Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
876
6.3.09 13:34

Ahoj Zanet,
tak nevím, jestli si to ještě přečteš před odjezdem, tak když jo, tak hezký výlet přeju :) A těším se na fotky a zážitky.

U nás spaní stále nic moc. Do toho dneska v noci dostala Anička z neznámých důvodů teplotu, takže jsem nevyspaná.

Hele, už pracuji na tom blogu, ale zatím je to ve fázi založení a pořád nějak nejsem schopna s tím pořádně začít. Fotky z okna fotím stále, před třemi dny opadl sníh a přišlo jaro, dokonce už rostou konvalinky. Hurá! Konečně ti nebudu závidět to vaše teplo. I když možná budu :D Já mám totiž ráda teploty od 30ti nahoru :D

Jak jde zakládání firmy. Četla jsem, že jsi byla něco vyřizovat na konuzlát, to si moc nedovedu představit takhle zahraničně podnikat. Když tak nad tím přemýšlím, tak s naším oborem bychom se moc v USA nechytli. Teda asi jak kde, ale já jsem tam snad neviděla koupelnu, jako jsou u nás. I domy byly všechny nějaké papírové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
11.3.09 03:33

Tak jsem mila MARKETKO na tebe prave zmenila nazor. JSI blazen! Za to, ze milujes teploty nad 30 stupnu. :lol: Tech tu nastesti moc nemame. V lete to zas tak moc nad 30 neleze, ale to vlhko je ubijejici. :?
Dnes bylo fakt nadherne, ted si to uzivam. Nemusime zapinat ani klimu ani topeni. Muzou byt cely den otevrene dvere na terasu. A v noci neni tak horko, ze by se bez klimy nedalo spat. To muzu.

Firmu mame v CR zalozenou uz davno. Ted se jen zacinaji dit podivuhodne veci. ;-) Zitra bude velky den. Uvidime, jak to dopadne. Vic tu ale psat nebudu ;-)

jojo, mas pravdu, domy jsou tu ze :,-(ry a z papiru :D Ale zas je to rychle postavene.

musim jit, Giovi ma taky nejakou rusnou noc. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
11.3.09 14:06

Zanet, to jsem ráda, že jsi zpátky :D Jo, jsem blázen, naštěstí i můj muž, teploty nad 30 si velice vychutnáváme. Ale je fakt, že vhlký vzduch ráda nemám. To tady u nás ani moc v létě nebývá, ani tam, kam jezdíme, ale vždycky říkáme: „Radši se 3× zpotit, než aby mě jednou oklepala zima“ :D

Tak jsem po tvém vzoru taky založila blog: http://stana1812.blog.cz/

No nic, slíbila jsem Aničce, že si půjdeme hrát a pořád sedím u počítače, tak už jdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
12.3.09 03:10

Velky den dopadl dobre, mam v sobe 3 sampana s jahodama… ;-)

Blog je super! Moc se mi libi! A ty pohledy z okna zeru! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
12.3.09 13:43

Ahoj,
tak to gratuluju, i když vlastně nevím přesně k čemu, ale ať se dobře podniká.

Jak dlouho u vás byla mamka, asi celkem dlouho, že? Hm, taky by se mi některá z holek mohla vdát do teplých krajin :D I když ne, to by byly moc daleko.

Jo a jsem ráda, že se ti blog líbí, celkem mě to baví, i když na to nemám zrovna nejvíc času.

Představ si, že Viktorka začala žárlit. Prostě od té doby, co Anička začala lozit, sedat si… No prostě se z ní stal člověk, tak od té doby se to pořád zhoršuje. Dneska jsem dokonce zachytila takový smutně-vyčítavý pohled, když jsem měla Aničku na klíně. Ach jo, holčička moje (myslím Viktorku), trápí se tím a já to moc nemůžu změnit, protože Anička je všudypřítomná, nemůžu si s Viktorkou ani hrát, protože Anička okamžitě chce totéž, což nejde, že… No, naštěstí Anička to tak neprožívá, takže u ní mě to netrápí, kromě toho jí se věnuju určitě mnohem více, než Viktorce. Zas, když jdeme někam bez Aničky, tak to Viktorce vadí a pořád se ptá, kde je… Tak nevím, co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
13.3.09 02:05

No jo, zarleni… :? A asi bude hur. To je asi normalni mezi sourozenci. Kdyz Anicka spi, tak se venuj 100% Viktorce a jestli to delas, tak delas maximum. Viktorka byla zvykla, ze te ma jen pro sebe. Ty si nemuzes vycitat, ze se venujes Anicce, ta te ted vic potrebuje. A Viktorka te mela 2 roky jen a jen pro sebe, to Anicka nikdy mit nebude. Az bude Viktorka starsi, tak to bude vic chapat, ted ale nevim, jak bych to resila. Asi bych si precetla nejakou moudrou knizku, to mi vzdycky pomaha. ;-)

Kde je sakra ta Sasula? A Varenka se taky jen ukaze a pak zas zmizi, co? Se nekdy divim, ze my dve tu jeste strasime :D

Jooo a mamka tu byla 3 mesice. Dnes v poradku docestovala. Ted jen aby zaclo byt teplo, at se nenudi doma a muze delat na zahradce. At ji neni smutno, ale to ji asi bude i tak. Rekla bych, ze i malemu chybi. No jo, kdybych mela furu penez, tak at je klidne tady, ale platit tady ucty za zdravotnicti by bylo neunosne. Prece jen je ji uz 70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.3.09 15:18

Ahoj,
no já jsem obvykle v době, kdy Anička spí, bez Viktorky. Ona chodívá ke tchýni. Jenže tento týden mě už po těch dvou letech došly nervy. Ona nikdy neudělá nic tak, jak já jí řeknu a protože tentokrát se nás to celkem dotklo, tak jsem jí řekla, že si Viktorku dneska nechávám, i celý příští týden, dokud se situace nezlepší (popíšu dále). A Anička už teď spí tři hodiny a já mám na VIktorku konečně čas, teď se tady vedle mě dívá na fotky z dovolené (mám dva monitory). Ale myslím, že to vyřeší i žárlící problémy.

A k té tchýni - ona hlídá Viktorku už skoro dva roky kařždý den od 11 do 15 hodin. Viktorka k ní chodí na polívku, pak usne a pak se naobědvá a jde domů. Jenže i v tento zdánlivě nečinný čas uměla tchýně vždy udělat spoustu věcí, se kterými jsem nesouhlasila. Začalo to jídlem. Nikdy nerespektovala moje požadavky na to, co má Viktorie jíst nebo nesmí. Pak z ní udělala závisláka na televizi. No a prostě sem tam mám nějaký požadavek a ona mě nikdy neposlechne a udělá si to po svém. Jenže teď nastala situace, kdy nám Viktorie nechce večer usínat, není unavená, chce být s námi a vydrží i do půlnoci, což je neúnosné. Tak jsem tchýni v úterý řekla, že ji má dát spát jen na 45 minut. Nedodržela. Tak jsem jí to ve středu asi 10 minut vysvětlovala, a zas ji enchala spát 1,5 hodiny. Včera jsem si to už chtěla pohlídat, jenže jsem na to zapomněla a zavolala jsem až po hodině a půl a Viktorie spala. Tak jsem se naštvala. Všechno jsem jí to vyčetla, jak mě nikdy nerespektuje a dělá si co chce a já mám pocit, že ze mě dělá vola a že ona nemusí strašit s děckem každý večer do půlnoci apod… No vůbec to nepochopila. Prostě má pocit, že jí tím křivdím a že ona přece ví nejlíp, co je pro Viktorku dobré (párek v 1 roce, obědvání u televize apod…). Už jsem to chtěla udělat tolikrát (říct, že tam Viktorie nebude chodit), tak jsem se konečně odhodlala - bude tam chodit jen když to budu nutně potřebovat, tj. třeba 2× týdně.

Juj, to jsem se rozepsala a to jsem celý problém popsala jen velmi stručně :D :D

Tvoje mamka bydlí sama? Tak to věřím, že by asi byla radši s vámi. Jenže jak píšeš - to bys ji musela živit vč. všech poplatků… Ty jo, ale na 70 vypadá na těch fotkách dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.3.09 15:20

jo, zas aby tchýně nevypadala tak špatně - ona je jinak dobrá ženská, Viktorka ji má moc ráda a to, že k ní chodí, má i své přínosy, ale prostě je to moje dítě a já jsem si ji chtěla vychovat pode svého a ona mi spoustu věcí pokazila (jídlo, sladkosti, televizi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
14.3.09 01:55

A davali jste ji tam vlastne proc? Abys mohl v tu dobu v klidu pracovat? Asi, ze? Tak to je dobre, ze si ji ted nechas chvili doma. Urcite vam to prospeje obema a mozna i ta tchyne se chytne za nos. A prijde mi, ze mala uz ten poledni spanek nepotrebuje. Jestli vam takhle dlouho do noci vyvadi… Paneboze, dyt do pulnoci bych nevydrzela ani ja :D Ja chodim v 10-11. A dnes jsem vstavala ve 4:30. Dala jsem Dannymu fotku postele a az ji udela, tak Giovi pujde do sveho pokojicku. Uz me to fakt nebavi. Rikam si, jestli to neni tim, ze odjela mamka. Porad jeste o ni hodne mluvi. Dnes abych sla spat v devet :D

Rikam si, ze tvou tchyni bych brala pro maleho. Aspon by ho trochu vycvicila v jidle. On je strasny rypak ;-) Ale parky teda nezeru ani ja :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
16.3.09 19:53

My jsme jí tam začali dávat kvůli mojí práci, když měla asi 11 měsíců. Měla jsem v té době opravdu hodně práce a cca od 9ti měsíců jsem měla pro Viktorku i paní na hlídání, ale nebyla jsem spokojená, tak jsme se domluvili s tchýní, že jí budeme dávat nějaké peníze a ona bude každý den 4 hodiny hlídat Viktorku. Podmínkou samozřejmě bylo, že bude respektovat mé požadavky an stravu apod. Jenže to nikdy nedodržovala! Jenže já jsem nutně potřebovala, aby Viktorii hlídala, takže jsem neměla na výběr. Pak se situace v práci změnila, jenže jsem si už Viktorku nemohla nechávat doma, protože ona mi nikdy doma neusla a to byl problém. Do večera nevydržela. Ale teď už spát nebude, takže se situace mění. Máme za sebou dva všední dny společně a zatím v pohodě. Mám i udělanou všechnu nutnou práci…

No, to je jasné, že Giovimu babička bude chybět. Jestli tady byla 3 měsíce a teď není, tak to je šok, že… Kroěm toho určitě mu to prospělo pro jeho češtinu, protože spolu jste určitě mluvily hodně česky, kdežto jinak s cizími lidmi česky nemluvíš, ne? Normálně se mi o vás před pár dny zdálo, že jsme u vás byli na návštěvě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
16.3.09 19:56

Jo a můj muž je strašně zvědavý, jak jste se s Dannym poznali a jak ses vůbec dostala do USA. No a mě to taky zajímá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
18.3.09 01:47

NO vidis, treba fakt nekdy dorazite, to by byla bomba :D

Takze Viktorka ted uz po obede nespi? A zlepsilo se usinani vecer? Ja myslim, ze by to melo fungovat. To same mela sousedka v CR s jejich Kristynkou. Ta prestala spat po obede snad ve dvou letech. To Giovi jeste vylozene potrebuje ten odpoledni spanek. Nekdy spi i tri hodiny. Dnes byl zas super protivny a to uz se uklidnil, i spani bylo lepsi. Tak nevim, co ho zas chytlo. Jak se rika tady - TERRIBLE TWOS ;-)

Zajimave, ze se „znam“ uz i s manzelem :D S Dannym jsme se seznamili tady. Byla jsem tu na vystave letadel pro firmu a on byl nas distributor. To bylo v roce 2000 :D NEbyla to laska na prvni pohled, to az dalsi rok v dubnu na dalsi vystave jsme si padli do oka. Ale on byl v te dobe jeste (nestastne) zenaty. V kvetnu priletel do CR, v cervenci byla dalsi vystava, v zari se rozvedl a v rijnu jsem se stehovala… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
18.3.09 20:51

No, určitě Floridu s dětmi bych někdy absovlovat chtěla :D Záleží na financích. Teď bychom na to asi neměli, ale máme v plánu mít se rok od roku lépe :lol:

Od pátku Viktorka po obědě nespí, resp. občas usne v autě, tak jí do půlhodiny probudím. Je unavená, ale večer od pátku usíná v pohodě. Do devíti je v posteli bez protestů a během 20ti minut usne a spí do rána tak do devíti. Ona právě taky spávala přes den i 2,5-3 hodiny… Nikdy s tím nebyl problém, ale teď v kombinaci s tou žárlivostí, nebo co, se z toho problém stal. Ale vypadá to, že už to bdue dobré. Jen babička z toho nebude nadšená…

Jo, manžel tě zná už asi od léta, jak jste byli v ČR a psala jsem ti, že bychom se mohli sejít v tom Rožnově, tak jsem mu o vás říkala a od té doby mu občas něco říkám. Vlastně už kdysi jsem mu říkala, že jsem ti posílala MP3ky naší kapely. My si taky musíme říct každou blbost :D :D Viz. blog - naše rozhovory o kedlubnách. Fakt jsem netušila, že se bavíme o takových blbinách :D

Jé, chtěla jsem ještě napsat kom entář k tobě a Dannymu a už mě volají, musím letět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
21.3.09 20:16

Ahoj,
dneska jsme byly s kamarádkou na super výletě v Brně. Otevřeli tam zábavní centrum pro děti, holky se vyřádily, ani jsme je od tama nemohly dostat. Mrkni na blog. Jinak Manduca je toto: http://www.flickr.com/…/3210180801/ Je to takový baťůžek, který se strašně jednoduše upíná, narozdíl od šátku, ale dítě je tam ve stejné poloze, jako v šátku. Hlavní výhoda je snadné umístění dítěte na záda nebo na břicho nebo i na bok, no a celkově ta rychlost a to, že netaháš šátek po zemi a snadno tam uneseš dítě do 20kg. Jinak ten nahý zadek by se pravda na mém blogu příloš nevyjímal, ale sranda by to byla. :D

Jinak k tobě a Dannymu - to jste to vzali pěkně hopem! To koukám. A neměla si strach tak rychle se odstěhovat do USA, když jste spolu byli tak krátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
27.3.09 18:08

To zabavni centrum vypada dost dobre. Mame pobliz neco podobneho, ale zatim jsme tam nebyli. A manduca je super!

Ne, nemela jsem strach se odstehovat. V CR jsem si drzela byt jeste dalsi dva mesice nebo jsem se mohla vratit domu, ale ja jsem si byla jista, ze s timhle clovekem vydrzim.

Nejak se mi nic nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová