Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
439
14.1.16 12:07

Tak dávám vědět, že Mirenu mám venku, museli mi ji vyndat hysteroskopicky… sice to nebylo nic extra příjemného, ale těch pár minu se to dalo přežít… Krvácení mám asi z nervů, navíc mi gynekoložka napsala antibiotika, našla ze stěrů nějakou bakterii, tak možná to krvácení s tím souvisí… Teď nicméně můžu krvácet dalších 14 dní, jsem zvědavá, jaký budu mít cyklus bez toho, po tolika letech:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
14.1.16 13:30

@tyna.andilek Ahoj, tak hlavně že to máš za sebou a je to OK. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.1.16 13:37

Někomu to sedne někomu ne, spíš se zeptejte doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.16 11:57

Moje zkušenost s Mirenou

Holky, pridam se k teto diskuzi… Mirenu jsem si nechala zavest pred rokem. Predtim jsem cetla spoustu diskuzi, nazory negativni i pozitivni. Rozhodla jsem se, ze az ji budu mit rok, napisu co a jak.
Hned od zavedeni jsem v podstate neustale spinila. Mesic na to mi byl zjisten zanet u praveho vajecniku. Prelecil se antibiotiky, nicmene spineni trvalo dal. Navic pri sexu jsem telisko vzdycky citila. Asi pul roku po zavedeni jsem prestala kojit a dostala prvni MS, ktera trvala 15 dni. Mezi dalsimi MS jsem stale spinila. Moje gynekolozka mi rekla, ze to tak muze byt, ze se telisko usazuje. Presne 11 mesicu po zavedeni jsem dostala vysoke horecky a skoncila v nemocnici. Diagnoza - zanet velikosti tenisoveho micku na pravem vajecniku a ve vejcovodu. Dostavala jsem silna antibiotika, ale zanet se nezmensoval. Telisko muselo ven, pod narkozou, protoze ho nebylo za co vytahnout. Dratek se zasunul cely do delohy, poskodil se, vytahovali ho po kouskach a telisko bylo uplne prekroucene a na jinem miste nez melo byt. Nakonec jsem musela na operaci, kde mi museli vycistit celou brisni dutinu, vzit slepe strevo, kousek tlusteho streva a oriznout vajecnik - vse bylo rozleptane a postizene zanetem.
Takze za me Mirenu uz NIKDY vic! V nemocnici mi rekli, ze zanet zpusobilo telisko a vzhledem k tomu, v jakem stavu ho nasli, tak to vypada, ze bylo od zacatku spatne zavedeno, mozna dokonce vadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
17.1.16 12:41

@marrieta1983 Ahoj, no tak to je nářez teda. Ale hlavně že jsi už v pořádku. Na vadný výrobek můžeš narazit v dnešní době opravdu všude. A jestli ti ho gynekolog špatně zavedl, tak se ti to teda sešlo pěkně :( Tak se drž a ať jsi úplně v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.16 20:41

@Piitra Diky za podporu ;) Doufam, ze uz mam to nejhorsi za sebou. Zitra jdu poprve po operaci na kontrolu na gyndu. Nevim, jak mam reagovat na doktorku, jestli rovnou vzit kartu a odejit, nebo zustat a delat ze nic. Jestli mi bude ochotna vratit aspon cast penez, kdyz jsem Mirenu nemela ani rok… Jasne se prokazalo, ze je vina i na jeji strane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
17.1.16 20:45

@marrieta1983 No držím palec, ať z ní něco zpátky dostaneš. Mě doktor říkal, že kdyby mi nesedla a do roka musela ven, tak že část peněz vrátí, že je na to pojištěný, tak doufej, že ta tvoje dr. taky… A jestli u ní zůstat či ne, těžko říct, to si musíš rozhodnout sama. Pozeptej se v okolí, jak jsou s ní ženský spokojený, nebo koukni na Známý lékař na názory… :nevim: Pak dej vědět, jak jsi dopadla. Držím pěstičky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
18.1.16 12:10

@marrieta1983 :hug: :hug: :hug: Je mi líto, že jsi prodělala takovou hroznou zkušenost na vlastní kůži. Já s MIRENOU taky nejsem kamarádka, i když ta moje zkušenost zrovna neskončila na operačním sále jako u tebe.
Zajímal by mě ale konec tvého příběhu. Omluvila se ti tvoje gynekoložka a řešila to s tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 20:05

@pochoma @Piitra Holky, diky moc za slova podpory! :srdce: Aspon castecne mi vynahradi to, ze jsem nebyla na Vanoce se svymi detmi (2½ a 1 rok) a misto toho lezela v nemocnici.
Na kontrole zatim vse vypada v poradku, tak doufam, ze to tak bude i dal. Doktorka mi rekla, ze je ji to lito, co se stalo. Ale ze neveri, ze to bylo Mirenou, ze ten zanet tam bud uz musel byt predtim (ale to jsem byla 6 tydnu po porodu) anebo se tam dostal odjinud. Nicmene kdyz jsem zminila vraceni penez za telisko, tak ochotne napsala zadost, ze to zkusime a uvidime, jak se vyjadri vyrobce.
A ted premyslim, jakou jinou formu antikoncepce zvolit… Doporucila mi naplasti Lisvy, ale s temi na forech a v diskuzich zatim moc zkusenosti neni. Predtim jsem mela naplast Evra, ta byla fajn, ale ted je pro me cenove nedostupna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
18.1.16 20:14

@marrieta1983 Tak držím palce, aby ti korunky vrátili. Já jsem si právě nechtěla Mirenu dát hned po 6-nedělí (i když mi ji dr. nabízel) právě z důvodu, že si myslím, že to tělo prostě takhle krátce po porodu nemůže být zcela srovnaný a sama jsem cítila, že ještě nejsem OK… Dávala jsem si ji, když bylo malýmu 8 měsíců… A jakou jinou antiko ti neporadím, bo já nic jinýho nesmím, takže ani zkušenosti nemám. Mirena je jediný způsob antikoncepce, kterou já můžu a jsem šťastná jak blecha, že mi nevadí… Tak snad něco vybereš.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.1.16 20:32

Taky bych si mireni nedala po sestinedeli..davala jsem si v sesti mesicich male..take jsem cetla zextak brzo to nemusi sednout dobre..to mohlo byt i tim…

• Citovat
  • Upravit
439
19.1.16 09:03

Já teď po vyndání Mireny nechám tělo pročistit od hormonů. A existuje taky kondom, tak ať se taky snaží chlap, no ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.1.16 09:08

Já teda po vyndání mirenu pujdu do podvázání, nebo pujde chlap..ale jedno z toho určitě..

• Citovat
  • Upravit
1799
19.1.16 13:27

@marrieta1983 Jak často tady i jinde čtu, že doktor nevěří, že by to bylo mirenou…no nic, hlavně, že už to je všechno za tebou a relativně jsi z toho vyvázla v pořádku, i když to načasování (vánoce) určitě zamrzelo :hug:
Sama s antiko neporadím, nejsem zrovna zastánce ládování se hormonů, takže u nás je ochrana vyloženě v „pánských rukou“. Já zase pro změnu řeším silnou MS (první dva dny musím mít wc stále v dosahu) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.16 20:15

@pochoma Proto prave ty hormony hledam - mivam silnou a bolestivou MS. V praci jsem si musela na prvni dny bravat volno… A prave antikoncepce mi to pomohla zmirnit, abych mohla normalne fungovat. Ale uz 3 roky jsem na materske a doba od te doby pokrocila, tak patram, jake jsou moznosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí