Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka píše:
Já teda baštím při ms i ten ascurotin nebo jak a nepomáhá to vůbec..příští týden jdu na preventivku tak se zeptám dr, jestli něco pomáhá abych nemusela mít ms nebo aspon tak dlouhou..nějaké prášky nebo něco.
Ten jsem zkoušela taky a taky na nic..
@Piitra píše:
@smurfka Tak jsem si to přečetla a došla jsem až k tý legislativě, že to až tak moc nejde, počet dětí, věk, pouze z jisté zdravotní indikace atd. Že o tom rozhoduje komise… No to je masakr… Uvažuju taky o tom, ale jelikož hormonálně to tělo funguje tak, jak dřív, bojím se, aby se mi pak nevrátily ty úděsný MS s křečema a migrénama. Takže já asi nejsem dobrej adept…
ano ale ta legislativa platí jen pokud to chceš mít zadarmo na pojištovnu a mám dojem že ted se ta legislativa měnila, že to co je v tom článku je už staré..pokud si to zaplatíš sama, tak ti na to gyndař dá normálně " povolenku "
@MilijonDolarBejby píše:
Ten jsem zkoušela taky a taky na nic..
tak já ted dostala od gyndy ten cyclo forte 3 tak uvidíme co ten ![]()
@smurfka píše:
tak já ted dostala od gyndy ten cyclo forte 3 tak uvidíme co ten
Pak dej vědět. Řekla bych doktorce taky ![]()
@MilijonDolarBejby
jj čekám kdy ta mrcha zase dojde..
a pak začnu brát
Zdravím! Nečetla jsem celou diskuzi. Na to nemá čas asi nikdo
. Ale mám problém. Dva měsíce zpět jsem si po vysazení HA nechala zavézt Mirenu. Mám křečové žíly. Už dva měsíce zpět mě nohy neobvyklé pobolyvaly, ale krecaky prý boli, tak jsem tomu moc nevěnovala pozornost. Za ty dva měsíce se krecaky rapidně zhoršily a včera mi na ultrazvuku našli povrchový zánět žil. Je tu někdo s tímto problémem? Myslíte, ze za to může Mirena? Jsem z toho nešťastná, je mi 26 nohy sama žíla. Babička měla i bercak, tak mám docela bobky. Díky za jakoukoli zkušenost ![]()
Ahoj!
I já mám dotaz… Mirenu mám zavedenou 2 měsíce. Od zavedení neustále bolesti, špinění tak silné, že to 4 slipovky denně nepoberou, musím i na špinění mít vložku. Špinění se střídá s menstruací, během prvních 5ti týdnů menstruace 4×, vždy 3-4denní krvácení bolestivé a silné. Nálada na prd, pleť naprosto děsivá.
Po 5ti týdnech kontrola u gyn. lékařky, ta mi napsala Norethisteron (asi to jsou hormony) a ten by měl zastavit krvácení. I když ho beru, bolesti silné - jako kdybych to měla každou chvilkou dostat, špinění silné a neustálé a občasné krvavé ušplouchnutí, takže bez vložky to nejde. Už z toho začínám být na palici
, o sexu si s manželem můžeme, už druhým měsícem, nechat zdát ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, je fatk dlouhá
… Řekněte, existuje možnost vrácení peněz, když Mirena nesedne? Kdo o tom rozhoduje? Lékař?
Díky za jakékoli info!
Michala
@Mishi105 včera jsem projela pomalé celou diskuzi skrz můj problém, tak mám načteno
. No a to co ty zde popisujes, tak tu píše sousta holek. Nějakou dobu trvá než se tělísko usadí a někomu hold nesedne. Já taky ji mám taky dva měsíce a spinim pořád a ještě do toho i menzes. Ta je ale o dost slabsí, než jak jsem ji mívala, takže v tomto je to v pořádku. Nějak se mi ale zhoršila nálada, myslím, že je to ale k mým zdravotním problémům, takže tomuto bych to až tak nepričítala. Pár ženských zde psalo, že úspěšně Mirenu reklamovali přes svého gynekologa, alendle mě jsou to spíš výjimky. Hold jestli se doktr. při reklamaci nesnaží, tak ani nemáš šanci. Hezké dny a snad to zvládneš ![]()
@Mishi105 moje dr penize vraci..urcitou cast, ne celou..ale to je na kazdem dr..nekdo vraci, jiny ne ( dr musi mit sepsaanou dohodu s distributorem mireny v cr.) doktor ktery tohle sepsane nema, pak nic nevraci..takze ses mela informovat u dr, pred tim nez ti ji dal. Ale vraci jen v pripadech urcitych..
To co popisujes muze byt normalni a nemuyi..telisko si seda az pul roku a do te doby muzes krvacet. Bolest by tak dlouho byt nemela, ale pokud si byla na kontrole a telisko sedi spravne kde ma, tak ani tohle neni duvod na reklamaci..zalezi na tvem dr. Zeptej se ho, i kdyz by to bylo lepsi uz pred zavedenim..
Taky zalezi kde sis ho koupila..jestli si dostala recept a kupovala sis mirenu sama a dr ti ji jen zavedla, tak reklamace neni mozna. Pokud sis ji kupovaka u sve dr pak o reklamaci rozhoduje prave dr..v souvislosti s tim zda ma tu smlouvu s distributorem…
@Mishi105 Nechci te strasit, muj prispevek a zkusenost jsi mozna cetla… Na vraceni penez cekam skoro pul roku, porad se resi nejake papiry, chorobopisy atd.
Ale k tvemu pripadu - urcite spineni nepodcenuj, pokud nezaberou predepsane leky, tak bez k dr znovu. At je hodne zaznamu o tom, ze jsi mela problem a snazila se ho resit. Kamaradka spinila rok, prvniho pul roku brala nejake leky, ty ji nepomahaly, tak tomu dala cas, pila caj z kontryhele… Spini porad. Ted jde na operaci, telisko musi pryc a s nim i cely vajecnik, protoze za ten rok se ji tam udelala cysta velikosti grepu. Dr si toho bud „nevsimla“ nebo ji ani nedelala zadna vysetreni a jen ji psala dalsi a dalsi leky… ![]()
Drzim palce, at u tebe je brzo vsechno OK a patris k tem, ktere jsou s Mirenou spokojene ![]()
Doplneni: Po 7 mesicich mi konecne vratili cast penez za telisko. Takze po prezkoumani vsech dokumentu ta sance je ![]()
Příspěvek upraven 24.06.16 v 11:34
Me se taky udělala cysta.. Malá teda. Snad jsem mela MS tak dlouhou kvůli tomu. Minule jsem dostala injekci na vstřebání cysty, tak uvidíme
Ahoj, taky bych se chtela podelit se svoji zkusenosti. Po porodu syna mi gynekolog zavedl Mirenu, mela jsem ji 5 let a uplne bez problemu. Pak jsem si ji nechala vyjmout a dat novou a to uz bylo horsi. Mela jsem mykozy, bolesti hlavy, ztoustla jsem a celkove zlenivela, byla jsem nervozni a podrazdena…asi by se to dalo vydrzet, ale radsi jsem si ji nechala vyndat, samozrejme bez vraceni penez, ale citim se ted o dost lepe, jakoby si telo oddechlo. Uz do ni nepujdu, radsi budu pocitat plodne dny.
@Hana15 tak to si odvážná..držím palce..to je teda ochrana..
, no ale každý dle svého. ![]()
@Hana15 píše:
Ahoj, taky bych se chtela podelit se svoji zkusenosti. Po porodu syna mi gynekolog zavedl Mirenu, mela jsem ji 5 let a uplne bez problemu. Pak jsem si ji nechala vyjmout a dat novou a to uz bylo horsi. Mela jsem mykozy, bolesti hlavy, ztoustla jsem a celkove zlenivela, byla jsem nervozni a podrazdena…asi by se to dalo vydrzet, ale radsi jsem si ji nechala vyndat, samozrejme bez vraceni penez, ale citim se ted o dost lepe, jakoby si telo oddechlo. Uz do ni nepujdu, radsi budu pocitat plodne dny.
Do konce života se budes spoléhat jen na tohle? To se mi nechce, ale dost možná to tak bude i u mě ![]()
@smurfka píše:
@Hana15 tak to si odvážná..držím palce..to je teda ochrana.., no ale každý dle svého.
No jo, me se taky nechce, ale co jinýho ![]()
Ja HA fakt nemuzu, citim se po ni jako sfetovana. Takze bud kondom, ktery pritel odmita, anebo pesar, az se ho naucim pouzivat. At se taky chlapy trochu snazi a davaji si pozor, nevim, proc vzdycky hodi odpovednost jen na zenskou!