Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata, jelikož jsem poprvé těhotná a neustále hledám nějaké informace z okolí mého bydliště - těhotenské cvičení, těhotenské plavání, atd. tak jsem se rozhodla založit diskuzi, kde bychom se sešly my - těhulky, které čeká v roce 2015 porod a které žijeme v okolí Českého Krumlova nebo v Českých Budějovicích. Myslím, že těch věcí ke vzájemnému sdílení bude stále přibývat. Co vy na to? ![]()
@Jollanka uvidíme, třeba ano.
Já jsem využila ještě pozvánku od @JayLee a vstoupila jsem do soukromé skupiny holek z jižních Čech. Jen to nejsou čisté těhulky, ale zase se zdají být bezva parta.
a třba se časem někdo přidá i k nám tady. čisté těhulky… ![]()
Už jsem to zkusila nechtějí mě tam
asi nesplnuji požadavky tak se podržím zde v čistě těhulkovském prostředí
třeba se pak ve finale sejdem v porodnicích
docela mě zarazila moje mamča když říkala že mám jet rodit třeba do Písku že Budějce jsou prý něco příšerného ![]()
@Jollanka tak já zjišťovala co a jak, a zatím si na ČB vyloženě nikdo nestěžoval. A když už, tak bych jela do Krumlova…
No nevím také jsem se divila
rodila naposledy před 13lety vid
ale očividně byla nespokojená s přístupem vše se mohlo změnit ![]()
Zdravím, nejsem sice z ČB, ale jsem tu téměř denně kvůli práci. Jinak jsem ve 23.týdnu. ![]()
@Loudy ahojka, vítej mezi námi. A odkudpak jezdíš pracovat do Budějc? A kdepak pracuješ? Už jsi docela daleko, pořád to zvládáš?
@henriette85 Zatím to zvládám docela v pohodě, nemám teda náročnou práci, ale je pravda, že třeba stát celých osm hodin někde za pultem si nedokážu už moc představit. Akorát začínám přemýšlet, že budu za nějaký čas potřebovat jeřáb, abych se vůbec vyhrabala z auta
Do kolikátého týdne vlastně plánujete zůstávat v práci? Je to moje první těhotenství a nedokážu si vůbec představit, co budu ještě za měsíc nebo za dva zvládat. Jinak bydlím kousek od Nových Hradů.
@Loudy hm…tam je to s praci na houbelec. kdyz jsem delala v Budejcich, tak jsem par lidi tam odsad znala co dojizdeli…ja jsem na neschopence. mela jsem id zacatku problemy, tak mam narizeny klid a pokud mozno oolihu vleze.:-
@henriette85 Jo, skoro žádná práce tu není, leda do Rakouska, ale zas neumim německy. Tak doufám, že to není nic vážnýho a zbytek těhotenství budeš mít pohodový
plánuješ chodit na nějaký předporodní kurzu? Já o tom pořád přemýšlím, ale už se mi po práci většinou nikam nechce, tak nevím, jestli se k tomu dokopám. Ty jsi přímo z Budějc?
@Loudy nene, jsem kousek od Budějc. Na předporodní kurzy budu asi chodit buď v Krumlově, nebo v Kaplici. Ale chci se domluvit v pátek s mým dr. a pokud to půjde, tak bych začala chodit na gravidjógu v Budějovicích. Dneska jsem na to dostala odkaz. Je to hodina za 90Kč a je to vždy ve čtvrtek od 17:00 v Caplík centru. Jestli jsem to správně pochopila, tak by to mělo probíhat v Igy. ![]()
@henriette85 Na Caplíka jsem taky koukala, akorát v práci jsem do půl šestý, tak bohužel nestíhám,
ale přemýšlím o tom plavání pro těhotný. Aspoň nějaký pohyb bych měla
@Loudy no na to jsem koukala taky. ale to je uz na me zase moc pozde. kvuli vychazkam…