Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj berušky,
Gabrielko: Ten srazík si uděláme všechny tady… Já nadhodila, že bychom si mohly dát srazík s mimčama
a Gabka navrhla udělat ho dřív, jako snažilky (nebo v té době těhulky
). Přizpůsobily by jsme se zřejmě Tobě, až budete s manžílkem v Čechách. Chtělo by to potom zjistit, odkud všechny jsme. Beruško, jinak toho 13.6. na Tebe budu moooc myslet!!! No, to že Tě nic nebolí, si myslím nic neznamená. Já nikdy nic jako PD nezpozorovala (až teď, co se snažíme o mimíska, tak se pozoruji, dřív mi to vůbec nepřišlo!)
Každopádně chci od Tebe slyšet, že na „americkém“ testíku je pregnant!!! ![]()
Gabko: Já jsem z Chomutova, ale v té době už asi budu bydlet v Teplicích. Skutečně by to byl super srazík, co??? Ono možná i ten víkend by byl málo
!!! Jsem zvědavá na Tvoje folikulky, fakt!!!
Jinak Vám řeknu, holčinky, že ta moje roštěná byla fakt ECHT (tak nějak to říká Růžičková ve Slunce, seno…, ne?
) výborná!!! I prďolka se olizoval a to přitom omáčky nemusí! Když byl menší, tak jsem ho vždy tak oblbla, že mu ani nepřišlo divné, že papká omáčku. Nyní už je to 4-letý velký kluk
, takže ho neošálím. Ale řekl, že: „Maminko, ta se Ti fááákt povedla!“
Jsem zvědavá, co na to řekne Kája. Holky, já mu volala a povídám, že jestli mu nebude chutnat, tak ať se připraví na to, že si budu muset najít někoho, kdo to miminko za:,–(í
, protože mu vzteky utrhnu k…e!
Nebojte, to bych neudělala!!!
Ale snad to zabere a on bude tu mojí omáčku chválit áááž do nebes! ![]()
Asi bych měla jít do postele. Ráno musím vstávat ve 4hod., protože mi jede vlak v 6:00, 3 dny jsem nebyla v práci a je to znát
.
Tak dobrou noc, berušky!!!
Radusko, ja to s tim srazikem pochopila.
Delam si legraci. Urcite pojedeme jeste letos do Cech, ale bohuzel nevim prsne kdy. Nejpravdepodobneji Rijen - Listopad, takze se klidne sejdete bez me malickosti.
No, a az prijedem, tak date repete.
Za podporu dekuji.Ta se vzdycky hodi. Me se tak strasne nechce varit, nemohli by jsme zajit k vam na tu rostenou? Tu my radi.
Ja jsem v posledni dobe taaaaaaaak strasne lina. Vcera jsem nevytahla dokonce ani nadobi z mycky.
A nevyzehlene pradlo mam v kosi uz treti den.
Dnes pujdeme na veceri asi nekam ven. Lenora je hrozna nemoc. Kdyby se mi chtelo, tak jak se mi nechce, to by bylo udelane prace. ![]()
Mam pocit ze ten tvuj broucek, je fakt zlate dite.
Gabriela
gabko, gabrielo, raduško, a všechny holčiny, děkuji za přáníčko // a brzoučkého mimíska, já jsem jen Vás chtěla podpořit, že když přítel má problémy, tak se vždy dá něco dělat, a ty všechny rady mám od Vás holčiny, jen jsem to upravila, nic víc, dobře víte, že jsem minulý měsíc měla naději, že bych snad...... ale bohužel, a bylo to hodně těžké, no stručně řečeno slzavé údolí, ale po návštěvě lékaře jsem si řekla, že přeci to někdy vyjít musí, a přítel mě podržel psychicky a Vy mě držíte, měla jsem období, kdy jsem si říkala, že na tento web nepůjdu, ale nejde to, je to droga, jsme tady jako jedna rodina, všem držím palečky, a ať máme brzy těhulkovský deníček, bude super, tak holčiny, držte se, ještě jednou děkuji za přáníčko, a ať nahlásíte brzoučko // a hlavně jak to napsala gabinka, UTZ krásnou fazolku, tak hurá do tuleníčka, a už se těším jak budeme si navzájem hlásit tu novinu, no a my se budeme taky moc a moc tulit, už se na to těším, měřím si BT a vypadá to že mám PD později v cyklu, no uvidím
zdenka
Ahojky,
tedy vy jste se rozepsaly
Ještě jsem se tu nedokázala pořádně zorientovat a už se zase ztrácím ![]()
Raduš, jsem ráda, že už je ti líp. Přestože jsem tu jen chvilku, myslela jsem na tebe celou dobu.
Ostatním těhulím a snažilkám přeju hodně štěstí.
Já se teď obávám nějaké kvasinkové infekce, dávám si pozor jak to jde, ale stejně mě to čas od času přepadne a zrovna teď, když mám takovou chuť do snažení.
Uvidíme, třeba je to jen planý poplach. … jo a tu lenoru naprosto chápu, mám dny, kdy nejsem schopná udělat vůbec nic.
Třeba včera, šla jsem dřív z práce, musela jsem s dcerou na rovnátka, tak jsem si říkala, co všechno doma udělám. Houbelec, usnula jsem na gauči ![]()
Ahoj holky,
jéé to by bylo fakt zajímavý ten srazík
Poznávací znamení - TT v ruce
![]()
Já jsem mimochodem z Prahy. Nevím co bych manžílkovi řekla, protože kdybych řekla, že jedu na sraz žvatlalek z e-mimina tak by na mě koukal, jako kdybych spadla z Marsu
![]()
Tak tu kovovou chuť v ústech mimochodem dneska zase nemám, ale včera se to objevilo odpoledne a až do večera. Ale asi je tofakt blbost. Žádný jiný příznaky vůbec nemám, takže jsem si jenom udělalal takovou falešnou naději no
Ale to je fuk, nebudu na to myslet (ha ha ha)
Evča
Jo holky, zjistila jsem že některé věci nevím, poradíte mi prosím:¨
1. Jak dloho bych po mazlení měla zůstat ležet?
2. Můžu se jít po styku vyčůrat? (nevyplaví se všechny spermie)
Jeeeee Edit, to jsem rada, ze tady nejsem jediny lenoch. Dnes jsem se dokonce premohla a vytahla zehlici prkno. No, ale zehlicku uz neeeeeee.
Takze to pradlo v tom kosi lezi dal.
Ale zitra uz ho vyzehlim.Slibuju. ![]()
Dnes jsem se pekne nasr-stvala na tu svou drahou polovicku. Byli jsme dnes zase na nejakych nakupech.Po ceste jsme nakoupili nejake cersve pecivo a po prichodu domu se na nej manzilek hned vrhnul. Ze si ho veme sebou a jde jeste do prace. No jestli si myslite, ze si umyl ruce od penez a td., tak samozrejme ne. Takze jsem ho opet( Proste si ty ruce nikdy neumyje -NECHAPU- vysoce vzdelany a inteligentni clovek a on nezvlada zakladni hygienicke navyky
) napomenula, ze kazde male dite vi, ze kdyz prijde z venku, ma si umyt ruce a pokud sahal na penize, tak to plati dvojnasob. On se na me podival takovim hnusnym pohledem (kdyby pohled zabijel, tak je po me) a rekl mi, ze jsem horsi nez ucitelka(od manzela je to urazka nejhrubzsiho zrna), pak odesel do koupelny. ![]()
Gabriela
Gabrielko, to jsi mě rozesmála. Mě jednou můj manžílek urazil nejvíc tim, že mi řekl že řvu jako moje matka
To byla urážka
, ale je fakt že jsem na něj ječela jak syréna, ale taky si to zasloužil - zlobidlo jedno
Jsem býk, takže jsem strašně klidná až flegmatická, ale když už to na mě přijde (tak jednou dvakrát do roka) tak to stojí za to ![]()
Ahojky holky
Já chci taky na sraz!!! Jsem z Uničova (kousek od Olomouce) ale nemám problém se dopravit kamkoli.
Zdenko, na netu píšou, že po tulení bychom asi 20 minut neměly vstávat, spíš naopak podložit si zadeček polštářem, abychom těm „klukům líným ocasatým“ pomohly líp sklouznout na místo určení. Píše se i o prstíčkové metodě. Prostě Tvůj muž nebo ty sama prstíkama pomůžete dostat spermie co nejvíc k děložnímu čípku. Prý to pomáhá. Taky jsem četla o tom, že je dobré udělat svíčku. Připadá mi to ale dost komické. Jednou jsme to zkoušeli a já se tak při tom smála, že jsme málem spadli z postele. Pokud máš obrácenou dělohu, má se ležet na břichu.
S tím čuráním po milování bych asi taky počkala, pokud vydržíš samozřejmě. Já když vstanu, mám pocit, že ze mě všechno vyteče. S tamponem jsem to ještě nezkoušela. /přítel navrhovál špunt od šampáňa - ale to byla samozřejmě jen legrace/
Martina
Ahoj holky, doufám, že se máte všechny OK.
Zdenko, já mám cykly 38-46 dní, střídá se mi kratší a delší a teď mi to podle BT ukazuje na ovulaci kolem 29. dne (hodila jsem to na webu do nějakého programu s grafem) a asi to sedí, protože je to +- 15 dní od konce cyklu. Navíc hlen byl, píchání v bříšku, jen od toho dne začínám mít chvílemi křeče v bříšku.
Karkulko s tím čůráním, někde jsem slyšela, že je dobré se po milování vyčůrat, jako prevence zánětu moč. měchýře. Jinak nevím.
Aholky holčinky,
Raduško je mi to moc líto, že to nevyšlo, ale hlavně že jsi v pořádku a můžete se snažit dál. Příroda ví co dělá a jestli mimi nebylo OK tak to vyřešila sama. Moje teta je genetik a říká a že ani nevíme jak málo stačí a je to špatně. Ale to nikdo neovlivní.
Jinak já jsem teď celá nervní. Včera jsem byla u doktora ¨s tím, že jsem asi těhu a on pravil, že TT jsou dnes velice spolehlivé, prohlédl mě, řekl, že je to v pořádku a objednal si mě na ultrazvuk na 7.6. Že prý jsem šestý týden /?/. Nebral mi ani krev, nic. Byla jsem tak v šoku, že jsem se na nic neptala a cestou od něj jsem si koupila TT a byl pozitivní hned. Ale jak tady čtu tak to nemusí nic znamenat. Ptala jsem se kámošky laborantky a ta říkala, že doktoři posílají na krev strašně málo, jen když si nejsou jistý. Ale tady čtu, že každá z vás snad byla na krvi. Tak nevím. Co si o tom myslíte. Může poznat z klasického vyštření, že jsem těhu?
Díky za pomoc.
Miši
Miši já u 1. těhotenství byla na krvi snad až v 9tt kdy se dělají různé testy (krevní skupina apod.), a to jsem v 6tt špinila a měla problémy a krev mi nikdo nebral. Jen mě vyšetřili a usoudili, že to vypadá na těhotenství.
Ahojky holky,
tak já jsem dnes byla na ultrazvuku. Bohužel po Clostylbegytu mi vajíčka moc nenarostly. Pouze 9 mm. Tak jdu zítra na pigárko Pregnylu a v neděli si ho budu muset píchnout sama. Bojííííím, bojííím.
Ach jo holky, je mi 23 let a vůbec jsem si nemyslela, že bude takový problém otěhotnět. ![]()
Mějte se pěkně a všem tfuj, tfuj, tfuj ať vám snaženíčko výjde.
Káčulkadráčulka
Miši,
moooc Ti gratuluji!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Holčinky, teď už jdu z práce, tak sem nestihnu nic napsat a odpovědět, ale jakmile dorazím domů, hned to napravím!!! ![]()
Kaculko,
tak to je mi líto s těma folikulama
Já jdu na UTZ příští středu…a při mé smůle mi ty folikulky taky beztak nenarostly…Jojo já taky musím mít všechno!
No a co ti ještě Dr. řekl?Jak se bude postupovat dál??
Jinak holky,myslím na Vás a ozvu se později.
Pa Gabka ![]()
Přeji všem krásný den a především chci pozdravit Radku, dostala jsem se k netu až dnes a než jsem zpětně přečetla přízpěvky za dva dny , to je fakt umění, tak se až nyní připojuji ke všem s přáním ať je zas vše OK a brzy se budeš těšit ze //, jsem ráda, že to vzala tak dobře a jsi statečná. MOc vám držím palce a můžu ti říct, že po přečtení tvého rozhovoru se synem jsem byla opravdu na měko, ale je vidět, že máš moc chytrého broučka!! ![]()
Jinak samozřejmě zdravím i všechny těhu i snažilky a taky se připojím k diskuzi s karkulkou, protože já jsem taky dělala po sexu tu „směšnou“ svíčku nebo jsem si jen nohy opřela o zeď a zkusila jsem tak vydržet aspoň 20 min. Opravdu nevím jestli to pomohlo, ale bylo mi to doporučeno!! Mimo jiné jsme včera byli s manžílkém na tom 3D UTZ a ikdyž nám neukázalo moc obličej a zakrylo si ho ručičkama tak když pak pan doktor zamířil na pohlavní orgány tak nám oznámil, že máme 100% kluka. Tak už si sním konečně můžu povídat a oslovovat ho jménem i to je pokrok, možná i to, že nám roste rychleji a už mi zas TP posunuli o 5 dní dopředu, asi to bude pořádnej chlap
Tak zatím pá a jdu číst dál, portože jsem hodně promeškala ahoj Verča