Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je fajn, ze to mate taky osefovane
to jsem delala jako prvni, kdyz jsme se prestehovali ![]()
To mas super, ze manzel pomaha, ten muj taky, resp. spis mame rozdelene ukoly, takze on dela neco a ja neco jineho… akorat ted uz toho tolik neudelam s tim brusanem ![]()
Aprvní týdny s mimískem to bude ještě horší,to už neuděláš vůbec nic,budeš ráda že se ve volných chvilkách prospíš ![]()
ahoj holky,poradte co na chripajznu???krom paralenu asi nic,co????:-(to je trapeni…chlopek bere ATB a uz je konecne po 4 dnech docela dobry a na me to pro zmenu najizdi,a ve velkem:-(
![]()
Ahoj, já jsem se na to ptala na gyndě asi před měsícem, kdy mě to taky skolilo. Sestřička říkala paralen a kdyby byly vysoké teploty tak jít hned ke svému obvodnímu lékaři, aby nasadil nějaké léky on. Pro mimi prý není dobrá vysoká teplota.
Mě to naštěstí po jednom dnu spadlo a nahradila to hnusná rýma, ale ta aspoň mimču nevadí. ![]()
pavcena píše:..tak paralen jsem si vzala uz v noci.Je blbe ze bude vikend,zatim teploty nemam,ale jak me to chytne pres vikend,to bude zle:-(ach,joooooo pitomy bacil
Ahoj, já jsem se na to ptala na gyndě asi před měsícem, kdy mě to taky skolilo. Sestřička říkala paralen a kdyby byly vysoké teploty tak jít hned ke svému obvodnímu lékaři, aby nasadil nějaké léky on. Pro mimi prý není dobrá vysoká teplota.Mě to naštěstí po jednom dnu spadlo a nahradila to hnusná rýma, ale ta aspoň mimču nevadí.
Čaje s citronem a medem a vyležet,vysokou teplotu srážet paralenem.
Silvi a tvůj měl chřipku a na to antibiotika? ![]()
jinak já v době kojení brala preventan akut,na doporučení dr. a zabral
nemá se akorát v prvním trimestru ![]()
Ajka a Domi píše: Čaje s citronem a medem a vyležet,vysokou teplotu srážet paralenem..jo andrej,ivo byl u dr.v utery a ta mu dala jen tak naslepo ATB-penicilinove rady..a dost silne,nechapu:-(ale je fakt ze mu to za tri dny zabralo.
Silvi a tvůj měl chřipku a na to antibiotika?
jinak já v době kojení brala preventan akut,na doporučení dr. a zabralnemá se akorát v prvním trimestru
jako já co znám že je na chřipku tak to je akorát tamiflu
a nebo mu to všechno sedlo na průduškách a z milé chřipky už byla třeba bronchitida,to už bych ty atb pochopila ![]()
Silvi tak víc odpočívej,třeba to nechytneš v takovém měřítku,prolívej se teplým čajem a odpočívej…max.si zkus zavolat na gyndu jestli můžeš v tomto týdnu ten preventan,že měl přítel nebo manžel,ted nevím,hnusnou chřipku a že se bojíš ![]()
Taky myslím, že je lepší se zeptat než se trápit doma a dumat co můžeš nebo ne.
Doktor tě alespoň uklidní co je bezpečné a ty se můžeš vyzdravit beze strachu ![]()
no ja jsem taky nachcipana, nastesti bez teplot… v prvni trimestru asi nekdy kolem 7.-8. tydne jsem byla pekelne nemocna, 3 tydny v posteli, bez ATB, bez paralenu (v 1. trimestru se nesmi!), no proste des, teploty tyden mezi 37,1 - 37,6, no fakt hnus… ale pokud teplota neprekroci 38, miminku neublizi. Takze opravdu caj, med, citron, zkus Oscilloccocinum (v tehu se muze), Vincentku, Vincentku sirup… do nosu vincentku ve spreji, nic jineho, ja ted pouzivam i Donosol od Karla Hadka… ale jinak nic… hold vylezet… neda se nic delat…
Pavi - ja v tomto obvodakum moc neverim, a to mam skveleho dr. na vsechno, ale kdyz mi doporucil kloktat salvej, ktera se v tehu vubec nesmi, tak to mi skoro vypadly oci z dulku a od te doby se lecim sama radeji…
a šalvěj proč,bolelo tě v krku?na to se může použít Bioparox-je to lokální antibiotikum,nejde vůbec k plodu ani do mlíka ![]()
Holky diky za rady,dam na vas a budu jen lezet a lezet a pit cajicky…na noc vemu projistotu paralen a jinak nic…jen jsem si ted kapla jednu kapku sanorinu do nosu,to taky nesmim???nemohla jsem dychat,tak jsem to riskla,ale myslim si ze jedna kapka nevadi,ne??na pribalovem letaku pisou ze to tehotne a kojici muzou po domluve s lekarem…
Sylvi jen mořskou vodu třeba s mědí,vincentku a tuším že pinosol se může,ale ted nevím zda jen při kojo nebo i v těhu
jinak ostatní nee