Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Radko,jsi moc fajn, pro každou máš nějakou uklidňující zprávičku.Prsa zase trochu začaly bolet, ale nevím, počkám až jestli to dostanu.Nechci testík uspěchat. Nejsem už nejmladší, měsíce utíkají.Začala jsem se snažit, když mi bylo necelých 38, teď už je mi 39 a stále nic.Asi na tom něco bude, že po 35 se možnost otěhotnění snižuje.Držte mi moc palečky.Jindra
Henrieto (Jindro),
mě prsa vůbec nebolí, cítím jen takový tlak…
Je docela zvláštní, že si vůbec nevzpomínám, jaké jsem před 5-ti lety měla těhu příznaky. Asi to bylo tím, že jsem mimi neplánovala.
Spíš mě zaráží, že mě pobolívá v podbříšku, nevím, jestli je to normální a začínám z toho být docela nesvá
.
Holky, je to na začátku těhu normální?
Jindro: Chce to nevěšet hlavu, určitě se mimi povede! Držím palečky!!! A díky za poklonu, ještě teď se červenám
![]()
Ahoj Monoliso,
bolesti v podbřišku jsou normální !!! Mě na to upozorňoval můj gynekolg, ať s tím počítám a neděsím se. Podle toho co jsi psala, tak jsi tak v 7 tt ?
Teď bych tźase měla na tebe dotaz já: jsem v 6 tt a zajímalo by mě, jakou máš BT ? Já mám sotve 37 a jsem z toho trochu vyjukaná, čekala jsem vyšší.
Desty,
já jsem tak ve 3-4tt
! A ty bolesti mě dost děsí, pořád lítám na toaletu!!! Zřejmě potřebuji asi jen uklidnit.
S tou BT Tě asi moc nepotěším, já si ji neměřím
, zkoušela jsem to minulý cyklus asi jednou, ale ráno si ji zkusím měřit (vlastně ani nevím, jaké hodnoty by měla ta křivka ukazovat, tohle jsem nikdy nezkoumala
). Ty už jsi potvrzená těhulka, ne???
Držím moooc palečky, abys byla Ty i mimísek v pořádku!!!
Ahojky, já jsem už potvrzená od doktora, ale mám strašný strach.
Někdy si říkám, že snad nejsem normální, mám strašné obavy, že jdu na UTZ až 16.6. což je za měsíc, ale já mám strach, že budou nějaké problémy.
Víš pří prvním těhu mí bylo fajn, byla jsem spokojená, šťastná a přesto mimi už nežilo, ale moje tělo se chovalo jako že je vše nanejlepší cestě.
A toho se strašně bojím. Přes den se dokážu zabavit, mám práce požehnaně, ale večer, když si lehnu tak se tohle honí hlavou.
Desty, vím, o čem mluvíš - o tom strachu… Prožívám teď to samé. Pozoruji každou změnu, a když mě bolí v podbříšku, tak se tak nervuju
. Už abych to měla potvrzené od Dr. Kolik týdnů jsi těhu? Jsem líná
vracet se zpět v téhle OBR diskuzi
.
Já u prvního těhu ani nevěděla, že tu fazolku mám v bříšku. V klídku jsem si odmaturovala a chtěla na vysokou. 2 měsíce po tom, co jsem otěhotněla, jsem dělala testík a byl pozitivní. Naštěstí je synáček v pořádku (jsou mu 4roky, a je to pěkný raubíř)
.
Já jsem teď v 6tt - dnes jsme ho začali. Ale nemáme žádné děcko, tohle bude (dá-li Bůh) naše první. Mě je už 30 pryč, manža 36. Čekali jsem nejprve až dodělám školu, pak až si trochu našetříme a opatříme svoje bydlení a zavedu se v práci.
Podívejte se sem:
http://www.miminka.cz/disp_art.php?…&
Třeba to už znáte, ale mě to včera večer nadchlo ![]()
Desty,
Ty jsi zlatíčko!!! Nemůžu spát a jako správný závislák na emimi jsem se sem hned vrhla.. Teď studuji Tvůj odkaz… SUPER
!!!
Nazdar holky, sorry ze sa vtieram, Monolisu, v prvom rade este raz blahozelam, pytala si sa na tie bolesti v brusku, chcem ti povedat aby si sa nebala, je to normalne, aj ja som mala tie bolesti snad az do minuleho tyzdna (teraz som 8+5 tt, pocitane od datumu PM som 10+5). Aj teraz ma obcas pobolieva, ale je to normalne, bejbinko sa proste v brusku zabydluje:o))
Desty, nic sa neboj, cim neskor na ten UTZ pojdes, tym lepsie, aspon viac tam toho uvidis:o)) Pozri sa, ja viem ze som tehulka uz mesiac a na prvom UTZ som bola az teraz v pondelok 17.5. tiez som sa nevedela dockat a chcela som cim skor, UTZ dopadol dobre, videla som svistika si tam krasne plavat v brusku, no ale ked si predstavim ze dalsi UTZ bude az v 20. tyzdni, neviem si predstavit ako sa ho dockam…:o((
tak sa drzte holky, pohladkajte si bruska,
papa alienka+svistik
Alien-ko,
nevtíráš se!!! Jak Tě to mohlo napadnout???
Ještě k těm bolestem bříška. Od rána mě bolí neustále, ale tady na emimi jsem četla, že to je občas… Fakt jsem z toho hotová. Ještě že je pátek. Doma zalezu do postele a nevylezu z ní až do pondělí, než půjdu k doktorce
.
A mimochodem, kde jste všechny???
Ahoj Raduš.Též si myslím,že máš být v klídku.Jak jsem ti psala,tak mě břicho taky bolelo,menší děloha,která se v těchto chvílích víc prokrvuje,prostě tak reaguje.Mamka měla každé těhotenství jiné,jiné příznaky,jiné prožitky.Nemůžeš srovnávat tvé první těhotenství,jsi o něco starší,tělíčko,je v podstatě taky jiné,takže hlavně klídek.Nemysli si,že já to taky tak neprožívám,nejhorší na tom je,že ta naše miminka v bříšku všechno cítí a vnímají ,už od prvních chviliček jejich života.Takže maminy hlavně klid,žádné obavy,vše bude OK.Loučím se s váma,jedu se zrekreovat na chaloupku a v neděli se na vás zas podívám.Hezký víkend,vám všem.Zdraví KAROL.
Radko neboj se , určitě budeš vpořádku. Četla jsem hodně příspěvků i na rodině a na 9měsíců že je to normální. No já pomalu propadám depresi.BT ráno 37,2, ale už během dopoledne jsem začala špinit.Zatím jen tmavě hnědý výtok, ale to se určitě rozjede.Jen ta BT mě mate. Uvidím zítra, ale je to určitě zase v háji. Tak jsem si aspoň udělala radost a koupila si halenku. Raduš, buď přes víkend hodně v klidu, odpočívej a třeba si také něco hezkého kup.Uvidíš, že ti pan doktor v pondělí řekne, že je vše vpořádku.Jindra
ahoj holčiny,
to byla dlouhá doba, měla jsem dovču, předělávala jsem kuchyň a ještě jsme neskončili, pročetla jsem všechny nové příspěvky, a je opravdu pěkné, že tady držíme tak po spolu, holčiny přeji zdravé mimísky a nám snažilkám brzoučko //, gabko jestli máš nějaké otázky klidně se zeptej, co budu vědět tak napíšu, já jinak jsem MS dostala v sobotu, ale měla jsem to jen 2 dny a jinak nic, jen takové špinění, v úterý jdu k doktorovi, já i přítel, tak se rozhodne co dál, jestli spermíci se umoudřili nebo jestli nás pošlou do CAR do brna, mám z toho strach, tak holky držme se, však jednou budeme všechny maminy
zdenka
Ahoj holčinky,
v práci už jsem se na emimi nedostala
, takže to doháním teď.
Zdenko: Ta dvoudenní MS - docela zvláštní, jsem docela zvědavá, co Vám v úterý řekne pan doktor. Držím moooc palečky a každopádně dej vědět!!! ![]()
Jindro: Půjdu se teď na rodinu a 9mesicu juknout. Od rána mě to bříško bolí, ale je to taková „divná“ bolest, a pořád jsem z toho dost vyplašená. Že já jsem se u prvního těhu nepozorovala
, teď jsem mohla být třeba bezstarostná! Tobě moooc držím palečky, podle toho, co jsem si občas přečetla o BT to vypadá nadějně. Teď mě tak napadlo
, říkala jsem, že se ráno změřím, co? Nestihla jsem to, tak snad zítra! ![]()
Karol: Já nečtu nic jiného, než že bolesti břicha jsou normální. podle posledního UTZ minulý měsíc mi také moje lékařka řekla, že mám menší dělohu, tak asi…
Uvidím v podnědí!!! Užij si víkend na chaloupce a v pondělí se ozvi!!!
Ostatně: VY VŠECHNY!!!
![]()