Poradna duly
Jana Čurdová
@Paní Matylda píše:
Me ten cervenec na druhou stranku trosicku mrzi, jmena která se nám líbí jsou cervencova. A to se mi nechce detem delat, mit narozeniny a za dva dny svatek. Budeme asi muset potom vybirat znovu.
To ja jsem spis rada, protoze u nas rodina je vsichni zari, rijen a tak, tak aspon neco bude jindy
Ale s tema jmenama jste me dostali, jdu zkouknout kalendar
![]()
@Paní Matylda @zizulka Přesně tak.. Mě by ještě k tě jménům zajímalo jak je to s těma, co nejsou v kalendáři, podle čeho se slaví svátek. Manžovi se líbí třeba Vanessa a ta v kalendáři není.
@Paní Matylda jména se vždycky nějak vyřeší
kluci mají oba svátek v prosinci, jeden je jarní, druhý letní…třetí jméno bych taky dala nejraději prosincové - ale ty co se mi líbí, méme vybrané
tak budu čekat až si mimino jméno vybere samo, u druhého jsme měla pocit, že je to „PRAVÉ JMÉNO“ až ve 36.tt, před tím jsem se doma nedookázali dohodnout
@LuckyKat tak třeba Vanessa má svátek 24.5., já ji v kalendáři mám
stačí, že to jméno někde existuje, nebo je v knize od Knappové
@axaxa Děkuju moc.. Ty jsi jí našla v kalendáři, jo? Já koukala v práci do stolního a nic, tak aspoň že tak. Ale stejně ještě budu přemýšlet o jiným
… Přijde mi moc dlouhý ![]()
@LuckyKat jj našla
obyč kapesní diář, stolní kalendář nic - ty dělají snad pořád stejné a „novější“ jména nepřidávají… Jméno stačí klidně až po porodu
my teda řešili s manželem jména když jsem nebyla ani těhotná, ale prostě se neshodneme, je to boj ![]()
@axaxa no právě, my to řešili už jsme se o dětech začli trochu bavit. Kluka nechává na mně, ale holku má jasnou, no.. Ono je to docela vtipný, to dohadování se
. Já bych asi nedokázala po porodu vybrat jméno, jsem hrozně zbrklej člověk a je mi jasný, že bych to dítě pojmenovala v návalu euforie po porodní asistentce nebo panu doktorovi ![]()
Tak jediny chlapecky jmeno na kterym jsem se s mym milym shodla je cervencovy ![]()
![]()
super ![]()
Docela dost jmen i neobvyklých je na
http://www.rodina.cz/…/default.asp
a je u jmena napsano kdy slavi svátek
Na vybírání jména jsem hodně zvědavá. Když jsme vybírali jen my dva s manželem, byl to jeden velký kompromis
A teď na to budeme 4, děti už jsou velké. Chuďátko malé, možná bude mít 4 jména ![]()
@Paní Matylda @Katcha Mně je jasný, že se u nás jména budou měnit celých 9 měsíců
A dík za ten seznam, teď to bude ještě „jednodušší“ ![]()
Ahoj holky. Taky jsem zjistila tu radostnou novinu. Termín by měl být kolem 19. července. Kontrolu budu mít ve středu.. snad už bude něco vidět. Jinak by to bylo naše druhé dítě.