Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak tady pročítám tu vaši diskuzi a chtěla bych přidat troškou do mlýna ![]()
Tak já jsem dostala vysoké horečky v 16 týdnu a musela jsem do nemocnice na kapačky. Po třech dnech se pořád nic neměnilo, tak mi museli nasadit i antibiotika…celkově po pěti dnech mi horečky ustoupily a už to bylo celkem v klidu. Jo a perlička na závěr…ležela jsem na gynekologii a k těm horečkám jsem dostala strašný kašel i rýmu a tak jednoho mladého pana doktora napadlo, že když se tím kašlem tak dusím, tak mi předepíše kodein. Druhý den vizita…no to bylo tóčo
každopádně já jsem zdravá a mimčo taky, takže bez obav…lehká viróza opravdu nic neznamená. ![]()
elemka no mi třeba kodein napsal přímo gynekolog po návrhu obvoďáka, když jsem se opravdu tak dusila, že jsem nemohla dýchat a dráždilo mě to pak i na zvracení … takže to asi zas taková hrůza není
ale já to stejně nejedla, páč mi to ještě ten den přestalo .. naštěstí
jinak u mě pár novinek - prcek má asi kolem 4kg, už se nevejde ani na monitor utz
tak se ty měření dost liší - od 3,5kg a výše .. čípek už mám spotřebovaný, otevřená na špičku prstu, poslíčky mám už tak 3týdny, včera špinění s hlenem, což prý značí otevírání por. cest .. už jsem v péči porodnice, monitor s kontrakcema ..
tak to možná brzy vypukne
na Apríla by to bylo fajn
předporodní kurz pro páry máme za sebou, tak můžeme v klidu rodit, jak říkal manžel ![]()
janka…no ten kodein asi fatálně ublížit nemůže, když jsou na světě tuny feťaček, které rodí zdravé děti
, ale na vizitě byli 3 doktoři a všichni kroutili hlavou, že se asi ten dotyčný zbláznil…tak nevím.
Jinak ti držím palce, ať ti to dobře dopadne ![]()
kde budeš rodit?
Třeba se tomu kodeinu raději doktoři snaží vyhýbat a píšou ho až v nutných případech.
důležité je, že se vám udělato lépe a tudíž i miminkám. To jsem teď chytrá, když mi momentálně nic není co
![]()
elemka pavcena no já myslím, že to je tak, jak píše Pavcena, že tyhle léky se fakt píšou, až když je menší zlo užívat je, než projev té dané nemoci .. ono dávivý kašel v těhotenství není nic extra, když se mamince nedostává kyslíku a hlavně pořád zatíná bříško ![]()
tak hlavně že jsme všechny oukej že ![]()
jinak rodit budu ve Vítkovicích ![]()
Ahoj holky, predevcirem jsem skoncila v nemocnici, ani jsem nepsala, protoze jsem sice net mela, ale jen v telefonu a to se spatne
dostala jsem v utery rano silene prujmy, behem dopoledne 15× na WC a ficela ze me voda po proudech, tak jsme jeli na infekcni a nechali si me tam na zavodneni a testy… krev byla ok, zavodnili me, tak jsem si tam pres noc polezela a vcera me hned pustili, nastesti, byla jsem na pokoji s babou, co priserne chrapala, takze jsem spala 2 hodiny…
no ale hlavne, ze malemu nic neni a mi uz je taky docela lip, i kdyz jsem na diete…
Kilo a pul je dole, uvidime, jestli jeste neco priberu do porodu nebo uz ne…
Jinak nachcipana jsem porad, kaslu o sto sest, ale myslim, ze se to uz lepsi… aspon trochu mam ten pocit ![]()
xlin - tak to je dobře, že už jsi doma…
ty už to máš za pár, ne?
No, v podstate jo
za 4 tydny zhruba… ted jsem podle PM 35+3… podle UTZ ale tri dny mene, to se ale nepocita
…
Jé Lindo, tak to mě mrzí, že máš teď takové zdr. problémy
ale tak snad si to vybereš před porodem a pak budeš fit
!
Ten kurz byl SUPER!!! Jana si mě vybrala jako figurantku na snad všechny ukázky
asi jsem se jí líbila nebo co
Pavel prý „to bylo trošku lesbiš, jak Tě furt hladila a osahávala“ ![]()
No ale teda lepší než celý předporodní kurz .. protože pro mě je fakt podstatné to, že jsme si tím prošli oba, že hlavně Pavel bude vědět, jak se budu asi chovat, co je normální a co už ne, jak to probíhá, jak mi může pomoct a pod. Takhle bych to věděla jenom já a vysvětlovat Pavlovi ještě doma, jak se správně dýchá, tak mě jednak klepne a druhak on z toho bude mít akorát srandu že
Teď to ví od profesionálky a bere to jako fakt, ne jako něco, co si vymyslela jeho těhotná poblázněná ![]()
Jinak ve středu jsem byla už na poradně v porodnici - nechala jsem se tam přepsat, páč to do Poruby mám dost daleko ke svému doktorovi a hlavně Pavel mě tam nestíhal vozit a odvážet po vyšetření ..
Seděla jsem tam přes 2 a půl hodiny, ale dalo se to
příští kontrola zase ve středu, kdy jdeš Ty? jestli se nepotkáme ![]()
Janko - tak to jsem rada, ze kurz byl fajn! My tim, ze si Janu bereme k porodu, si myslim, ze to nebylo pro nas az tak stejne dulezite, protoze ona nam rekne vse na predporodnim setkani a pak u porodu uz to bude ridit ona a manzel se bude jen koukat asi ![]()
No ja prave tlacim mrkev s ryzi, jsem zvedava, jak dlouho to zvladnu jist
hold dietni strava
hlavne at nemusim uz do nemocnice na kapaky, to byl fakt porod mit v zile 24hod. tu kanylu, fuj ![]()
Ja jdu zitra na posledni poradnu ke svemu gyndari, taky to mam do Rychvaldu daleko a uz nechci moc jezdit autem, kdyby me nahodou chytil porod nebo neco, stejne se uz tak nesoustredim… a manzel taky nema cas me porad vozit tam a zpatky a cekat na monitor a tak… takze me od dalsiho tydne uz taky hodi do Vitkovic, ale nevim, kdy si me tam pozvou… zitra tam zavolam a uvidime…
jéé xlin - ty chodíš k Fialovi? To je velmi dobrý doktor…divím se, že tedy nerodíš u něj v Karviné.
elemka píše:
Ahoj holky, tak tady pročítám tu vaši diskuzi a chtěla bych přidat troškou do mlýnaTak já jsem dostala vysoké horečky v 16 týdnu a musela jsem do nemocnice na kapačky. Po třech dnech se pořád nic neměnilo, tak mi museli nasadit i antibiotika…celkově po pěti dnech mi horečky ustoupily a už to bylo celkem v klidu. Jo a perlička na závěr…ležela jsem na gynekologii a k těm horečkám jsem dostala strašný kašel i rýmu a tak jednoho mladého pana doktora napadlo, že když se tím kašlem tak dusím, tak mi předepíše kodein. Druhý den vizita…no to bylo tóčo
![]()
každopádně já jsem zdravá a mimčo taky, takže bez obav…lehká viróza opravdu nic neznamená.
S tím kodeinem si mi připoměla mě..
já byla nemocná a nevěděla že sem těhu zjistila sem to až v 10týdnu..tak sem do sebe valila tabletky spreje do nosu a na noc si vesele dala kodein..a tak to bylo pár dní… no jak sem se dozvěděla že sem těhu tak sem z toho málem měla infarkt… a to nemluvím o tom že sem normálně do toho 10tt kouřila přes 20 denně a pila jak norek
no malý je naštěstí zdravý takže kámen ze srdce odpad.. ![]()
elemka píše:
jéé xlin - ty chodíš k Fialovi? To je velmi dobrý doktor…divím se, že tedy nerodíš u něj v Karviné.
Elem, ne ke Slosarcikovi… A ted budu uz chodit do Vitkovic do porodnice a po porodu uvidim jeste, Karvinou mame fakt hodne z ruky a te porodnici proste neverim… pred dvemi lety tam spatne odrodili kamaradcinu kamaradku a za 3 tydny zemrela, takze tam by me nikdo nedostal ani heverem…
U Fialy jsem byla jednou, je uzasny ![]()