se synem, delame jim zabavny program) a nakonec jsem delala servirku v restauraci. No a asi uz po 2 tydnech mi majitel rekl, ze pokud mam zajem, muzu u nej zustat pracovat :wink: tak jsem to prijala, protoze je to jenom na 4 hodky denne (od 11 do 15) placene sice minimalni mzdou, ale majitel je vazne super clovek, s klukama co pracuji jsou super taky a na spropitnem si videlam docela dobre :wink:

Gabriel- porad stejny :lol: porad spi dost na svuj vek, jde spat ve 20.00h a pokud ho rano nebudim vstane mezi 8h30 az 10h. A pres den jeste spi 2 hodiny 8) Jinak je to lenoch lina :roll: chodit se mu nechce, jeste pouzivame kocar vsude, vubec nemluvi (teda umi rikat par veci, ale to jenom znouze nejvetsi :roll: a na nocnik nechodi…porad ma pleny.

Deniska-je to porad hyperaktivni stvoreni :lol: vubec nevim kde ona bere energii,holky ta ma svaly uplne vsude 8O dokonce i brisni, az bude cas hodim nejake fotky, stava se z ni slecna :lol: Ted je vlastne uz ve ctvrte tride.

Francie- pocasi nic moc :twisted: je tu zima, ale jinak stejne, obcas mam dny, kdy bych to nejradeji zabalila a jela zpatky do CR, treba kdyz mi nejaky blb (pardon) rekne, ze jsem prijela do fr jenom kvuli penezum :evil: pritom ja od statu nikdy nic nedostala a ani nedostanu…a prekvapuje me stale, ze potkavam lidi, kteri vedi velke nic o CR, ale hned rikaji, jak ta zeme je chuda a nic nemame :evil: Pritom jsme na to priblizne stejne jako ve FR (a jeste i v necem lepe, treba ze mame materskou az 3 roky a ne jenom par tydnu :twisted:

Zanet- dve deti stiham dobre (co taky muzu delat, ze :lol: Ale tady je to proste jine, obcas mi prijde, ze dcerku ani moc pres tyden nevidim :( jak jsem tu uz urcite psala, rano v 8h jdeme do skoly pak jdu pro ni v 17h jdeme na chvilku do parku, pak prijdem domu, udela si ukoly, vykoupe se, naji se a za chvilku jde do postele :roll: skola mi tu prijde zbytecne dlouha :roll:

Jinak Gabina je u pani na hlidani, je totalne spokojeny, ma tam jeste dve kamaradky. Ze zacatku jsem se bala, ze nebude chtit, prece jenom byl se mnou doma 18 mesicu, ale uz po tydnu to bylo v poradku a pak mel i obdobi, kdy nechtel domu :oops: :lol: chtel tam zustat a hrat si jeste :roll:
Ona ma doma snad hrackarstvi 8O ale je to jeji povolani, takze je to asi normalni.
Tady totiz pokud nekdo chce hlidat deti a mit to jako opravdove povolani, tak si musi udelat kurz, ktery trva 10 az 12 mesicu a az pak muze pracovat a pravidelne chodi kontroly, jestli ma vse co potrebuje a pokud hlida treba 3 deti(maximalni pocet), tak jestli ma vse 3× (postylky atd.).

No napsala jsem toho dost pro dnesek, musim se jit pripravit, za chvilku prijde tchyne a bude hlidat deti, dneska je totiz streda a ve stredu se do skoly nechodi. A ja poklusu do prace(nechce se mi jit do te zimy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
18.9.08 03:21

Hezky ses rozpovidala, CINQ :-) Ale to je dobre, mas co dohanet ;-) Moc zajimave poctenicko. Ten zabavny program v domove duchodcu bych chtela videt! :D Je zajimave, jak mas kazde ditko uplne jine, jedna hyperaktivni a druhy lenoch :-) System hlidacich pani se mi moc libi, tak by to melo byt vsude.
Jo a z Ameriky mam nekdy stejne pocity, absolutni vetsina lidi nevi, co to je Czech republic. Az kdyz jim dam napovedu (Czechoslovakia), tak se jim rozsviti oci, ale stejne o Cesku nic nevi. Jen ten nazev nekdy slyseli… :roll: Driv me to tocilo, ted uz je mi to naprosto jedno.
Je fajn, ze pracujes, i kdyz jen na par hodin, aspon se dostanes mezi lidi a Gabin mezi deti! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
18.9.08 11:21

Ahoj,

Zanet - tak kdyby ti to časově vyšlo, tak třeba v tom Rožnově - je tam super park pro děti s velkou skluzavkou, trampolínama a tak. Viktorka to tam miluje. Snad bude ještě hezké počasí. Když budete zaneprázdnění, tak třeba příště :D A kdy se sem chystáte?

Cinq - no, myslím, že jak píše Zanet - ve světě o ČR nic neví a jsme pro ně chudáci. Když jsem měla přítele z USA, tak když sem jel poprvé, tak si myslel, že tu snad ani nemáme spalchovací záchody. Byl hoooodně překvapen, že si žijeme na lepší úrovni, než oni. To máš super, že je Gabriel takový spáč, aspoň se ráno vyspíš. A Deniska - mluví s tebou česky nebo francouzsky? Od kolika jejích roků tam jste? To je fajn, že máš práci, aspoň se dostaneš mezi lidi, člověk se hned cítí líp, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
18.9.08 19:53

MARKET - mne teda prace nechybi (asi proto, ze porad jeste tak trochu pracuju) ;-) V CR budem od 2.10. zhruba 14 dni. Budu tlacit ten Roznov. Asi nejradsi o vikendu, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.9.08 21:20

Pekny vecer vsem…

Zanet deti jsou rozdilne, jedno po mamince (dcerka :lol: a druhe po tatinkovi (syn :lol:
Vis, ja nejak tak chapu, pokud v Americe neznaji CR, ale ze v Evrope ji neznaji, to me prekvapuje :roll:
A jak se mas ty? Co je u tebe noveho…povidej, docitat vas asi nebudu :oops: to bych tu byla az do pulnoci :)

Market s dcerkou a i se synem mluvim jenom cesky (i kdyz obcas mi ta huba ujede v angline a i ve franine :oops: je legracni, jak oba rozumi vsem jazykum :lol: hlavne dcera. Mluvim v cj proto, protoze kdybych to nedelala, tak by zapomela :(
Ve FR je od svych skoro 5 let, pritele znam od doby kdy byla jeste mala, ale trvalo mi to dlouho, nez jsem se rozhodla se s ni prestehovat do FR, je to velka zmena, nebyla jsem si jista, jestli to chci nebo ne :oops: a v te dobe zil nekolik let v Dansku a ja do Danska nechtela, je tam zima :oops: cekala jsem asi na to, az se vrati do Francie :oops: ale nejak jsem si moc nepolepsila, protoze je tu zima taky :twisted: musela bych se prestehovat vic na jih :lol:
A jak se mas ty? Co deticky? Napis taky neco :wink:

Tak vas trochu pobavim, co mi provedl ten mrnous :lol: on rad maluje, bude to malir (obrazu, ne pokoju :lol:
Stalo se to pred par tydny, byla jsem doma s Gabou, skocila jsem si na zachod, byla to minutka dve :idea: kdyz jsem se vratila, nasla jsem Gabu s fixou v ruce a pocmarane vse co se dalo (od sedacky az po PC :roll: :lol:
A tuhle sobotu si hral pekne potichu v pokoji, jdu se na nej podivat, co dela a on sedel v pokoji, opet fixu v ruce a byl popsany od hlavy az k pate :roll: a jeste u tchyne, byl v salonu (v obyvaku :lol: opet ticho, jdu se podivat a co nevidim :idea: Gabu s fixou v ruce, pomaloval stenu :roll:
A je toho vice, ale to zase jindy :wink: ale je zajimave, ze on vzdy najde fixu 8O prisaham, ze jsou vsechny schovane, nikde nejsou, ale on vzdy nejakou najde :twisted:

Budu koncit, opet pisu az moc :oops: 8) :lol:

Jo a to jsem ja Cinq, nevim proc me to odhlasilo :?

• Citovat
  • Upravit
6847
19.9.08 02:31

CINQ - Gabina je teda cislo ;-) A jj, fixy Giovi taky miluje, ale pocmarany mame zatim jen stul (pastelkama) Ale jinak u nas nic noveho. Na maleho taky mluvim jenom cesky, ale ted jak zacina mluvit, tak je to tak pul napul nebo skoro vic anglictiny… :? no co nadelam, nejak se s tim smiruju. Aspon mu poustim ceske pohadky a ted se chystame do CR, tak snad ho trochu nasmeruju tim spravnym smerem ;-) Ale rozumi obema jazykum, taky jsem cumela.
Chapu, zes mela tezke rozhodovani, protozes mela malou. Ja jsem se rozhodla behem 14 dni, no jo zamilovana az po usi, to slo tehdy hladce ;-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.9.08 22:23

Ahoj,
dlouho jsem neměla čas tu něco napsat. Vždycky si přečtu příspěvky a když chci začít psát, tak mě některá z holek odtáhne od počítače :D

No holky, klobouk dolů, že jste se rozhodly odstěhovat do zahraničí. Taky jsem měla přítele v USA, ale čím více jsem za ním jezdila, tím více jsem to tam nesnášela, až jsem se nakonec rozhodla, že chci zůstat doma. A jsem moc ráda. Nedokázala bych to jak bez rodiny a přátel, kteří vyrostli ve stejné kultuře jako já, tak bez toho tradičního života tady. Nikdy bych si o sobě nemyslela, že jsem na to tak zatížená, ale těch pár let v americe mi to dokázalo. Prostě jsem si tam s těmi lidmi nerozuměla. Ale možná jsem špatně přizpůsobivá a příliš konzervativní :D

Jinak Anna a Viktorie jsou posledních pár dnů celkem hodné a zvládnutelné :D Někdy přijdou dny, kdy nevím, kde mi hlava stojí, je to náročné. Viktorka je taky ještě mimino. No ale už bych si to bez Aničky neuměla představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.9.08 03:40

MARKET - uz jsem myslela, ze to tu potahnu sama ;-)
Vis co? Ja jsem nikdy nemela chut ani do Ameriky jet, natoz tu zit. Taky jsem dycky chtela bydlet doma. Ale osud to zaridil jinak. A taky jsem si docela tezko zvykala. Az donedavna jsem tu nemela zadne kamaradky nebo zname. Porad jsem mela pocit, ze jsem tu jen docasne, ze nema cenu nekoho hledat. Tak po temer 7 letech mi to konecne doslo. Ze proste bydlim tady a podle toho se musim zaridit. A najednou to funguje. Sice zadnou vylozene super kamaradku zatim nemam, ale potkala jsem spoustu milych maminek a mozna se nektera casem uchyti ;-)

To je hezke, jak jste se vsichni szili a ze vam to tak funguje. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.9.08 14:04

Zanet - no člověk si nakonec určitě zvykne na všechno. Je to jen o tom, chtít se přizpůsobit. Mě by se nechtělo. I když co bych za to dala bydlet někde jižněji… :D Já jsem v USA moc přátel neměla a když, tak to byli přátelé toho mého přítele a s těmi jsem si moc nerozumněla. Ale na druhou stranu - mě v té době bylo 18. To je taky celkem rozdíl, že… Dneska už bych to zase brala jinak, určitě snadněji.

No nic, musím využít toho, že Anna spí a jdu vyžehlit Everest prádla 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.9.08 20:15

Jasne, ja vlastne nemam jinou volbu. Chci byt tam, kde je muj muz, takze jsem tu. Dannymu se v CR libi, ale je tu na nej moc zima a deprimuje ho, ze neumi cesky.

CINQ - dnes jsem v parku potkala dve Francouzky, moc mile holky, mely obe dvoulete kluky. Tak jsme si pohrali a pokecaly a doufam, ze je jeste nekdy uvidim :-) Jedna mela nadherny top. Plateny, vysivany, jemny, nadhera. Rikala, ze je to darek z Francie, ze v USA se neco takoveho nevidi. Mela pravdu. Ja snad pujdu na nakup do Francie ;-) Akorat si to teda urcite nebudu brat do parku na pisek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.10.08 16:08

Ahoj,
já jsem zase neměla celý týden čas. Je to shon - se dvěma dětma. Někdy nevím, kam dřív skočit, někdy je to pohoda. Ale nemine den, kdy bych aspoň jednou neřekla, že se zblázním :D

Zanet- tak co, už jsi v ČR? Co říkáš na „super“ počasíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
5.10.08 21:34

Jsem to ale trubka… jsem vcera napsala prispevek a pak jsem ho zapomnela odeslat :roll:

Jsme tu, konecne dnes prvni den toliko neklepeme kosu :D Uz jsem mela i burcak, uzila si krasne podzimni prirody, jsem totalne spokojena a vim, ze domu se mi zaboha nechce :D

MARKET - psala jsem ti, ze jsem se tak nejak chystala dnes do Roznova, ale pak toho naplanoval Danny nejak moc, tak jsme zustali doma (a sli na drakiadu). Prijeli byste tam i v tydnu? To asi ne, co? A taky jestli tam neni vsechno otevrene jen pres vikendy. Neskoncila uz turisticka sezona?
Rada bych te videla, ale jestli to nevyjde letos, tak priste urcite! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
7.10.08 18:33

Zanet - mohla bych ve čtvrtek, ale musela bych jet nejpozději ve dvě domů a nebo v pátek, ale to bych tam zas byla až po poledni. Nebo můžem i někam jinam, jen mě nic na půl cesty nenapadá. Když tak mi zavolej na … Až odpovíš, tak to číslo smažu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová