Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.2.19 20:14

Vymizení MS po zavedení

Ahoj, chci se zeptat těch, co s Mirenou nemaji MS, za jak dlouho vymizela?:) mám ji ted měsíc, občas spiním, ale nyní, kdy by měla přijít MS nic. Je možné, ze vymizí hned ta první. Myslela jsem že se to děje až po pár měsících.

• Citovat
  • Upravit
1454
28.2.19 23:00
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat těch, co s Mirenou nemaji MS, za jak dlouho vymizela?:) mám ji ted měsíc, občas spiním, ale nyní, kdy by měla přijít MS nic. Je možné, ze vymizí hned ta první. Myslela jsem že se to děje až po pár měsících.

Moje telo si na mirenu zvykalo dlouho, takze asi dvoumesicni krvaceni, postupne spineni bez prestavky. Pak dalsi tri mesice MS, postupne jen spineni. Pote uz nikdy nic a bezproblemu-mam nedavno zavedenou treti mirenu. Pri dalsich zavedenich nebyl problem s krvacenim(dva dny spineni), protoze telo je jiz zvykle.
Je to tak, ze kazde telo reaguje jinak. Jsou mozne ruzne prubehy a pokud nemas jine problemy, tak bych to neresila a byla rada ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.19 07:15
@Anonymní píše:

první dva tři měsíce jsem neměla ms jen občas špinění, pak jsem měla ms asi šest měsíců ( kterou jsem teda tlumila cyklo3fortem )..tak teprve vymizela..( taky jsem se radovala, ale jak se ukázalo předčasně )…

• Citovat
  • Upravit
1598
1.3.19 07:33

Takže holky ja mirenu nikdy v životě.mela jsem ji zavedenou rok a půl neustále krvácení spineni .dr mi řekl vždy vydrzte :zed: teď jsem byla po třech měsících na kontrole a ona tam není 8o tak hned na rtg a tam zjistili ze vycestovala do malé pánve.na druhy den laparoskoicka operace :,( takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.19 07:41

@-Sára tak po roce a pul když to nechce dr řešit by mi to přišlo divné..mě předepsala prášky na zastavení krvácení už po třech měsících, když jsem ji řekla že mám každý měsíc ms… :nevim:
ono taky chce být trošku důraznější..to ti nedělala pravidelní kontroly tělíska? ( já chodila po zavedení každý pul rok)
a to že tam není…za to třeba dr nemůže..každé tělo je jiné, někdo tělísko přijme, jiné ne…znám víc lidí, co jim tělo vypudilo mirenu…a to třeba zas tak nekrváceli dlouho a neměli problémy jak ty :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1598
1.3.19 08:00

@smurfka taky jsem měla prášky na zastavení krvácení .na kontroly jsem chodila co tři měsíce ale to spis kvůli cyste.telisko mi vždy kontroloval ultrazvukem.chapu ze telisko každé nesedne a tělo to vypudi ale nevěděla jsem ze to muže vypudil i do břicha s pak se musí na operace ono to ani v letáku nepíší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
9.3.19 10:44

Mirena

Ahojky holky tak ja mam zkusenosti s Mirenou pozitivni a snad to nezakriknu pristi tyden jdu na vymenu po 5 letech…uz budu mit tedy 3…10 let bez ms zadne spineni nafoukle bricho proste nic jsem nadsena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.6.19 06:58

Mirenu uz radeji zkouset nebudu

Vyzkousela jsem Mirenu a bylo to desne. Zavedeni bolelo hrozne moc, mela jsem pak problem dojit do auta a odjet domu, nasledne jsem cely den prospala, podlamovaly se mi nohy a mela jsem je drevene. Bolelo me bricho a strasne napuchlo, vyskocilo mi tak jako jsem ho mela cca v patem mesici a razem mi nebyly vubec zadne kalhoty a do odstraneni mireny jsem je nenosila, protize mi vadilo cokoli co jen mirne tlacilo na bricho. To jsem tou dobou i cvicila a mirne hubla a jinak behem doby co jsem mela Mirenu mi skocily cca 2,5 kg nahoru, vetsina do bricha a nohou. Mrzelo me to, ale byla jsem odhodlana dat tomu sanci. Ale ja ktera normalne mam slabou menstruaci jsem skoro porad spinila jskobych ji mela. Bricho citlive tak, jako kdyz mate ten prvni den menstruace, napuchle, spineni, sexualni zivot na nule, bricho me desne bolelo, i uvnitr pochvy… a jako bonus dreveneni mohou, se kterym jsem nikdy nemivala problem + casta zacpa. Po vyndani jsem neustale behala na zachod a za chvilku jsem vodu i ostatni, co se mi nahromadilo pri Mirene odeslala tam, vaha sla dolu, bricho splasklo a zacpa i drevene nohy zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.6.19 09:14

@Alkelita tak to jsi teda mela desny prubeh ja musim zatukat jak uz jsem psala mam Mirenu 11.rok 3× zavedeni bezbolestne - take zalezi na dr.jak umi a sklonu delohy..bricho mam ploche a stalych 50kg a ani nespinim proste 11 let nevim co jsou to vlozky..akorat obcas tak 1× za 2 mesice cca 3 citim prsa - citlive bradavky..takze ja 100% spokojena!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
16.6.19 13:13

@ajamartiviki ja v to take doufala, bohuzel se nekonalo. A to ja jinak mam vzdy slabe mesicky, mela jsem bezproblemovy porod atd, ale tohle mi vubec nesedlo. Kdyz se na tim zpetne zamyslim, tak davat si do tela jen tak z buchdarma cizi predmet, co jsem vlastne cekala jineho nez problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
16.6.19 16:43

@Alkelita ja to mela taky na prd…myslim, ze jsen nekde vyse psala v tehle skupince. Dala jsem tomu 1.5 roku kdy mi malem vypadaly vlasy. Prvni pulrok spineni ci krvaceni nonstop, po pul roce najel 24 denni cyklus kdy 10 dni jsem krvacela a zbytek relativne v pohode, ale ovulace tak silene bolestiva, ze jsem vzdy myslela, ze umru, horsi nez porodni kontrakce, permanentni vytok jako bonus. Me na Mirene nejvic stve, ze se obecne tvrdi, ze hormon pusobi lokalne, ale to skutecne NENI pravda…sla jsem do toho s optimismem, bez predsudku, ale nikdy nikdy nikdy uz zadne telisko, ani zadne hormony. Paradox je, ze nekolik kamaradek v mem okoli co byly moc spokojene a tehdy mi ji doporucovaly, tak vsechny uz ji take daly pryc…problemy s vahou, psychicke problemy apod.

Myslela jsem jak bude vse zase po case dobre, prvni 3 cykly jsem myslela, ze pri MS opravdu vykrvacim, horsi nez potrat, krev tekla proudem ale bohuzel uz mi zustal 24 denni cyklus, ale krvacim jen normalne ty 4 dny jako driv, jen tedy MS je o dost silnejsi prvni dva dny…prala bych si vratit cas a nikdy si tu svini nenechat zavadet. Dr.me presvedcoval at vydrzim, nacpal mi norethisteron na dva mesice, to jsem nekrvacela, ale s poslednim dobranym praskem se oept spustilo krvaceni. Snazila jsem se prirozeny cyklus tela predelat a tohle mam za to :( chtela bych zpet svuj cyklus jak hodinky presnych 28dni a 3-4dny pohodove MS o ktere jsem pomalu ani nevedela…nastesti mam uz 3 deti a dalsi neplanujeme, tak nemusim resit zadne leceni a „prodluzovani“…ted mam celkove narocne obdobi, ale zkusim si nasadit bylinkovy Femigard po lete a budu doufat, ze se dostanu na stav pred Mirenou. Zaver: o hodne tisic lehci, nejen Mirena, ale vsemozne leky, vitaminy, homeopatika, kamion intimek a vlozek :roll: :roll: :roll: :pocitac: ale ano, antikoncepcni efekt to melo dokonaly :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
16.6.19 16:47

@ajamartiviki bud rada, dle meho gynekologa 80% zen je spokojenych a 20% mirenu musi dat pryc…postupne si zacinam myslet, ze do tech spokojenych pocita i ty ktery dokola pise dalsi hormony a snazi se potlacit syptomy…kdyz mi nic nezabiralo, ptal se zda „to chci jeste zkouset a ma mi neco napsat?“ :pocitac: :zed: vlastne ani nedokazu popsat tu obrovskou ulevu kdyz Mirenu vyndal, myslela jsem si o podobnych zkusenostech jakou ted sama popisuju, ze ty zenske budou asi jen hysterky, ale pak jsem si to zazila na vlastni kuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
17.1.20 07:47

Ahoj. Já jsem měla Mirenu 3 roky. První rok katastrofa, bolení v podbřišku, neustále střídání krvácení se špinění. Další dva roky už byl klid, nepravidelně krvácení ustalo a zůstala jen pravidelná, velice slabá menstruace. Ovšem se mi ale změnily nálady. Manza si neustále stěžoval že jsem podrážděná, opadla chut na sex a milování bylo že začátku aktu vždy bolestivé. Na váze jsem začala probírat až posledniho půl roku, kdy menstruace vymizela úplně. Ale když to shrnu, byla jsem s Mirenu spokojená, moji velice silnou periodu zkrotila. No a teď jsme se rohlodli pro třetí mimino, tak šla ven. Zavedení tehdy jen trošku stiplo a teď vytažení, když vlákna vidět nebyla, bylo úplně bezbolestné. Vlastně jsem ani necítila že ji dr vytáhla. Ikdyz jsem byla vyndat v průběhu,, menstruačního špinění,, (6dnu), tak dva dny po vytažení Mireny se zpustily jatka s kusy sliznice. Trvalo to týden. Teď už je klid, ovulace proběhla tak jak měla a mě se sklidnuji nálady a objevila se opět chuť na sex. Všeobecně bych Mirenu doporučila pouze ženám, které maji extrémně silnou menstruaci(já jsem dřív mohla dva týdny v kuse sedět jen na WC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.1.20 23:20

Ahoj. Tak moje zkušenost s Mirenou je bohužel- zavedení po narkózou, protože ambulantně to nešlo. Mám ji 3,5mesice a zatím jen negativa. První měsíc pořád silné krvácení doprovazene velkou bolestí na levé straně břicha a pánve. Podezření na zánět, takže antibiotika+hormony na zastavení krvácení. Druhy měsíc po vysazení hormonů, krvácení ustalo. Pak špinění a menstruace. Týden klid a začaly mě pro změnu neskutečně bolet prsa. To trvalo 3tydny. Občas k tomu opět bolesti břicha a zad. Pak 5 dní špinění a opět menstruuji za dopravu 4denni migrény. Také mám 3kg nahoře. Říkala jsem si že vydržím ten půl rok, co se to prý„usazuje“. Ale nevím zda to dám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.21 23:43

Píšu anonymně, protože je to pro mě citlivé téma.

Tělísko mám od října a od té doby pro mě začalo peklo. Stálé bolesti břicha a špinění. Z počátku 14 dní, 14 dní klid, ale od prosince krvácím bez přestávky. Stále.

Už jsem z toho nešťastná, podrážděná, cítím velký neklid.

Ode dneška zkusím ascorutin, ale nevím, zda pomůže.

Doktor mi jej doporučil z důvodu 3 myomů, které se mi zvětšovaly. Po 2 měsíční kontrole od zavedení se mi zmenšily o 6 mm. Stále nabírám nové síly, ještě vydržet, ale ubývají mi. Každý den brečím, když zjistím, že stále krvácím. Vložky a intimky už musím objednávat poštou po balíkách. :,(

Kdy už to skončí a bude líp. :(

Pokud se do do půl roka nezlepší, volám k doktorovi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1