Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.9.16 16:32
@smurfka píše:
no než jsem měla cyclo tak jsme měla ms i šest dnů i více, co jsem ho začla brát tak se to zkracovalo..nejdřív na 4 dny a pak na dva dny..beru normálně - jak začnu spinit nebo krvácet tak tri dny, trikrát denně prášek..ted už když to mám jen dva dny, tak beru jen dva dny..prostě jakmile začneš špinit nebo krvácet tak začít zobat třikrát denně..

Děkuji. A je to volně dostupný, nebo na předpis? A není to zase nějaký driak? Dle složení snad ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.9.16 16:36

@MilijonDolarBejby je to na předpis, ale není třeba vyšetření, dávají ho když máš tělísko, je to přímo na krvácení když máš tělísko - mimo jiné…takže si o něho normálně řekni a dr ti ho předepíše..driák to není..je to něco jako ježiš ted nevím jak se to jmenuje, taky se to kupuje na krvácení ale bez předpisu ( něco jako větší množství vitamínu c )..jen je tohle silnější, tak proto předpis. Možná si vzpomenu, právě jsem to taky kupovala, ale vubec mi to nepomohlo, tak potom jsem si zažádala o tohle a super

• Citovat
  • Upravit
smurfka
6.9.16 16:37

@MilijonDolarBejby
ascurotin to je..to je volně prodejné a většinou je to jen vit c a něco..ten cycklo je prostě jen sylnější..

• Citovat
  • Upravit
6.9.16 16:41
@smurfka píše:
@MilijonDolarBejby je to na předpis, ale není třeba vyšetření, dávají ho když máš tělísko, je to přímo na krvácení když máš tělísko - mimo jiné…takže si o něho normálně řekni a dr ti ho předepíše..driák to není..je to něco jako ježiš ted nevím jak se to jmenuje, taky se to kupuje na krvácení ale bez předpisu ( něco jako větší množství vitamínu c )..jen je tohle silnější, tak proto předpis. Možná si vzpomenu, právě jsem to taky kupovala, ale vubec mi to nepomohlo, tak potom jsem si zažádala o tohle a super

Ascorutin myslíš. No ten je na prd :mrgreen:

@lillifee píše:
Nevim, ale cpat si do tela jakekoli cizi predmety nebo umele hormony mi nepripada prirozene.. Plno zen na celem svete na to bohuzel cim dal casteji doplaci. Myslim, ze to co radi lekari na gynekologii ohledne antikoncepce neni vzdycky uplne spravne a v souladu s tim, jak by melo zenske telo fungovat. Dle meho nazoru je proste normalni menstruovat a telu v tom nebranit. A co se tyce ekologie, tak uplne stejne se plytvani da zabranit i menstruacnim kaliskem. Nechci rypat, jen jsem mela potrebu se k tomu vyjadrit.

Kalíšek používám i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.9.16 16:43

@lillifee připadá ti nepřirozené cpát si jakékoliv cizí předměty do těla ale kalíšek ti neva jo? :mrgreen: to není cizí předmět?…zřejmě fluidum - vingádium levoisa..

• Citovat
  • Upravit
6.9.16 20:35

@smurfka dekuji, zajdu pro předpis :)

@lillifee no ale někdo nechce otehotnet, tak co pak? Já třeba kondomy nemam ráda. Spermicidu nevěřím moc, pesar a klobouk nevím. Dost holek s tím otěhotnělo :nevim: Já to mam navíc kvůli blbé menstruaci. Ale i kdybych ji mela normální, nevím, cim bych se chránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.16 23:15
@lillifee píše:
@MilijonDolarBejby to uz mi jako mensi zlo pripada to medene telisko bez hormonu. Ja sama bych do toho nesla, ale komu to nevadi - fajn. Mne proste pripada naprosto priserne, ze v dnesni dobe existuje neco, co dokaze zastavit menstruaci a mnohdy je to jeste vychvalovano jako neco extra, ze vam to usetri starosti a podobne. Vetsina gynekologu vam to nabidne jako neco normalniho a prirozeneho. To mi na tom vadi.

Jo, ale nehormonální telisko menstruaci většinou zhoršuje. Nehledě na morální hledisko téhle ochrany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 14:43
@lillifee píše:
@MilijonDolarBejby Moralni hledisko?

Ano. Asi by sis mela přečíst princip toho teliska. V podstate se to dá brát jako potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.9.16 17:52

Tu morální stranku jsem nějak nepochopila..taky asi..snad že u nehormonálního tělíska se muže otěhotnět a hrozí většinou mimoděložní..ale u hormonálního se spermie rovnou zabíjí, takže tam to nehrozí..navíc co mi říkala gynda tak pokud někdo otěhotní přes mirenu, tak mu pojištovna proplatí případný potrat..ne že by mi tak šlo o peníze zase, ale když už člověk dítě nechce, a dělá pro to co muže ( tedy ochrana ), tak jsem ráda že by mi případný potrat proplatili, protože bych na něho určitě šla. :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
7.9.16 18:13
@lillifee píše:
@MilijonDolarBejby Nitroděložní tělísko GyneFix je založeno na principu uvolňování iontů, které zabíjejí spermie, které se dostanou do ženské dělohy.To jsem k tomu nasla. A abych pravdu rekla, je mi to uplne jedno, protoze dle meho nazoru jsou vsechny tyhle teliska, pilulky a podobne uplne stejne svinstvo. Jenom mi to asi pripada jako nejmensi zlo, protoze hormony muzou zabijet.
tak uvedla jsi jedno z mnoha telisek. Problematickou menstruaci taky nevyřeší :nevim: Ale je fakt zbytečný se o tom bavit. Tady jsme na diskuzi o hormonálním telisku. Chápu, ze ses chtěla vyjádřit, ale já bohu zel asi jinou možnost nemám. Nebo chodit každý den a cely den s vlozkou, tamponem, kalichem a nesouložit
@smurfka píše:
Tu morální stranku jsem nějak nepochopila..taky asi..snad že u nehormonálního tělíska se muže otěhotnět a hrozí většinou mimoděložní..ale u hormonálního se spermie rovnou zabíjí, takže tam to nehrozí..navíc co mi říkala gynda tak pokud někdo otěhotní přes mirenu, tak mu pojištovna proplatí případný potrat..ne že by mi tak šlo o peníze zase, ale když už člověk dítě nechce, a dělá pro to co muže ( tedy ochrana ), tak jsem ráda že by mi případný potrat proplatili, protože bych na něho určitě šla. :nevim: :think:

Morální stránka je ta, ze spousta žen to přirovnává k potratu. Vajíčko se normálně uvolní, oplodni, ale diky telisku se zablokuje cesta k uhnizdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.16 13:20

@MilijonDolarBejby
dej pak vědět jestli ti to pomohlo, to cyklo, - jestli si to teda necháš předepsat..
a ty jako máš ms, nebo špiníš pořád jakože po nandání?
ono to stejně nepomuže hned..mě to pomohlo jak říkám postupně, každý měsíc lepší a lepší..už beru třetí krabicku

• Citovat
  • Upravit
12.9.16 17:16
@smurfka píše:
@MilijonDolarBejby
dej pak vědět jestli ti to pomohlo, to cyklo, - jestli si to teda necháš předepsat..
a ty jako máš ms, nebo špiníš pořád jakože po nandání?
ono to stejně nepomuže hned..mě to pomohlo jak říkám postupně, každý měsíc lepší a lepší..už beru třetí krabicku

Já ho mam rok. (levosert teda, ne mirenz) A spinila jsem, i lehce krvácela cca 5 týdnů v kuse, pak maximálně 14 dní pauza a tak pořád dokola. Mela jsem malou cystu, doktorka mi pichla něco a je to od té doby mnohem lepší. Sice to mam hodně slabě, ale vždycky tak 10 dní minimálně. Zavolám doktorce a nechám si to napsat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.16 18:43

@MilijonDolarBejby se divím že ti to nenabídla dřív…já když jsem byla po pul roce na kontrole tak jsem ji řekla že mám pořád ms - delší ale slabší a hned mi to napsala..je tam přímo v letáku uvedeno že se to nasazuje při tělíscích…tak držím palce..at to pomuže

• Citovat
  • Upravit
12.9.16 23:23
@smurfka píše:
@MilijonDolarBejby se divím že ti to nenabídla dřív…já když jsem byla po pul roce na kontrole tak jsem ji řekla že mám pořád ms - delší ale slabší a hned mi to napsala..je tam přímo v letáku uvedeno že se to nasazuje při tělíscích…tak držím palce..at to pomuže

No ona mi našla tu cystu, pichla mi injekci s tím, ze kdyz se to nezlepší, tak to pořešíme a ono se to zlepšilo :) od té doby jsem u ni nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.16 17:27

Ahojky, máte někdo zkušenost, jestli Mirena ovlivňuje chut´na sex? Mám ho už dva roky a připadá mi, že se to jen zhoršuje :,( V podstatě se dostávám do stavu, že sex nepotřebuji. Začínám uvažovat o vyndání, ale než to udělám, ráda bych znala vaše zkušenosti. Díky moc za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí