Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.9.21 16:58

Vypuzování tělíska Mirena z těla

Prosím stalo se už někomu že vám tělo samovolně vypuzovalo tělísko Mirenu?
Případně jak se to u vás projevovalo.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.22 19:06

Mirena

Ja tedy musim pripad i svoji zkusenost. Rozhodla jsem se pro nitrodelozni telisko Mirena… Po nekonečných dlouhých cteni recenzi a prispevku jsem byla ale hodne skepticka a malem jsem si to i rozmyslela, ale ted opravdu nelituji.. Prcni tyden ano bolest bricha jak u ms a spineni.. Ale po tydnu lalac. Dokonce bych i rekla ze ten sex je takovej jinej :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24666
16.3.22 19:51

Gynekolog mi dnes doporučil zavedení Mireny z důvodu velice bolestivé a dlouhé menstruace posledních pár let. Mám stále vysokou sliznici v děloze. Je mi 45, nerodila jsem, antikoncepci vlastně tak nutně nepotřebuji. Ale prý to může pomoci. Běžné prášky brát nemohu z důvodu křečových žil, nedělaly mi dobře už zamlada. Máte někdo zkušenost se zavedením tělíska až takhle ve vyšším věku, dalo by se říct pár let před menopauzou? A asi se zeptám jak blbec, ale mohou se i při tělísku normálně používat tampóny, nechytá se to nějak za ta vlákna? Díky za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
16.3.22 20:02

@lucad77 - odpovim jen na cast dotazu - tampony se pouzivat nesmi, prave z duvodu zachyceni vlaken..Ale pokud mirena dobre sedne, tak ani nejsou potreba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24666
16.3.22 20:25
@Králičice píše:
@lucad77 - odpovim jen na cast dotazu - tampony se pouzivat nesmi, prave z duvodu zachyceni vlaken..Ale pokud mirena dobre sedne, tak ani nejsou potreba..

To by byl můj sen, kdybych přestala úplně menstruovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.22 20:57

@lucad77

Mám zavedenu Mirenu cca rok v 49 letech z důvodů podobných jako vy.
Velmi silné menstruace vedoucí anémii, stále vysoká děložní sliznice.
Tělísko mi problém vyřešilo i když teď častěji špiním, třeba 3× do měsíce.
Menstruace je slabá a krátká.
Tampony používám občas na plavání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.3.22 21:15

Já mám s Mirenou spatne zkušenosti, ale pry jsem ojedinělý případ. Po zavedení půl roku spineni, potom samovolne vylučování z těla-upraveno pod narkozou zpět. Další půlrok spineni a poté samovolne vyloučeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.22 22:38

@freeport samovolně se mi začala Mirena vylučovat také, upraveno a repozice bez narkózy, teď kontrola za týden po 3 měsících tak uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.22 09:36

Průjem a nevolnost po zavedení tělíska

Milé dámy,

nechala jsem si zavést nitroděložní tělísko MIRENA. Při samotném zavádění ani poté jsem necítila žádnou bolest ani žádné znepokojivé pocity. Nicméně druhý den po zavedení se objevil poměrně ukrutný průjem a zvracení, stále však bez jakékoliv bolesti břicha.

Stalo se to také některé z vás? V příbalovém letáku ani na internetu se zmínky o průjmu vůbec neobjevují, zato hodně žen popisuje bolesti v podbřišku, které zase vůbec nepociťuji. A manžel jedl včera stejné jídlo jako já a nic mu nebylo. Tak nevím, jestli to nemůže být jen nějaká reakce na to tělísko.

Díky a přeji pěkný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21599
17.3.22 15:09

Spíš bych řekla, že jsi chytla střevní chřipku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
30.9.23 12:29

Mirena a ekzem

Ahojte děvčata,

nechala jsem si na konci května zavést mirenu( jsem po dvou porodech). Dlouho jsem tedy krvacela a spinila to se teď už srovnalo tak v pohodě ale chci se zeptat pd malička trpím atopickym ekzémem a v červnu se mi to strašně zhoršilo jak na nohou tak na rukou. Od kožní jsem dostala jak kortikoidy atb i masticky vždy mi to pomohlo, ale teď vůbec vždy se to zlepší a najednou bum a strašný zhoršení. Mám podezdreni na mirenu ale kožní říkala ze takové zhoršení způsobit nemůže. Nemá některá z vás zkušenost?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.23 12:37

@Lupina59
Ahoj, také mám už od dětství problémy s atopickým ekzémem, ale po Mireně nepozoruji žádné neobvyklé zhoršení (mám ji zavedenou 1,5 roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.23 15:35

Vypuzení mireny

Přidávám svou zkušenost s mirenou. Doporučena mi byla z důvodu silné menstruace. Ta probíhala 6 dní a cyklus byl cca 31 dní. Nejsilnější byl druhý den, kdy jsem měnila tampon super co dvě hodiny. Další dny to již klesalo.Na výběr jsem měla mezi gynexem, hormonální antikoncepcí nebo hormonálním tělískem. Gynex u mě nezabral, tabletky jsem zobat nechtěla a i šetrností pro mě byla vhodnější mirena. Zavedena mi byla v únoru 2023 s tím že 3-6 měsíců to může zlobit. Od samého začátku jsem měla menstruaci 10-15 dní. S tím že 5 dní se to rozbíhalo a od 5tého dne to byla klasická menstruace (síla 3-4 den mé před mirena menzes). Cyklus byl velmi nepravidelný od 25 - 45 dnů, takže se nedalo předvídat kdy to příjde. Pořád jsem si říkala vydrž, ono si to sedne. Když 7 měsíc od zavedení trvala menstruace 15tý den zajela jsem k lékaři. Mirena správně umístěná asi zánět dal mi atb. Následující menzes byla o chlup slabší ale stále 13 dní. Další byla silnější a další ještě silnější. Teď začátkem prosince 2023 začala menzes silněji ale pořád únosně. 7mý den se spustila silná menstruace trvající 6 hodin. Druhý den k lékaři. Opět kontrola mirena je na svém místě. Na utz cysta o velikosti 5cm. Prý může být hormonálně aktivní a ovlivňuje menzes. Zase brát gynex bude to dobrý. 11tý den(samozřejmě sobota) se opět spustila silná menzes, jejíž intenzita se stupňovala. Když jsem byla po půl hodině od přebalení durch, jeli jsme na pohotovost. Tam utz, prohlídka a výsledek mirena byla vypuzena. Lékař ji našel už vypadenou z dělohy. Prý ta silná menzes posunula tělísko do děložního hrdla a děloha se jej přirozeně snažila vypudit jako cizí těleso (to bylo to finální silné krvácení). Napsal mi Norethisteron a v pondělí se hlásit svému lékaři. Bohužel patřím do těch 10% nespokojených žen. Co jsem se dívala do nežádoucích účinků tak u mě proběhlo vše kromě mimoděložního těhotenství. DÍKY BOHU. Jestli jí dám druhou šanci? Nevím, zatím se teda spíš bojím podobného průběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
10.12.23 20:53
@Immortality píše:
Přidávám svou zkušenost s mirenou. Doporučena mi byla z důvodu silné menstruace. Ta probíhala 6 dní a cyklus byl cca 31 dní. Nejsilnější byl druhý den, kdy jsem měnila tampon super co dvě hodiny. Další dny to již klesalo.Na výběr jsem měla mezi gynexem, hormonální antikoncepcí nebo hormonálním tělískem. Gynex u mě nezabral, tabletky jsem zobat nechtěla a i šetrností pro mě byla vhodnější mirena. Zavedena mi byla v únoru 2023 s tím že 3-6 měsíců to může zlobit. Od samého začátku jsem měla menstruaci 10-15 dní. S tím že 5 dní se to rozbíhalo a od 5tého dne to byla klasická menstruace (síla 3-4 den mé před mirena menzes). Cyklus byl velmi nepravidelný od 25 - 45 dnů, takže se nedalo předvídat kdy to příjde. Pořád jsem si říkala vydrž, ono si to sedne. Když 7 měsíc od zavedení trvala menstruace 15tý den zajela jsem k lékaři. Mirena správně umístěná asi zánět dal mi atb. Následující menzes byla o chlup slabší ale stále 13 dní. Další byla silnější a další ještě silnější. Teď začátkem prosince 2023 začala menzes silněji ale pořád únosně. 7mý den se spustila silná menstruace trvající 6 hodin. Druhý den k lékaři. Opět kontrola mirena je na svém místě. Na utz cysta o velikosti 5cm. Prý může být hormonálně aktivní a ovlivňuje menzes. Zase brát gynex bude to dobrý. 11tý den(samozřejmě sobota) se opět spustila silná menzes, jejíž intenzita se stupňovala. Když jsem byla po půl hodině od přebalení durch, jeli jsme na pohotovost. Tam utz, prohlídka a výsledek mirena byla vypuzena. Lékař ji našel už vypadenou z dělohy. Prý ta silná menzes posunula tělísko do děložního hrdla a děloha se jej přirozeně snažila vypudit jako cizí těleso (to bylo to finální silné krvácení). Napsal mi Norethisteron a v pondělí se hlásit svému lékaři. Bohužel patřím do těch 10% nespokojených žen. Co jsem se dívala do nežádoucích účinků tak u mě proběhlo vše kromě mimoděložního těhotenství. DÍKY BOHU. Jestli jí dám druhou šanci? Nevím, zatím se teda spíš bojím podobného průběhu.

Druhou šanci? 8o To fakt někdo dobrovolně chce rok v kuse krvácet, mít bolesti, záněty a já nevím co ještě? Proboha, dít se mi tohle, letěla by slavná Mirena po půl roce do koše. A chlap má pohodlíčko, hlavně aby ho ani kondom neobtěžoval, ne? Co všechno ženy musí zvládnout a pánům tvorstva se o tom ani nesnilo. :zed: Plánuješ děti nebo už ne? Nebudeš mít tisíckrát lepší brát HA než trpět tohle? Případně nějaké finální řešení, jestli už děti máte? Jako tohle mi přijde forma mučení a ne bezproblémová antikoncepce o které bych uvažovala znovu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
12.12.23 14:05

@Immortality u vás bych to viděla na možnou endometriozu a tělísko to nepozastavilo nebo taky hyperplazie endometia pátrala bych dal co za tim je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí