Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj luci,ja jsem v 17.tydnu a brisko mam takove napnutejsi nez pred tehu,ale vyslovene tvrde to ne
jestli ti tvrdne brisko,tak na to je pry magnesium dobre..ale nemam stim zkusennosti,tak jestli mas nejaky problem s briskem a neco se ti nezda,tak si radsi dojdi za doktorem a on ti poradi,ju???ja porad rikam radsi jit 5 krat zbytecne,nez jednou nejit nikam a neco zanedbat ![]()
Lucie V. píše:
Holky co zacinaji 2 trim. mate taky brisko spis mekke a ne tvrde?
No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
Až začnu cítit pohyby, tak to bude asi jiné ![]()
Já mám břicho taky spíš takové měkké přežrané
Ale když ležím na zádech, tak už cítím pod pupkem takovou tvrdou bouli.
szylvinka píše: ..ahoj Jitus,to bysme mohly sejit se nekdy a zajit na kafco:-)nemas facebook???ze bychom se domluvily tam na chatu???
ahojky jo mam facebook Jitka Bogusova tak me tam ulož napiš budu tam zapnuta dneska ad ymoc nejsem pa pa :-
szylvinka píše:
ahoj luci,ja jsem v 17.tydnu a brisko mam takove napnutejsi nez pred tehu,ale vyslovene tvrde to nejestli ti tvrdne brisko,tak na to je pry magnesium dobre..ale nemam stim zkusennosti,tak jestli mas nejaky problem s briskem a neco se ti nezda,tak si radsi dojdi za doktorem a on ti poradi,ju???ja porad rikam radsi jit 5 krat zbytecne,nez jednou nejit nikam a neco zanedbat
Ahoj Silvi, no ja se prave ptala, ne ze bych mela problem, nebo me bolelo bricho, ale rikam si, ze je divne, kdyz stojim mam bandero, ale kdyz si lehnu splaskne
Ty jsi prvorodicka?
pavcena píše:Lucie V. píše:No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
Holky co zacinaji 2 trim. mate taky brisko spis mekke a ne tvrde?Až začnu cítit pohyby, tak to bude asi jiné
Ahoj Pavco, ja jsem v 15+2 takze mame priblizne stejny termin,ne? Ja mam 27.7. a ty? Dela ti na gynde doktor ultrazvuk pokazde? Me totiz minule rekl, ze se dela jen v urcite tydny ja byla zrovna v na konci 12 tt,tak cekam a male uvidim po 2 mes. ![]()
pavcena píše:Lucie V. píše:No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
Holky co zacinaji 2 trim. mate taky brisko spis mekke a ne tvrde?Až začnu cítit pohyby, tak to bude asi jiné
Ahoj Pavco, ja jsem v 15+2 takze mame priblizne stejny termin,ne? Ja mam 27.7. a ty? Dela ti na gynde doktor ultrazvuk pokazde? Me totiz minule rekl, ze se dela jen v urcite tydny ja byla zrovna v na konci 12 tt,tak cekam a male uvidim po 2 mes. ![]()
Lucie V. píše:pavcena píše:Ahoj Pavco, ja jsem v 15+2 takze mame priblizne stejny termin,ne? Ja mam 27.7. a ty? Dela ti na gynde doktor ultrazvuk pokazde? Me totiz minule rekl, ze se dela jen v urcite tydny ja byla zrovna v na konci 12 tt,tak cekam a male uvidim po 2 mes.Lucie V. píše:No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
Ahoj, já mám termín 1.8. - zatím ![]()
No mě Dr. řekl, že pojišťovna hradí myslím, že jen 3 ultrazvuky za celé těhotenství, tak jsem si u něj zaplatila zvláštní program a dělá mi ultrazvuk pokaždé a dostávám fotečku mimika a pak to doma všem ukazuju ![]()
..ahoj luci,jojo ja cekam sve prvni mimco:-)dlouho jsem nemohla otehotnet,mam za sebou i laparoskopickou operaci vajecniku v minulem roce a lecbu hormonama,atd…takze u mne je to tehotentsvi takove dlouho vysnene prani:-)a me dela dr.ultrazvuk taky pokazde…teda zatim jsem tam byla 4 od te doby co jsem tehu a pokazde mi ho udelal…mozna i proto,ze jsem byla na zacatku rizikove tehu,pac jsem asi 3 tydny spinila zhruba od 5.-8,tydne:-(to bylo hrozne,nevedela jsem jestli to udrzim,nebo potratim..mela jsem hrozny strach o miminko
ale ted uz to snad bude dobry,modlim se za to
ted jen aby vysla dobre ta genetika ![]()
Lucie V. píše:
Ahoj, pochopila jsem spravne, ze jsi Klarka?Ja cekam mimi 27.7. a jsem ted v 15 tt. A odkad si presne ty? Ja z Ostravy Dubiny. Uz vis co cekate? My zatim ne, na screeningu jsem byla bez manzela , tak cekam az budu mit dalsi ultrazv pujdem spolu a tam se to dovime
pavcena píše:Lucie V. píše:Ahoj, já mám termín 1.8. - zatímpavcena píše:Ahoj Pavco, ja jsem v 15+2 takze mame priblizne stejny termin,ne? Ja mam 27.7. a ty? Dela ti na gynde doktor ultrazvuk pokazde? Me totiz minule rekl, ze se dela jen v urcite tydny ja byla zrovna v na konci 12 tt,tak cekam a male uvidim po 2 mes.Lucie V. píše:No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
No mě Dr. řekl, že pojišťovna hradí myslím, že jen 3 ultrazvuky za celé těhotenství, tak jsem si u něj zaplatila zvláštní program a dělá mi ultrazvuk pokaždé a dostávám fotečku mimika a pak to doma všem ukazuju
Ahoj Pavco, tak dik za info, staci mu jen rict, ze si chces tu danou kontrolu zaplatit ultrazvuk anebo je na to nejaky ten program ktery musis zaplatit dopredu? Kolik to prosim te stoji? Dik pa
szylvinka píše: ..ahoj luci,jojo ja cekam sve prvni mimco:-)dlouho jsem nemohla otehotnet,mam za sebou i laparoskopickou operaci vajecniku v minulem roce a lecbu hormonama,atd…takze u mne je to tehotentsvi takove dlouho vysnene prani:-)a me dela dr.ultrazvuk taky pokazde…teda zatim jsem tam byla 4 od te doby co jsem tehu a pokazde mi ho udelal…mozna i proto,ze jsem byla na zacatku rizikove tehu,pac jsem asi 3 tydny spinila zhruba od 5.-8,tydne:-(to bylo hrozne,nevedela jsem jestli to udrzim,nebo potratim..mela jsem hrozny strach o miminkoale ted uz to snad bude dobry,modlim se za to
ted jen aby vysla dobre ta genetika
Aho Silvi, jej tak to me moc mrzi, ale neboj, vsechno to dopadne dobre, nesmis myslet na to spatne. Jen se tesit
z genetiky jsem mela sileny strach taky, ale to asi kazda nastavajici maminka se boji. Drzim pesti ![]()
klarinienka píše:
My budeme mít kluka:) Screening nám nevyšel, protože jsem dostala angínu, takže jen tripl testy, které nám dopadly dobře ale u nich je 30% pravděpodobnost selhání. Na velkém UTZ byl přítel se mnou a 21. jdeme na další tak se nemůžu dočkat:) A jinak jsem ze Zábřehu![]()
Lucie V. píše:
Ahoj, pochopila jsem spravne, ze jsi Klarka?Ja cekam mimi 27.7. a jsem ted v 15 tt. A odkad si presne ty? Ja z Ostravy Dubiny. Uz vis co cekate? My zatim ne, na screeningu jsem byla bez manzela , tak cekam az budu mit dalsi ultrazv pujdem spolu a tam se to dovime
klarinienka píše:
My budeme mít kluka:) Screening nám nevyšel, protože jsem dostala angínu, takže jen tripl testy, které nám dopadly dobře ale u nich je 30% pravděpodobnost selhání. Na velkém UTZ byl přítel se mnou a 21. jdeme na další tak se nemůžu dočkat:) A jinak jsem ze Zábřehu![]()
Lucie V. píše:
Ahoj Klarko a nechces nekdy zajit na kafco a pokecat? Mam totiz v Ostrave jen par kamosek ale ty uz maji deti a jaksik uz nemaji tolik casu
ikdyz to nas asi taky brzy ceka ![]()
Lucie V. píše:pavcena píše:Ahoj Pavco, tak dik za info, staci mu jen rict, ze si chces tu danou kontrolu zaplatit ultrazvuk anebo je na to nejaky ten program ktery musis zaplatit dopredu? Kolik to prosim te stoji? Dik paLucie V. píše:Ahoj, já mám termín 1.8. - zatímpavcena píše:Ahoj Pavco, ja jsem v 15+2 takze mame priblizne stejny termin,ne? Ja mam 27.7. a ty? Dela ti na gynde doktor ultrazvuk pokazde? Me totiz minule rekl, ze se dela jen v urcite tydny ja byla zrovna v na konci 12 tt,tak cekam a male uvidim po 2 mes.Lucie V. píše:No já končím 14 týden a taky břicho spíše měkké. Zrovna včera se mě manžel ptal, jaký to je pocit to břicho. A já na to, že jako kdybych se pře*rala a vyfoukla břicho
No mě Dr. řekl, že pojišťovna hradí myslím, že jen 3 ultrazvuky za celé těhotenství, tak jsem si u něj zaplatila zvláštní program a dělá mi ultrazvuk pokaždé a dostávám fotečku mimika a pak to doma všem ukazuju
Ahoj, já nevím jak to funguje u jiných doktorů. Mě ten můj řekl, že pojišťovna platí jen 3 ultrazvuky a že záleží na každé mamince, jestli chce mít ultrazvuk pokaždé. Že některá to chce pro svůj klid, některá ne. Mě nabídnul 2 programy. Jeden za 2 tisíce s tím, že mi ultrazvuk udělá na každé kontrole co 4 týdny + fotečka a už nebudu nic jiného během těhotenství platit, nebo za 3 tisíce a to chodíš na kontrolu co 3 týdny nebo i častěji, podle toho jak se spolu domluvíte. Ale řekl, že to záleží na mě, že si nemusím vzít ani jeden. Kolik se potom platí extra vyšetření, to nevím. Nakonec jsme se doma domluvili a zaplatila jsem si ten za dva tisíce a můžu se na mimi mrknout každou poradnu. ![]()
Holky co zacinaji 2 trim. mate taky brisko spis mekke a ne tvrde?