Telefon, asi jsem závislá

Anonymní
2.12.22 14:31

Telefon, asi jsem závislá

Blbe se mi o tom mluví, ale jsem asi závislá na telefonu.

Nejvíce mě to trápí, když jsem se synem doma (má 18 měsíců), možná si tím nahrazuji tu samotu a sociální izolaci, když jsme někde v herně, kroužku, výlet, návštěva, tak si na telefon ani nevzpomenu, ale jinak doma je to hrozný.

Co mám dělat? Zkouším to omezit, ale nejde to. Měla jste nebo máte s tím některá problém? Vyčítam si to i kvůli synovi, nechci aby mě viděl pořád s telefonem. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1869
2.12.22 14:43

Je super, že si to uvědomuješ. Snaž se vyplnit den něčím jiným. Pobytem venku, čímkoli. A cíleně se snaž telefon odkládat. Řekni si, že třeba ho nevezmeš hodinu do ruky a budete raději co já vím - malovat? půjdete na zahradu? péct něco? uděláš si nehty? prostě cokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.22 15:01
@Anonymní píše:

Nejvíce mě to trápí, když jsem se synem doma (má 18 měsíců), možná si tím nahrazuji tu samotu a sociální izolaci, když jsme někde v herně, kroužku, výlet, návštěva, tak si na telefon ani nevzpomenu, ale jinak doma je to hrozný.

Co mám dělat? Zkouším to omezit, ale nejde to. Měla jste nebo máte s tím některá problém? Vyčítam si to i kvůli synovi, nechci aby mě viděl pořád s telefonem. :,(

Prostě odložit mobil :think: když čekám nějaký hovor nebo tak, tak prostě zapnu zvuk. Ale jinak ano zvuk nemám zapnutý… Na mobil se 3× za den kouknu, kolik je hodin nebo zda není nějaká zpráva. A tim to hasne. Jen když jdu ven s mladým - spí mi po o v kočáru, tak mobil do kapsy a pustím si podcast nebo nějaky dokument. Páč 3 h v téhle kose jsou za trest a normálně to moc neutíká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
2.12.22 16:23

Určitě, vidím to všude kolem sebe. Když jsem v MHD tak málokdo, hlavně z mladších ročníků nekouká do mobilu. Je to, ale bohužel patrně cílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.22 17:20

Nápady:

1. Pořiď si starou cihlu, co umí jen volat a smskovat.
  2. Dej mobil na místo, kde ho nebudeš mít na očích, třeba nahoru na skříň, kam pak nebudeš mít motivaci jen kvůli zábavě lézt.
  3. Zruš si mobilní data, pokud máš. Vypni Wi-Fi.
  4. Odinstaluj všechny aplikace, co používáš ne na práci, ale na zábavu.
  5. Strávený čas na mobilu nebo konkrétních aplikacích se dá omezit v jeho nastavení.
  6. Hlavně si vyber si jinou činnost, kterou budeš dělat, když tě začne vábit mobil (rukodělky, audioknížka, úklid).
  7. Osobně se ještě snažím vzít do ruky mobil, jen když mám konkrétní důvod - třeba si chci vyhledat recept, nebo zjistit počasí.

Držím palce, tohle je těžký, taky s tím bojuju, dítě na cestě a chci mu být dobrým vzorem. Tak doufám, že to bude dostatečná motivace. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 17:23

Ano taky jsem to měla. Na měsíc sem zrušila FB, Insta a podobne (emimino úplně :lol: ). Pomohlo to a vůbec mi to nechybělo. A toho času co jsem měla. Pak se to postupně zase vrací tak si dam zase pauzu asi. (Je to více jak pul roku)

• Citovat
  • Upravit
2418
2.12.22 18:50
@Anonymní píše:

Co mám dělat? Zkouším to omezit, ale nejde to. Měla jste nebo máte s tím některá problém? Vyčítam si to i kvůli synovi, nechci aby mě viděl pořád s telefonem. :,(

Hele, to dneska skoro každý. Pokud jsi ale schopná chodit do herny, kroužku, na výlety a návštěvy bez toho, abys byla na mobilu, tak je to ještě dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.12.22 06:34
@ztracena_brambora píše:
Nápady:
  1. Pořiď si starou cihlu, co umí jen volat a smskovat.
  2. Dej mobil na místo, kde ho nebudeš mít na očích, třeba nahoru na skříň, kam pak nebudeš mít motivaci jen kvůli zábavě lézt.
  3. Zruš si mobilní data, pokud máš. Vypni Wi-Fi.
  4. Odinstaluj všechny aplikace, co používáš ne na práci, ale na zábavu.
  5. Strávený čas na mobilu nebo konkrétních aplikacích se dá omezit v jeho nastavení.
  6. Hlavně si vyber si jinou činnost, kterou budeš dělat, když tě začne vábit mobil (rukodělky, audioknížka, úklid).
  7. Osobně se ještě snažím vzít do ruky mobil, jen když mám konkrétní důvod - třeba si chci vyhledat recept, nebo zjistit počasí.
Držím palce, tohle je těžký, taky s tím bojuju, dítě na cestě a chci mu být dobrým vzorem. Tak doufám, že to bude dostatečná motivace. :kytka:

Ja s tim taky bojuji, s timto ma jeden zasadni problem - ja mam telefon jako jediny pristup na net, pocitac uz ani doma nevedu. Takze bych se nedostala nikam a to dnes jaksi nejde.
Ja si aspon vypla notifikace, aspon takove ty vyskakovaci na obrazovku…a nektere uplne, ze fakt musim do te aplikace vlezt. Za me nejvetsi peklo je, ze vemu telefon, abych udelelala neco uzitecneho (napr. precetla email od ucitelky) a uz to jede - a hele, mam tady dalsi email, jo a nekdo mi pise na Messenger, a mohla bych vlastne kouknout na Vinted a na emimino a co se tak asi deje na FB…a za hodinu zjistim, ze jsem neprecetla ten email :zed:
Ono ten digitalni svet je delany na to, aby odvadel nasi pozornost, a ja mam navic dost mozna nediagnostikovane ADHD, takze potes koste fakt :zed: Nejlip fakt pomaha ten telefon nekam zalozit, idealne tak, abych nevedela kam (co se mi diky te poruse pozornosti stava casto :mrgreen: )…no a vypadnout pryc, ja se na rodicaku snazila furt nekde trajdat, osamele dny doma byly nejvesti riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 08:03

A pořiď si hodiny na zeď nebo na poličku do každé místnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová