Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já měla termín na apríla, ale narodila se o týden dřív
31.3. se nám ale narodily poslední štěňata ![]()
Březen je pro porod fajn, na léto už nemáš mrňavoučké mimčo, ale ani není zima. Podle mě ideál
Další bych chtěla taky tak.
Jinak ten metřík může vidět kdokoliv, zobrazuje se pod každým příspěvkem v diskuzi. Stačí, aby sis odklikla „zobrazovat podpisy“ nad nějakým zakládajícím příspěvkem některé diskuze a už je uvidíš všechny.
Haha, možná se dokonce od vidění známe
Já dřív bydlela na Bartoňově, což je od L.Matury kousek ![]()
Děkuji za poučení
jsem teď chytřejší ![]()
Je to možné že se známe ![]()
Také jsem si říkala že březen je fajn termín, přesně jak píšeš, není moc velké teplo ani velké zima. Prostě tak akorát ![]()
Dneska jsem doma i sama. Tatínka máme v Hradci na výstavě a vrátí se až zítra
naštěstí mám doma pejska.. Hnědou labradorku Beni… neviděla jsi jí někdy?? Třeba je to poznávací znamení ![]()
Hnědého labradora jsem určitě někde viděla, ale nevybavím si, jestli to bylo na Dubině. Mě jsi taky mohla vidět s pejskem - dlouhosrstou výmarkou.
Taky jsem doma sama (teda s malou). Přítel je v rachotě, někdo prašule vydělávat musí ![]()
Jojo přesně tak, někdo prašule vydělávat musí ![]()
Byla jsi před mateřskou na nemocenské? Koumám nad tím jestli bych nešla na neschopenku…páč se mi nechce až do 7 měsíce sedět v práci…mám tu docela stres z kolegyně, je to děsná kráva namyšlená a už mi vyhrožovala že mě nechá vyhodit když se jí bude chtít…takže je to tu na dvě věci ![]()
Já jsem pracovala v nemocnici, takže 12tky, denní a noční. Takže jsem šla na neschopenku od 13.tt. Myslím, že těhule dokonce noční dělat nesmí
Každopádně mi to vyhovovalo, doma jsem si zvykla rychle.
To věřím že sis doma zvykla ryhle
To já bych také brala!! Ale bojím se že bych pak měla prd peníze, ale co se dá dělat, zdraví dítětě je přednější. Navíc se to odráží i na mateřské, že ano? Mohla bys mi v tom nějak poradit?
Juj, to nevím přesně. Když půjdeš na neschopenku, tak ti budou proplácet náležitou část podle zákona. Když pak nastoupíš na MD, tak se to tuším počítá z posledních 280 odpracovaných dnů a nejsem si jistá, jestli se do nich počítá i nemocenská, ale myslím že ano. Ale to by sis musela pohledat na netu. Na mě se nespoléhej. Já měla neschopenku a MD přibližně stejnou.
tohle jsem našla na netu, podle toho by se do toho nemocenská nepočítala, ale je to z roku 2006:
Počítá se z vyměřovacího základu na sociální pojištění - 12 měsíců zpět/kalendářní dny - vyloučené dny (nemoc, nepl.volno)
Denní vyměřovací základ se redukuje (max. je 642 Kč). Z tohoto DVZ se spočítá denní dávka ve výši 69% (max.443 Kč).
Peněžitá pomoc v mateřství se poskytuje 28 týdnů, u osamělé ženy je to 37 týdnů.
Hmm děkuji, zkusím se pozeptat třeba účetní, třeba by mi poradila ona… Já bych tak chtěla být domaaaa
Počítala jsem tak od půlky listopadu nebo tak nějak, abych se v klídku připravila na vánoce apod. Přítel chtěl abych pracovala tak 3 měsíce, no tak si to půl měsíce zkrátím
Nebo možná o celý. Vše samo záleží na miminku, a jak se bude vyvýjet. Na konci září chceme jet ještě na dovču…někam k moři
Takže bych nějaký ten měsíc v práci ještě vydržela… vše ukáže čas a to jak se ke mě budou chovat až zjistí, že jsem těhu… Pokud ošklivě, tak mizím ze dne na den a kašlu na ně!!
Taky hodně záleží na tvojí gynekoložce (ke komu chodíš?), jestli ti neschopenku napíše. Znám případy, kdy nechtěla napsat ani za zlatý prase a dotyčné do práce chodit musely, ať dělaly co dělaly. Taky třeba i neschopenku mudři napsali, ale třeba jako mě, s vycházkama. Nejdřív mi je napsal na 2hod dopoledne a když jsem mu říkala, že je chci neomezeně, tak mi připsal ještě 2hod odpoledne. Neomezeně napsat nechtěl. Samozřejmě jsem to nedodržovala, ale strach jsem docela měla.
A nechceš se přidat do diskuze Pardubice? ![]()
Já teda těhule jsem, ale za chvilku nebudu
Mám 13 dní do termínu. V Pcích bydlím, duše je ovšem Chrudimská ![]()
Chudím k MUDr. Lucká, je to super doktorka a nemá vůbec problém, mi nenaspat neschopenku, říkala že stačí říct a nechá mě doma. Jen nevím co ty vycházky, neomezeně prý nejsou, ale některé holky mají od 8 do 20 hodin. což je príííma…více budu vědět 23.9. to jdu zase na KO… pak ti to povím ![]()
Teď pádím domů a zkusím se připojit doma…pokud se mi nezavřou kukadla ![]()
Tak zatím papa
Ahoj, už jsem doma z práce:)
Tu kávu bych někdy dala. Trojka pěkná, navíc já mám od přítele kluka 2 roky 3 měsíce:)
Máme ho jen na víkendy, ale do bodoucna ho snad budeme mít u sebe:)
Povim u kávy:)