Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jee, no jo, krasne ses rozepsala. Mas pravdu, ja to vsechno taky tak citim. Nebyt Dannyho, tak tu nejsem. Z CR mi chybi spoustu veci (treba vune, ty jsou tu uplne jine, stridani rocnich obdobi, pivo, burcak, jidlo…), ale zase je tu spoustu veci, ktere by mi zas chybely, kdybych se najednou prestehovala zpatky do CR… more, vylety na lodi, vyber a organizace v obchodech (nemuzu si pomoct, ale jeste jsem v CR nebyla v supermarketu, ktery by byl nejak logicky zorganizovany) a taky servis - v obchodech a hlavne v restauracich. Clovek se proste musi prizpusobit, jinak by byl porad nespokojeny.
Jo a s krteckem… ja se na nej s Giovim divam a covece muzu ti rict, ze je to nekdy pekne krute. Kdyz jsem byla mala, tak jsem si to tak neuvedomovala, ale Giovi jak se diva na americke pohadky, kde neni zadne nasili, vsechno je mirumilovne… tak mi tu nekdy u krtecka fnuka
Jediny priklad, ktery me ted napada je z krtka v ZOO - jak ho pstros hodi do hnizda k malym, jedno si na neho otevira zobak a krtek ho normalne po nem prasti a jeste se mu smeje…
Ale zas na druhou stranu, mozna je to dobre, aspon se dite odmala uci o realite zivota ![]()
Doufam, ze jste dobre oslavili. Gratuluju! ![]()
No, máš pravdu. Po příjezdu z USA byl pro mě servis v obchodech a restauracích naprostý šok. U nás ti nikdo při odchodu neřekne „Hezký den“ a pokud možno se ještě zamračí. OD dob USA jsem přehnanš náročná na restaurace z hlediska obsluhy. Je to u nás hrůza!
Krteček - jo, někdy je to drasťák, třeba jak ho přejede auto! Nebo ten díl Krtek ve městě, jak staví to sídliště. To je vyloženě hnus. Ale oproti Jen počkej zajíci je to slabý odvar, to jsem doma zakázala. Oproti tomu Bob a Bobek jsou vyloženě pozitivní, to mám ráda. A samozřejmě u nás letí Teletubbies.
Karneval - tak první část bylo představení dětí ze ZUŠ, myslela jsem, že to Viktorku nebude bavit, ale seděla a koukala a tak po 40ti minutách se jim do toho začla zapojovat, ale celkem to nevadilo. Ve výsledku se jí karneval hodně líbil. Ještě dneska o něm mluvila. Dneska pro změnu Mikuláš, tak to byla nadšená, že našla balíček na balkoně. Zítra jdeme do místní hospody na mikulášskou nadílku, tak jsem zvědavá. Loni se Mikuláše strašně bála
Vy asi Mikuláše neslavíte, že?
Nene, Mikuldu neslavime ![]()
Holkam to na karnevalu moooooc sluselo
Anicka uz sedi?
Ma super vlozku do jidelni zidlicky. Tahle zidle z IKEI je supr, my ji pouzivame dodnes.
Zitra jdem na vanocni pruvod lodi. budem se divat z lodi, v pruvode jsou vzdycky krasne nazdobene lode. A pak bude ohnostroj. Tak se tesim. A jsem zvedava, jak to zvladne Giovi, kdyz to bude uz „po vecerce“ ![]()
Hezky vikend! ![]()
Ahoj,
Ne, Anička ještě nesedí. Ta vložka se prodávala k té židličce, kterou jsme kupovali, když měla Viktorie necelého půl roku, takže ještě taky neseděla. Ale samozřejmě tam vydrží jen omezenou a krátkou dobu… Ale i to stačí na poklidnou snídani
Mimochodem, vy máte v USA IKEU? Nebo jste si ji převezli?
Jé, ohňostroje, to mám strašně ráda. Když jsme byli v Disney Landu, tak tam byl tak nádherný ohňostroj, že jsme z toho byli u vytržení. Bylo to úplně sesynchronizované s hudbou, fakt dobré.
Jojo, IKEA uz dorazila i do Emeriky
Ale zatim je jich docela malo. Donedavna byla na cele Floride snad jedna. Ted jsou mozna dve
Ale zidlicku jsme presto nekoupili, dali nam ji znami, prijela v kontejneru s letadlama
(pssss)
Do Disneylandu se chystame v unoru - bude to darek pro mamku i maleho k narozkam.
Pruvod lodi byl super, ale ohnostroj jsme bud prosvihli nebo byl nejaky chaby, videli jsme jen par zablesku v dalce (hm, taky jsme byli na blbem miste…). Ale nevadi, jinak to bylo super.
Hezky den!
Ahoj,
tak já mám obě děti nemocné. Kašlou jak tuberáci, rýma a Viktorka do toho teploty a blbá nálada. Takže jsem měla super víkend…
Ale jinak už se těším na Vánoce. No nic, chtěla jsem napsat více a Viktorka se zrovna probudila, tak později…
To byl den. Jsou chvíle, kdy ti Floridu závidím víc, než obvykle
Nesnáším totiž zimu a pokud musím trpět z důvodu zimy - což momentálně trpím tím, jak jsou obě děti nemocné, tak ji nesnáším ještě víc. Ale zas mám ráda prosinec, protože je Mikuláš, Vánoce a mám narozeniny. Už ať je Viktorie zdravá, protože sedět s oběma celý den mezi čtyřmi zdmi mi leze na mozek.
tak mě napadá, děláte na Floridě takovou tu typickou červeno-zelenou a světýlkovou váoční výzdobu? to musí vypadat vtipně v tom teplém počasí. My máme oproti amíkům výzdobu slabou (jedny světlka na balkoně a jedny v kuchyni), ale oproti sousedům válíme. Ostatní se na to letos nějak vykvákli. Asi ta krize nebo co… Dotýká se vás to? Tady s tím všichni straší, jak bude příští rok učitě kvůli krizi hrozný. Ceny benzinu klesly z 32 na 23 Korun a lidi prý utrácí méně… Tak nevím. Nějak se toho nebojím. Krizí procházela tato země tolik let, že nějaká další už nebude nic nového… Horší to je pro vás. Pociťujete to tam?
No nic, končí reklama, jdu koukat na Dr. House. Tak ahoj.
Market - doufam, ze uz je lip a holky jsou zdrave. JJ, to je jedna vec, ktera mi nechybi
Ty posmourne zimy, kdy navic vsichni topi uhlim a drevem a je inverze a clovek ma strach se nadechnout…
Vsechno nej k narozkam! ![]()
Svetylka mame - uz mame stromecek, od zacatku prosince. A mame jednu snuru svetylek i venku. Ale tady jsou svetla ve velkem. Teda tady nejblizsi sousedi ne, ale jinak kdyz se divam, tak nejlepsi jsou takovi ti obrovsti nafukovaci snehulaci
to vis, co si nenafoukneme, to nemame. Ale snih by mel dorazit brzo, vozi ho vzdycky touhle dobou
![]()
Krize - ano, dotyka se nas. Krachuji firmy, propousteji lidi. Krachuji nam hlavni dodavatele… znami volal z Kalifornie, ze zbankrotoval, ztratil dum, bydli v nejakem malem pokojiku…
Nic moc. A bude hur.
Ale aspon benzin je levnejsi. Dnes jsem uplne hledela, asi uz jsem dlouho netankovala. Porad jsem se divala na cenu na stojanu a porad jsem chtela pridavat do nadrze, ale uz byla plna ![]()
Ale vis jak, nejak bylo, nejak bude. Clovek se vzdycky nejak proklepe.
Ahoj,
Tak holky jsou na tom pořád nic moc. Viktorka sice už teplotu nemá, ale kašle, ale aspoň už není protivná (když jí bylo blbě, tak to s ní bylo k nevydržení). Anička kašle hrozně a sirup plive, takže ji není jak léčit. Ale nálada taky dobrá. Do toho jí rostou dva horní zuby. No ale za pár dní to snad přejde. Jo smog je tady hrozný. Hlavně to jde vidět, když je hezky. Předevčírem jsem jela do Polska pracovně a tam byl takový smog, že ani nebylo vidět do dálky…
No ale koupila jsem v Polsku takového Mikuláše (Santa Clause) na laně, chtěla jsem ho pověsit na balkon, ale Viktorka zavelela, že bude v obýváku a běda, když nesvítí
Pošlu ti fotku. Haha nafouknutí sněhuláci, to musí vypadat vtipně. Věřím, že mnoho obyvatel Floridy ji nikdy ani neopustilo a ani sníh neviděli.
Hm, s tou krizí to tam máte asi z první ruky. Já to spíše jen sleduju ve zprávách. U nás sice taky zkrachovaly nějaké větší firmy, ale nic moc. Ale my jsme tady na krize zvyklí. Sotva jsme se z poslední vyhrabali. Zato u vás to bude horší, když slyším, jak má zkrachnout automobilový průmysl apod… A že i znáte osobně lidi, kterýćh se to dotýká!
A kolik tak stojí benzín? Když jsem byla před lety v USA, myslím, že na Floridě stál 1,15 USd za barel a v Massachusets nějak kolem 1,30 ale už nevím přesně.
Jo a díky za přání k narozkám! Buď máš dobrou paměť, nebo kvalitní zápisník. Já totiž ani nevím, kdy máš narozeniny ty, i když jsi mi to určitě už někdy psala.
Co máš pro Gioviho na Vánoce? Mě se letos pro Viktorku nakupovalo skvěle. Kdybych mohla, skoupila bych půlku hračkářství
To je oproti minulým rokům novinka, nikdy jsem nevěděla, co jí koupit, ale teď už je nějaká velká… Horší je to s Aničkou, ale taky něco dostane ![]()
Jo a přání krásné. Evokuje ve mně spíše než Vánoční náladu to, že se strašně moc těším na dovolenou k moři ![]()
Ahoj ![]()
Narozky si nepisu, zas tak dobra nejsem, ale reklas mi to sama a ja (vetsinou) ctu pozorne ![]()
Marketa182 píše:
Ale zas mám ráda prosinec, protože je Mikuláš, Vánoce a mám narozeniny.
Benzin je ted zhruba $1.75. Zato javorovy sirup podrazel skoro o 100%. Ted stoji skoro $8
Ale to ted pred vanocema resit nebudu. Ja uz vlastne vanocky zacinam slavit! Mam tu sklenku bileho. Danny jak me videl, tak sel radsi spat
A ja mam dnes nejakou melancholickou…
Doufam, ze holcicky uz jsou v pohode, ze si tu nemoc vybraly a na vanoce budou v pohode. Santu na lane chci videt ![]()
Ty brdo, mne to asi furt nedochazi, ted cucim na kalendar a pisou tam Adam a Eva… a vedle Stedry den… mame napeceno, uklizeno teda moc ne, ale to ja tak delam normalne
, stromecek nazdobeny a svetylka venku…, ale jinak mi to moc neprijde. Pred hodinkou jsem prisla z posilovny a mela jsem jen tricko s kratkym rukavem… v devet vecer…?
je to hokej. A vis co? Nejradsi bych byla na vanoce doma v CR. Smog nebo ne, tam je to proste jine… a vzdycky bude. Ajaj, radsi jdu, nez ti tu zacnu fnukat na virtualnim rameni ![]()
Krasne vanoce!
Jooo a jsem ti neodpovedela… pro Gioviho toho mame docela hodne, mam pocit, ze uz to trosicku chape, urcite bude mit z darku radost, tak jsme se trochu rozjeli. Dostane skluzavku (Danny k tomu teprve zitra bude vyrabet zebrik, proste tu strukturu), play house - domecek na hrani, to jsou ty velke dary. A pak milion malych darku. Knizky, puzzle, kostka tvary, velky medved, vlacky, papucky se sobama, prstove barvicky… a to je jen od nas… myslim, ze bude pozitri v soku ![]()
Ahoj,
tak dneska už máme po Vánocích my i vy. U nás to bylo letos super. Moc jsme se těšili, že letos už to bude pro Viktorku pohádkové a bylo. Sice před štědrovečerní večeří bylo protivná, protože se zrovna probudila, ale nějak to rozchodila, pak zazvonil Ježíšek a koukala na to jako puk
Akorát nechtěla pochopit, že to jsou dárky i pro někoho jiného, než pro ni… Vymyslela jsem to tak, že místo jmen byly na balíčcích naše fotky - rozdala jsem je i rodině, takže Viktorie sama poznala, pro koho co je, ale stejně tvrdila, že „to je moje“, až ke konci to rozchodila
Ale dárky se jí líbí a dokonce si s nimi hraje. Anička to vzala tak normálně, ale dárky se jí taky líbily. Ona je celkově taková pohodářka. Oproti Viktorce… No a představ si, že dokonce napadl sníh!!! Po letech… Myslím jako na Vánoce po letech. Dneska jsme byli na výletě podívat se na divoká prasata a jinak se holky věnovaly dárkům. Fotky dodám ![]()
A jak to proběhlo u vás? Celkem ti věřím, že máš radši vánoce u nás. Ale ony i ty americké mají něco do sebe. Akorát jsou tak strašně jiné, že to musí trvat, než si člověk zvykne. Aspoň že ti Ježíšek/Santa Claus mají něco společného. Víš, jak se v Americe nechávají Santovi cukroví na stole a mlíko? Tak já jsem si zase vymyslela, že kolekce, která visí na stromku, tak je pro Ježíška, že si dá, až přinese dárky. No a zabralo to, kolekce stále visí ![]()
Hele já taky štu pozorně, ale fakt nevím, kdy máš narozeniny. Tipuju srpen/září, ale nevím, proč. Ale určitě jsi mi to říkala… Hm ach ta paměť
Jinak u nás Vánoce nekončí. Zítra jdeme ke tchýni, budou další dárky a večer jedeme k mému taťkovi a tam bude spousta dalších dárků, takže si to ještě všichni užijeme. To je taková specialita naší rodiny. Kdysi mi to vadilo a dnes mi to vyhovuje, že ten štědrý večer neskončí tak rychle.
No nic, jdu spát. Tak ahoj.
Tak to je hezke, ze jste si to tak uzili a uzivate. U nas to bylo fajn, ale Giovi z toho jeste moc chytry nebyl, myslim, ze pristi rok bude lepsi. Proste si hral s domeckem a nechtel nic dalsiho rozbalovat. Tak mel darky jeste vcera
Nejvic se mu podle ocekavani libil domecek, ale tak nejak pomalicku si hraje se vsim.
Ale jinak teda to 100% nebylo, zase se vyznamenal Nick… no jo, co od neho jineho cekat nez ze vsem zkazi vanoce. Skoda to rozebirat…
Jo a ja jsem blizenec, jen par dni pred Viktorkou ![]()