Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,
dnes jsem byla taky u dr.máme 8mm a už i srdíčko
další kontrola 24.1.tak do té doby bude snad vše v pořádku ![]()
Gratuluji Ewka, taky jsem byla dnes na první kontrole, jsem v 6 týdnu
a srdíčko mlátilo na monitoru jak zvon ![]()
my se to chystáme oznámit našim taky na vánoce a uděláme to tak, že koupíme něco malinkého pro mimi a zabalíme to našim a tchýni pod stromeček se vzkazem VYZVEDNU SI TO V SRPNU, vaše vnoučátko ![]()
už se na to strašně moc těším.. na další kontrolu jdu 29.12…
tentokrát jsem si zapomněla říct o fotečku ale příště ji dostanu ![]()
NO JÁ JSEM UKONČILA PRACOVNÍ POMĚR DOHODOU A PODEPSÁNO TO BYLO 26.11. NEBO TAK NĚJAK A S TÍM ŽE KONEC P.P. JE K 31.12. A ŽE JSEM V TOM, VÍM OD 4.12.
TAKŽE TO NEJDE VZÍT ZPĚT ![]()
ewkepartlova píše:
NO JÁ JSEM UKONČILA PRACOVNÍ POMĚR DOHODOU A PODEPSÁNO TO BYLO 26.11. NEBO TAK NĚJAK A S TÍM ŽE KONEC P.P. JE K 31.12. A ŽE JSEM V TOM, VÍM OD 4.12.TAKŽE TO NEJDE VZÍT ZPĚT
jedině jít na nemocenskou,i po ukončení pp je nějaká ochraná lhůta a zaměstnavatel je pak povinnen ti platit i mateřskou......
mateřskou neplatí zaměstnavatel ale sociálka…ochranou lhůtu máš a ta je 180 dní, což znamená, že by jsi musela do 180 dní nastoupit na mateřskouc, což zřejmě asi nestihneš. Další varianta je s nechopenkou…brát nemocenskou až do 6 týdnů po porodu a pak nastoupit na rodičák, což mi přijde úplně nejlepší. Protože jinak zřejmě nebudeš mít nárok na mateřskou.
Holky a jaký týden a den jste přesně, co jste byly na kontrole???- Já jdu 6+1 a bojím se, že vidět srdíčko ještě nebude ![]()
Já jsem s tříkolkou spokojená, ale je pravda, že zrovna po lese jsme s ním nejezdily
A paní v prodejně mě právě přímo do hor a do sněhu doporučovala tříkolku. V té době jsem jí nechtěla, tak jsem koupila x-landera čtyřkolku, a pak jsem vyměnila a velmi ráda. ![]()
Loraine, odkud jsi? Já ve Vysokým dělala rekvalifikaci a teta tam taky studovala ![]()
JÁ JSEM MĚLA POSLEDNÍ MENSES 26.10. A DNES UŽ BYLO SRDÍČKO VIDĚT
JINAK S TOU NEMOCENSKOU..RADĚJI BYCH TO RIZIKOVÉ NE?? JE TO VHODNĚJŠÍ KDYŽ JSEM V JINÉM STAVU A LHÁT O NEMOCI SE MI NECHCE NAVÍC DOKTORKA ASI MI NIC JEN TAK NENAPÍŠE
ALE GYNEKOLOG BY MOU SITUACI MOHL LÉPE POCHOPIT A NAVÍC VÍ, ŽE MI NENÍ MOC OK
vronia píše:
mateřskou neplatí zaměstnavatel ale sociálka…ochranou lhůtu máš a ta je 180 dní, což znamená, že by jsi musela do 180 dní nastoupit na mateřskouc, což zřejmě asi nestihneš. Další varianta je s nechopenkou…brát nemocenskou až do 6 týdnů po porodu a pak nastoupit na rodičák, což mi přijde úplně nejlepší. Protože jinak zřejmě nebudeš mít nárok na mateřskou.
Co já vím,
tak u nás pracovala holčina která byla propuštěna ve zkušebce,ale zjistila hned potom,že je těhotná nastoupila na nemocenskou a potom brala od nich i mateřskou,je to dva roky nevím,třeba je to tedˇ jinak........
na rizikovku dostaneš taky neschopenku…bud ti to napíše gyndař nabo obvodák…je to jedno… a co tam bude za diagnozu je taky fuk. Pokud řekneš že nemáš nárok na mateřskou, tak ti to napíše, přece tě nenechá bez peněz…
Co já vím,
tak u nás pracovala holčina která byla propuštěna ve zkušebce,ale zjistila hned potom,že je těhotná nastoupila na nemocenskou a potom brala od nich i mateřskou,je to dva roky nevím,třeba je to tedˇ jinak........
Máš pravdu, dřív to taky bylo…byly tam jiné parametry než jsou ted… Každopádně ale mateřskou vyplácela socíálaka…zaměstnavatel dá pouze podklady…
Ahoj Holky, taky se přidávám, já si dělala test 25.11. vyšel pozitivní, 6.12 jsem byla u dr. na ultrazvuku sice už bylo něco vidět (i my fotku vytiskl) ale k vůli velikosti (maličkosti) nebylo vidět srdíčko, takže ve čtvrtek 16.12 jdu znovu a to už by mělo být vidět určitě-říkal dr. Tak už se nemůžu dočkat, až budu mít jistotu, že je vše v pořádku. Termín, podle vlastního výpočtu mi vychází na 4.8.2011, tak uvidím, nakolik se to potká s výpočtem dr.
Ve čtvrtek vám dám vědět, jak jsem dopadla.
Kristýna
NO UDĚLALA TO DOBŘE, ALE JÁ RADĚJI NASTOUPÍM NA RIZIKOVÉ NEŽ NA NEMOCENSKOU… ![]()
ewke tak velká gratulace
Jinak ty jsi dostala výpověď?? Nebo jak , že je výpověď do 31.12?? Když jsi těhotná, tak tě zaměstnavatel nemůže vyhodit a je jedno, jestli jsi na rizikovým nebo pracuješ.
Lucinka Taky jsi mě překvapila, že doporučuješ třikolku do přírody, všude slyším, že je lepší 4, že se to třeba líp naklání při výmolech a tak. Jsme taky dost cestovatelé, takže potřebujem něco stabilního. Jinak z Jilemnice se mnou pár holek chodilo do školy , do Vysokýho