Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.9.17 08:55

V pondělí jsem byla na vytažení. Po 5letech. Je pravda, že mě trošku potrápil, protože vlákna nemohl najít, i tak to trvalo asi 10minut. Ale chtěla jsem se zeptat, co se po vytažení mireny u vás změnilo (nálada, váha, pleť, atd) a za jak dlouho jste dostaly menstruaci?

• Citovat
  • Upravit
9
8.10.17 08:27

...

Mirenu jsem měla a už nikdy! neustálé krvácení, chudokrevnost, bolesti v podbřišku. Rok a půl jsem se trápila a nakonec musela ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.10.17 19:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 17:20

Ahoj holky, mam dotaz ohledne Mireny, v dubnu mi ji drm zavedl asi 4m po porodu, kojila jsem. Byla jsem pripravena na pul roku kdy proste bude obcas spineni, nicmene jsem fakt spinila nebo krvacela v kuse asi 5mesicu…pak jsem postupne prestala kojit a postupne ustalo spineni a prisla prvni MS, trvala 10dni a ta druha take…porad jsou si rikala, ze to bude urcite uz jen lepsi…no a vcera mi najela neprijemna bolest bricha, podbrisku a nenahmatala jsem vlakna, tak jsem se vydala radeji na gyndu. Doktor me dost setrel, ze si „tam“ nemam vubec sahat, ze pry jsem.asi jedina co si tam saha a kontroluje cipek (?!) Pritom v prubalaku to je primo doporucene vyrobcem. A divil se, co ze se jako plasim…zkontroloval na utz a pry mirena sedi dobre a vlakna jsou proste holt nekde uvnitr…tim vlastne se mnou odmitl dal diskutovat…ptala jsem se na to dlouhe krvaceni a tak podal recept na Orgametril, hormonalni lek, ktery stejne neni dostupny az do brezna 2018…jsem z toho vseho nejak spatna a zoufala. Mam divny pocit z toho, ze mam zavedene telisko a ted uz nemam ani sanci pres ta vlakna zkontrolovat zda nekde neputuje, vyndavani asi bude taky chutovka…ale spis me i dost zamrzel pristup pana doktora. Asi ani necekam uplne radu, spis treba jestli mate nektera podobnou zkusenost..? Myslite, ze mam tomu dat jeste nejaky cas zda si to nesedne? Nemam chut se cpat hormonama a ladit si telo, vzdy jsem mela cyklus jak hodinky, nikdy zadne zanety, ted co mam Mirenu chodim nonstop s intimkou a bud krvacim nebo mam nejaky vytok. Ja ted ani sama nevim jestli by nebylo lepsi dat tu mrchu ven :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
30.11.17 18:50

S krvácením i asi neporadím. Já jsem si ji nechala zavést hned po šestinědělí. No a dalších 6 neděl jsem furt špinila a měla výtok. Pak už nikdy nic ( menzes nemám vůbec).
Co se týče vláken, tak ty mi doktorka zkracovala dvakrát-neboť na ně partner narážel :lol:no a po druhém zakrácení je už také nenahmatám. Mirenu mám ( pořád tu jednu ) už 9let 8o nešpiním, nekrvácí, takže v poho. Minulý týden jsem byla na výměnu-jenže se nezdařilo (asi pkvůli těm zkráceným vláknům, a tak jdu v prosinci do lehčí narkozy na vyndání a na zavedení nové-takže to je zase můj problém.
Nechci Ti plevelit diskuzi, ale pokud by mi někdo chtěl napsat, jak u něj proběhlo vyndání v narkoze, byla bych ráda. E.
P. S Nevím, ale po tolika měsících trápení by mě asi taky přešla trpělivost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.11.17 19:05
@drsňačka píše:
S krvácením i asi neporadím. Já jsem si ji nechala zavést hned po šestinědělí. No a dalších 6 neděl jsem furt špinila a měla výtok. Pak už nikdy nic ( menzes nemám vůbec).
Co se týče vláken, tak ty mi doktorka zkracovala dvakrát-neboť na ně partner narážel :lol:no a po druhém zakrácení je už také nenahmatám. Mirenu mám ( pořád tu jednu ) už 9let 8o nešpiním, nekrvácí, takže v poho. Minulý týden jsem byla na výměnu-jenže se nezdařilo (asi pkvůli těm zkráceným vláknům, a tak jdu v prosinci do lehčí narkozy na vyndání a na zavedení nové-takže to je zase můj problém.
Nechci Ti plevelit diskuzi, ale pokud by mi někdo chtěl napsat, jak u něj proběhlo vyndání v narkoze, byla bych ráda. E.
P. S Nevím, ale po tolika měsících trápení by mě asi taky přešla trpělivost!!

mám po výměně v narkóze a v pohodě. Menzes jsem ani nedostala, jen jeden den špinění.
Taky mi nešla vyndat, vlákna byli někdě uvnitř. Teď co mám tu druhou, tak vlákna jsou opět uvnitř a jsem připravena si ji pak nechat vyměnit opět v narkóze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
30.11.17 19:11

Díky, trošku jsi mě uklidnila. Jdu příští týden, tak potom napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
30.11.17 19:33

@lucillee tak já mám teď Mirenu zavedenou 1 rok :roll: a popravdě mám z toho rozporuplné pocity… nejdřív jsem nepravidelně a nepředvidatelně špinila/krvácela… pak po půlroce mi dr dala hormony na 14 dní - to bylo na 2 měsíce ok a teď je to taky jak kdy.. ms mám pořád :roll: ne tak extra silnou jako jsem mívala bez tělíska, ale i tak je to otravné a občas špinění a bolesti v podbříšku :nevim: takže do budoucna jsem celkem skeptická :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 20:38

@drsňačka no doktor to dneska tak nějak spíš nekomentoval, tu moji konkrétní otázku jak bude probíhat vyndání…jen si tedy pamatuju, že při zavádění vtipkoval a dělal si legraci z kolegy, který to prý neumí a i zavádění dělá v narkoze, takže až tak vzácné to asi nebude, ale říkám si, že asi teda musí předcházet předoperační vyšetření krve apod. Já musím říct, že zavádění jsem vůbec necítila…fakt vůbec nic, bolest, tlak, prostě nic, najednou mi jen dr. hlásil, že je hotovo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 20:41

@ka-tka díky díky díky za tvou zkušenost :* a jak to probíhalo, myslím jak cca dlouho to celé trvá?

Já jsem asi divná, ale je to takový zvláštní pocit, že tam ta vlákna nejsou a nevím, že je „na místě“…nějak si ani nedovedu moc vysvětlit, jak se ta vlákna dostala dovnitř, mohlo to být jen po sexu, sama jsem tam nijak neoperovala, kontrolovala jsem až včera a to už byla vlákna pryč. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 20:50

@beruska03 dík za reakci, já se právě k tomu roku tak nějak upínám a říkám si, že do roka by se mělo vše srovnat, pokud nesrovná tak nevím. Čtyři měsíce jsem nonstop špinila nebo krvácela, byla to hrůza, nějak jsem nebyla připravená na to, že to může být nonstop, mám trochu pocit, že lékaři to podávají jak se jim zrovna hodí, při zavádění mi říkal dr. že je dobré zavést ještě při kojení než se nastartuje normální cyklus, že lépe sedne a teď zas že prý to kojení v tom dělá ty problémy a teď když už nekojím, že to bude OK :zed: takže pak si můžu vybrat…No a jak jsem nikdy netrpěla na výtoky, záněty, mykózy, tak teď mám pocit, že když zrovna nekrvácím tak mě něco svědí a nebo mám výtok, naštěstí boraxové globulky nebo rosalgin vždy celkem rychle uleví, ale pořád mi chybí ten komfort a pohoda, které jsem od Mireny očekávala…

Kámoška co má Mirenu taky něco přes rok mi říkala, že tak cca jednou za 2 měsíce prostě dostane brutálně silnou MS, odchází i velké kusy, sraženiny, stejný stav jako když prodělala samovolný potrat, dává Mirenu pryč, je jí tenhle jev dost nepříjemný. :(

Já moc nevím jakou jinou metodu zvolit případně místo tělíska, měla jsem vždy krásně pravidelný cyklus, mohla bych počítat plodné a neplodné dny a používat jen nějakou bariérovou antiko., ale člověk na to musí pořád myslet. :roll: Jsem asi dost plodní, protože třetí dítko bylo z jedné pouhé nehody, ale další otěhotnění už v plánu nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.11.17 21:08

Já nepotřebovala nic, ale tady u nás stačí krátká zpráva, že jsi zdravá a můžeš podstoupit výkon v CA.

Trvá to cca 10 minut, krátka nitrožilní narkóza, 2 hodiny po výkonu jedeš domů.

A holky, jsou ženy, na které to tělísko nepůsobí. Prostě ty hormony Vám nestačí a tak tělo produkuje sliznici a ta se odlučuje a krvácíte.
Zase když je žena s tělískem spokojená, moc se tím na netu nechlubí, nespokojená hledá stejně postižené a diskutuje o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
30.11.17 21:16
@lucillee píše:
@ka-tka díky díky díky za tvou zkušenost :* a jak to probíhalo, myslím jak cca dlouho to celé trvá?Já jsem asi divná, ale je to takový zvláštní pocit, že tam ta vlákna nejsou a nevím, že je „na místě“…nějak si ani nedovedu moc vysvětlit, jak se ta vlákna dostala dovnitř, mohlo to být jen po sexu, sama jsem tam nijak neoperovala, kontrolovala jsem až včera a to už byla vlákna pryč. :think:

Divná nejsi. Vlákna, když se zkrátí, tak se vtáhnou dovnitř děložní dutiny tj. normální, také je to normální i když se nezakrátí. Prostě děloha je sval a tělísko v těle pracuje. Proto se dělá na kontrolách ultrazvuk, jestli je tam, kde má. Nebála bych se toho, je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
30.11.17 21:29
@ka-tka píše:
Já nepotřebovala nic, ale tady u nás stačí krátká zpráva, že jsi zdravá a můžeš podstoupit výkon v CA.

Trvá to cca 10 minut, krátka nitrožilní narkóza, 2 hodiny po výkonu jedeš domů.

A holky, jsou ženy, na které to tělísko nepůsobí. Prostě ty hormony Vám nestačí a tak tělo produkuje sliznici a ta se odlučuje a krvácíte.
Zase když je žena s tělískem spokojená, moc se tím na netu nechlubí, nespokojená hledá stejně postižené a diskutuje o tom.

Důležitá připomínka. Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 21:48

@ka-tka díky :palec: to zní docela v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...