Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
925
19.2.16 20:46

@smurfka no tak o tom plánování mi vyprávěj :D taky jsem to měla v rozptylu 24-30, pak se mi to ustálilo na 24-27, což je taky nic moc. Takže já poslední plány 23.den :D a pak utrum :jazyk: Ještě že mám doma línýho chlapa :think: a víceméně je to spíš na mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.16 21:13
@Maartina7 píše:
Již jsem do této diskuze přispívala. Mám Mirenu 7 let(vyměněna po 5ti letech) a naprostá spokojenost - neměnila bych. Po zavedení to bylo náročné - cca půl roku poté jsem krvácela - ale stálo to za to. Kdokoliv uvažuje o mireně tak hledá diskuze a zkušenosti - jenže je třeba si uvědomit, že ta většina spokojených žen nikam nepíše. Nikdo, kdo má kladnou zkušenost, nevyhledává jak jsou na tom ostatní - to je třeba si uvědomit při čtení těchto příspěvků.

Ve vsem s tebou souhlasim. Pred zavedenim jsem projela snad vsechny diskuze (bohuzel vetsi procento je negativnich). Rikam si, kdyby to byl takovej kram, tak to asi doktori nenabizi, jdu do toho. A do roka napisu svou zkusenost, at je jakakoliv. A bohuzel i moje je negativni (viz vys) a jsem rada, ze jsem ziva a relativne zdrava! Kamaradka ma Mirenu zavedenou take skoro rok a musi ji dat take pryc, od zavedeni se ji delaji cysty a neustale spini a krvaci. Ale porad verim, ze jsou lidi, kterym sedne a investice do ni, se jim vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
1.3.16 00:44

Osobní zkusenost

Míření mam zavedenou cca 2,5 roku. Těšila jsem se na krásné dny bez měsíčku, ale bohužel i ja patrim k těm, co mesickuji - naštěstí pravidelně a snesitelne. Poridila jsem si menstr. kalíšek a hned je svet krásnější :P Nic mene resim, zda-li po vydání nepujdu jen do obyv tělíska, když se benefit z Mireny nedostačuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.16 09:30

@mamath jj taky jsem se těšila, kvuli tomu jsem do ní šla..že po rozpočítání vyšla nejlevněji když člověk nemusí kupovat tampony, vložky atd..a ted nic z toho..ms mám každý měsíc, nepravidelně a ještě k tomu delší než bez mireny..Já teda po vyndání kdy mi bude cca 35 let jdu do podvázání..děti mám vyřešené. Sice se tím nezbavím ms, ale aspon nebudu utrácet za HA..

• Citovat
  • Upravit
925
1.3.16 09:43

@smurfka Ahoj, taky uvažuju o definitivním řešení, ALE u mě se bojím toho, že pak budu mít MS jako dřív, takže šílenou s křečema a migrénama, když nebude brzděná Mirenou :( a bude v podstatě podle hormonů, jak se v těle projeví samy… Takže nevím no. V době vyndání mi bude 37,5 a děti už taky další nebudou… No nevim no, za ty 2,5 roku se uvidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.16 09:52

@Piitra tak ono za těch pár roku už bude mirena zase levnější tak ono se to pak vyplatí asi i víc než dražší podvázání - ale to je zase na celý život no..tak nevím..už ted je mirena za cca 3500-400 to mě taky štve - jsem si mohla ještě počkat, snižili to pár měsíců po tom co jsem si ji zavedla :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.3.16 09:54

Já mam teda levosert, ale problem stejný. Ms mam sice slabou, ale dlouhou. Mam zavedený od 4. srpna a ma ze začátku jsem mela 5 týdnů dlouhou. Trochu se to zkracuje, ale je to na hov.no. Taky si chci pořídit kalíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.16 09:57

Tak já jedu na tamponech..to mi neva.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
1.3.16 09:58

Já teda baštím při ms i ten ascurotin nebo jak a nepomáhá to vůbec..příští týden jdu na preventivku tak se zeptám dr, jestli něco pomáhá abych nemusela mít ms nebo aspon tak dlouhou..nějaké prášky nebo něco. :think:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
9.3.16 09:51

Tak jsem dneska byla na ko..tělísko sedí jak má, vše je oka..na tu ms mi dala cyclo 3 fort..brala jste to některá? ascorutin mi nepomáhá, prý je tohle lepší, ale jen na předpis, tak by snad krvácení mohlo ustoupit..uvidíme

• Citovat
  • Upravit
1799
10.3.16 13:56

@smurfka Cyklo3fort jsem také chvíli brala místo ascorutinu a nic nepomohlo. Ale já jsem asi beznadějný případ, protože místo toho, aby mi ascorutin pomohl, tak jsem za tu dobu, co jsem ho brala, dvakrát krvácela i z nosu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 15:47
@pochoma píše:
@smurfka Cyklo3fort jsem také chvíli brala místo ascorutinu a nic nepomohlo. Ale já jsem asi beznadějný případ, protože místo toho, aby mi ascorutin pomohl, tak jsem za tu dobu, co jsem ho brala, dvakrát krvácela i z nosu :roll:

Tak to je pech :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7240
11.3.16 08:27
@smurfka píše:
@mamath jj taky jsem se těšila, kvuli tomu jsem do ní šla..že po rozpočítání vyšla nejlevněji když člověk nemusí kupovat tampony, vložky atd..a ted nic z toho..ms mám každý měsíc, nepravidelně a ještě k tomu delší než bez mireny..Já teda po vyndání kdy mi bude cca 35 let jdu do podvázání..děti mám vyřešené. Sice se tím nezbavím ms, ale aspon nebudu utrácet za HA..

Podvázání - jak se tomu říká odborně, prosím tě? Najdu si to. Nepřivodí to předčasný přechod? Pro mě by to bylo řešení, děti už určitě mít nebudu a klasickou HA brát nechci, bráním se tomu zuby nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.3.16 10:36

@rejžička
http://www.porodnice.cz/…-sterilizace
tak jako na každého pusobí jinak brání HA tak na každého pusobí jinak sterilizace..některé ženy píší že šli dřív do přechodu, někteřé píší že ne, že to je blbost..dopředu se to říct asi nedá..Případně se poradit a zeptat na to svého gyndaře jaké má zkušenosti. Nebo si zkusit najít jestli tu je nějaká diskuze na toto téma..Moje máma to má udělané..je jí přes padesát a už v přechodu je..ale jestli je to tím nebo ne..nemužu říct.

• Citovat
  • Upravit
925
11.3.16 21:38

@smurfka Tak jsem si to přečetla a došla jsem až k tý legislativě, že to až tak moc nejde, počet dětí, věk, pouze z jisté zdravotní indikace atd. Že o tom rozhoduje komise… No to je masakr… Uvažuju taky o tom, ale jelikož hormonálně to tělo funguje tak, jak dřív, bojím se, aby se mi pak nevrátily ty úděsný MS s křečema a migrénama. Takže já asi nejsem dobrej adept… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí