Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Henrieto, dekuji za povzbuzeni.Strasne moc ho potrebuji. Ja se opravdu citim, jako bych tehotna byla, ale tt. rikaji neco jineho. No doufam, ze zitra ta ms nedorazi a bude to opozdeni na 9 mesicu. Strasne me boli podbrisek a prsa.
Holcinky, drzte mi palce. Ja se zitra ozvu. MS u me chodi az vecer, tak to u vas uz bude asi pondeli, ale to neva. Ted jedeme s manzilkem na nakupy, musime nakoupit zase nejake veci do domacnosti, tak mi to cekani rychleji utece.
Monaliso, mejlika jsem poslale znovu, tak doufam, ze prijde. Plati jeste ta puvodni e-mailova adresa
Jo a zitra rano nam maji privezt tu postel
No to jsem opravdu zvedava. ![]()
Gabriela
Ahoj holcinky, tak jsme byli na tech nakupech a koupili jsme jen par malickosti. Prevazne jine veci nez jsme puvodne jeli koupit
. Ten muj milacek mi koupil bryndacky
. Musim na ne vysit rozkosne medvidky. No tak uvidime, uz jsem se do toho pustila a vypada to nadejne.
Ted uz jen aby nasly nakonec to spravne uplatneni. ![]()
Gabriela
Ahoj Gabrielo, čtu tvoje články plné nadějí, že jsi těhotná a moc ti to přeju
, taky jsme se s manžílkem nemohli dočkat! Gábi mě hned na začátku bradavky stašně pálily, a TT jsem měla pozitivní až 11 dní po vynechné MS.
Gabko mě doktorka dávala MS dohromady po vysazení HA před plánovaným otěhotněním a mě ta injekce zabrala většinou tak za 7 dní.
Radko nechci ti do toho něják kecat, ale na negativním testu se nesmí ukázat vubec nic, každý náznak narůžovělé čárky svědčí o pozitivu! Přísahám, že nejsi sama mě to taky ukázalo tak nejasně a teď jsem v 17tt.
Ahojky.
Gabruš,
no tedááá.S tebou to začíná vypadat skvěle
Hele,takhle se mi líbíš-plná nadějí…a né skleslá a v depce!!
Meto,
díky za info.Za jak dlouho po vysazení HA jsi otěhotněla a jak dlouho jsi ji brala??
Už mi z toho občas taky bývá smutno…kdyby ty dny a týdny před otěhotněním rychleji plynuly ![]()
Takže holky čekám-doufám že brzy napíšete!!
Gabka ![]()
Ahoj Gabko, věř nebo ne,ale brala jsem prášky 6 let, vy:,–(ila jsem je v listopadu 2003 a těhotná jsem od 20.1.2004, takže jsem tak tak dodržela ty doporučené tři měsíce od vysazení a ikdyž jsem měla strach jestli to nebude mít nějáký vliv na mimíska - délka užívání HA a pak tak krátká pauza, ale zatím snad pohoda a i testy na gen. vady jsou OK. Tak mě to uklidnilo, člověk a těma hormonama nikdy neví ![]()
No Gabko, tak to te urcite zklamu, protoze dnes vypadam prave sklesle a jsem v depce. MS dnes hned z rana dorazila. No uz me asi nechtela dal napinat.
BT ja taky dole.
Jinak se ozvu az za par dni. Musim se s tim nejak srovnat.
Gabriela
Já myslím, že meta má pravdu v tom, že když se na testu objeví i jen zcela malinká nepatrná druhá čárka, je to pozitivní. Alespoň u mě to tak fungovalo. Ve čtvrtek ( den před MS) byla jen nepatrná čárka, v pátek uz silnějsí a v pondělí fialová tmavá. I doktor mi z krve potvrdil pozitivní test.
Ale.....chápu všechny snažilky co prožívají každý měsíc, já jsem si také přála vidět tu druhou čárku byť tam nebyla a test jsem si dělala hned ten den, co se MS zpozdila.
Teď jsem podle doktora v 5tt. A pevně doufám, že se na nás štěstí již usmívá, a tenhle malej tvoreček se nepustí, ale zůstane u mě v bříšku.
Všem snažilkám přeju strašně moc a fakt od srdce, aby tam ta druhá čárka už konečně byla.
Ahoj holkýýý,
dřív jsem se sem nedostala. Včerejší třídní sraz po 5-ti letech byl skvělý!!! Poprvé v životě jsem hrála bowling
a na pravé ruce jsem si zlomila všechny nehty. A prohrála jsem
, ale v pohodě. Měla jsem dig. foťák, tak jsem fotila jak o život. Lidičky ze třídy se vůbec nezměnili. Už tam jsme čtyři maminy
, jedna má dokonce 2 děti! Domů jsem dorazila kolem 3:30 v noci utahaná jako pes. Ale nebojte, moc jsem nepila. Měla jsem jen 2× dvojku bílýho a 2× vinný střik. Co kdyby ten mimísek v bříšku byl.
Zatím jsem netestovala. MS nikde, nic mě nebolí, fakt nic! Tak pořád doufám. Počkám asi do úterka do rána, protože zjišťuji, že mi začíná dooost hrabat
.
Gabko: Přesně to, o čem píšeš, mám já. V pátek jsem byla na poště, normálně jsem u té přepážky myslela, že omdlím. Udělá se mi nevolno, polije mě horko (tlakem to není, v pondělí mi doktorka měřila tlak a je v pořádku). Normálně jsem tomu za přepážkou chtěla říct, ať mi dá ty složenky, že musím odejít. O chvíli déle tam být, asi by to nedopadlo dobře. Nevím, jestli ale zrovna tohle je příznak těhu ![]()
Henrieto: Mě ti moji miláčkové také dnes nechali spát. Šla jsem asi v pět, ale v osm jsem vstala. Proto teď nemůžu spát
. Jinak ta teplota, s tímhle zkušenosti nemám a abych se přiznala, ani jsem to neslyšela, zkus změřit BT, ráno… Držím moooc palečky!!!
Gabrielko: Beruško, pošlu e-mail. Já vím, je to jako naschvál, člověk něco moc chce a čím víc to chce, tím víc se mu nedostává. Procházíme si tím tady každá! Napíšu!!!
Meta: Docela jsi mě uklidnila, že na neg. testu by se nemělo ukázat nic jiného, tak snad… Já se pořád bojím, víš? Dnes jsem teprve 29DC.
Asi se fakt donutím spát, protože ráno musím na kontrolu a v úterý už mě čeká práce. Doma jsem byla 14dní a už se fakt těším, až v práci zapnu PC a budu se hrabat ve fakturách
.
Mějte se fajn a dobrou noc!
Radusko, je super, ze jsi si srazik, tak skvele uzila. No, ze u nas mimi zase nebude, uz vis. Ale mame aspon postel. Dnes je to presne 14 dni od doby, kdy jsme si ji koupili. HURA
Jinak jsme dnes byli na nakupech a manzilek koupil tomu nasemu mimiskovi,( ktery na nas tak kasle) strasne krasneho plysoveho pejska-je to manasek. Je opravdu k sezrani. Manzilek si chce toho mimiska podplatit.
Tak ted uz mame doma bryndacky, manaska a dokonce dve detske lahve
Jen to miminko porad ne a ne. Asi budu muset zjistit, kde se kupuji deti (uz jsem videla v supermarketu par lidi, jak si vezli v nakupnim kosiku miminko i s detskou autosedackou, ale nikdy jsme nezjistili, kde je vzali a to jsme ten supermarket prosli krizem krazem
- priste se jich zeptam
Vlastni vyroba nam nejak nejde
Manzilek mi dnes koupil vsechno na co jsem se jen podivala (Mysli si, ze miminko neni kvuli nemu a citi se provinile, snazim se mu vysvetlit, ze to tak neni, ale je to tezke.Ted se proto snazim usmivat i kdyz mi do smichu moc neni.)
Ale dnes uz jsme nakoupili i ty veci, ktere jsme opravdu potrebovali. ![]()
Gabriela
Vam ostatnim holcinkam, moc a moc dekuji za podporu a mila slova. Doufam, ze nam to jednou vyjde.
Gabriela
Ahojky,
tak se zase hlásím po víkendu.
Jak jsem psala už ve středu, // se neobjevily a začala jsem špinit. Ale za celý víkend jsem pořádné menzes nedostala. Vždycky ráno trošku cvrnk a pak zase celý den nic. Není to čerstvá krev. Jen takový nahnědlý výtok. Vpodstatě bych mohla nosit jen intimku. Jsem z toho jelen. Nikdy jsem to takhle neměla. Když jsem porvé vy:,–(ila HAK (po prvním dítěti), měla jsem menzes normální a pak jsem druhý měsíc otěhotněla. Je fakt, že jsem teď HAk brala podstatně dýl (10 let) předtím jen 2 roky. Koupila jsem si test a zítra ráno budu znovu zkoušet osud. Zatím jsem zkoušela jen ten druh BEST 2. ANi mi žádný jiný v lékárně nenabízeli. V tomhle směru jsem nováček. To za našich „mladých let“ nebývalo. Taky jsem se styděla v lékárně. Byli tam nějaké mladé holky a tak divně se na mě koukaly. Asi jim připadám stará, nebo to byly spolužačky od mého 18 letého syna. Ale začínám si zvykat. Ať mi vlezou na záda. Já toho mimíska chci čím dál tím víc. Špatně je mi pořád a prsa mám taky citlivá. BT si zatím neměřím, protože pořád věřím, že otěhotním jako před tím.
Zatím pá a držím všem palečky.
Gabrielko, nic si z toho nedělej, já vím to zklamání je hrozné, taky to určitě dostanu.Zatím mám čas, prsa bolí,BT zvýšená,ale to je tak vždycky(kromě těch prsou)
Jinak jsem se dočetla na www.rodina.cz, že zvýšená teplota opravdu na začátku těhu bývá.Tak mám naději. Zadala jsem ve vyhledávači zvýšená teplota a vida. Nejde o zvýšenou BT, ale o tu normální,měřenou v podpaží.Včera ráno jsem měla 37.Jsem z toho jelen. Pořád je mi zima.
Monalisa-ty jsi určitě účetní.To jsme kolegyně.
Bury-kolik ti je? Nechce se mi hledat v minulých příspěvcích-určitě jsi to tam psala.Mě je 39 ale nepřipadám si stará na mimčo(možná trochu)Je mi jasné, že pokud otěhotním, bude si hodně lidí ťukat na čelo, ale je mi to jedno.Mám báječného doktora a ten říká, že jsme tak stejně mladí.Je mu asi jako mě. Přeji Vám všem krásný pracovní týden.Jindra
Ahojky Henrieto
V září mi bude 38 let. A taky se cítím být mladá. Většinou mi hádají míň. Pracuju taky jako účetní. Proto jsem taky na e-miminu každý den, jak jsem ho objevila. Nemůžu si s nikým jiným o tom popovídat. V práci by to byl hazard, dokud si nebudu jistá, že jsem těhule. Máma by z toho dostala psotník, protože by to znamenalo, že bych se v blízké době odstěhovala za svým přítelem do Bílovce u Ostravy a byla bych „trochu z ruky“. Ke snažilkám jsem se zařadila teprve první měsíc. Takže zatím hltám příspěvky od ostatních a těším se na mimíska. Jen kdyby se chtěl konečně objevit.
Martina
Martino,
pokud máš těhotenské příznaky a špiníš (i když je tt negativní), upaluj k doktorovi. Nechci tě vůbec vystrašit, ale mohlo vy se také jednat o mimoděložní těhotenství. Zažila jsem to 2×. Právě to hnědé špinění bývá často příznak. Raději tam skoč, ať tě zkontrolují a máš klid. Z krve ihned poznají, zda jsi těhu a ultrazvuk zase odpoví, zda je vše v pořádku. Přeju ti samozřejmě úspěšné snažení a radostnou zprávu!!!
Pajdule
Ahoj holčiny, tak jsem zase tu, zrekreovana a odpočatá. Lyžování jsem vynechala a užívala sijen sluníčka a relaxace.. (povědome jsem si říkala že kdybych náhodou byla těhu tak abych nic nezanedbala protože mám podezření že jsem měla zamlklé těhotenství), tak jsem po obídku šla na tři hodky spinkat a nebo se opalovala na terase.. Byli jsme na Kaprunu. Jinak u mne to vypadá nadejně i nenadějně. „TETA“ měla přijít na návštěvu už předminulou něděli, takže se pěkně zdržela.. Testík minulou středu ukázal čárku /, tak jsem smutnila.. ale možná to bylo brzo.. v pátek se ukázalo první spinění, spíše tedy pár kapiček růžové krve.. a pak nic.. a to až do ted, spíše po ránu vezmu novou slipku a hnedka prijde kapička.. a celý den nic.. každé ráno teplota 37,1 nebo 36,9, hýbe se to. Jediný příznak který na sobě zatím porozuji jsou velmi bolestivé bradavky, nemužu ani ležet na břiše, hrozně bolestivý podbíšek, jakoby tam byly bubliny..a hrozná celodenní nevolnost.. V noci jsem se probudila,ležela jsem na břiše,hrozná boles podbříšku,křeče, nemohla jsem se narovnat, ležela jsem zkroucená převalená na polobok.. říkala jsem si- slepák? mimoděložní těhu? Hrozně na zvracení, několikrát jsm si až (pardon) krkla a ucítila kyselo v krku, udýchala jsem to a za hodinu jsem usnula.. ráno uplně v pohodě, i podbříšek na pohmat už ne tak bolestivý.. Nevím, mam li znovu testovat..