Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@karolinavit píše:
Vždycky jsem miminko druhé chtěla, ale ted jsem v situaci která je naprosto šílená. Jít na potrat nebo né. Potrat je pro mě hrozně osobní protože nemohu ukončit život človíčka. Pokud to udělám budu jistě na dně a možná bych pak další nikdy neměla.
Tohle je pro mne klíčové. Ty to dítě chceš. Nech si ho a bojuj za vás za všechny. Potrat tě může natolik zničit, když to takhle cítíš, že z něj budeš víc v háji do konce života než z boje jako matka samoživitelka v příštích letech. Možnosti jsou různé. Pomoc najdeš, když jí budeš hledat. Na potrat bych být tebou nechodila. Situace prostě dopadla jak dopadla a nemá cenu se v tom dál patlat. Jo udělala si blbost a kdo v životě něco neudělal podle ideálních představ? Dítě je na cestě a 11. týden už je hodně. Držím vám palce ![]()
@rokris píše:
A opět nezapisovat do RL. Zakladatelka bude v nevýhodě, když bude žádat o dávky.
Alespoň vím, kam jdou moje daně.
Na cizí kukání bez odpovědnosti.Bezvadný.Tak ještě z našichdaní zálohovat alimenty za nějakého vola, kde " selhala" antikoncepce a „změnil“ se
.
@terien píše: Šanci na jaký život? V bídě nebo jako nechtěné dítě? Přežít není všechno.
Nedramatizuj.V nasem state jsou pro tyto pripady soc. davky a zakladatelka tak spatne na tom nebude.Pripadna adopce by pro dite byla take reseni…
@jannina1 přesně. Mě fascinuje, že češi naprosto s klidem a ochotně financují vych.ané romské etnikum, kde zabřeznou holky v šestnácti a pak už jedou jedno za druhým, chlapi se poflakujou a kradou - to nikomu nevadí. Pak se tady objeví nějaká mamina v maléru, a hned se tu někteří můžou pominout, že ji živíme z daní. To mi vadí zrovna asi tak nejmíň..
@lilithlilith píše:
@jannina1 přesně. Mě fascinuje, že češi naprosto s klidem a ochotně financují vych.ané romské etnikum, kde zabřeznou holky v šestnácti a pak už jedou jedno za druhým, chlapi se poflakujou a kradou - to nikomu nevadí. Pak se tady objeví nějaká mamina v maléru, a hned se tu někteří můžou pominout, že ji živíme z daní. To mi vadí zrovna asi tak nejmíň..
jenže těch „mamin“, co si ve svém životě pořizují děti s idioty, tím spíše opakovaně, je už nějak moc.
@lilithlilith píše:
Pokud vím, tak zrovna tohle chování vadí lidem na cikánech nejvíc, takže žádné s klidem a ochotně. A pokud v tomhle módu jedou i ostatní jedinci, tak prostě skončí v jednom pytli.
Pořád lepší pobírat sociální dávky, než nechat svoje dítě umřít. (To, že si zakladatelka neměla dělat dítě s takovým individuem je věc druhá, byla to její volba, to už teď ale nezmění…)
máme tu novou diskusi na obligátní téma: Jak odejít od přítele a nárok na ochranu ?
Ne, nejsem empatická.
Řekla bych, že většina skutečně profesionálních a vyhledávaných tatéru má v dnešní době minimálně výtvarné vzdělání. Dále musíš být zdravotník nebo kosmetička, protože potřebuješ živnostenský list související s „porušováním integrity kůže“. Možná by stačil grant, zkušený tatér, který se za tebe zaručí. Jiným způsobem nutnost zdravotnického vzdělání obejít nelze. Já osobně bych službu nezkušeného tatéra nevyužila. Jdu především po kvalitě a jsem ochotná si za ni zaplatit. Na Facebooku je skupina „Začínající tatéři“, tam bys měla určitě nahlédnout. Nemyslím si, že je to tak jednoduché, a že ti stačí obyčejný kurz.
@Caboverde píše: Řekla bych, že většina skutečně profesionálních a vyhledávaných tatéru má v dnešní době minimálně výtvarné vzdělání. Dále musíš být zdravotník nebo kosmetička, protože potřebuješ živnostenský list související s „porušováním integrity kůže“. Možná by stačil grant, zkušený tatér, který se za tebe zaručí. Jiným způsobem nutnost zdravotnického vzdělání obejít nelze. Já osobně bych službu nezkušeného tatéra nevyužila. Jdu především po kvalitě a jsem ochotná si za ni zaplatit. Na Facebooku je skupina „Začínající tatéři“, tam bys měla určitě nahlédnout. Nemyslím si, že je to tak jednoduché, a že ti stačí obyčejný kurz.
právě že mámuměleckou střední školu + dva roky na visce jako ucitelka vytvarky, tohle všechno jak říkáš je v kurzu mám tatéra který za mě ručí, kosmetický kurz mám taky vše od něj u neho se učí i tatéři co fungují roky kvuli papíru, dokonce mě říkal že mam talent a že by mě chtěl k sobě, což je velká šance + alemusím za ním dojíždět a děláni na jeho zakázkách za p50%procent ceny, proto se chci zdokonalit a koupit si vybaveni a jestě víc trénovat než bych u něj začala, jenže na vybavení nemám. 40taců. Prostě to byl plán ušetřit ale s malou se moc nedá a ted malý prcek na cestě s největším kretenem o cemz sem nevedela, matkarika ze kdyz si mimi nechammuzuse s karierou rozloucit, me ale nejde o karieru ale uzivit lépe malou tetováním výtvarnýma kurzama do kterých bych se musela pořádne obout, mám najivní vidinu že mám prck u sebe a kousek vedle tetuju a kdykoliv pribehnu, nebo s výtvarnýma kurzama kdy bych musela shanět lidi ve meste a jezidit po ceským svete v nosítku na břísku i s malým urcite by se dalo, kdyz bude prcek budeme zit strasne tohle je asi jen pohadka jak by to slo, spis asiskoncím na dávkách jak sociální lidicky. uskutecnit tyhle plány i s mimi na to clovek asi potřebuje oporu coz fakt nemama nevim jkna to. navic me trapi ze je otec alkoholik a kdybych ho zapsala do RL tak ma pravo ho vidat a to ja nechci dyt coby to bylo za strachaby se malemu nic nestalo. A kdyz honezapísu zas nebudu mít aspon malickou jistotu alimentu na ktere se muze vykaslat je me jasny. Kdybych na potrat sla i tak musim bojovat o lepsi zivot pro malou a asi bych mela hrozný výčitky ukončit malý zivot ve me. protoze ji chci doprat lepsi zivot nevim co mam zvolit, precitam si kazdy komentar i nekolikrat a moc vam dekuju uz seme lip dycha kdyzsem se podelila a za tu nehoraznou hloupost s tim clovekem musim zaplatit. Zitra me ceka doktor a ja nevim co mu reknu…pisu hrozne omluvte me prosim,Hapruje me mezernik omlouvam se za hrozny psani
Příspěvek upraven 23.01.19 v 21:39
@AnnieTRoj píše:
V jakém oboru máte to pedagogické minimum? Když už ho máte tak se píše mých. Není u vás žádná fabrika, kde berou na ranní směnu? Pokud vaše grafické výtvory za něco stojí zkuste nabídnout své služby na internetu, rozhoďte sítě mezi kamarády. Máte tři obory a vlastně nemáte nic, vydejte se alespoň jedním směrem.
Toto mě taktéž zarazilo. Domnívala jsem se, že k získání pedagogického minima je nutné dvouleté studium na některé z pedagogických fakult. Je možné, že existují i kurzy, ale určitě nejsou adekvátní náhradou za studium.
@Caboverde píše:
Toto mě taktéž zarazilo. Domnívala jsem se, že k získání pedagogického minima je nutné dvouleté studium na některé z pedagogických fakult. Je možné, že existují i kurzy, ale určitě nejsou adekvátní náhradou za studium.
mam dva roky na vysoké palackého v Olomouci obor učitelka výtvarky- pedagogický minimum, ale divím se že me vzaly kvuli mojí čestině:_Dkurz mam tetování. jenze co ted s malým prckem a druhym v brisku v malým městě
@Anonymní píše:
Byla jsem v podobné situaci. Sama s dítětem, těhotná, přišla jsem o práci, v regionu s nedobrýmm platovými podmínkami.
Dítě jsem si nechala, práci jsem získala, pak ještě lepší a úplně v jiném oboru nežli dosud, zapracovala jsem na svém vzdělání, moc jsem toho nenaspalaUběhlo pár let, mám práci, kterou miluju, ještě za ni dostávám peníze
, dvě úžasné děti se kterýma se snažím užívat ten čas, kdy mi doslova rostou pod rukama.. a hypotéku na dům, ve kterém jsem chtěla vždycky bydlet
Strašně moc jsem si mákla. Mám i někoho
, ale popravdě se mi do vztahu plnohodnotného ještě úplně nechce, počkám, až děti povyrostou, on to akceptuje. Jen chci, zakladatelko, napsat, že žádná kaše se nejí tak horká
No ano, ale v prvé řadě musí žádat alimenty, aby mohla mít co nejvíc od státu, když je teda v takové situaci. Těžko se dá mít s člověkem více společného než dítě. A pak by to člověk měl asi brát se vším všudy. Tedy i se zápisem do RL. A s následky špatné volby se popasovat.