Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No fakt chodil v deviti mesicich, my jsme taky hledeli… ale on mel strasne pevne nohy vzdycky, jeste snad nemel ani dva mesice a uz stal ![]()
Tak to je super. Fakt teda začal chodit brzo. To jsem ještě neviděla ![]()
Hele, to si děláš srandu, že miluješ, když si můžeš obléct bundu
Já miluju počasí, kdy můžu z domu vyjít tak, jak jsem doma… Ale to si ještě počkám pár měsíců.
No jo, zacal brzo, klidne mohl byt jeste par mesicu lezak
Vypada, ze Anicka se fakt uz zacina stavet, taky bude chodit co nevidet. A teda to rozbite auto…
fakt mel Petr stesti, ze se mu nestalo nic vic! Uplne mi prebehl mraz po zadech, kdyz jsem to videla.
Bundou myslim mikynu
Ale i na zimni bundu uz letos jednou doslo
Ale mas pravdu, mam rada, kdyz muzem mit cele dny otevrene velke posunovaci dvere na terasu, proste kdyz je prijemne.
No u nás panuje stále „Ladovská“ zima. Dneska konečně přestalo sněžit, ale je to hezké. Nemám ráda zimu, když není sníh, je to takové ponuré, plískanice, bláto. Sníh je lepší. I když to ježdění autem nic moc.
Koupila jsem holkám i sobě na plavání neopreny. Dneska jsme je měli poprvé na sobě a super. Konečně mi nebyla tak strašná kosa a holky taky vypadaly spokojeněji. Akorát se na nás všichni dívali jako na marťany. Až budu mít nějaké fotky, tak ti pošlu, holky v tom vypadají nádherně ![]()
A koukám, že vám doma roste pěkný skejťák
To bude puberta! Haha, už se těš
![]()
Krásný večer všem,
tak ani nevím, jak začít - přáním v novém roce, který, doufám, je a bude krásný pro vás všechny!!
Tak moc to uteklo, výmluvy asi nezaberou a tak to přeskočím
Moc vás všechny zdravím. Přiznám se, že jsem ani nečetla vaše příspěvky, ale myslím na vás a vzpomínám.
MARKETO:
my byly 3 týdny téměř „durch“ doma - S.nakazil kamarád na návštěvě a my se z toho ne a ne dostat. Tak snad už to bude dobrý. Jinak krajina u nás je víc jak ladovská. Mám pocit, že se od nás dá cestovat jen vrtulníkem.
A co je u vás nového???
Holčinky, moc a moc vás zdravím a snad se mi podaří dát fotečku do fotogalerie. Nevím, kam a jak (fakt už jsem to zapomněla, ale dám vám vědět).
pa a krásné sny
MARKET - jeste jsem ti neodpovedela na more - ted v zime je studene, ale mamka tam stejne vlezla, no jo Evropanka ![]()
Jojo, skejtak z nej bude. Uz druhy den u nas jen a jen skejtbord. Kolobezka uz ho nezajima
Akorat teda mam strach, co si udela, uz mu to parkrat skriplo prstik, parkrat spadl, ale nevzdava to. Dnes v parku (ja jsem byla nakupovat) si na to vlezla dokonce mamka a okamzite sebou svihla, narazila si koleno
Tak rikala, ze je to nebezpecna hracka, ze bysme mu to meli zabavit.
Ja myslim, ze ho to samo prejde a ze pochopi, ze je jeste malicky.
VARENKO - jasne, neomlouvej se, nedocitej, jen tu s nama chvili pobud.
A co ze sis vzpomnela na starou diskuzi? Snad se ti nezastesklo? Ten snih musi byt paradni. Bilou zimu mam taky rada. Pliskanice taky ne. Jak se porad mate? Doufam, ze uz jste zdrave.
Ja mam ATB a zapal plic. Mam nalez na plicich, ale jinak mi nic neni. Teplotu jsem mela jeden den pred tydnem. TAkove nemoci nemam rada. Kdyz to ani nevypada, ze je to nemoc. (Myslela jsem si, ze me v zadech picha od patere a ona to byla plice
) No jo, bude lip.
Zanet - tak je vidět, že ho to fakt chytlo
To si moc neumím řpedstavit, musí to být fakt těžké se na tom udržet. Viktorka nic takového ještě neviděla, u nás už se nějak móda skejtů vytratila… Zato lyže teď frčí
Jo a to auto, co máš na fotce, vypadá taky super
Taťka má pro děcka něco podobného, až jsem jim to záviděla
A kde jsi přišla k tomu zápalu plic? A kromě ATB se to řeší jak? Jak tak koukám na tvůj blog, rozhodně se neválíš doma v posteli
Představ si, že několik dní po bouračce dostal Petr křeč do ramene, nevěděl, co to je, tak jel na pohotovost a tam mu zjistili, že má zlomanou klíční kost, jen se to při prvním rentgenu nezjistilo!
Varenko - to je dost, že se taky ukážeš! No, co u nás nového. Začli jsme s Viktorkou lyžovat. Jinak vše při starém, jen už jsme bez plínky konečně i na noc, i když dneska se v noci probudila a hlásila, že jde čurat, já jsem zrovna kojila, tak jsem jí řekla, ať jde do obýváku a řekne tatínkovi (manžel je totiž po bouračce, tak nemůže spát ve velké posteli, prtože by nevstal). No, tak z ním šla, jenže zapomněla, že chce čurat a řekla mu místo toho, že chce pití…
No dopadlo to pochcanou novou matrací… No a Anička roste jako z vody.
MARKETKO - ty brdo, tak prece jen mel Petr zlomeninu.
TAky nechapu, ze to nezjistili hned. Ale mohlo to dopadnout hur, takze diky bohu, ze je to jen klicni kost!
Zapal plic - ja jsem na to nachylna, mam astma a chronicky zanet prudusek, takze k zapalu plic jen krucek
A myslim, ze jsem to chytla v Seaworldu, jak tam porad prselo
Jak se to resi? Hm, asi bych mela lezet, ale kdyz mne ani nijak neprijde, ze bych byla nemocna, jen teda vic kaslu. Tak si po obede na chvili lehnu, ale jinak vse pri starem. Maly me lezet nenecha. I kdyz jde s mamkou ven, tak do hodiny jsou zpatky, ze chtel mamu ![]()
Skejt - sranda je, ze on by na tom chtel nejradsi skakat. Vzdycky si na to stoupne a trosku nadskoci, fakt uplny silenec. Ale nastesti skejt na chvili zastinil dzip. Stejne je sranda, jak si kazdy den najde neco noveho. Dnes si vzpomnel na medveda, co dostal na vanoce. Objimal a pusinkoval ho jako by ho tu nemel porad na ocich ![]()
Gratuluju k odplenkovani v noci. K tomuto cilu mame jeste dalekou cestu.
Jak jste toho dosahli? A priste ji dej k postylce nocnik a zvladne to i sama, ne? ![]()
Ahoj Zanet,
omlouvám se, že jsem se celý týden neukázala. Obvykle ti píšu večer a tento týden byly večery příšerné. Viktorka se nastěhovala k nám do ložnice. Protože nemůžu večer uspávat Aničku a u toho mít VIktorku, která se pořád převaluje, přerovnává polštáře a peřiny apod., tak musím nejdříve uspat Aničku, což je tak na půl hodiny, když to jde dobře, pak jdu pro Viktorku a uspávám ji. Nechápu, co to na ni přišlo, prostě nechce ani za nic spát ve své postýlce… Dělá úplně hysterické scény a je k neutišení, když ji tam dáme. Už mi to leze na mozek. Jo a s nočním odplenkováním jsem se možná radovala zbytečně. Dneska se v noci zase počurala - prostě se vrtěla, pak si sedla a pak mi řekla, že ji bolí noha a když jsem ji na tu nohu šáhla, tak jsem zjistila, že se počurala… Samozřejmě do naši postele, v její by mi to bylo jedno
![]()
Koukám, že se chystáte na výlet na Bahamy. No to si někdo uměl vybrat správné místo pro bydliště
My můžeme jet na výlet tak maximálně do Beskyd
Jo a jak píšeš, že si nějaká Monika čte tvoje příspěvky každé ráno - já pokud stíhám, tak taky ![]()
Jo ještě pro zasmání (teda nevím, jestli ti to bude připadat vtipné, nebo nechutné…) - Viktorka tady stojí vedle mě a říká „Už jsem spapala…“ a já říkám: „Co jsi spapala?“ a ona: „snopel“ a já říkám: „fuj“ a ona na to: „hmm, to byla dobrota!“
![]()
Viktorka je srandovni! Nechutne to je, ale mne uz to ani nejak neprijde. Jsou to proste deti. Ja ted nekdy se slzou na vicku vzpominam, jak krasne vonely pokadene plenky novorozeneho Giovanka.
Ted nekdy pri vysypavani nocniku mam co delat
Nejhorsi, kdyz nekdy chce, abych u nej byla a drzi se me kolem krku, to jde pak ten puch primo do nosu
(to nastesti moc casto nedela, jen kdyz je unaveny) Tak, uzaviram nechutne okenko ![]()
Jojo, Bahamy. Vidis, ja ti vlastne nemusim nic psat, kdyz si to prectes na blogu.
To me tesi, ze nakukujes! Ty ted asi nestihas, co? TAk aspon fot!
Viktorka ma hystericke obdobi? Hm, to Giovi taky umi
Dnes vlastne chtel drzet za ruku v postylce. Tak jsem si nakonec lehla vedle nej na postel a samozrejme jsem vytuhla driv nez on.
Viktorce dej zase na noc plenku a vydrz, to prejde! Vsak vis
Ja vlastne taky zkusila nedat plenku na odpoledni spani a taky jsem prala celou postel a veskere obleceni
Bude lip.
Stejne ale, to uspavani musi byt zajimave. Co dela Viktorka tu pulhodinu, co uspavas? Taky docela dlouho. Holky jsou si asi v hodne vecech podobne, ze? ![]()
Hezky den! A smarjapano, se neomlouvej, ne? ![]()
Ahoj,
no vzpomínám si, jak Viktorka začala s nočníkem, tak jsem si říkala, co bylo horší, jestil přebalování, nebo vysypávání nočníku
´
No jo, čtu si to na blogu, když mám chviličku. Ale ne, že tu kvůli tomu přestaneš psát
Jo a s plenkou na noc - ona ji nechce a dneska se zase pochcala, tak má smůlu, dneska koupím nový balík plínek a bude spát s plínkou, dokud si nezačne v noci říkat.
My jsme ze soboty na neděli spali poprvé v karavanu. Sice u skladu, kde ho parkujeme, protože teď ho nemáme čím převézt, takže nic moc prostředí, ale bylo to super. Všem se nám to moc líbilo.
Jo a co dělá VIktorka, když uspávám? Otravuje tatínka
Podobné si holky jsou, ale ne ve všem. Anička je povahově jiná, než byla Viktorie. Je klidnější, trpělivější, není tak hysterická. Na druhou stranu asi taky bude celkem společenská, je to smíšek, jako Viktorie. Připadá mi hloubavější. Viktorka je spíš takový poděs. No, ono se to ještě ukáže, jaká Anička bude, přeci jen je ještě mimino, i když už osmiměsíční ![]()
Jee, ja si pamatuju, jak jsme sli treba spat do karavanu nebo na lod, jen tak zaparkovanou u doku. PRoste zmena prostredi. To je moc fajn, ze se vam tam libilo ![]()
Vasi dodavku uz asi nikdo nerozchodi, co? ![]()
Jo a myslela jsem, ze Anicka je stejna jako Viktorka v tom uspavani
Pamatuju si, jaks delala mozne i nemozne, abys ji uspala.
Zanet, tak to jsem ráda, že nejsme jediní takoví „magoři“
Většina lidí, kterým jsem to řekla, mi na to řekli, že jsme blázni… Ale když my už se tak těšíme na to ježdění…
Co se týče auta, tak dneska nějaký odhadce z pojišťovny řekl, že prý to půjde opravit… No tak moc nadšení nejsme. Měli jsme v plánu, že jak se to vyřeší, tak koupíme nové auto, že to bude lepší, než opravené… No tak uvidíme.
S Viktorií byl taky problém s uspáváním, usínala u prsa a trvalo to dlouho. Ale byla jediná, tak to šlo
A taky když usla, tak už spala. Anička usne a za půl hodiny řve, že tam nejsem. A u Viktorky jsem se cca v 8mi měsících naštvala a vyřvávacví metodou jsme ji naučili usínat samotnou. Ale teď už na to nějak nemám… Trocuh jsem na tu vyřvávací metodu změnila názor, i když byla skvěle účinná. Od té doby usínala sama. A co Giovi? Jak ti spí a usíná? Zajímalo by mě, jak to dělají jiné matky, resp. kdy a jak naučím Annu usínat samotnou.
Kdy jedete na ty Bahamy? Na víkend?
Tak to verim, ze nadseni nejste, ze se auto bude opravovat.
Opravenemu uz clovek nikdy tak neveri, ze?
S usinanim dikybohu problem nemame. Bylo par obdobi, kdy to zkousel, ale vetsinou to brzo preslo. Ted ho musim fakt pochvalit, protoze ho dam do postylky a uz o nem nevim. Byly doby, kdy donekonecna vyrvaval MAMAAAA, sla jsem tam treba 10×… no, nekdy kdyz je min unaveny a jeste se mu nechce, tak si lehnu vedle na postel a chvilinku si povidame, ale to uz usne 100%.
A dnes bylo i nocnikovani bez nehody. Ale ted zatracene malo pije
Neni takove horko, tak nema pocit zizne. A kdyz mu dam napit, tak si jen tak srkne a nazdar
Jenze cim vic nutim, tim je to horsi.
Na lod jedem v patek po obede a vracime se v pondeli rano. Budu ti chybet?
![]()