Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten tvůj chlap je umělec…
Pokud si dobře pamatuju, s Viky to bylo taky tak nějak obdobně - ne? ![]()
Noggie - právě že ne. Viktorii jsme tvořili víc jak rok. Už jsem z toho tenkrát byla celkem zoufalá. Tak jsem si tentokrát říkala, že tomu zase dávám tak rok, aby byli maximálně o tři roky od sebe no a vidíš to… ![]()
Good afternoon,
I am writing because I just knew that I am pregnant and I took Nasivin sinus - tablety while I was visiting Prague. Could you please be so kind to inform me if this product is harmful for the baby?
I am very worried about it and I want to know if this was safe, I dont understand the czech language, could you please write in english or french.
Thank you very much for your help.
Anna Trepanier from Canada
Good afternoon,
I am writing because I just knew that I am pregnant and I took Nasivin sinus - tablety while I was visiting Prague. Could you please be so kind to inform me if this product is harmful for the baby?
I am very worried about it and I want to know if this was safe, I dont understand the czech language, could you please write in english or french.
Thank you very much for your help.
Anna Trepanier from Canada
Dear Anna ,
congratulations on your pregnancy
I´ve searched the internet about the Nasivin tablets and I found the leaflet where there was no warning about the risk of taking these pills in pregnancy. Then I found a web page where you can ask the gynecologist various questions. One woman there asked about the Nasivin nose spray and the doctor´s answer was that there is NO PROBLEM to use it. I know that spray and pills may be different but the effectual substance of Nasivin will be the same.
I personally think that you don´t need to worry. I was very sick at the very beginning of my pregnancy, I had to use antibiotics and my baby is healthy.
Enjoy your pregnancy and don´t worry! ![]()
JEEEZIS, ja jsem ostudaaa! Stydim, stydim, ze jsem se tu neobjevila, ale posledni dobou uz jsem na vas myslela (hlavne na Marketku, jestli se zadarilo), ale nejak mi to nevychazelo
![]()
Marketko - dodatecne moc moc gratuluju! Mam radost!
A obdivuju te, ze jeste stihas pracovat. Hm, ale ja vlastne taky pracuju. Ale teda plny uvazek nehrozi, pracuju jen kdyz maly spi.
Prosim prosim, napis, jak se mas, jak se ma malinke, uz vite, co to bude nebo se nechate prekvapit? Jeee, ja mam radost, super zprava. I kdyz teda mam skoro 3 mesice zpozdeni
jsem trubka, ale nedoslo mi oznameni
Tak ted sem budu chodit pro jistotu kazdy tyden (ale radsi neslibuju) ![]()
Ale teda babizny… CINQ a NOGGIE… co co co to jako ma byt? Jaka stafeta? Co to na me sijete?
Ja a druhe? O nicem nevim.
Ja si uzivam prvniho. Teda snazim se, ono to tak desne leti, az je mi z toho nekdy uzko
Na druhe teda obcas myslim, ale neplanujeme nic.
No, jsem rada, ze jsem nakoukla, fakt ze jo! Budu mit radost cely den ![]()
Dear dagmar10,
Thank you very much for the information that you gave me and for taking the time to answer me. It reassures me.
Your baby is very beautiful.
Thanks again.
Anna
Hey Anna, you have beautiful name, that was my choice for a girl
Maybe one day…
![]()
Enjoy your pregnancy and hope you feel better. Sometimes it feels like you are getting down with something but all it is is the hormones going crazy in your body. ![]()
Zanet - ahoj. Já sem moc nechodím. Teď mě Noggie vystopovala v jiné diskuzi
, tak mě napadlo sem nakouknout. Jak se máš? Víš, jak ti tu Floridu závidím. Tady je už několik měsíců hnusně zima, ani nemůžeme jít s Viktorkou ven, protože je to celkem otrava, když člověk mrzne. Takže už se nemůžu dočkat jara a léta, až budeme zase pořád venku. A tajně si přeju odstěhovat se navždy do teplých krajů, kde by bylo minimálně pořád jarní počasí. Ale asi se budu muset smířit s tím koloběhem počasí u nás…
Jinak se mám celkem dobře, jen, jak jsem právě psala v jiné diskuzi, je to druhé těhotenství takové jiné a tak nějak si ho moc neužívám, spíš mě obtěžuje a nemůžu se dočkat, až se to malé narodí. JEště nevíme, co to je, na minulém ultrazvuku se neukázalo a tak už ani nechci vědět, co to je, když to ono nechce říct
Termín mám 28.6.
Ahoj Marketko, jsem rada, zes nakoukla! Myslela jsem na tebe, jestli uz vite, co to bude…
ale je fajn, ze si to nechavate jako prekvapko. Sranda je, ze ja jsem celou dobu tusila, ze to bude kluk, ale porad jsem si prala holku a nakonec to stejne ten kluk byl… ani jsem nebyla prekvapena
Skoda, ze si to neuzivas, asi by sis mela najit kazdy den aspon chvilicku pro sebe a pro to mimco. Ale je mi jasne, ze se chces co nejvic venovat Viktorce. TA to asi jeste nechape, ze bude mit sourozence, co? Docela ti zavidim, me uz to asi nepotka.
Jo a zima na Floride je fajn, ale leto je hnusne, desim se ho, nevim, kdy budem chodit s Giovankem ven, kdyz uz rano je vetsinou desne horko a vlhko. Asi si proste budem muset zvyknout
Vsak se prijedte ohrat (ale teda v zime radsi, to je tu fakt prijemne, vetsinou se da i koupat.) ![]()
Zas napis! A ostatni kdysitehotne taky!! ![]()
Ahoj Zanet,
tak v ponděli jdu na kotrolu a manžel chce vědět a nechce ani slyšet o tom, že bychom to nevěděli, co to bude, takže se budu muset zepat
Chtěla bych holčičku, takže to bude určitě kluk
Viktorka ještě ani netuší, že bude mít sourozence, ani by to neposchopila, takže ji na to začnu připravovat tak měsíc předem.
Jinak já ti závidím i to léto
Já mám totiž strašně ráda, kdy je vedro, klidně i 35 stupňů, to je moje. A vlhko mi taky nevadí. No já bych se přijela ohřát hned, ale vzhledem k tomu, co všechno bychom museli na Floridě vidět (je tam tolik atrakcí
), tak nevím, kde bychom na to vzali peníze. I když vzhledem ke kurzu dolaru už to bude za chvíli zadarmo. Když jsme byli na dovolené s mým otcem v New Yorku a na Floridě v roce 2000, tak nás ta sranda vyšla na 200tis Kč, dneska by to byla polovina (tenkrát byl dolar 42 Kč, dneska je snad 18 nebo 20).
Hmmm, mozna tak 17.50… je to bida, za chvili si nebudem moct dovolit jezdit do CR
Ale nee, chystame se prijet asi v kvetnu
A taky se u nas nenapadne narazi na druhe miminko nekdy pristi rok. Kdyz jsem to slysela Dannyho vypustit z pusy, tak mi malem spadla brada…
Ani verit se mi tomu nechce, ale mozna nakonec budu ja ta, ktera bude vahat ![]()
No tak jsem zvedava, jestli se ta ma teorie potvrdi a bude to kluk. Manzela by to urcite potesilo, ze? A rikas, ze holcicky jsou taky fajn, jo? ![]()
Dej vedet ![]()
No jo, pro vás ten klesající kurz moc dobrý není. Je to poznat i na cenách v USA, že je třeba dráž? Neo je vše při starém, jen při cestě do Evropy se to prodraží?
No květen je ten nejhezčí měsíc. Na jak dlouho se sem chystáte?
No a ty bys další dítko nechtěla? Věk na to ještě máš ne? Ani vlastně nevím, kolik ti je ![]()
Jinak dneska jsem byla na kontrole a bude to holka
Tak jsem ráda a manžel taky. My jsme oba tak trochu chtěli víc holčičku - to víš, už víme jak na to
Ale kdyby se z toho nakonec vyklubal kluk, tak budem taky rádi.
JUpii
Super! Gratuluju k holcicce
Uz mate aj jmeno? Mam z vas radost
To je hezke, ze si pral holku i manzel.
Ja bych asi druhe ditko chtela, ale musela bych si to dobre promyslet. Letos (v kvetnu
) mi bude 35
tak to by se snad jeste dalo, ale ja na tom nejsem se zdravim moc dobre (mam astma) a mam strach z toho, az zacne Giovi nosit domu rymy a kasliky… abych to pokazde nechytla od neho. Zatim jsem chytla jednu, on byl za 14 dni v pohode a se mnou se to tahne uz od vanoc
No uvidime… prece jen ta holcicka mi vrta hlavou ![]()
A ten dolar, myslim, ze si to lidi jeste moc neuvedomuji, tady nekteri ani nevedi, ze nejake kurzy existuji, ale kdyz jim reknem, ze za jeden dolar dostanou 60 EURo centu, tak absolutne nechapou… no jo, jakoby zili v bubline a v pocitu, ze Amerika jen nejlepsi…
no jo, s tim nic nenadelame ![]()
Jméno máme - klasicky už dřív než jsme počali.
Bude to Anna. To víš vybíráme samé královské jména - Viktorie, Anna … ![]()
To na Floridě existuje něco jako rýma?
No jo, jste zhýčkaní teplem a jak teplota klesne pod 20 stupňů celsia, tak šup do kožichů
Ne, promiň, dělám si srandu. Já teda rýmu od Viktorky chytám jen někdy. Na podzim měla jen trochu, zato já jsem byla úplně vyřízená, nemohla jsem se ani hýbat, jak mi bylo zle a trvalo to tři týdny. Teď je Viktorka nachlazená a zatím se držím (ťuk ťuk). Mě na to celkem zabírají homeopatika od výrobce Boiron (je to myslím Francouzský výrobce) - tak třeba něco takového bude i u vás, tak to zkus.
Ve 35, když je to druhé dítko, tak je to myslím v poho. Většina mých kamarádek se stejně starými dětmi má kolem 30-33, jen já jsem taková černá ovce dnešní doby
Ale jsem za to ráda. Mimochodem na cvičení s námi chodí jedna paní, pět let se snažili o první dítko, druhé ani nějak moc neplánovali a šup, už ho čeká, ani neví jak - a taky jí je 35.
Ale tu holčičku ti asi nikdo nezaručí
Pokud se nemýlím, tak tvůj muž už má jednoho syna z předchozího vztahu? (Nebo tak nějak jsem to pochopila) - teď druhý syn. Možná umí jen kluky??? ![]()
Máš pravdu, že jsem v Americe někdy měla pocit, že ti lidi ani neví, co to je jiný stát a co to znamená slovo hranice, natož jiná měna. Asi se za těch 8 let nic nezměnilo. Ale s tím poklesem je to teda fakt prudké, zvlášť z vašeho pohledu - kdysi bylo Euro 1,25 USD a teď 0,60! To je dost velký skok!