Poradna duly
Jana Čurdová
Jaruna píše:
Hezké ráno..
Tak mě bolí zase občas podbřišek a v tříslech,jako na ms.Je to prý tím,jak malý sestupuje do pánve.
No doktor mi řekl,že když neporodím dřív,tak by malý mohl mít při porodu pěknou váhu,tak uvidím.Sluníčko,hezká fotka…ale na té svatební,co jsi dávala do galerky,tak tam se mi zdáš silnější než ted.
Na srazík snad dorazím,tak se nějak domluvíme.Kdo všechno přijede?
jéé Jaru tak to si mě potěšila
ale to jsem nebyla bohužel
ono asi jak mi roste jen to břicho a malej si to bere ze mě, tak to asi tak nevypadá nebo nevím. Já jsem zatím přibrala jen ty svoje 4,5 kila, ale prý je to u silnějších normální nebo spíš se to někdy stává. Já jsem ráda byla bych jak velryba. Za chvíli jdu na ten druhý odběr krve a skáknu rovnou do nemocnice sepsat ten porodopis.
He já mám ještě jednu fotku z dvořiště kde jsem vyfocená jen v podprdě a kalhotkách čerstvě po vylezení ze sprchy, ale tam jsem .. jak to napsala tetka .. „jako bohybě plodnosti“.. tak tu sem raději nedám, abyste se nelekly ![]()
Jo a už zjišťuju, že se asi malýmu to cestování moc nelíbí
asi mu už to hopsání nějak vadí protože mi včera kopal do břicha když jsme jeli jako divej
takže tahle cesta co večer pojedeme a v sobotu zpět je fakt posladní na jih letos co podnikám
pak už bych ho mohla někde i vyklepat
.
jinak jsme byli i s našema půlkama v igicentru, tak si tam veveruška koupila pro mrně takový krásný overálek takový pískový s kapuckou prý na odchod z porodnice, tak doufám, že až se vrátí, tak ho vloží do galerky
Je hotová, že nic nemá nakoupeno
ale zvládne to. Na to že je o měsíc víc jak já tak má krásný malý bíško. I když já si pořád myslím jak jsem mrně tak tam má asi malej míň prostoru do dýlky tak se tam bude za chvíli těsnat dopředu a do stran. Jsem zvědavá jak je velkej. Až navečer dorazím, tak Vám to písnu než odjedeme.
Asi to s tím tvrdnutím zavolám doktorce a poradím se s ní - sestra by mi mohla poslat poštou recept na to silné magnezium.
Normální břicho mám fakt jenom ráno po probuzení.
Na sraz se mnou určitě počítejte - já tam pak zavolám a objednám to (stačí den předem, o víkendu tam žádný nával není).
Dáško - jak budeš Káju zpracovávat na Kristiána? Myslíš čtvrté dítě?
Nebo nám chceš Tobíska přejmenovat?
![]()
Honza se do školy teda vůbec netěší - tvrdí, že s ním na gympl budou chodit samí knihomolové, že už na přijímačkách byli exoti, co to měli za 10min hotové a když se s tím Honza ještě potil, tak už si dávno četli knížku.
![]()
Sluníčko, bohyně plodnosti, jo?
to je hezký!
Honza mi říká Věstonická Venuše ![]()
Záda mě bolí,ale zase jen když se hodně namáhám,jinak ne.Holky dobrý,už se nemůžou dočkat,až se malý narodí.Bára mi pořád pusinkuje břicho.
Do školy se netěší Áda,což jsem čekala,řekla,že když jí to tam nebude bavit,tak půjde domů
a žádnou učitelku posluchat nebude.
Já jsem jim koupila do školy už všechno,myslela jsem,že tam nechám víc peněz,kupovala jsem to najednou,ale nebylo to hrozný,platila jsem za obě 1065kč.
Dáško,ty chceš Kristiána?Zrovna včera jsem Markovi řikala,že musíme skočit na matriku uznat otcovství a on na to:jéé,tak to né,další mimino na mě už nehodíš,to bych si na sebe ušil bič
.
Tak jsem mu řekla,že se teda bude jmenovat po mě příjmením a jméno mu dám taky podle sebe-Richard.
No holky vy máte teda přezdívky
helamo já jsem od začátku chtěla kristiána,ale kája ne a ted poslední dobou říká,že je mu to jedno,tak uvidíme,každopádně do dalšího,už nikdy nejdu a kája určo taky ne,když má neustále takový pust
![]()
Jarko ty bys chtěla richarda?to je taky hezký jméno.Marek nechce aby jsi to na něj hodila
no na to je docela pozdě,jarko já se taky strašně těším,ale je fakt že vubec si to nedokážu představit,jaký to zase bude a hlavně se bojím,že to bude divoch v noci.tak tos za holky moc nedala a tos jim kupovala i bačkory?
Ahojky,
tak to mě s tím srazem děláte schválně
já opět nemůžu,máme na chatě pro děti takový dětský den na rozloučenou s prázdninami…soutěže a karneval,dětská díza,opékání buřtů.....no po celý den zábavička,tak to mě mrzí…třeba si to datum ještě změníte ![]()
Dasko,mě se víc líbí Tobias než Kristián,ale pokud to máš vysněné,proč ne.Dneska se mě od rána hrozně motá hlava a je my nazvracení.....vůbec nevím co to?Snad je to změnou tlaku.....Malej kope jak o závod,doufám,že si to vybírá ted a po narození bude hodné,klidné a hlavně SPAVÉ dítko.
Dáško,bačkory ještě ne…ale myslela jsem veškeré pomůcky.Áda nemá ještě kalhoty.Ale na to,že měli holky seznam jak do konce základní školy,tak to moc nestálo.
Jo,kdyby měl Marek nějaký ošklivý jméno,tak bych dala Richarda,mě se to hrozně líbí.
Dala jsem do galerky fotky těch botiček od mámy a fotku ségry.
Richard je hezký jméno a už se s ním moc nesetkáš - můj brácha je Richard
Ale říká se mu Šíra.
Kristián je taky krásný jméno, ale je k němu málo zdrobnělin.
Teď jsem zrovna na nějaké diskuzi četla, že maminka dala synovi jméno Felix - to je taky zajímavý, ale prý se příjmením jmenoval Blecha a děti se mu smály, že je zablešený kocour
![]()
Teď se s Honzou koukáme na Olympiádu a ve vodním slalomu máme reprezentanta, který se křestním jménem jmenuje Vavřinec - říkají mu Vávra nebo Vavroš - to nám příjde dost dobrý. A teď Honza zrovna říká, že se mu líbí Bartoloměj - prý to má českou tradici, přitom mu můžeme říkat Barte a to je světový.
![]()
Dobré ranko
termín srazíku super jen budu muset vzít Dana asi sebou protože už bude doma Daško a kdyby jsi vzala kluky tak by to bylo výborné.
Jaru to je ale váha to bude cvalík ale hlavně že je v pohodě.
Holky plodovka na mozku stále pusobí a vyvolává u ně obr sklerozu takže než zareaguju zapomenu co jsem chtěla napsat, snad se s toho po porodu dostanu
. Jaru byla jsem nakoupit taky pomucky do školy a i s Batohem mě to stálo asi 550kč ještě musím koupúit tempery a snad máme vše. Takže mě to taky mile překvapilo.
Jen doufám že mu nevyroste noha protože boty bach mu mohla kupovat snad každej měsíc..
Daško kdy jdeš zas na kontrolu? Já ve středu a rovnou udělaj krev ty vytěry protože Dan měl po porodu hodně vážnou infekci tak pro sichr. A taky musím odejít na mateřskou
ještě v březnu jsem nevěřila že se toho dne dožiju vcelku
.
A jak se maj mimískové? Papapapa j
ahojky holky,
tak jsem ted prisla z kontroly. Ptala jsem se na to pravidelne tepani, co citim v podbrisku a doktorka rikala, ze nejspis citim tepat nejakou cevku:-) Jinak zitra musim jit na jaterni testy, nebot me obcas boli vpravo pod zebry. Na dalsi kontrolu jdu za tyden a budou mi delat vyter a krevni obraz, tak snad uz se zbavim toho brani zeleza. Jak jsem cekala v cekarne, tak jsem si vsimla, ze zrovna v utery delaji dvouhodinove predporodni kurzy, tak jsem si rikala, ze kdyz uz tam jsem tak tam zkusim zavolat, jestli na dnesek maji jeste misto. No sestricka se mi vysmala, ze dalsi volna mista maji az v rijnu:-))) Tak to jsem se musela smat ja, protoze to uz nebudu potrebovat:-)
Jinak pro sraz jsem, takze se mnou pocitejte, pokud teda jeste budu vcelku, prece jen uz je to blizko terminu porodu:-)
Helamo: to je skoda, ze jsme netusily, ze jsi byla o vikendu v Tyne, protoze sraz byl fakt super:-)
Vero: procpak nebudes rodit ve Vrchlabi? Oni maji v tom tvem terminu zrovna zavreno??
Slunicko: tak jak jsi dnes dopadla na kontrole? Co utz? Neptala jsi se nahodou taky na to tepani??
Dasko: Kristian se mi taky libi, ale to mam smulu, protoze poklad byl vzdycky za:,–(ne proti a bohuzel porad se na to tvari stejne:-((
Pavlinko: to je teda smula s tim terminem srazu:-( Jinak taky se mi dneska mota hlava, asi je vazne nejakej spatnej tlak
Ahoj holky,mě taky přez den tvrdne bříško a nejvíc když něco dělám.Malej se mi cpe na žebra,podbříšek mám skoro prázdný a u pupku je narváno
.Příští týden jdu do nem.sepsat porodopis a na kontrolu protože můj dr.má dovču tak se zeptám co s tím.Na zítra mě mamka pozvala na tvarohové knedlíky se švestkama
tak se těším,jeden den bez vaření
![]()
tak jsem zpět
malej má prý 1906 g tak je to macík a prý asi 39 cm.
bez VV je prý naprosto v pořádku. Heh byla jsem tam snad jen 5 minut a to bylo všechno. Ještě si tam napsal dvě hodnoty MCA 10,5 a Ahmb 3,15 aspoň takhle jsem to rozluštila, ale co to je nevím. JIrka tam byl se mnou a koukal mu přes rameno na ten monitor a viděl tam cévy a pořád doktor někde šmejdil a na něco koukal, ale prej neví
tak nevim.
Veveruško na to tepání jsem se neptala
jsem zapomněla. Za chvíli valíme zase dolu, ale už naposled. V sobotu se vracíme.
Jo a jsme pořád kluk viděla jsem obrovskýho pindika
a jsme hlavou dolu a zádama asi nastranu to jsem mu nerozumněla co řikal.