Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marrieta1983 Jo taky mám Mirenu kvůli silné MS. Mně ji dokonce kvůli tomu doktor nabízel už před dětma. První dva dny jsem každý den spotřebovala 25 vložek ani jsem nemrkla. K tomu migrénu a křeče takový, že jsem nebyla schopná fungovat
Noci byly taky hustý
A mívala jsem to tak 10dnů… No a co mám Mirenu, tak sice menstruuju každý měsíc, ale absolutně se to nedá srovnat s tím, co bylo před. Mám to tak 5-6dní, z toho krvácím lehce tak jeden. Takže pro mě naprosto super… Podotýkám, že já nesmím klasickou hormonální, takže Mirena byla jediná možná volba… Tak snad něco rozumnýho seženeš ![]()
@marrieta1983 No pro mně jsou ty hormony zatím na posledním místě. Teď se pídím po něčem přírodním či po nějakých „babských“ radách. Tobě něco na tu silnou MS nepomáhalo? Zatím mně holky daly typ na pupalku, kterou jsem si teď koupila, tak uvidím.
@pochoma Silnou MS jsem trpela od 15. Byly to fakt hrozny stavy, omluvenky do skoly, pak volna v praci… Samozrejme na mne bylo vyzkouseno kde co, bylinky, caje, silny davky horciku, masticky na bricho, nahrivaci polstarky, inhalace vonnych oleju… Nic nepomahalo. Pak mi dr napsala HA, po ktere mi bylo akorat zle, x tablet jsem vyzvracela a MS byla porad stejna. Az naplasti Evra mi to trosku zmirnily, ze se dalo i v nejsilnejsich dnech fungovat. Telisko me zlakalo cenou, pohodlnosti a tim, ze bych MS mit nemusela. Bohuzel to dopadlo vsechno jinak
Takze hledam dal…
@tyna.andilek píše:
Holky, jak dlouho po vysazení Mireny jste dostaly MS?
Za 2 dny. Vyndavali mi ji minulý týden.
Já ji mam vyndanou 14 dní už, krvácela jsem hned po zákroku (vyndavali mi ji hysteroskopicky) a po týdnu to přešlo a nic… tak nevím, kdy to čekat.
@tyna.andilek píše:
Holky, jak dlouho po vysazení Mireny jste dostaly MS?
Ja za mesic (22.12. mi ji vyndali a 20.1. jsem to dostala). Doktorka mi rekla, ze je bezne, ze se dostavi cca za mesic od extrakce teliska, i kdyz predtim byla MS v jinem terminu.
@marrieta1983 Teda ty si s MS tedy užíváš
Tak kdyby jsi na něco kápla, tak nezapomeň dát vědět. Každá rada drahá… A jak jsi se rozhodla teď, když Mirena nevyšla? Necháš tomu volný průběh?
@pochoma Diky, sama vis, ze v techhle stavech neni o co stat ![]()
Chci byt ted cca pul roku bez antiny, uvidim, jak to budu zvladat s MS. A pak se vratim asi ke svym odzkousenym naplastem.
@Anonymní píše:
Za 2 dny. Vyndavali mi ji minulý týden.
Je to bolestivý, že vydávání? prý to docela dost boli
@lcj3232 píše:
Je to bolestivý, že vydávání? prý to docela dost boli
já si teda myslím že to bude individuální jako se zaváděním…někdo tady popisuje skoro druhý porod a já to ani necítila..
( ovšem je možné že jsem dole nějaká necitlivá - necítila jsem ani že jsem porodila - ale to už je jiný příběh )..navíc dá se vyndat i pod narkozou kdyby z toho měl někdo extra strach..
@smurfka píše:
já si teda myslím že to bude individuální jako se zaváděním…někdo tady popisuje skoro druhý porod a já to ani necítila..( ovšem je možné že jsem dole nějaká necitlivá - necítila jsem ani že jsem porodila - ale to už je jiný příběh )..navíc dá se vyndat i pod narkozou kdyby z toho měl někdo extra strach..
Moc děkuji ![]()
@smurfka píše:
já si teda myslím že to bude individuální jako se zaváděním…někdo tady popisuje skoro druhý porod a já to ani necítila..( ovšem je možné že jsem dole nějaká necitlivá - necítila jsem ani že jsem porodila - ale to už je jiný příběh )..navíc dá se vyndat i pod narkozou kdyby z toho měl někdo extra strach..
Moc děkuji ![]()
@smurfka píše:
Moc děkuji ![]()
@smurfka píše:
Moc děkuji ![]()