Tělísko Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
30.9.16 20:09

Ahoj,
byla jsem včera na zavedení tělíska Mirena. Jsem rok po porodu druhého dítěte, rodila jsem obě spontánně. Měla jsem ze zavedení docela strach, tak jsem si hodinu před zákrokem dala čípek proti bolesti (Discloreum50). Trochu mě to cestou tam oblblo ale v ordinaci už jsem se cítila zcela při smyslech. Naštěstí, zákrok vůbec nebolel! Ani to nebylo moc nepříjemné - jenom dělala ultrazvuk, pak povytáhla čípek - člověk o tom víc, ale necítí ani nepříjemný pocit ani bolest. A aplikaci tělíska jsem už nevnímala vůbec. Za to od aplikace stále mírně krvácím a pobolívá mě břicho, tak snad si to sedne. Takže za mě zatím pozitivní zkušenost s aplikací :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.10.16 22:06

Ztloustnu?

Ahoj vsem… Uvazuji o Mirene, ale bojím se vahoveho nárůstu. Jake mate zkusenosti vy?? Dekuji za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
21.10.16 22:10
@PetraK41 píše:
Ahoj vsem… Uvazuji o Mirene, ale bojím se vahoveho nárůstu. Jake mate zkusenosti vy?? Dekuji za odpovedi.

mám už druhou, nepřibrala jsem ani kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
21.10.16 22:13

@PetraK41 Mirena uvolňuje hormony jen lokálně, takže by k ničemu takovému nemělo dojít, resp. tloustnutí by měla být jen shoda náhod nebo např. zajídání nějakého psychického stresu. Já ji mám tři měsíce, a pořád hodně špiním, a je fakt, že si tohle otravné nepohodlí a zároveń podzimní ochlazení kompenzuju jídlem a proti létu přibírám, ale fakt to nemůžu svádět na tělísko, kdybych nežrala a nebyla líná, nepřiberu ani deko. Jinak je všechno v pohodě, ale už tedy zkouším brát něco na to zastavení krvácení (u někoho si to sedne hned, u někoho to holt trvá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.10.16 08:36
@PetraK41 píše:

mám mirenu už rok a něco a nepřibrala jsem

• Citovat
  • Upravit
1454
22.10.16 21:35
@neumisa píše:
mám už druhou, nepřibrala jsem ani kilo.

mám stejnou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
26.10.16 16:11

Holky telisko mam uz 2 roky, 1 rok sem skoro furt krvacela, ted uz MS nemam, ALE mam nulovou chut na sex. Myslite, ze to muze byt mirenou? Pze uz fakt nevim. V prosinci sem objednana k sexuologovi, tak uvidim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
26.10.16 16:13

@Kubičanda resim uplne to same!!! Od listopdu 2014 mam mirenu a nulovou chut na sex :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
26.10.16 16:14

Tak z mireny jsem nepribrala ani gram, zhubla sem vic jak 10kg (ale to bylo moje pricineni, ne mireny :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.10.16 22:49

Mirena

Ahoj neda me to a musím se připojit k této diskuzi, vím ze každá jsme jiná a každému sedí neco jiného. Moje zkušenost s Mirenou strašná.!!!
Mam dvě male deti a jelikož další dite ne plánujeme řešila jsem jakou antikoncepci, na kontrole po šesti neděli me doktorka i sestra vychvalovali mirenu, přečetla jsem si par informaci a šla do toho. Toze někdo psal negativa jsem brala ze me se to stát nemůže.
Sedla me přímo ucebnicove, žádné krvácení, spineni byla na svém místě říkala jsem si super. Me tělo ale nebylo stejného názoru po 2 měsících se začala horsit pleť, bolet tělo, neustále napjatá, otekla a vystresovana, chuť na sex nulova, protivna sama sobě. Doktorka me přesvědčovala ze Mirena to nedělá. Byla jsem psychicky i fyzicky unavená nic me nebavilo ma rodina me nepoznávala. Po 8 měsících užívání mireny jsem se rozhodla ze půjde ven.!!!
Do tři dnu jsem dostala menstruaci, vrátila se me ztracena energie a chuť do života, konečně si užívám své deti a rodinu manželovi dekuji ze to se mnou ustal a byl oporou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.10.16 14:08
@petra.nemec99 píše:
Ahoj holky, je dobré dávat tělísko i těm ženám, které ještě nerodily?

mám dojem že pro ty co nerodili je jiné hormonální tělísko..Levosert nebo tak nějak..

• Citovat
  • Upravit
1519
30.10.16 13:37

@petra.nemec99 me rikali, ze mirena je pro ty co uz rodily… pro nerodici je lepsi jina, ale uz nevim jak se jmenovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.11.16 15:24

Ahoj,
nedávno jsem tu psala, že jsem si nechala zavést Mirenu, zavedení nebolelo a cítím se dobře. No tak po měsíci s Mirenou se to zlomilo, začala jsem špinit a pak krvácet a mám permanentní menstruaci, bolí mě břicho, krvácím a jsem oteklá. Prostě tak blbě jak se člověk cítíl ty první dny menstruace, tak tak blbě je mi pořád, už měsíc každej den. Už mě to rozčiluje, mám dvě děti a musím se starat a ne řešit vložky. Tak nevím, jestli si to mám nechat vyndat nebo si to sedne :,( :? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.11.16 18:45

@Agnes_X @Agnes_X zkus nasadit cycklo3forte a zkusila bych vydržet aspon ten pulrok..jestli nebude zlepšení, tak pak vyndat..ono jako měsíc, dva, to si tělo teprv zvyká…a za pár měsíců se muže chovat jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.17 18:13

Mám od včerejšího dne zavedenou mirenu (zavedena po HA, kdy jsem neměla MS), včera jsem jen trochu krvácela, dnes trochu „špinila“. Kdy si mohu dát koupel? :think: (anonym z důvodu, že né každý musí vědět, jak se chráním ;) )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1