Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Evco, vitam Te zpatky. Tak jsem se Vam nejak zapomela do toho kufru pribalit , ale doufam, ze vy jste si to tam uzili ![]()
Gabriela
Ahojky Raduško,
Teprve před chvílí jsem se dostala k počítači a když jsem dočetla Tvůj příspěvek, jsem úplně naměko.
Souhlasím s ostatními, nevzdávej to! Ujisti se ještě u jiného lékaře. Mimoděložní by Ti poznala na ultrazvuku, ne? Aspoň můj doktor mi to říkal, když jsem u něj byla s podezřením na mimoděložní těhu. Koukl se na mě vaginálním ultrazvukem a hned to vyloučil. Dělala ti taky ultrazvuk? V laborce se taky můžou splést. Prostě to ještě zkoušej a hlavně nás neopouštěj. Je fakt, že jsi nám všem vždycky držela palečky a my je teď držíme Tobě. A i kdyby to tentokrát nedopadlo, máš ještě spoustu času na další pokusy.Když už máte jedno zdravé dítě, je velmi pravděpodobné, že můžeš donosit další.Teď je Ti těžko, ale bojuj dál.
Martina
Musim souhlasit s Martinou. Me delali taky vnitrni ultrazvuk, kdyz jsem byla u doktora s podezrenim na mimodel teho. Nech si ho urcite udelat. Gabriela
Jeste me tak napadlo
Radusko, co testy s moci
Mam dojem, ze jsi psala jen o krevnich. Nemeli by Ti udelat i testy z moci ![]()
Gabriela
Raduško vydrž, mám pocit, že doktoři dokáží pěkně vystresovat.
Mně např. u prvního těhotenství, když jsem začala špinit v 6tt a na ultrazvuku doktor nic neviděl, žádné miminko, nikdo mi nic nedokázal říc, prý přijďte za týden. Nevzali mi krev, nic. Po týdnu neviděli zase nic a když doktor viděl, že mě z toho asi klepne, podíval se lépe a uviděl konečně dnešního Matýska. Ale ten stres byl strašný a nikdo mě neuklidnil, že to může být pozdější těhotenství (i když jsem věděla, že jsem otěhotněla později), pořád jen říkali - už by tam něco mělo být vidět a my nic nevidíme. Od té doby, kdykoliv jsem šla na ultrazvuk, jsem se málem strachy pozvracela.
Proto cokoliv doktoři řeknou, nebrat hned vážně, dokud se to neukáže na 100%, je to strašně těžké, už jen proto, že to jsou doktoři.
Jinak ty hodnoty jsou dost divné, opravdu.
Holky dneska jsem 32DC a podle teplot jsem myslela, že tento měsíc žádná ovulace apod. Ale před 2 dny bylo píchání v bříšku, bílkovitý hlen a dneska konečně trochu začíná stoupat teplota. To jsem fakt zvědavá, jak to dopadne. Cykly mívám 38-46 dní, asi tím, že ještě dost kojím a MS jsem měla terpve 4×.
Ahoj,
Gabrielko, bylo tam naprosto báječně!!! hlavně potápění a rybičky byla to prostě paráda. Manžílek byl fakt nějaký extra milý (že by se už těšil na těhotenství?
).
Raduško, doufám že ti všechno dobře dopadne!!!! Neházej flintu do žita a snaž se být v pohodě (já vim, že asi blbě kecám). Moc ti ze srdce přeji ať je všechno jak si přeješ!!!
Holky, já jsem tak strašně zvědavá, jak dopadlo naše první snaženíčko. v úterý 7. 6. mám jít k zubaři na zákrok, takže si před tím musím udělal TT. Kdybych náááááááááááhodou byla těhule, tak bych tam nešla. Ale to bylo moc veliikánský štěstí, takže v to moc nedoufám…
Ahoj holčinky,
tak jsem dnes byla u bývalé doktora. Vystavil mi poukaz na krev a na moč (kterou mi moje lékařka ani nenapsala
) a když to vystavoval, tak se tak na mě díval a říká: „Radí, něco mi říká, že jsi těhotná. Ale raději se přesvědčíme, viď?“ Kolem 15hod. budu vědět výsledky, tak jsem fakt zvědavá, ale už se tolik nestresuji a pravda je, že Vy jste mi všechny hodně pomohly! Už jsem i smířená s tím, že z toho mimísek nebude. Přítel mě docela drží, jen Peťulkovo otázky mi přijdou k pláči. Pořád mluví o tom, že mám v bříšku miminko.
Ale, holky, slibuji Vám, že jednou se i ten můj synáček dočká
!
Karkulko: Teda, tu dovolenou Ti závidím!
My letos asi dovolenou vynecháme, protože se v létě máme stěhovat do Teplic. Zatím nevíme, uvidíme! Nemyslím si, že bys „blbě kecala“, co se týká toho, že mám být v pohodě. Jsou to slava, které náhodou člověku hodně pomohou. Přesvědčila jsem se o tom zrovna teď, holčinky, od Vás
! Jinak, moooc držím palečky, abys k tomu zubaři nemusela!!! ![]()
Jano222: To máš vážně tak dlouhé cykly??? Já vždy měla max. 32DC, ale minulý měsíc to bylo 42DC a nyní nevím… To se za hodinku dozvím
, ale co se týká toho píchání v podbříšku a bílkovitého hlenu, tak asi OVU proběhla! Každopádně, jak jinak, držím moooc palečky
!!!
Gabrielko: Díky za mailíky. Fotečky bohužel nedošly a já se tak těšila, že uvidím, jaká jsi kóča! Naskenuju v práci fotky synáčka a pošlu Ti je!!! Jinak, doktorka mě předevčírem na moč neposlala, jen na krev. Ale říká se, že krev je hlavní, moč moc né. Dnes mě Dr. poslal i na moč. Jsem fakt napnutá!!! S tou hodnotou hCG 1 jsem se nepřeklepla, skutečně mi tohle řekla! Také jsem byla v šoku, stejně jako Vy a hlavně, ten její komentář! Začala: „No, podle všeho to vypadá na mimoděložní těhotenství a nebo je plod mrtvý. Přijďte v pondělí, uděláme UTZ a vyšetření a uvidíme!“ Prostě ŠOK!!! Jestli je polovina gynekologů takových, tak potěš Pán Bůh!!!
Jinak, kdy očekáváš MS??? Držím moooc palečky!!!
Bury (Martino): Já také doufám, že se v laborce sekli. Uvidím dneska. Snažím se být statečná, skoro bych řekla, že mi to jde. Před synkem se musím tvářit statečně, on na mě vše pozná
, takže žádné slzičky před ním!!!
Gabko: Vím, že nemůžete vědět, ale aspoň tušíte, protože to tu píšu!, co prožívám, ale každá útěcha od Vás mi dává sílu! Neumím to popsat, ale došla jsem k tomu, že odcházet od Vás by byla hloupost. Už takhle jste mi chyběly!!! Jinak Tě vítám do deníčku Matýsků!!! Jsou tam fakt super holky!!!
Každopádně Vám všem moooc děkuji za útěchu! Asi jsem to fakt potřebovala. Vždycky jsem si myslela, že jsem „tvrdá“, ale včera mi bylo fakt hrozně, pořád jsem přemýšlela…
Dnes je mi lépe, ale to je asi proto, že za chvíli budu volat kvůli výsledkům. Je to jiná laboratoř, než ta včerejší, tak uvidíme. ![]()
Jste všechny skvělý, holčinky!!!
Ahojky Raduško, jen ti píšu, že na tebe také myslím a moc a moc držím palce. Nebudu se pouštět do žádných hypotéz za 10 minut uvidíme. Jen ti chci napsat, že jsi skvělá holka. V těžkých životních situacích si člověk musí říkat, že co má se stát, tak se stane. Ty už s tím nic neuděláš. Ta tvoje doktorka je podle mě velmi netaktní, byla jsem u podobného gynekologa na pohotovosti nedávno na Bulovce. Týkalo se to špinění na začátku 6tt. Nebudu se o tom rozepisovat, už je to snad ok. Věřím, že ti to tentokrát vyjde a jestli tam mimísek není tak se ti už určitě připravuje folikulík s miminkem, které k tobě v cuku letu dorazí. Jsem v práci do 15:30 napiš prosím do té doby. Pa Ála lála
Ahoj holčinky,
tak už znám ortel
.
hCG z moče 628
, hCG z krve 0
.
Volala jsem hned doktorovi a říkal, že se určitě o mimoděložní těhu nejedná. Zřejmě se miminko neuchytilo tak, jak mělo. Odejde nejspíš s MS.
Pokud do pondělí nepřijdou červené dny, tak jdu na prokačku a hned mi doktor napíše Clomhexal nebo něco tomu podobné, aby jsme těm vajíčkám trošku pomohli
.
Ani nevím, jestli mám mít radost nebo ne. Na jednu stranu jsem ráda, že se nejedná o mimoděložní těhu, ale na druhou stranu jsem pořád doufala.
Holčiny, určitě se nám to do konce roku povede - nám všem snažilkám tady!!! ![]()
Álo lálo: Promiň, že píšu něco po 15:30
, volala mi mamka, byla zvědavá, jak jsem dopadla, tak jsem to skutečně nestihla dřív.
Ahoj Radko,
je mi to líto, že nejsi těhulka tak, jak jsi si přála, ale je to určitě lepší než mimoděložní těhotenství.
Alespoň víš jak na to jsi a můžete se začít znovu snažit. Určitě to vyjde, ty léky už taky pomohly hodně holkám.
TAKŽE - hlavu vzhůru a hurá do toho (mazleníčka) a mimi je hotovo ![]()
Ahoj, Radko.
Je mi moooc líto, že to s mimísem nevyšlo. Ale lepší takhle, než za pár měsíců řešit dilema, jestli si těžce zdravotně poškozené mimčo nechat nebo ne. Příroda ví, co dělá a chystá si pro tebe folikulík s tím nejúžasnějším mimčem na světě.
Takže si teď, jak pevně doufám, obě vytulíme krásná jarňátka.
Dáša od matýsků
Raduska zlata, je mi to strasne luto…mozno to teraz bude zniet divne, ale aspon vies, ze mozes otehotniet a tvoj lekar ti pekne predpise prasky, ktore pomozu babetku uchytit aby mohlo v tvojom brusku krasne rast . Drzim palceky!!!!! Lili
ahoj holky a raduško,
je mi líto, ale jak psaly holky, však máš před sebou snaženíčko, a určitě folikulky čekají, no já jsem včera byla u doktora a přítel taky, tak před měsícem měl jen 10% a včera byl výsledek 50% a s tím se prý dá otěhotnět, tak jsem dostala clostilbegyt znova a utrogestan, tak jak jsem měla depku, že se nám nedaří tak mám chuť bojovat, přeci musí být čas kdy se to podaří, přítel papká vitamínky, a já taky, tak raduš, vím jak se musíš cítit, ale hlavu vzhůru, jsme taky jako jedna rodina, držíme pospolu, tak holky doufám, že mi dáte za pravdu, držím všem snažilkách palečky pro // a snad i mě to někdy vyjde, tak hurá na tuleníčko
zdenka
Ahojky holky,
Raduško,
holka moje zlatá!Ani nevíš jak na Tebe myslíme!Teda doufám že víš,protože nejenže myslíme,ale taky ti to píšeme a to je nejdůležitější!!
To co tady holky psaly je pravda.Všechny Ti mimnko moooc přejeme ale zřejmě je lepší znovu se snažit než mimi za každou cenu udržet a pak být třeba nešťastná.
Takže kočulenky, jsme skoro všechny na stejné
lodi-všechny víceméně před nebo po snažení a všechny plné očekávání.A to je přece taky fajn,ne!!?
Zdeni,
no vidíš!Ty potvůrky jedny ocasaté se umoudřily.A teď by mělo jít všechno jako po másle!!Myslím na tebe.Já jdu příští středu na ten kontrolní UTZ a taky se uvidí ![]()
Tak zatím holčinky…Jo Gabri a na tebe myslím samo taky…a na všechny ostatní taky.
Gabka