Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@denisa 76 A nevíš něco o Heliosu v Brně? Když to máš tak prozkoumané? ![]()
Já souhlasím, že hodně záleží na těch embryoložkách. A hlavně je asi dobrá prodloužená kultivace, abychom měli embryjka ve stádiu blatocysty. My jsme měli všechny 3 embryjka hatchující blastocystu, ale ani to ti samozřejmě nezaručí úspěch.
@martas 40 píše:
@denisa 76
tak to se taky musím podívat na tu výroční zprávu, no vidíš, to jsem vůbec nevěděla
někdy jejich výsledky o nich dost řeknou
Zajímala jsem se i o PFC..výborný car, kde mají velké úspěchy u žen po 40.letech, ale nechají si to i zaplatit a je to masakr
![]()
@Luciuuska píše:
Moc by mě zajímalo, jaká je úspěšnost KET???je to stejné jak u IVF nebo menší pravděpodobnost? Znáte někoho kdo z ket otěhotněl?
mě vyšel 1.ket,ale bylo to mimoděložně a co tady znám holky tak kety jsou dost úspěšný. Ted se používá nová technika mražení, kdy jsou embrya po rozmrazení čerstvá jako po ivf a je zase větší šance. Jsou z ketů i dvojčata a je velký posun v ivf. Říká se že čerstvá jsou lepší, ale kety jsou už srovnáváná jako ivf..tedy co mě řekli. U ketu není ani taková zítěž na tělo a někomu to prostě vychází..je to individuální. Důležité je mrazit embrya té největší kvality a předpokladem, že přežijí rozmražení.
@Beldička píše:
@denisa 76 A nevíš něco o Heliosu v Brně? Když to máš tak prozkoumané?
Já souhlasím, že hodně záleží na těch embryoložkách. A hlavně je asi dobrá prodloužená kultivace, abychom měli embryjka ve stádiu blatocysty. My jsme měli všechny 3 embryjka hatchující blastocystu, ale ani to ti samozřejmě nezaručí úspěch.
ten mě nějak nezajímal..spíš se dívám na car kde se o nich píše jakoby dobře. V Brně si chválí dost Machače tak bych se obrátila asi tam..má v ruce minimálku, kterou ted chci zkusit..takže tak ![]()
@denisa 76 píše:
mě vyšel 1.ket,ale bylo to mimoděložně a co tady znám holky tak kety jsou dost úspěšný. Ted se používá nová technika mražení, kdy jsou embrya po rozmrazení čerstvá jako po ivf a je zase větší šance. Jsou z ketů i dvojčata a je velký posun v ivf. Říká se že čerstvá jsou lepší, ale kety jsou už srovnáváná jako ivf..tedy co mě řekli. U ketu není ani taková zítěž na tělo a někomu to prostě vychází..je to individuální. Důležité je mrazit embrya té největší kvality a předpokladem, že přežijí rozmražení.
A na ket můžu jít už příští cyklus vid? tedy za měsíc. Moc jsi mě touto zpravou potěšila a dala další naději ![]()
@Luciuuska píše:
A na ket můžu jít už příští cyklus vid? tedy za měsíc. Moc jsi mě touto zpravou potěšila a dala další naději
ty jsi po ivf jak dlouho???
@denisa 76 píše:
ty jsi po ivf jak dlouho???
dneska přesně 13.den
@Luciuuska píše:
dneska přesně 13.den
takže to asi nevyšlo..chjo
No nechala bych tělo odpočinout. Přeci jenom byli pícháné vaječníky a tělo by si mělo nějak odpočinout. Já vždy čekala cca 2-3.měsíce..někdo kde hned a nebo jak se na to cítí. Být tebou tak ted odmenstrujuji a pak počkám ještě jednu a pak bych na to vlítla ![]()
Jenže ta touha jít na další pokus je větší,
Asi to ted nevyšlo, dělala jsem si test a jedna čárka. Jdu v pátek na krev ale moc šancí si nedávám
@Luciuuska píše:
Jenže ta touha jít na další pokus je větší,
Asi to ted nevyšlo, dělala jsem si test a jedna čárka. Jdu v pátek na krev ale moc šancí si nedávám
někdy není dobré to lámat..touha bude pořád dokud to nevyjde, ale tělo by si mělo odbočinout, ale je to jenom můj názor. No tak to mě mrzí a nezbývá než jít dál
Čím jsi stimulovala a měla jsi DP nebo KP???
Kp a stimulovala jsem menopur a měla 21 vajíček. Z toho 11 zralých a oplozených. DVě mi dali při tranferu a 3 mám zamražený
@denisa 76 píše:
takže to asi nevyšlo..chjo![]()
No nechala bych tělo odpočinout. Přeci jenom byli pícháné vaječníky a tělo by si mělo nějak odpočinout. Já vždy čekala cca 2-3.měsíce..někdo kde hned a nebo jak se na to cítí. Být tebou tak ted odmenstrujuji a pak počkám ještě jednu a pak bych na to vlítla
No vidíš a mi zrovna lékařka doporučila další pokus
@martas 40 píše:
asi do toho pujdu taky hned, a když ani to nevyjde, dám si pauzu
@martas 40 píše:
no každý lékař ti doporučí co uzná za vhodné..já se setkala s tímhle, tedy dát měnší pauzičku a ze své zkušenosti vím, že byla na místě. Bereš estrofem..korkoidy..solidní humus a já osobně na to potřebuju nabrat sílu. Ty dělej co uznáš za vhodné..říkám jenom své zkušenosti ![]()