Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj berušky!!!
Tak se chystám na nádraží, aby mi neujel vlak do práce… To by byla asi vážně legrace
. Dneska jsem nemohla synáčka vzbudit, pořád něco mumlal, jako že nesnáší pondělí (už tak malý
) a už nutně potřebuje pátek
.
Dnes mě čeká návštěva paní doktorky, holky, už abych to měla za sebou, asi do odpoledne umřu a nebo přijde MS… Ono to potom asi vyjde na stejno
.
Karol: Počasí na chaloupce se Vám, koukám, vůbec nevydařilo
, ale ani u nás nebylo počasí ukázkové. Hrůza!!! Dnes ráno jsem vstala a byla roná nula!!! Na konci května to je super, co? ![]()
A jinak, děkuji za povzbuzení! Abych toho bolení bříška neměla za tři dny málo, tak se dnes přidala bolest levého vaječníku! Asi jsem někde nastydla
, v tomhle počasí se vůbec nedivím!
Užij si zubaře (toho se bojím, fakt moooc!!!) a ve středu dej vědět, jak mimísek roste
!!!
Gabrielko: Chlapi jsou tvorové zvláštní, někdy si ani pomalu neváží toho, co mají doma a hledají tu „sukni“ jinde
, je to asi všude stejný!
A mimochodem, podle fotky, cos mi poslala, bych řekla, že jsi moooc pěkná holka!!! ![]()
A jaká byla vnucená návštěva? Tohle já vůbec nesnáším, když se někdo přímo vnutí! To jsem pak špatná hostitelka. Ale někdy to přijde vhod, když jsou tu lidé… Záleží na tom, jakou mám náladu. V týdnu jsem asi podrážděná, ale o víkendu jsem skvělá!!! To mi věř ![]()
Tak mi dnes držte palečky, prosííím!!! V práci se asi na net nedostanu, možná po 12-té hodině, až půjde šéfík na oběd, tak se sem juknu.
Letíme do školky a na nádraží. Vůbec se mi do té zimy nechce. Tak jsem přemýšlela, když mi Dr. řekne, že jsem 100% těhu, asi zůstanu doma, protože dojíždět… Brrr!!! ![]()
Pěké pondělí!
Ahojky holky, ![]()
Gabka - Gábi, já jsem v sobotu dobrala poslední Clostil, měla jsem taky nafouklý břicho ale teď je to celkem v pohodě. Měřila jsi si BT? Já jsem jí měřila a po tu dobu, co jsem brala Clostil byla zvýšena okolo 36,8 - 36,9. Dnes jsem si jí měřila a byla 36,6. Tak nevím co to znamená. Ale ve čtvtek jdu ultrazvuk tak budu vědět víc.
Monaliso - držím palečky a hned napísej.
pa káčulkadráčulka
ahoj gabko,
neboj se, určitě se folikulky taky umoudří a uvidíš na UTZ ukázkové folikuly těch správných učebnicových rozměrů. držím ti palečky. no já jinak zítra jdu k doktorovi a přítel jde a spermio, mám strach, že se nám opět spermio nevyjde a budeme muset do brna do CAR, vím holky jak se cítíte, já pravidelně mám slzavé údolí, když se dostaví MS, závidím holkách co otěhotněli v pohodě, ale není to nenávist, jen trošku závidím, ale snad mě chápete jak to myslím, byly zde napsány krásné věty, že mimísek si svou maminku najde, opravdu velmi krásně napsáno, tak holky těm které máte mimísky v bříšku tak co nejpohodovější těhu, a těm co jsou snažilky jako já, tak snad budeme moci taky brzoučko napsat, že jsme zažili taky ten pocit, kdy se nám ukáží // na TT.
zdenka
Ahoj všem,
Radko moc na tebe myslím a doufám, že nám dáš odpoledne vědět jak ta tvá návštěva u doktorky dopadla a držím ti palce tak jako asi všichni!!! ![]()
Jinak všechny moc zdravým a doufám, že jste o výkendu nezmrzli, portože jsem jedna z těch u koho napadl sních ![]()
Jestli je tu někdo kdo má zkušenost s 3D UTZ můžete mi napsat jestli mám v 19tt šanci se dozvědět jestli budeme mít holku nebo kluka. Jdu tam ve středu a moc se na to s manželem těšíme, myslíte,že máme šanci a, že už to bude vidět????
![]()
Zatím se mějte fajn, kdo jste v práci jako já tak to něják přežijte pa
Verco mne rekli na 3D ultrazvuku v 16tt, ze cekame chlapecka. Mozna je to u kluku urcit jednodussi, nevim, ale zustalo to tak az do porodu. VIdet to bylo i na normalnim ultrazvuku i na 3D.
Ja mam holky dotaz, pokud vas boli behem cyklu brisko, boli vas pred OVU, pri OVu nebo po OVU. Moc dik za vase zkusenosti.
Jana
Tak teĎ nechápu, jak se moje odpověď dostala před příspěvek, na který jsem odpovídala. Verčo odpověď máš teda před svým příspěvkem ![]()
Radusko, drzim palce a hned napis, jak jsi dopadla. Pokud jde o tu fotku, tak dekuji.
S trochou fantazie jsem moooc hezka holka.
Asi ti budu muset poslat nejakou novejsi a na ktere budu vic videt
No nebudu te radsi strasit, aby se mimisek mel dobre ![]()
No navsteva byla docela dobra. Ja mam rada navstevy a lidi kolem sebe, ale ne kdyz se pozvou sami a v tu nejmene vhodnou dobu. Navic zrovinka tyhle lidi moc nemusim. Jsou sice strasne hodni a ze zacatku nam hodne pomohli, takze jsme jim vdecni, ale zaroven to neni tak uplne nase „krevni skupina“.Jidlo bylo super a hlavne jsem se vytahla s anglictinou a prekladala jsem manzilkovi, ktery jinak umi anglicky 100× lip nez ja.
Mela jsem s toho radost a manzilek depku.
Gabriela
Jani, ja ti asi moc neporadim, protoze me boli podbrisek-vajecnik pred ovul pri a po taky. Zacne to "hned po skonceni MS a boli takrka zase do dalsi MS
Ale ja jsem tak trosicku exot.
Myslim, ze pokud myslis na bolest pri dozravani vajicka, melo by te to bolet pred ovulaci. V dobe kdy vajicko roste-dozrava a zvetsuje se vajecnik. Po ovulaci uz by te to bolet nemelo.
Gabriela
Ahojky holčiny moje,
Byla jsem se dovolovat a celé dlouhé čtyři dny jsem nemohla na emimino.Už jsem asi taky závislá a to za tak krátkou dobu, co jsem zjistila existenci těchto stránek. Moc mě zajímají všechny vaše příspěvky.
Já byla minulý týden v úterý na kontrole u doktora, protože jsem nedostala pořádné menzes. Doktor mi zlikvidoval všechny mé tané na
děje, že bych mohla být v tom.
Prý se mi po vysazení HAK neprobudily vaječníky.
Píchl mi vyvolávačku a v sobotu přijela ta hnusná teta a zkazila mi dovolenou.
Mám otázku: Jak dlouho doktor čekal než předepsal clostil na podporu činnosti vaječníků? A je to jen na lékařský předpis? Zkouším to teprve první měsíc, ale určitě znáte ty pocity. Člověk hned hledá léčbu neplodnosti. Jde to podpořit i něčím jiným než práškama? Zatím beru Calibrum baby.
Jindro: Držím Ti palečky, aby Vám to konečně vyšlo. Co doktoři? Zkouší nějaké léčebné postupy. Jsem na tom co se týká roků skoro stejně (v září mi bude 38), tak mě všechno kolem toho zajímá.
Martina
Ahoj Bury,
my se snažíme od půlky ledna. Měřit BT jsem začala v březnu a cca před 3 týdny jsem byla na kontrole u doktorky, která mi řekla, že mi nefungují vaječníky ( zjistila mi to s BT)a hned mi dala recept na Clostilbegyt, který jsem začala jíst minulý týden v úterý a skončila jsem teď v sobotu. Brala jsem 2 denně. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk jestli se mi po clostil vaječníky umoudřili začali produkovat vajíčka, tak prosím drž palečky.
páček káčulkadráčulka
Ahoj holky,
musim uznat, ze tenhle server je bezvadnej. Jsme ve 3. mesici pokouseni se o mimi. Je mi tricet, takze uz zacinam mit obavy. Sice uz mam dceru z 1. manzelstvi, ale ta uz pomalu prichazi do puberty a najednou mi zacina chybet doma neco malyho. Asi pred dvema lety jsme se taky pokouseli, cca o roce jsme to vzdali. Byla jsem na tom spatne s nervama (asi stejne, jako spousta z tech, ktere sem prispivaji). Tenkrat doktor doporucoval to jeste pul roku vydrzet, prislo mi to jako nekonecna vecnost, ktera se neda vydrzet. Ted jsem zatim v pohode. Musim priznat, ze mi pomaha i to, ze jsem nasla tyhle stranky a vidim, ze v tom nejsem sama. Takze vsem preji hodne stesti. A hlavne piste, at se to lip zvlada ![]()
Ahojky všem,
zdraví další závislák na emimi. Čtu pořád, ale píšu jen někdy. U nás teď panuje trošku napětí. Jsem 41 DC, po MS ani stopy
, prsa a břicho bolí už 14 dní, TT byl 2× pozitivní /test Axiom/. Poprvé jsem testovala v půl deváté večer - nemohla jsem čekat až do rána. K doktorovi jdu ve středu tak doufám že jsem opravdu těhu.
Edit, Bury : my se snažíme od února, před tím jsem brala 11 let HA. Od ledna baštím kyselinu listovou a Calibrum baby plan. Když jsem byla na kontrole začátkem dubna tak jsem se ptala doktora /že pořád nic/ a ten mi řekl, že je to zatím moc brzy, ať vydržím v klidu do června a pak ať dorazím. Říkal ať jsem hlavně v klidu. Tak nevím, můj doktor by Clost. určitě po třech měsících nena:,–(il. A dřív už vůbec ne. Ale každý je jiný, tak uvidíte. Jo a nejmladší
už taky nejsem, je mi /za měsíc/ 29 let a děti zatím žádné nemám.
Mějte se krásně a úspěšné jarní snaženíčko a těhulky hýčkejte pupíky!
Miši
Ahoj holčinky,
tak jsem dorazila domů, a hned jsem se vrhla, abych napsala… Nic určitého stejně nevím, takže Vás budu napínat (i sama sebe) ještě jeden den. ![]()
Na UTZ bylo vidět žluté tělísko, ale mimísek ne. I paní doktorka říkala, že je to brzy (dne 37DC), ale pro jistotu mě poslala na krev. Výsledky budou zítra odpoledne.
HOLKY, jsem Vám tak nervózní!!! ![]()
Jinak se cítím celkem v pohodě, tak snad mi zítra řekne to, co chci slyšet!!!
Všechny Vás zdravím a budu se snažit ještě dnes odpovět na předchozí příspěvky ![]()
Krásné pondělní odpoledne
Ahoj Raduš.
Celý den jsem nahlížela,jestli jsi se už neozvala.Zažila jsem to stejné.Po druhém ultrazvuku se měl ukázat žloutkový váček a nikde nic,docela mě doktorka vystrašila,ale druhý den krevní testy ukázaly,že jsem stopro těhu.Prostě jsou ta naše miminka stydlivá a nechtějí se fotografovat.To čekání na ty výsledky je fakt hrozný,když mě druhý den sestřička zdělila,že tam bobík je,málem jsem ji opusinkovala přez telefon.Takže klid,dej si něco dobrého k papání a zkus myslet na něco hezkého.Zítra to dopadne dobře.
Zdraví KAROL.
Ahoj Radko, taky jsem sem průběžně celý den nahlížela co a jak a tak teda budem všechny čekat na zítřek a držet všechny pěstičky pro štěstí ať je vše v poho, ale jak jinak by to taky mohlo dopadnout než dobře. Tak tedy pozdravuji už i mimíska a pěkně se na tu dobrou zprávu vyspinkejte.
Jani díky moc za uklidnění budu doufat !!!
měj se moc krásně