Těhulky Pardubice

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
1.9.10 13:04

Já měla termín na apríla, ale narodila se o týden dřív :) 31.3. se nám ale narodily poslední štěňata :D

Březen je pro porod fajn, na léto už nemáš mrňavoučké mimčo, ale ani není zima. Podle mě ideál :pankac: Další bych chtěla taky tak.

Jinak ten metřík může vidět kdokoliv, zobrazuje se pod každým příspěvkem v diskuzi. Stačí, aby sis odklikla „zobrazovat podpisy“ nad nějakým zakládajícím příspěvkem některé diskuze a už je uvidíš všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 13:06

Haha, možná se dokonce od vidění známe :lol: Já dřív bydlela na Bartoňově, což je od L.Matury kousek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 13:16

Děkuji za poučení :-) jsem teď chytřejší :dance:

Je to možné že se známe :think:

Také jsem si říkala že březen je fajn termín, přesně jak píšeš, není moc velké teplo ani velké zima. Prostě tak akorát :-)

Dneska jsem doma i sama. Tatínka máme v Hradci na výstavě a vrátí se až zítra :-( naštěstí mám doma pejska.. Hnědou labradorku Beni… neviděla jsi jí někdy?? Třeba je to poznávací znamení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 13:25

Hnědého labradora jsem určitě někde viděla, ale nevybavím si, jestli to bylo na Dubině. Mě jsi taky mohla vidět s pejskem - dlouhosrstou výmarkou.

Taky jsem doma sama (teda s malou). Přítel je v rachotě, někdo prašule vydělávat musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 13:51

Jojo přesně tak, někdo prašule vydělávat musí :-)

Byla jsi před mateřskou na nemocenské? Koumám nad tím jestli bych nešla na neschopenku…páč se mi nechce až do 7 měsíce sedět v práci…mám tu docela stres z kolegyně, je to děsná kráva namyšlená a už mi vyhrožovala že mě nechá vyhodit když se jí bude chtít…takže je to tu na dvě věci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 13:56

Já jsem pracovala v nemocnici, takže 12tky, denní a noční. Takže jsem šla na neschopenku od 13.tt. Myslím, že těhule dokonce noční dělat nesmí :nevim: Každopádně mi to vyhovovalo, doma jsem si zvykla rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 14:01

To věřím že sis doma zvykla ryhle :-) To já bych také brala!! Ale bojím se že bych pak měla prd peníze, ale co se dá dělat, zdraví dítětě je přednější. Navíc se to odráží i na mateřské, že ano? Mohla bys mi v tom nějak poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 14:18

Juj, to nevím přesně. Když půjdeš na neschopenku, tak ti budou proplácet náležitou část podle zákona. Když pak nastoupíš na MD, tak se to tuším počítá z posledních 280 odpracovaných dnů a nejsem si jistá, jestli se do nich počítá i nemocenská, ale myslím že ano. Ale to by sis musela pohledat na netu. Na mě se nespoléhej. Já měla neschopenku a MD přibližně stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 14:20

tohle jsem našla na netu, podle toho by se do toho nemocenská nepočítala, ale je to z roku 2006:

Počítá se z vyměřovacího základu na sociální pojištění - 12 měsíců zpět/kalendářní dny - vyloučené dny (nemoc, nepl.volno)
Denní vyměřovací základ se redukuje (max. je 642 Kč). Z tohoto DVZ se spočítá denní dávka ve výši 69% (max.443 Kč).
Peněžitá pomoc v mateřství se poskytuje 28 týdnů, u osamělé ženy je to 37 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 14:25

Hmm děkuji, zkusím se pozeptat třeba účetní, třeba by mi poradila ona… Já bych tak chtěla být domaaaa :-) Počítala jsem tak od půlky listopadu nebo tak nějak, abych se v klídku připravila na vánoce apod. Přítel chtěl abych pracovala tak 3 měsíce, no tak si to půl měsíce zkrátím :-) Nebo možná o celý. Vše samo záleží na miminku, a jak se bude vyvýjet. Na konci září chceme jet ještě na dovču…někam k moři :-) Takže bych nějaký ten měsíc v práci ještě vydržela… vše ukáže čas a to jak se ke mě budou chovat až zjistí, že jsem těhu… Pokud ošklivě, tak mizím ze dne na den a kašlu na ně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 15:10

Taky hodně záleží na tvojí gynekoložce (ke komu chodíš?), jestli ti neschopenku napíše. Znám případy, kdy nechtěla napsat ani za zlatý prase a dotyčné do práce chodit musely, ať dělaly co dělaly. Taky třeba i neschopenku mudři napsali, ale třeba jako mě, s vycházkama. Nejdřív mi je napsal na 2hod dopoledne a když jsem mu říkala, že je chci neomezeně, tak mi připsal ještě 2hod odpoledne. Neomezeně napsat nechtěl. Samozřejmě jsem to nedodržovala, ale strach jsem docela měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
1.9.10 15:10

A nechceš se přidat do diskuze Pardubice? :-)

Já teda těhule jsem, ale za chvilku nebudu :-D Mám 13 dní do termínu. V Pcích bydlím, duše je ovšem Chrudimská :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
1.9.10 15:14

Chudím k MUDr. Lucká, je to super doktorka a nemá vůbec problém, mi nenaspat neschopenku, říkala že stačí říct a nechá mě doma. Jen nevím co ty vycházky, neomezeně prý nejsou, ale některé holky mají od 8 do 20 hodin. což je príííma…více budu vědět 23.9. to jdu zase na KO… pak ti to povím :-)

Teď pádím domů a zkusím se připojit doma…pokud se mi nezavřou kukadla :lol:

Tak zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
1.9.10 15:17

Tak zatím ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.9.10 16:32

Ahoj, už jsem doma z práce:)

Tu kávu bych někdy dala. Trojka pěkná, navíc já mám od přítele kluka 2 roky 3 měsíce:)

Máme ho jen na víkendy, ale do bodoucna ho snad budeme mít u sebe:)

Povim u kávy:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová