Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bylo by to jen na cca 10 vyučovacích hodin týdně, takže tak 1× v týdnu dopoledne 5 hodin a 1× v týdnu odpoledne 5 hodin (nebo 2× 2-3 hodiny). Viktorka už bude ve školce, takže budu mít více času a Anička už bude dostatečně velká na to, aby ji mohl někdo pohlídat. Nějak jsem zjistila, že chtě nechtě na té mateřské krním… Dělám sice svoji práci, ale to už umím dobře. Jinak nic moc nového neumím, angličtinu jsem už skro zapomněla
Ne, doopravdy ne, ale už neumím mluvit, jenom psát. O španělštině ani nemluvě. Na to, že jsem uměla fakt dobře, tak jak jsme teď byli na kanárech, tak jsem mluvila hodně kostrbatě… No a deset hodin týdně mě nezabije a budu z toho mít polovinu platu, který mám od nás z firmy, takže dobré přilepšení. Akorát budu muset absolovovat nějaké školení, které je časově dost náročné, je to týden v kuse, tak nevím, co na to holky řeknou.
No, jsem zvědavá, jak se s příjezdem tady rozhoupete a na jak dlouho ![]()
Jeste vcera vecer z Dannyho vylezlo, ze poletime v kvetnu
To by bylo super, protoze mame sraz s Unorem v Krkonosich, tak bysme mohli jet z letiste rovnou tam. Zkusim to tak naplanovat. Ale na jak dlouho jeste netusim. Ale videt bysme se mely, at si tu anglictinu trochu oprasis ![]()
Ahoj,
co se udělalo tak hezky, tak mi ten čas nějak letí a tím, jak jsme pořád venku, tak jsem večer vždycky strašně unavená. A příští týden mě čeká to školení na angličtinu. To teprve bude záhul. Včera jsem měla pohovor (anglicky) a ke své úlevě jsem zjistila, že anglicky ještě umím ![]()
Už jsem chtěla jít spát, ale při pohledu do ložnice klíčovou dirkou jsem zjistila, že Viktorka stále nespí a místo toho si tam zpívá… Kde to dítě bere energii ![]()
Tak co, už jste rozlouskli, kdy přijedete? A co tady tak děláte, když tu jste? Spíše pracovně, nebo spíše dovolenkově?
ty Viktorku zaviras v loznici?
Ja zaviram Gioviho v pokojicku, ale vetsinou usina v pohode. A az usne, tak ty dvere otevru. Viktorka je fakt nocni ptak ![]()
Ne, jeste nevim. Nejak se nemuzu dokopat zavolat na letenky. Asi zkusim ten kveten.
A doposud Danny vetsinou denne pracoval a ja jsem se s mamkou doma rekreovala. Na vylet jsme vyrazili jen o vikendu. Nevim, jak to bude ted,k pracovni situace se trosku zmenila. Uvidime. Treba na nas bude mit Danny vic casu a budem vyletovat casteji. ![]()
Ahoj,
jo, Viktorka je zvyklá usínat sama, takže ji tam večer zavírám, stejně jako jsme ji před tím zavírali v pokojíčku. Usíná pozdě, ale zas aspoň spí ráno.
Já mám za sebou 2 den Helen Doron Teacher Training Course. Jsem celkem nadšená. Fakt se mi líbí ten princip učení i celkový přístup k dětem a i ten Training Course je udělaný dobrou formou. Snad to doklepu do pátku. Je to celkem náročné. Na každý den musíme připravovat 1-2 prezentace + ještě esej, takže záhul a to dojíždím každý den hodinu tam a hodinu zpátky to Opavy. Ale holky to nesou strašně statečně. Bála jsem se hlavně reakce Aničky, ale prý je strašně hodná a spokojená. A večer mi holky pomáhají s přípravou
Jen ten blog teď nějak nestíhám, pak to dopíšu
Jasne, blog dozenes, ted se soustred na skolu. Eseje, jezis, ty mi ani nepripominej. Jsi dobra, ze to zvladas a holky taky.
Ja jsem si myslela buhvijaka hrozna matka jsem, kdyz zaviram decko v pokojicku ![]()
Jo a chystala jsem se do CR, ale ted s tou svinskou chripkou asi budu vyckavat. Sakra. Tak jsem se tesila na nas sraz ![]()
AHoj,
v pátek skončil kurz, tak jsme hned naskočili to karavanu a jeli odpočívat, takže jsem u kompu až dneska. Kurz byl super, nejen z hlediska té výuky angličtiny, ale i celkového přístupu k dětem. Dalo mi to hodně i jako matce, nejen jako učitelce. Ve čtvrtek a v pátek dopoledne jsem měla s sebou i Viktorku a ta lektorka podobně starou dceru, která plynule přepíná z Polštiny do Angilčtiny (byli z POlska). První den Viktorka moc nechápala, co to jako má být, ale v pátek už pochopila, že ta holčička prostě mluví anglicky a začala s ní komunikovat na své úrovni angličtiny
(volala na ni „I see you“ když chtěla, ať jde za ní, jenže nevěděla, jak jinak to říct). Takže pro Viktorii přínos obrovský, že pochopila, že angličtina je pro komunikaci a pro mě, že jsem viděla matku, která se svým dítětem plynule mluví oběma jazyky a to dítě s ní. Asi si tady najdu nějakou anglicky mluvící rodinu, ať je Viktorka aspoň jednou za čas v anglickém prostředí, třeba na hřišti nebo tak… No a já jsem se už po dvou dnech do toho dostala a začla jsem přemýšlet v angličtině, takže někde to v tom mozku zůstalo
A rozmluvila jsem se v pohodě.
No, ještě pak k tomu něco dopíšu, ale už nemám moc času, protože jedeme na plavání. Ale chtěla jsem tě o něco poprosit. Tak lektorka nám doporučila jednu knihu a ona nevyšla česky a mě to nějak nejde koupit přes ebay, asi to nějak nechápu, tak jsem se chtěla zeptat, jestli bys mi to nemohla koupit u vás v knihkupectví (jako v USA) a poslat mi to? Poslala bych ti peníze na účet dopředu. Ta kniha se jmenuje How To Multiply Your Baby's Intelligence a autor je Glenn Doman. Možná bych si vzala i nějakou další knihu, kdyby měli, třeba How To Teach Your Baby Read nebo tak nějak se to jmenuje… vypadá to zajímavě. Co myslíš???
Ten kurz zni fakt super, jsem rada, ze ses na to dala. Zavidim lektorce, Giovi teda jazyky neprepina, mluvi prevazne anglicky, ale cesky rozumi. Tuhle jsme stali na cervene, blikla zelena a ja rikam „chlapi, jedte!“ a Giovi na to „GO GUYS“. Spadla mi brada, kdyz jsem to slysela, ale je to skvele, jsem na nej pysna, ze aspon rozumi.
Knizku koupim, no problem. Posli mi linky na ebay treba na SZ nebo email. Abys mohla nakupovat pres ebay, tak vetsinou musis mit ucet na paypal.com.
Ahoj,
tak on ještě tak moc nemluví, ale důležité je, že rozumí. Viktorka taky třeba ještě tolik anglicky neumí, ale když se jí zeptám „What colour is it?“ opdoví třeba česky „modrá“. To znamená, že rozumí otázce… Nebo když řeknu „Run!“, tak se rozběhne…
Myslíš, že ta prasečí chřipka nějak ovlivní cestu? Nevím, jak je to u vás, přeci jen jste blízko k Mexiku. U nás to myslím zatím není a myslím, že to zase nafukují jako tu ptačí chřipku řped třemi lety…
Ahoj,
tak to je super! Jak dlouho tady budete? Snad budete mít čas, že bychom se sešli. Jo a kdybys náhodou do té doby sehnala ty knihy, tak mi je vem.
My jsme teď byli o víkendu v Maďarsku (resp. na hranicích Slovensko/Maďarsko). Bylo to super, bylo tam strašně hezky a odpočinuli jsme si.
OK, koupila jsem ti na ebay jednu, me prijde, ze ty dalsi uz budou na jedno brdo. Vsak uvidis, kdyz tak prikoupime
Ted jeste aby to doslo nez odjedem. A casu budem mit dost, tak to snad vyjde ![]()
Tak já myslím, že do té doby by to přijít mohlo. Hele, kdyby se vám chtělo, tak 30.5. asi budeme dělat Viktorce nějakou oslavu, kam chceme pozvat děti, nafouknout skákací hrad, pogrilovat. Pokud bude větší účast mužů, tak třeba otevřít i bečku… Ještě nevím, jaký o to bude zájem, tak podle toho. No, ale mohli byste přijet. Nebo potom 6.6. dělá můj taťka prase u sebe na louce, takovou menší party, tak můžete přijet tam. No a kdyby se vám nechtělo tak daleko, tak se můžeme některý den sejít třeba v tom Rožnově. Já můžu v podstatě i v týdnu. Petr jenom o víkendu… No a do kdy tady budete?
Ted mi dosel e-mail, ze to odeslali standartni postou. Snad to prijde, nerucim za to.
V CR budem 3 tydny. Ten Roznov me laka. Mozna by to chtelo tam nekde prespat, no uvidime, popremyslim, pohledam.
Jo, tak tam je toho celkem hodně na přespání. Teď mi jedna paní vyprávěla o jednom hotelu, co tam je, myslím, že se jmenuje Horal… Ale nevím jistě. A tam mají i masáže, spa a tak.
Když kniha nedojde, tak neva, tak mi ji pak pošleš z Floridy, ale už se na ni těším ![]()