Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kelinko,
ono to bude asi už hoooodně dlouho
řekla bych na konci roku 2005, bo tak nějak ![]()
To to letí, že jo…
Mysko, gratulujuuuuu!
malá je krásňoučkej drobínek. Připomněla mi Bajču s jejími 2kg živé váhy při porodu. Tak ať pěkně roste.
Pamatuju si, když si rodila své první? nebo zkrátka předchozí
miminko…to já zrovna těhotněla ![]()
Ahoj holky,
tak přes víkend jsem jaksi neměla čas sem nakukovat a příspívat, takže to teď doháním.
Zanet - jo tak Anička je zatím celkem hodná. Akorád běda, když ji odložíme - okamžitě hystarický kravál. Sice jsou světlé chvilky, kdy vydrží ležet a koukat třeba 15 minut, zatímco my večeříme, ale to je tak maximálně 1-2× denně. Ale Viktorka byla mnohem horší, takže si vlastně nestěžuju. Šátek na nošení je má druhá kůže
Viktorka nežárlí, nebo to aspoň nedává najevo. Nepomáhá, asi je na to ještě malá. Ale všechny ty strašáky, které jsem slyšela, než se Anička narodila, tak nepřišly, ťuk ťuk na dřevo - co není, může být, že… Co se týče očkování. Já na to vlastně žádný názor nemám. Nikdy jsem o tom nic nečetla. Všechny očkování u nás proběhly bez vážných reakcí (snad jen jednou měla teplotu), tak jsem si říkala, že když už to existuje, tak proč ji nenaočkovat. A´t se radši organizmus popere teď s vakcínou, než potom s pneumokokem, že… Možná bych mluvila jinak, kdybych o tom něco věděla, jsem dost „přirodně“ založený člověk (ultávám na biopotravinách a eko-věcech), takže do toho asi očkování nezapadá. Jenže pokud jde o zdraví mých dětí, tak bych udělala cokoli, aby byly zdravé, a tak podléhám mediálnímu tlaku a reklamě a očkujeme vším možným
![]()
Saryk - tak ten seriál mě minul, a to zřejmě proto, že jeho boom byl v době, kdy jsem byla ještě moc malá, nebo možná ani nebyla. Nevím, z které doby to je? Te´D dávali reprízu, ale taky jsme to nesledovali. Ovšem taková Arabela, to je seriál mého dětství ![]()
Sasulo - tak jak dneska? Slavíme?
Mysko - malá je moc krásná. Na to, že se narodila o měsíc dříve vypadá jako „hotové“ miminko. Přeji ti, ať se rychle dáš do kupy a můžeš si to začít užívat.
Kelinka - krásné děti
To je fajn, že už nebudete muset na další operaci. to musí být s takhle malým dítkem strašně náročné a na nervy.
nene, test /, byla jsem hned na krvi, to budu vědět výsledek zítra, ale tak to je jasné, že to bude na 99 % negativní. Od pátku jsem byla v klídku, věděla jsem to už, i když je mi stále zle od žaludku, mám vysokou bazální teplotu, tak jsem si zjistila, že to jsou vedlejší účinky Utrogestanu, takže to bude nejspíš tím. No nezbývá než se chystat na další pokus, šli bychom do toho klidně okamžitě, ale nejsou penízky, bohužel, takže musíme neprve našetřit a pak teprve do toho jít, ach jo, je to nefér…Všude v rodině okolo plno dětí a to hlavně u lidí, kteří si toho ani neváží, ale tak proč ne, ale nejhorší je, že mí rodiče jsou z toho paf, pořád chodí a vypráví kde jim kdo z rodiny ukazoval ultrazvuky a jak to kope atp., přitom ví, že s tím máme tolik let problémy a nějak jim to nedochází. Oni neví, že se teď snažíme zase, ale je to nefér, strašně to bolí a hlavně když vím, že by tak moc chtěli vnoučátka, no ale nedá se nic dělat a hlavně nechceme mít mimčo pro prarodiče, ale pro sebe, že jo. No ale už jsme se s tím nějak smířili, ono to totiž jinak nejde…
A jakpak se holčičky máte? my máme tento týden dovolenou, tak jsme dnes byli s naší psí slečnou na houbách.
Mějte se moc a moc príma a strašně moc gratuluji Myšce, krásné miminko, fakt, i tatínek čekatel uronil slzičku, když to viděl a to už je co říct, tak blahopřejeme oba dva ![]()
Přeji všem krásný večer!!
KELINKO - super vysledky z ocniho, gratuluju! A fotecka krasna! Obema to moc slusi a Luky ma super sestrih ![]()
MYSKO - no jo vlastne, mala se mela jmenovat Laura, ze?
Hezky te manzel prekvapil
A teda porod a nasledne dny nic moc, ale hlavne ze jste to stihli v tech 12
a vsechno je v poradku!!! Malicka je nadherna! Taky bych si jeste dala rict ![]()
SASULKO - je mi lito, ze to nevyslo! A chapu tve pocity z rodicu, no jo, oni si to neuvedomuji, i kdyz by mohli… A stejne verim, ze se jednou toho miminka dockas, fakt ze jo! Tak nebud smutna, rekni si, ze miminko si dava nacas, bude to pekny tvrdohlavec, ono samo si chce vybrat kdy je prihodna doba ![]()
Ahoj,
Sasulo -tak to mě mrzí, že to neklaplo. Kolik peněz musíte našetřit na další pokus? Oni si to tví rodiče nejspíš neuvědomují, v jaké jsi situaci, možná kdyby sis s nimi o tom promluvila, tak by si to uvědomili. Lidi jsou někdy strašně netaktní
Jen pro dodání naděje - jedna moje známá se s manželem taky asi 5 let neúspěšně snažila o dítě, šli na umělé oplodnění, nepovedlo se a ona další měsí otěhotněla přirozenou cestou! A jedna paní od nás ze cvičení se taky o první dítko snažila s manželem snad 5 nebo 6 let, nakonec se povedlo, s dalším dítkem ani nepočítali a za dva měsíce se jim narodí druhé! Prostě je to nespravedlivé, ale je to tak, že někteří lidé se musí počkat ![]()
Krásný večer holky,
přišla jsem se na vás juknout a hlavně zjistit co SASULKA, protože na ní od rána myslím.
SASULKO: já prostě věřím a vidím to všechno tak, že to dobře dopadne! Někdo čeká na svoje štěstí třeba celý život, někdo nemá pro něco naději žádnou … zkrátka vy máte čas i naději (co by za to jiní dali). Zkus se na to podívat z jiného úhlu. Vím, že si ale musíte procházet těžkým období, ale právě proto bude zase dobře. Vydržať! ![]()
Holčinky, mějte se krásně, omlouvám se, všem vám napíšu zvlávšt. Jdu se vrhnout na domácnost a pak odpočinek, hurá.
![]()
ahojte holčičky, tak dnes jsem se dozvěděla odpoledne výsledky z krve, bylo jasné, že bude negativní, také to tak bylo, tak jsem volala do centra a další pokus bude až za hodně dlouho, záleží na hodně okolnostech. No penízků, je to v rámci pár desítek tisíc za jeden pokus…no uvidíme jak dál, už jsem se nad tím trochu přenesla, no takže je to zase o tom čase a čekání, co zbývá že…
Omlouvám se, že píšu až teď, ale nějak mi net blbne a nemohla jsem se sem dostat…
Zdravím vás všechny, moc děkuji za vaše slovíčka útěchy a přeji všem krásný večer!!!!
Ahoj, jdu to tady trosku rozveselit ![]()
Dnes jsme vecereli na plazi, bylo to super. Giovi se nejdriv bal, nechtel ani namocit nozicky, ale postupne se otrkal a osmelil a nakonec ani nechtel jit domu
Porad rikal MORE MORE
(este doplnim, ze mel na mysli anglicke MORE - este este, ted me napadlo, ze by to taky mohlo vyznit jinak ![]()
Preju vam vsem krasny letni den! ![]()
Ahoj,
Zanet - tak ´kdybys to nevyvětlila, tak jsem si fakt myslela, že MORE MORE znamená MOŘE MOŘE, taky by to mohlo být cikánské oslovení
No budete mít s těmi dvěma jazyky ještě veselo.
My dneska zkoušíme celý den bez plínky - aktuální stav: Nočník - 3× čurání, jednou kakání; Kalkhotky - 1× kakání. Od půl jedné je u babičky, tak uvidíme, jak to pokračuje. Zas to teď na pár dní takto vyzkoušíme bez plínek a třeba už to pochopí!
MARKET - mne to hned nedoslo, ale pak jsem na to koukla a rikam si, aha, to by nemuselo byt jednoznacne
ETE ETE rika taky, ale MORE je castejsi, asi je to jednodussi.
Na cigana by spis volal ROME, ne? ![]()
Nektere holky od nas uz zacinaji s nocnikovym vycvikem ted. Nekolik deti dokonce uz chodi na nocnik, ale nektere ho ignoruji. Giovi jak kdy. Ted zrovna psala jedna, ze mala ji hlasi pipiii az v okamziku, kdy cura. Pry ji sedela na kline, kdyz byla u pocitace a mala najednou pipiii aaaaaa a uz to bylo ![]()
Tak preju silnou vuli a vydrzat!
Sasulko -to je mi líto,že to vyšlo špatně.Tolik jsem vám to přála.Kdyby se aspoň to těhotnění mohlo zkoušet každý měsíc,vid?
Zanet - je vidět, že nejsi z ostravska, kde je romů strašně moc. Oni na sebe volaji „more“, což cikánsky znamená „chlape“ nebo „člověče“. Já jsem kdysi doučovala tři cikánské děti a působila jsem v jejich rodině asi dva roky, tak jsem se leccos naučila
No v roce a pěti měsících Viktorka absolutně neměla připravený mozek na nočník… Absolutně nechápala, co se po ní chce, takže jsme začli až teď po druhém roce. Včerejší den byl úspěšný. Měla jen jednu nehodu. Ale pořád jsme měli po ruce nočník… Uvidíme, jak to pljde dneska. Chci jít za chvilku ven a nočník tahat nechci, jenže Viktorka nechce čurat na travičku… No možná vyměknu a nočník vezmu.
ahojte holčičky, přeji vám krásný sluníčkový den!
Kelinko, to by byla paráda, kdyby to šlo!
No my včera byli na celodenním výletě s naší princeznou a dnes také někam pojedeme a možná se i koupat. Tak se zatím mějte fanfárově a brzy papa
Jsem se tu nejak dlouho neukazala
Ale taky si uzivam leta. Dnes tu byla rodina, tak jsme meli veceri a popijeli jsme vinko, tak jsem ovinena
Zitra jedeme zase na vylet na lodi, uz se tesim.
MARKET - to by me zajimalo, cos ty deti doucovala
Muselo to byt zajimave, tys chodila k nim domu? Ty jsi ucitelka?
Ja puvodne taky ![]()
No ja radsi jdu, at se tu moc nerozkecavam
Mejte se krasne, babulky! ![]()
Ahoj holky, přeju vám všem krásný den.
Jak se máte?
SASULKO: tobě už končí dnes dovolenka, vid
A co Aishinka? Jak té se daří? A jak se cítíš?
ZANET: velká závist! To my si lodičku pustíme ve vaně ![]()
MARKET: tak koukám, že se nám tady sešel spolek vysloužilých učitelek! Tak kdopak to na sebe ještě propíchne???!
![]()
KELINKO: tak jste vyřešili spinkání? jak trávíte letní dny? my jsme furt někde, ale dnes se vzácně nacházíme doma
Tak budu muset něco kutit, umýt schody a vykonat další podobné bohulibé činnosti.
papa a krásnou neděli.