Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jannina1 píše:
Zakonna lhuta a etika je neco jineho.A spis bych rekla,ze zakladatelka vaha,bude mit velke vycitky..
Prej etiketa
tu si tady bere do pusy někdo, kdo radí prodat vlastní dítě
přestaň si hrát na vědmu, když si to srovná v hlavě, tak může žít i bez výčitek.
Ja bych se zamyslela i nad tim, jak se ji bude zacinat v temer ctyriceti bez vetsi praxe atd. Vzdyt uz ted neni schopna (treba i za cenu prace ve fabrice) uzivit sebe a sve dite. Co bude delat pak? A opravdu bych od zenske v jejim veku cekala trochu realnejsi plany nez vytvarny kurz (jak zminuje v uvodu).
Navic operovat stigmatem matky, ktera dala dite k adopci? A nebude vetsi stigma (se kterym to dite bude zit cely zivot) v RL otec neznamy a alkoholik?
Potrat v teto fazi nic moc humanniho neni, ale uprimne rikam, ze si neumim predstavit dat dite k adopci, takze je to asi nejlepsi ze spatnych reseni.
@terien píše:
Prej etiketatu si tady bere do pusy někdo, kdo radí prodat vlastní dítě
přestaň si hrát na vědmu, když si to srovná v hlavě, tak může žít i bez výčitek.
Psala jsem etika ne etiketa.
A dale-adopce se ti nevadi?Tohle je uplne to same,jen si rodicka zvoli sama par manzelu.Penize brat nemusi,za to vi,kam miminko jde,na rozdil od anononymni adopce.
S vycitkamu zit bude,to by musela byt z kamene,ale tady jde primarne o miminko,ktere si toto nezaslouzi.
@jannina1 píše:
Psala jsem etika ne etiketa.
A dale-adopce se ti nevadi?Tohle je uplne to same,jen si rodicka zvoli sama par manzelu.Penize brat nemusi,za to vi,kam miminko jde,na rozdil od anononymni adopce.
S vycitkamu zit bude,to by musela byt z kamene,ale tady jde primarne o miminko,ktere si toto nezaslouzi.
Omlouvám se, odklikla jsem slovíčko, které mi mobil nabídl dřív, než jsem ho řádně dočetla. Adopce se mi vadí, radši bych šla na potrat než dát dítě k adopci. Je pro mě nepřijatelná, takže se o ní vůbec bavit nebudu.
@terien píše:
Omlouvám se, odklikla jsem slovíčko, které mi mobil nabídl dřív, než jsem ho řádně dočetla. Adopce se mi vadí, radši bych šla na potrat než dát dítě k adopci. Je pro mě nepřijatelná, takže se o ní vůbec bavit nebudu.
Pro tebe neprijatelna,ale tady nejde o matku,ale o dite.Pro nej rozhodne lepsi alternativa..
Byla jsem v podobné situaci. Sama s dítětem, těhotná, přišla jsem o práci, v regionu s nedobrýmm platovými podmínkami.
Dítě jsem si nechala, práci jsem získala, pak ještě lepší a úplně v jiném oboru nežli dosud, zapracovala jsem na svém vzdělání, moc jsem toho nenaspala
Uběhlo pár let, mám práci, kterou miluju, ještě za ni dostávám peníze
, dvě úžasné děti se kterýma se snažím užívat ten čas, kdy mi doslova rostou pod rukama.. a hypotéku na dům, ve kterém jsem chtěla vždycky bydlet
Strašně moc jsem si mákla. Mám i někoho
, ale popravdě se mi do vztahu plnohodnotného ještě úplně nechce, počkám, až děti povyrostou, on to akceptuje. Jen chci, zakladatelko, napsat, že žádná kaše se nejí tak horká ![]()
@jannina1 píše:
Pro tebe neprijatelna,ale tady nejde o matku,ale o dite.Pro nej rozhodne lepsi alternativa..
Troufám si tvrdit, že matka je taky člověk a jde o ni stejně zásadně, jako o dítě. Lepší je to z tvého pohledu, z mého třeba ne.
Dítě bych si nechala.
Situace se může zlepšit, stačí chtít, můžeš se přestěhovat, kde je práce víc atd, nic není nemožné. Jediné, co bys nemohla změnit, když se dnes rozhodneš pro potrat.
A trochu nechápu, jak se s tím ženy mohou „vyrovnat“, mě to nejde ani po 16 letech.
@terien píše:
Troufám si tvrdit, že matka je taky člověk a jde o ni stejně zásadně, jako o dítě. Lepší je to z tvého pohledu, z mého třeba ne.
Matka je take clovek,ale tady diskutujeme o tom,zda dat diteti sanci na zivot ci nikoliv.Matka v takove dramaticke situaci neni,nejde to prece srovnavat.
proč ženský opakovaně kukají a pořizují si děti s odpadem? Tady už není co k litování.
Pořád nekonečný příběh lidské hlouposti.
@Burj Chalifa píše:
proč ženský opakovaně kukají a pořizují si děti s odpadem? Tady už není co k litování.
Je fakt,že je to tady pomalu co týden.
@jannina1 píše:Šanci na jaký život? V bídě nebo jako nechtěné dítě? Přežít není všechno.
Matka je take clovek,ale tady diskutujeme o tom,zda dat diteti sanci na zivot ci nikoliv.Matka v takove dramaticke situaci neni,nejde to prece srovnavat.
@Burj Chalifa píše:
A opět nezapisovat do RL. Zakladatelka bude v nevýhodě, když bude žádat o dávky.
@Burj Chalifa píše:
Holt normálních chlapů je málo…
Nebo aspoň já žádný nepotkávám.
@rokris no když už počala s problematickým člověkem, tak já bych ho teda v RL mít nechtěla za žádné peníze, protože za rok tady může být diskuze, že otec si vynucuje styk s x-měsíčním miminkem a zadavatelka má strach, páč vi, že si rád přihne. Případně rovnou, že ji vyhrožuje střídavkou, aby nemusel platit.