Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hana15 tak nehormonální ne? Stojí pakatel a spolehlivost stejná.
Telisko? Cetla jsem, ze zpusobuje dost zanety. Uz v tele zadny cizi teleso nechci.
@Hana15 za celých 24 let, co je mám, jsem zánět měla 2×. Pokaždé z prochladnutí-z mé blbosti.
@Hana15 ne,necítím to. Ani partner. Nechávám si přistřihnout na CO NEJMENŠÍ DÉLKU ŠNŮRKU, AT´MOHU NOSIT I TAMPONY. tED´MÁM TĚLÍSKO SE ZLATEM A PŘIJDE MI NEJLEPŠÍ.
@Hana15 mirena taky neni stoprocentni ochrana..pokud pritel tak strasne odmita kondomy ( coz mi prijde urcite spolehlivejsi nez pocitani PD, tak at se necha pristrihnout- to se mu urcite radeji zalibi ty kondomy nez tohle..kazdopadne ja jdu po mirene pod nuz na podvazani..
@elitlemimi jj, mě Teda dost. Bolelo mě břicho jak na silnější menstruaci. Měla jsem zimnici a celkově špatný pocit. Prostě reakce na cizí těleso v těle. Břicho mě bolelo ještě pár dní. Lehce jsem krvácela. Vše se ale upravilo. Sestra na ně měla takovou reakci, že moc krvácela a museli ji to vytáhnout… hlidala bych si teplotu a případně větší krvácení, jinak je to asi ok ![]()
Tak já mám tělísko zavedené 3 den a už o něm ani nevím…strašně sem se toho bala a nakonec v pohodě. Zavádění bylo nepříjemné, ale nebolelo, jen sem cítila takový tupý tlak a před tím to párkrát jakoby kouslo…sam gynekolog říkal, že příprava na zavedení je víc nepříjemná, než to zavedení samotné, a mel pravdu, kdy přesně mi tělísko zavedl ani nevím ![]()
Ten den jsem mela krvavý výtok a bolelo me břicho jako u silne menstruace, jinak nic, druhy den jsem si připadala ještě trochu nafoukla a dneska už je to OK úplně, bez výtoku, bez bolesti, bez tlaku. Jen na kontrole za 2 měsíce si necháme strihnout vice ty šňůrky ![]()
Každý ma tu reakci jinou, ale za me to bylo úplně v pohodě ![]()
Je vhodne nasadit noretistenol ked to spinenie neprestava ani po 3tyz.?
@matka1 od nasazení? to muže trvat i tři měsíce v kuse…ale zkusit to mužete..já měla nějaký forte na krvácení a špinění..
@smurfka píše:
@matka1 od nasazení? to muže trvat i tři měsíce v kuse…ale zkusit to mužete..já měla nějaký forte na krvácení a špinění..
ano od zavedenia mam 4 tyzdne z toho 3tyz. krvacanie..ide mi yo na nervy davala som si to koli tomu ze som chudokrvna a lekar mi neodporuca vobec menstrulovat no zatial to ma opacny efekt..dnes som si nasadila norethisteronvtak uvidim..nechcem stale vyvolavat lekarovi..citam co sa tu pise mydlim ze on by mi to nasadil tak ci tak