Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak oznamuji, že mám 2 miminka v bříšku a tak se jim snad u nás bude líbit. Vše proběhlo jak má a za 17 dní mám testovat, no nevím, nevím, jestli vydržím, ale budu se snažit… A jak se máte vy?
Jupii, budu drzet pesti i palce, aby se miminkum u tebe v brisku libilo!!!!
Ja jsem byla vcera po sto letech parit
KOnecne jsem tu nasla par fajn mamin a mely jsme dychanek
Jedna z nich delala prezentaci vyrobku, ktere prodava, tak jsme si patlali na sebe vsechno mozne, delaly masaze a pily u toho vinko a kecaly, super pohoda. Mela jsem z toho moc dobry pocit.
Ahoj,
nějak nemám čas odepsat. Většinou pokud sednu k počtači, tak pracuju a jinak mě od něho buď odtáhne Viktorka, nebo mě ze židle zvedá Anička. To by člověk nevěřil, jakou může mít takový malý tvoreček moc ![]()
Sasulo - mooooc držím palce! Věřím, že to vyjde!
Zanet - Jo, to mohlo být fajn. Není nad to občas si vyrazit a nechat děti někomu jinému
Jinak na Aničku už jsme s večerním usínáním vyzráli - pevně ji zavineme a skáčeme na balonu, pak ještě nosíme, dokud neusne tvrdě. Sice to taky někdy trvá dlouho, ale aspoň neřve. Jé a loď, no to je super. Já se teda volného moře trocuh bojím, ale věřím, že to musí být fakt super zábava na víkendy! Mimochodem tak dlouho jsme společně tuhle diskuzi udržovaly naživu a nakonec se zase hezky rozjede
To je fajn.
Ježiš, uz zas jde Viktorka a chce mě odtáhnout od počítače …
Varenko - no Viktorka má taky svoji řeč. Je strašně ukecaná. My ji rozumíme, ale cizí lidi často ne. No já jsem kojila do 1 roku a 4 měsíců a tři dny po té, co jsem s kojením přestala, jsem otěhotněla a teď jedu na novo
Školku plánujeme až od dalšího září (2009). Teď by sice už od listopadu mohla na 5 dní v měsíci, ale přijde mi to zbytečné. My jsme hodně mezi dětmi - plavání, cvičení, od září začneme chodit na angličtinu a já jsem jinak stejně doma a řpes den chodí Viktorka každý den od 11 do 15 hodin k babičce, takže mám i čas na práci. Takže se školkou to nehrotím. Co ty? Už plánuješ Sashenku dát do školky?
MARKET - mas pravdu, diskuzi jsme nenechali zapadnout do neznama, myslim, ze jsme dobre udelaly. Doufam, ze aspon Sasulce tim pomuzem ![]()
Jo a nedivim se, ze nemas cas, spis obdivuju, ze si ho presto vsechno najdes. A pevne zavinuti jsme praktikovali taky, bylo to super, Giovi byl rad „svazany“
Ale on byl zlaty, kdyz byl maly, on do 3 mesicu vubec neplakal.
Ahaa, takze zadna super zena, ty mas na pomoc babicku, teds to proflakla
Super, ze ji mate a ze vam pomuze!
Ahoooj holky,
SASULKO: tak ještě jednou – moc a moc štěstíčka vám všem čtyřem ![]()
ZANET: paráda…to je super, že jsi se mohla uvolnit a strávit čas jako „za mlada“
![]()
MARKETO: tak to přesně znám. Já si často sedám k PC jen ráno a večer usínám jako do vody hozená. Zrovna dneska mi kamarádka psala, jak má malou na celý den u babi. No, my zatím toto tedy nevzládáme.
Ale nevím, komu je víc smutno, jestli mě nebo Sashence
Školku máme přesně jako vy. Jinak taky se snažím mít hodně aktivit pro malou. Bazén jsme kvůli bradavičce a ledové vodě vypustily a je mi to moc líto, ale to se nedá nic dělat. No s tím kojením jsi hrdina…já si to tedy neumím představit začít na novo…uf. Dva roky mi stačily na hodně dlouho. ![]()
Ahoooj holky,
tak jsem nakoukla a nestacim se divit
,stara particka se vraci!!!! To je skvele!!!!
Tak vas taky vsechny zdravim!!!!!!
Market gratuluju k Anicce!!!!
Sasulo tobe drzim pesti,at vse vyjde!!!!!!
Varenko slunicko a tebe i Sashenku taky moooooc zdravim a jsem rada,ze jste se holky ukazaly!!!!
Ja se blizim do finale,pocitam kazdou hodinu,kdy uz to konecne prijde a mala na nas vykoukne.Tohle tehotenstvi je pro me dosti narocne a bohuzel si ho nijak neuzivam ![]()
Martinek je uz velky chlap a certik,mluvi svou hatlapalstinou ,ale jde mu uz hezky rozumet.Je to klasicky BERAN,takze nekdy je to opravdu tezke…
MYSKO - no ne, to jsem rada, ze ses taky pridala
Ani jsem nevedela, ze cekas miminko. Moc gratuluju. A holcicka k tomu - krasa! Jeste mas par tydnu cas, tak si vzdycky aspon na chvilinku sedni a mysli jen na tu malou holcicku, co v tobe prebyva a rikej si, ze porod bude tentokrat uplne v pohode, bez vnejsich zasahu a vsechno bude v poradku. A my vsechny ti budem moc a moc drzet pesti! Takze vis, co vzdycky rika Varenka…? VYDRZAT! ![]()
Ahoooj Zanet-dekuju za povzbuzeni!!!Ale opravdu uz pocitam hodiny…DNes jsem vysla do kramu,mame ho par metru a byla to silena cesta,proste jsem nemohla dojit.Pevne doufam,ze uz to brzy skonci a bude lip!!!Ceka nas opet cisar,tak i z toho jsem docela mimo,kdovi jak se bude jizva hojit ted,ale verim,ze to bude lepsi.Nic jneho,nez verit mi nezbyva ![]()
Koukam,ze ty uz mas taky poradneho chlapika ![]()
Ahoj!
Zanet - jé já jsem ti neřekla, že máme hlídací babičku?
No jo, Viktorka k ní chodí už od cca 11 měsíců ve všední dny od 11 do 15, dá si tam oběd, vyspí se a po spinkání jde zase domů. Babička (tchýně) bydlí přes cestu, takže to je super, když potřebuju hlídání v jiný čas, tak většinou může. Ona je totiž švadlena, takže pracuje doma. A my jí platíme, jako kdyby byla paní na hlídání… Hele napadlo mě dneska - existují v Americe vůbec kočárky? Když jsem byla v Massachussets, tak tam snad ani nebyly chodníky
Tak jsme s manželem přemýšleli, kde se tam s kočárem jezdí!
Varenko - no v Praze musí být obrovské možnosti, co se aktivit pro děti týče. Mrzí mě třeba, že u nás není Yamaha hudební škola, která dělá kurzy i pro roční děti. My budeme od září chodit ještě do angličtiny. Jinak plavání cvičení…
Mysko - no víš že jsem na tebe myslela, jestli se taky vrátíš! Ani jsem nevěděla, že budeš mít další miminko! To je super. Vím přesně, jak si ty poslední týdny člověk přeje, ať už je to za ním. Poslední měsíc s Aničkou v bříšku byl k nevydržení. Ale stojí za to vydržet, než aby se narodilo nedonošené mimčo.
Tak ještě nám tu chybí Noggie, Daria, Kelinka se občas ukáže… Kdo ještě?
MARKET - kocarky tu jsou!
Ale hluboky jsem taky nevidela, jen takove ty sportaky. Dokonce tu maji kurzy pro maminy s kocarkama. (Stroller strides). Maminy tlaci kocarky ruznymi styly (treba zvedaji kolena, jdou bokem…) a pak taky posiluji bricho apod… ![]()
MYSKO - vydrzat! ![]()
Dnes jsme byli na vylete na lodi, mam pripalene zada, ale bylo to super. ![]()
Zanet - tak to jsi mě rozesmála
To je opravdu pravá Amerika - kurzy pro maminy s kočárkama. No a ty jsi kočárek měla? U nás je třeba celkem zvykem dávat mimina spát i na zahradu v kočárku (teda přímo u nás doma to zvykem není, protože moje děti jsou odpůrci kočárků - teda Anička nevím, u té jsem to pro jistotu ani nezkusila, ale určitě by řvala). tak jak se dávají spát mimča přes den v Americe? Jo a tu loď ti závidím
to musí být super relax. Nemáš nějaké fotky?
MARKET - jj, mela jsem a mam takove sportaky. Ted se ven fakt nehodi pres den (a v noci taky ne - kvuli komarum
) ale pres zimu jsme jezdili. A kdyz tu byla mamka, tak hodne. V CR jsme jezdili hodne, ale Giovi v nem spi jen kdyz se jezdi, tak to ho davam radsi do postylky.
LOD je opravdu super relax, vsak az prijedete, tak vas provezem
Tahle fotka je z prvni projizdky, to bylo zamraceno, ale v nedeli bylo nadherne.
HOLČIČKY,
moc vás všechny zdravím a hlásím, že MYSKA RODÍÍÍ ![]()
Držíme všechny palečky, mám pravdu?
![]()
ahoooj holky, zdravím vás všechny a především Mysku, která nás tedy teď jistě nečte, má jiné starosti, tak snad už to má za sebou a nebo bude brzy mít, teda ta si nám pospíšila, tak nám Varenko dej echo, ať můžeme být mezi prvními gratulanty. Hlavní je, aby vše bylo tak jak má a všichni byli zdraví…
Koukám, jak jste se zase rozepsaly, to je super! No s těmi kočárky v USA, to mě taky zajímalo…byla jsem u sestry v L.A. a byli jsme jak exoti, kteří chodili všude pěšky
, ale tak nám to nevadilo, chodíme všude pěšky a rádi. Tam i přes ulici se jezdí autem, tak mě taky zajímalo, jak se tam chodí na procházky s kočárkem a hlavně asi kam… Ta fotečka z lodi je nádherná! Tedy vy si užíváte!
No já sem nakukuji, nebojte, jsem v jednom kole. Nejdřív jsem si říkala, že se budu hlídat a jestli mi to vydrželo pár hodin
No jinak je všechno v pořádku, tedy snad a to se vlastně dozvím až za nějaký ten den, až budu testovat…no a jak se všechy máte, co děláte? Dnes je tedy ošklivý den, to už je snad podzim? Já si teď hraji na medvěda, pořád bych spala, ale to je po těch lécích co beru…Tak já už to pošlu, abych u toho neusnula ![]()
mějte se moc príma baby a zase se ozvěte a hlavně ta Myska!!! Držím strašně moc palečky a myslím na ni!!!
DRZIM PESTI i PALCE!
MYSKO - drz se. Pod pojmem „rodi“ si predstavuju prirozeny porod, ne cisare, ale i tak je to narocne. Hlavne at je vsechno v poradku, zadne komplikace. Laurinka uz je urcite na svete, ze jo Varenko?
SASULO - super, ze vam vysla navsteva Ameriky. Byli jste se podivat i do San Franciska? To je suprovni mesto, fakt stoji za to ho videt. My jsme tam byli jen kratce, chtela bych tam jet jednou znovu a poradne ho prozkoumat.
Kocarky - fakt tu maminy vidivam, ale treba do obchodu s kocarem vetsinou nikdo nejede (krome nakupnich stredisek, tam potkas kocarek na kazdem kroku), protoze se jezdi autem a dite se da do voziku. I na malinke deti tu maji sedatka nebo jako v CR tam strcis celou autosedacku.
Sasulko a kdy NEocekavas MS? Abysme vedeli, kdy budes zhruba testovat
Ale nepredbihat, ze…? Odpocivej, co se da. A neboj, zase bude teplicko
(Rikala mamka, tak to musi byt pravda.) ![]()