Tehulky srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Loraine
14.12.10 18:21

ewke tak velká gratulace :dance: :kytka: Jinak ty jsi dostala výpověď?? Nebo jak , že je výpověď do 31.12?? Když jsi těhotná, tak tě zaměstnavatel nemůže vyhodit a je jedno, jestli jsi na rizikovým nebo pracuješ.
Lucinka Taky jsi mě překvapila, že doporučuješ třikolku do přírody, všude slyším, že je lepší 4, že se to třeba líp naklání při výmolech a tak. Jsme taky dost cestovatelé, takže potřebujem něco stabilního. Jinak z Jilemnice se mnou pár holek chodilo do školy , do Vysokýho :lol:

• Citovat
  • Upravit
183
14.12.10 18:24

ahojky,
dnes jsem byla taky u dr.máme 8mm a už i srdíčko :dance: :srdce: další kontrola 24.1.tak do té doby bude snad vše v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.12.10 18:30

Gratuluji Ewka, taky jsem byla dnes na první kontrole, jsem v 6 týdnu :-) a srdíčko mlátilo na monitoru jak zvon :srdce:
my se to chystáme oznámit našim taky na vánoce a uděláme to tak, že koupíme něco malinkého pro mimi a zabalíme to našim a tchýni pod stromeček se vzkazem VYZVEDNU SI TO V SRPNU, vaše vnoučátko :-)
už se na to strašně moc těším.. na další kontrolu jdu 29.12… :-) tentokrát jsem si zapomněla říct o fotečku ale příště ji dostanu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.12.10 18:30

NO JÁ JSEM UKONČILA PRACOVNÍ POMĚR DOHODOU A PODEPSÁNO TO BYLO 26.11. NEBO TAK NĚJAK A S TÍM ŽE KONEC P.P. JE K 31.12. A ŽE JSEM V TOM, VÍM OD 4.12. :-( TAKŽE TO NEJDE VZÍT ZPĚT :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
14.12.10 18:36
ewkepartlova píše:
NO JÁ JSEM UKONČILA PRACOVNÍ POMĚR DOHODOU A PODEPSÁNO TO BYLO 26.11. NEBO TAK NĚJAK A S TÍM ŽE KONEC P.P. JE K 31.12. A ŽE JSEM V TOM, VÍM OD 4.12. :-( TAKŽE TO NEJDE VZÍT ZPĚT :pocitac:

jedině jít na nemocenskou,i po ukončení pp je nějaká ochraná lhůta a zaměstnavatel je pak povinnen ti platit i mateřskou......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.12.10 18:41

mateřskou neplatí zaměstnavatel ale sociálka…ochranou lhůtu máš a ta je 180 dní, což znamená, že by jsi musela do 180 dní nastoupit na mateřskouc, což zřejmě asi nestihneš. Další varianta je s nechopenkou…brát nemocenskou až do 6 týdnů po porodu a pak nastoupit na rodičák, což mi přijde úplně nejlepší. Protože jinak zřejmě nebudeš mít nárok na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
14.12.10 18:43

Holky a jaký týden a den jste přesně, co jste byly na kontrole???- Já jdu 6+1 a bojím se, že vidět srdíčko ještě nebude :-?
Já jsem s tříkolkou spokojená, ale je pravda, že zrovna po lese jsme s ním nejezdily :think: A paní v prodejně mě právě přímo do hor a do sněhu doporučovala tříkolku. V té době jsem jí nechtěla, tak jsem koupila x-landera čtyřkolku, a pak jsem vyměnila a velmi ráda. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
14.12.10 18:44

Loraine, odkud jsi? Já ve Vysokým dělala rekvalifikaci a teta tam taky studovala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.12.10 18:47

JÁ JSEM MĚLA POSLEDNÍ MENSES 26.10. A DNES UŽ BYLO SRDÍČKO VIDĚT :-) JINAK S TOU NEMOCENSKOU..RADĚJI BYCH TO RIZIKOVÉ NE?? JE TO VHODNĚJŠÍ KDYŽ JSEM V JINÉM STAVU A LHÁT O NEMOCI SE MI NECHCE NAVÍC DOKTORKA ASI MI NIC JEN TAK NENAPÍŠE :-( ALE GYNEKOLOG BY MOU SITUACI MOHL LÉPE POCHOPIT A NAVÍC VÍ, ŽE MI NENÍ MOC OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
14.12.10 18:47
vronia píše:
mateřskou neplatí zaměstnavatel ale sociálka…ochranou lhůtu máš a ta je 180 dní, což znamená, že by jsi musela do 180 dní nastoupit na mateřskouc, což zřejmě asi nestihneš. Další varianta je s nechopenkou…brát nemocenskou až do 6 týdnů po porodu a pak nastoupit na rodičák, což mi přijde úplně nejlepší. Protože jinak zřejmě nebudeš mít nárok na mateřskou.

Co já vím,
tak u nás pracovala holčina která byla propuštěna ve zkušebce,ale zjistila hned potom,že je těhotná nastoupila na nemocenskou a potom brala od nich i mateřskou,je to dva roky nevím,třeba je to tedˇ jinak........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.12.10 18:49

na rizikovku dostaneš taky neschopenku…bud ti to napíše gyndař nabo obvodák…je to jedno… a co tam bude za diagnozu je taky fuk. Pokud řekneš že nemáš nárok na mateřskou, tak ti to napíše, přece tě nenechá bez peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
14.12.10 18:51

Co já vím,
tak u nás pracovala holčina která byla propuštěna ve zkušebce,ale zjistila hned potom,že je těhotná nastoupila na nemocenskou a potom brala od nich i mateřskou,je to dva roky nevím,třeba je to tedˇ jinak........

Máš pravdu, dřív to taky bylo…byly tam jiné parametry než jsou ted… Každopádně ale mateřskou vyplácela socíálaka…zaměstnavatel dá pouze podklady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
14.12.10 18:55

Ahoj Holky, taky se přidávám, já si dělala test 25.11. vyšel pozitivní, 6.12 jsem byla u dr. na ultrazvuku sice už bylo něco vidět (i my fotku vytiskl) ale k vůli velikosti (maličkosti) nebylo vidět srdíčko, takže ve čtvrtek 16.12 jdu znovu a to už by mělo být vidět určitě-říkal dr. Tak už se nemůžu dočkat, až budu mít jistotu, že je vše v pořádku. Termín, podle vlastního výpočtu mi vychází na 4.8.2011, tak uvidím, nakolik se to potká s výpočtem dr.
Ve čtvrtek vám dám vědět, jak jsem dopadla.
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.12.10 18:56

NO UDĚLALA TO DOBŘE, ALE JÁ RADĚJI NASTOUPÍM NA RIZIKOVÉ NEŽ NA NEMOCENSKOU… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.12.10 18:57

DRŽÍME PĚSTIČKY :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie