Poradna duly
Jana Čurdová
avm3 píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala - byli jsme na dovolené/svatební cestěV Jeseníkách. Jsme docela turisti, ale tentokrát jsme měli „línou“ dovolenou. Jeden menší výšlap do kopce mi s těmi mými 10to kily navíc stačil - nevěřila bych, jak je to znát
Jinak jsem si nakoupila oblečky, něco od sousedky, až to vypadá, že toho mám mocPomalu se je chystám prát.
Ještě bych na vás měla dotázeček. Docela (asi) hodně mi tvrdne břicho - řekla bych někdy 5× denně, někdy 10× denně - ale je to vždy třeba během pár hodin, ne plynule celý den. Ale tak jsem si říkla, kdyby mi dopotučily klid na lůžku, tak to stejně nic veřeší, protože mi nejvíc tvrdne při převalování se z jednoho boku na druhý. V pondělí jdu na kontrolu, tak to samozřejmě řeknu, jen mě zajímá, jeslti s tím nemáte některá zkušenosti.
Teda ale teď to mě pěkně kope
Ahojky, taky mi tvrdne bříško (už tak dva měíce cca). Denně tak max. 5×, ale po chvíli to vždycky přejde. tvrdne i když něco dělám, i když jsem v klidu a ležím. ![]()
A co na to doktor? Já to poprvé postřehla asi ve 22.tt (teď jsem 29.tt). Tenkrát nad tím doktor mávl rukou, že jsou to nervy z chystání svatby. Já si myslím, že rozhodující bude, jesli budu zítra na kontrole zavřená, že jo?
Ale jak píšeš, ať jsem v klidu nebo něco dělám, prostě sem tam tvdne …
MiskaM píše:avm3 píše:Ahojky, taky mi tvrdne bříško (už tak dva měíce cca). Denně tak max. 5×, ale po chvíli to vždycky přejde. tvrdne i když něco dělám, i když jsem v klidu a ležím.
Ahoj holky, omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala - byli jsme na dovolené/svatební cestěV Jeseníkách. Jsme docela turisti, ale tentokrát jsme měli „línou“ dovolenou. Jeden menší výšlap do kopce mi s těmi mými 10to kily navíc stačil - nevěřila bych, jak je to znát
Jinak jsem si nakoupila oblečky, něco od sousedky, až to vypadá, že toho mám mocPomalu se je chystám prát.
Ještě bych na vás měla dotázeček. Docela (asi) hodně mi tvrdne břicho - řekla bych někdy 5× denně, někdy 10× denně - ale je to vždy třeba během pár hodin, ne plynule celý den. Ale tak jsem si říkla, kdyby mi dopotučily klid na lůžku, tak to stejně nic veřeší, protože mi nejvíc tvrdne při převalování se z jednoho boku na druhý. V pondělí jdu na kontrolu, tak to samozřejmě řeknu, jen mě zajímá, jeslti s tím nemáte některá zkušenosti.
Teda ale teď to mě pěkně kope
avm - Já nevím, uvidíš, co Ti řekne doktor. Já mu o tvrdnutí bříška nic neříkala, ale podle kontroly jsem v pohodě
začlo mi to taky okolo 20. týdne. ![]()
Ahojda holčiny, tak jsme se v pátek po týdnu vrátili z nemocnice. Naštěstí stále 2v1
Měla jsem tvrdnutí asi po 7minutách i s kontrakcema… takže ubytování na porodním sálu s kapačkou
Ale naštěstí to snad zabralo… Takže koukám, že jste to tu také řešili - tvrdnutí bříška do 32tt je tak max. 10× denně naprosto normální! Potom se to začíná zvyšovat, na 20×, atd… každopádně pokud je to častěji, jako třeba u mě, nic neriskovat a okamžitě vyrazit do nemocnice. Mě tim zachránili!
no hlavne ze jste oba dva ok
holky ja musim zaklepat,ze co je tvrdnuti briska zatim nevim…tuk tuk ![]()
Ahoj, Květuš, tak hlavně, že se to uklidnilo … tak přeji ať už je klid a malé se ozve, až bude chtít opravdu ven … ![]()
Já jsem dneska byla na kontrole a na testu curkovky - fuj fuj fuj …
To tvrdnutí břicha označila paní doktorka (byla tam jako zástup) za normální, že do 15ti denně je to normální a že jsem štíhlá (lichotnice
, tak k tomu budu mít větší sklon. A že je běžné, že po námaze nebo při ranním vstávání to prostě tvrdne. A ještě mě uklidňovala, že takové ženy mají lehčí porod. Horčík mi dala s tím, že ho mám brát opravdu jen když pocitím, že je to hodně časté. Jo a měřila mi čípek a říkala, že ho mám takový, že bych mohla někomu ještě půlku dát ![]()
No a mě končí dovolená a ještě na měsíc do práce. Byla jsem hrdina, ale už bych možná ráda zůstala doma
. No nic musím zaškolit nástupce … ![]()
Tak se mějte pěkně všechny
Ahoj, děkuju holky
jsme opravdu rádi, že už jsme doma. Akorát pořád spím a odpočívám, tak nestíhám ani psát ![]()
avm3 Gratuluji k výborné kontrole! Samé dobré zprávy
Jen tak dál…
alchien To vůbec nevadí, ono to určitě přijde ty poslední týdny, děloha se bude připravovat na porod. Takže zatím opravdu ťuk ťuk a ať co nejdéle vydrží. Nebolí to, ale je to dost nepříjemné.
MiskaM děkuji!
s tím tvrdnutím se netrap. Pokud se vejdeš do těch cca 15× za den, je to v klidu ![]()
Ve čtvrtek nás čeká velký UTZ, tak doufám, že budou také jen samé dobré zprávy ![]()
no myjdeme ne utz v patek,uz se moc tesim…pritel nemuze,takze beru maminu,at se pokocha vnuckou:) teda doufam,ze to porad holka je ![]()
Ahoj,
známá byla na pásech (na ozvách) a sestřička jí najednou říká - teď Vám tvrdne bříško, cítíte to? - a ona to vůbec necítila. Já jsem četla v jedné chytré knížce, kterou jsem si o těhotenství koupila, že stahy dělohy jsou od začátku těhotenství každých 20 minut. Ze začátku to žárná nevmímá a časem je to člověk od člověka ![]()
Každopádně si to užívej - jak bylo napsáno, nebolí to, ale někdy je to hodně nepříjemné.
alchien píše:
no hlavne ze jste oba dva okholky ja musim zaklepat,ze co je tvrdnuti briska zatim nevim…tuk tuk
Ahojky, no… už se to blíží :-S Byla jsem v nemocnici s předčasnýma kontrakcema a slabým odtokem PV, do toho začali i poslíčci, gyn. věští, že bude zázrak když dojdeme do 35tt - což máme skoro za měsíc… takže doufám, že alespoň nějakou dobu ještě vydržíme ![]()
Co u vás?
… Tak u nás celkem v pohodě. Jsme 33 tt, mimi se zatím v bříšku ještě líbí. Ale já docela dostávám strach
Z porodu. Na druhou stranu se těším, protože mě tak bolí záda, že kulhám jak stará babča. ![]()
Držím palce, aby jste byli v pořádku a vydrželi 2v1 co nejdéle to půjde ![]()
Děkujeme, za hodinu nás čeká velký UTZ, tak doufáme, že je v pořádku ![]()
Hned pak napíšu, jak jsme dopadli ![]()
KvetuskaS píše:
Děkujeme, za hodinu nás čeká velký UTZ, tak doufáme, že je v pořádkuHned pak napíšu, jak jsme dopadli
Ahoj holky, tak jak se máte?
Co miminka? Mě se narodila o týden dříve 14.10. krásná holčička Ema. co vy? ![]()