Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6847
12.6.08 22:45

Tak ten web je sice pekny, ale jinak se mi moc nelibi :-) Ten cos delala cely ty, je mnohem lepsi! Ty linky dole nefunguji, nebo se mi to jen zda?

Danny je American, na Giovanka mluvi anglicky a ja cesky. Giovi rozumi obema, nemluvi zatim spis nijak. :-) Myslim si, ze zacne mluvit anglicky, je to lehci rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.6.08 08:51

Ahoj,
nějak jsem za poslední týden vůbec neměla čas. Místo aby práce ubývalo, tak jí přibývá… A už nám zbývá jenom týden :D

Viktorka dneska v noci dostala nějaký záchvat a řvala a řvala, pak se přestěhovala k nám do postele a samozřejmě se roztáhla přes celou postel, takže jsem se vůbec nevyspala. Kromě toho se vzbudila brzo… Tak doufám, že to bylo jen nějaké momentální. Teď by se fakt nehodilo nějaké období, kdy by nechtěla spát v pokojíčku.

To musí být zvláštní, mluvit na dítě dvěma jazyky. Na jednu stranu si to dovedu představit. Na druhou stranu - když jsem byla v USA, tak jsem vždycky během pár týdnů nepoužívání češtiny v mluveném slově začínala zadrhávat a mluvit česky hůře :D Teď, když zase vůbec nepoužívám angličtinu, tak když na mě někdo vybafne anglicky, tak mi trvá dlouho, než „přepnu“ a začnu normálně mluvit. Takže z toho hlediska si to moc představit nedovedu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
21.6.08 12:35

No jejda, uz jen 7 dni 8O Tak drzim pesti a preju, aby slo vsechno v pohode a jeste jste vsechno podstatne do porodu stihli. Hmm, Viktorka asi zacina tusit a chce si uzit maminku jen pro sebe :) Ja jsem si nedavno chovala miminko a Giovi to nemohl prenest pres srdce, u nas by proste dalsi dite neproslo. Ted me potrebuje hodne, musim ho uspavat na rukach :roll: a i v noci obcas ze spani vola MAMA a nekdy nad ranem si vynucuje spani vedle me. (Danny uz to davno vzdal a spi vedle v pokoji.) :-) No jo, rostou mu zoubky, tak to docela chapu.

V utery letime, jej, tak se mi nechce, zustala bych tu klidne cele leto. Ale pak na zimu supky do tepla :-)

Mne uz to ani neprijde, na okamzite prepinani mezi cestinou a anglictinou jsem si zvykla a nedela mi to problemy, ale je fakt, ze co jsem tu byla dlouho sama, tak jsem to malinko poznala, kdyz Danny prijel. Jsem zvedava, jak to bude fungovat za chvili. JEstli Giovi bude mluvit aspon castecne cesky a nikdo jiny mu nebude v Americe rozumet, no bude sranda. :-)

Tak se drz! Myslim na vas! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.6.08 14:29

Ahoj,
tak už jste doma, co? Jak jste zvládli cestu? A jak zvládá Giovi ten časový posun? To musí být pro dítko náročné.

Já stále nerodím a nerodím… Do toho Viktorka onemocněla, takže veselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.6.08 19:55

Dyt mas cas, jeste si chvilku uzivej klidu, vsak miminko prijde, mozna pocka, az bude Viktorka zdrava :-)

Cestu jsme zvladli docela dobre, Giovi hodne prospal a taky jsme hodne chodili seeem a taaaam ;-) a meli jsme hracky (nove, neokoukane) a stridali jsme se s Dannym, takze cesta ok. Prvni den se ale maly probudil ve tri rano a pak uz nezabral. Dnes uz lepsi. Sice se taky probudil ve tri, ale pak jeste zabral :-D Takze vcelku pohodicka. Je tu teda desne vedro, ale uz si zacinam zvykat. Davam doporadku dum, ve kterem hospodarili chlapi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
1.7.08 21:55

Milé HOLČINKY,
Zanet, Markétko, Kelinko, Sasulko a vy všechny ostatní - nemůžu uvěřit, že naše „téma“ stále existuje a to díky vám.
Chci především popřát Markétce hodně a hodně moc štěstíčka - věřím, že porod bude stejně rychlý a fajnový jako ten náš „společný“ před 2 lety. Viktorka je opravdu krásná holčička.

Holčičky, moc na vás myslím, moc mi chybíte a přeji vám, ať jste moc a moc štastné a vaše děti s vámi.

Vaše Varenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
2.7.08 02:15

No pani 8O Varenko, ja jsem jen tajne doufala, ze se tu jeste nekdy objevis a me prani se vyplnilo. Mam velkou radost! To vis, vsechny na tebe vzpominame a na „nasi“ diskuzi nemuzem zapomenout. Doufam, ze se tu objevis casteji, chybis nam! Jak se ti dari a jak se ma Sasenka? To uz bude velka slecna, ze? Tak pis pis, budu se tesit.

Popravde, kdyz mi doslo upozorneni na reakci na toto tema, uz uz jsem myslela, ze tu bude zprava o novem miminku, ale Anicka si zrejme vychutnava posledni chvilky uvnitr maminky :-) Nebo uz je mozna na svete, jen o tom jeste nevime. Bud jak bud, Anicko a Marketko, myslim na vas! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.7.08 08:26

Ahoj,

Zanet - tak včera nás pustili z porodnice :D Anička se narodila 28.6. v 0:51 - 50cm, 3.5 kg. Celý den mě lehce pobolívalo břicho, ale nic moc. Tak jsem ještě byla s Viktorkou odpoledne v zoo :D První bolest přišla ve 22.hod, kolem půl jedenácté jsem překvapenému manželovi oznámila, že radši jedem. Ve 23,20 jsme dorazili do porodnice a tam nám řekli, že mají stop stav, ale že mě vyšetří a uvidí. Vyšetřili - a už mě tam nechali. Celkem to bylo rychlé. Takové ty strašné bolesti, které se nedají přežít, trvaly jen 15 minut. V porodnici to bylo tentokrát super. Skvělý personál, taky už jsem věděla, co a jak s mimčem, takže v klidu. V pondělí přišla poprvé na návštěvu Viktorka. Koukala jak puk a prvních pět minut byla jak opařená a neřekla ani slovo. Pak se zmátořila a začla se chovat normálně. Miminko se jí moc líbilo. Od včerejška jsme doma. Jak tchýně Viktorku přivedla, tak domů nechtěla a pak zas nechtěla, aby babička odešla. Bála se být se mnou a mimčem sama. Trochu se teď z té fixace na mě přeorientovala na manžela a babičku. Ale asi je to dobře, i když mě to v koutku duše mrzí. Teď holky ještě obě spí. Dneska jsme měli první noc doma a taky první noc, kdy jsem se konečně vyspala. Anička byla moc hodná.

Varenko - no ahoj! Že se taky někdy ukážeš :D Jak se máte holky? Proč nenapíšeš častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.7.08 08:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
3.7.08 19:13

NO super, moc gratuluju Anicce k narozeni! Vitej na svete! :-)

Teda ale MARKETKO, takove rychle porody ti fakt zavidim! To se mi libilo, jaks psala o „bolestech, ktere se nedaly prezit“ :D Jsem rada, zes prezila ;-) a jdu se kouknout na fotky… no pani, vy jste rodina jak ze zurnalu! Vubec nevypadas jako po porodu, Viktorka vam roste do krasy a tata je na vas pysny, je to videt! Tak si toho broucka maleho s tvarickama naducanyma uzivejte! Mam radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
3.7.08 23:28

Markétko- moc gratuluji k narození Aničky,přejeme hodně štístí a zdraví.Fotečky jsou nádherný,obě holčičky taky krásný.Jste krásná rodina.Tak at se brzy sžijete a zaběhnete nějaký řád ve 4.
Prosím,mohla by jsi mi napsat,kde jste sehnali tu postel pro Viktorku a za kolik byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
6.7.08 09:46

Ahoj holky,
díky za gratulace :D
tak už jsme pár dní doma a zatím je to super. Anička je moc hodná a Viktorka taky. Moc hezky se k ní chová, i když je vidět, že se jí trochu bojí. Včera Anička plakala v autě a Viktorka ji konejšila takovým hlasem, jako kdybych sebe slyšela :D Až mi to připadalo legrační. V noci spí Anička taky celkem v pohodě. Budí se samozřejmě na kojení, ale abych pravdu řekla, tak pořádně ani nevím, jak často, protože u toho vždycky okamžitě usnu :D

Kelinko - tu postel jsme koupili v Ikei. Je „zvětšovací“. Ty boky se dají složit dolů a pak je ta postel větší. Stála 2500 - je to tato: http://www.ikea.com/…cts/80032587 Je fakt super. Viktorce se líbí a já se do ní taky nacpu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
6.7.08 18:39

Ahoj Market, postylka vypada super, libi se mi. A je fajn, ze Viktorka uz si zacina zvykat a ze uz je zas mamina holcicka. Ted me napadlo, ty uz ji nekojis? Jeste nedavno ale jo, ze?

Mas super pohodove holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
8.7.08 12:56

Ahoj Zanet - já jsem Viktorku přestala kojit, když měla rok a 4 měsíce - a dva nebo tři dny na to jsem otěhotněla :D Během 3 týdnů to zapomněla - nabízela jsem jí tenkrát tak ze srandy prso a ona už se neuměla přisát. Teď vždycky kouká, řekne, že chce taky, tak jí nabídnu druhé prso a ona řekne „nenene“ a jde pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
9.7.08 17:10

ahooooj holčičky, jsem tu taky!!! Tak právě TEĎ jsem našla naší starou známou diskusy! Ani jsem netušila, že existuje!!! Už jsem sem ani nechodila, až poslední dobou, ale je to tu nějak jinak roztříděné, tak to teď prohlížím a čučím a ještě víc, že tu jsou „staré“ známé kamarádky! Holky super!!! Ohromné gratulace, to je novinek, nová miminka, jéjej!!! Tak hlavně zdravíčko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová