Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky těhulky,kde se všechny couráte,je tu nějak mrtvo.
Včera na večer jsem se docela vyděsila,asi tak za hodinu mi břicho ztvrdlo dvanáckrát, intervali se zkracovaly,už jsem chtěla jet na pohotovost a v tom se to uklidnilo,naštěstí.Byla jsem potom strašně utahaná.Dneska už jsem naštěstí zase v pohodě.
A co vy jak si užíváte chladného počasí.
Peťulo gratuluji k dobré kontrole.
Ahoj Vero,no taky se divím,že tady nikdo není.Vždycky nakouknu a nic.Akorát psala Jíra.
Teda to tvrdnutí břicha ti nezávidím,já bych už bláznila.Všude čtu a doslýchám se,že se rodí miminka o dost dřív před termínem.Já se taky bojím,aby malý zůstal tam kde má aspon do prvního termínu,při tom mém tempu.
Já jsem ted dožehlila dvě pračky,nová se mi pere.
Já si už nechám v neděli nebo v pondělí od bráchy přivézt kočárek,chci si ho vyprat,i když je nový,ale mě to prostě nedá
.
Dneska si chci koupit vaničku,koš na malé prádlo a mám uplně vše připravené.
Už jsem z toho docela nervozní,že to ještě nemám pohromadě doma.
Teda koukám na ty metříky a čumím jak málo dní už zbývá do porodu.Ještě ke všemu mám metřík nastavený na druhý termín porodu,ale rodit můžu už od 24.9.,to budu 38. týdnů.
To tak utíká,to není možný.
A jak holky nastoupí do školy,tak to uteče ještě rychleji.
Ahoj kuličky!
Já byla včera celý den v práci a večer jsme měli do půl osmé poradu - byla jsem fakt hotová, to už se nedá zvládnout. Když jsem doma, jsem zvyklá každou chvíli se natáhnout a v kanceláři to nešlo ![]()
Na poradě jsem měla kafe a celou noc jsem pak nemohla usnout, usnula jsem až ráno v půl šesté a v devět mě probudili z práce - a až teď jsem to dodělala, už na to do úterka ani nešáhnu ![]()
Ještě že je dnes pohodové počasí, už bylo načase.
Holky, ani tomu nemůžu věřit - já jsem konečně ve 30tt!!! ![]()
Saxano, s dětičkama je radost, co? Ty dětské tábory už jsou dnes o kriminál!
Já ještě na mimino neprala, nemám koupenou komodu, kam bych to pak všechno uložila, snad se k tomu dostanu o víkendu.
Jdu se mrknout do galerie a šmírovat do srpnové diskuze
- docela jim závidím ![]()
Jaru já mám také druhý termín o 4trnáct dní dřív,vychází to na 17.9.,což je zachvíli
.
S to včerejší tvrdnutí mě vyděsilo a před chvílí mě začla pálit žáha,pálila mě jen jednou v životě a to když jsem jela do porodnice s Ondráškem
,takže doufám,že to není nějaké znamení
.Nevíte co mi na to pomůže?
Helamo do srpňátek také nahlížím,zrovna dneska vypadá,že se jim tam jedna rozrodila.
Vážně už to máte všechny za pár,docela vám závidím
Kdy jste se dozvěděly druhý TP?Já mám dle UTZ pořád jen jeden a to je 3.11.,tak asi potom 10.11.?
Helamo,co čtu,máš práce po krk,ale můžu jeden pracovní dotázek? ![]()
K 31.9. ukončuju prac.poměr a nastupuju na mateřskou.Prý od této doby se mi po celých těch 28týdnů načítá dovolená,kterou si musím vybrat (asi myslí proplacení).Potřebuju jen vědět,kdy se ta dovča proplácí,jestli až po těch 28 týdnech a nebo už s nástupemna mateřskou?Snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
Jinak jsem si včera byla u doktorky pro radu co kromě Paralenu můžu na bolesti hlavy.Sestřička na mě kouká a zeptá se „A vy jste těhotná?“ Načež mi řekně,že v začátku těhu je to normální.Tak až když jsem jí řekla,že jsem ve 28tt.tak mi napsali Algifenový kapky.Docela síla na to,že tam chodím pravidelně do poradny ![]()
Ahojík holky
vero na žáhu je dobré renie jinak bohužel nevím
Olinko to si s tebe dělala srandu? A nebyla před dovolenou tak trochu třeba mimo? Jo s tou dovolenou by mě to taky zajímalo protože koncem příštího týdnu nastupuju na MD a taky mi to nikdo neřekl.
Helamo to ti opravdu nezavidím protože momentálně bych spala tak 20 hodin denně .
Jinak se konečně ochladilo a dá se dýchat takže jsem chtěla něco udělat ale jaksi taksi se to nepovedlo
začínám mít dojem že takhle prospím i vlasní porod
. Už si s tím nevím rady alespon že klesl ten tlak už je zase normální . JO to tvrdnutí břicha mě taky dokáže potrápit ale snad dobrý jen nevím jak poznám že se rozbíhá porod protože první byl vyvolávenej . Ptala jsem se taky na ten převoz sanitkou do motola a řekli že musím na tom trvat ale že mě musej odvést tam kam mám registraci.
Už se těším na synka mamka ho za chvíly doveze tak jsem zvědavá co to jeho koleno.
Holky kdepak se nám touláte? Snad né na dovolených? Papapa
Holky s tou dovoulenou,já jsem to měla u Ondráška tak že mi to proplatili až po té matřeské a nebo si to také můžeš vybrat,být na mateřský pak si vybrad dovču a potom jít na rodičák,tak mi to tenkrát poradila účetní,tak snad je to stejné,ona vám to snad Helama upřesní.
Olinko já také nemám druhý termín napsaný v průkazce,ale podle pohybů,co jsem si zpočítala,u prvorodiček je to datum prvních pohybů plus dvacet týdnů a druhého je to plus dvacetdva týdnů.
Některé doktorky termýny podle pohybů neuznávají,ale Ondrášek se narodil dva dny přet termínem podle pohybů a skoro tři týdny před prvním termínem,takže jsem si to radši spočítala.
Ahojky holky,no petulo u mě s polohou je to už asi v pohodě,myslím že je malý hlavičkou dolu,jinak je mi docela divně pořád mě dost bolí podbřišek,nevím jestli to není z námahy,co myslíte?Když se tady bavíte o tom porodu,tak to opravdu neskutečně letí a strašně se těším,až tu bude první brouček nemužu ani uvěřit tomu,že to takhle uteklo.zítra už asi zabalím tašku,kdyby náhodou,už mám doma i yal na vyprázdnění,před porodem.Nachystané už mám všechno,jenom vanička mi chybí.
Dáško,tak to jseš dobrá,žealenou tašku,já do ní nemám nakoupeno ještě nic
.Ale asi budu muset začít něco nakupovat,nějak se mi do toho nechce.V prvním těhu jsem poslední věci nakoupila a druhý den mi praskla voda.
Snad ty bolesti tě přejdou, klidně to může být i z únavy,tak odpočívej.
Ahoj těhulky!
Na dotazy ohledně nevyčerpané dovolené odpovídám toto:
Měly byste ještě před koncem mateřské dovolené (peněžitá pomoc v mateřství) požádat písemně zaměstnavatele o čerpání dovolené. Tzn. po skončení mateřské se jako vrátíte do praovního poměru, ale chodit tam nebudete, protože budete vybírat dovolenou, kterou dostanete proplacenou ve mzdě pro příslušný měsíc. Po vybrání dovolené nastoupíte na rodičovskou dovolenou s pobíráním rodičovského příspěvku.
Nebo máte ještě jinou možnost, pokud máte vstřícného zaměstnavatele, můžete se s ním dohodnout po nástupu na rodičovskou dovolenou na přerušení rodičovské dovolené, vyčerpat dovolenou a pak zase nastoupit na rodičovskou.
Dobrá příležitost pro čerpání nevyčerpané dovolené u zaměstnavatele je v případě, kdy bude žádat o výhodnější formu rodičovského příspěvku manžel. Po měsíci ho pak převede na vás a vy právě v tomto volném měsící mezi mateřskou a rodičovskou můžete vyčerpat dovolenou u zaměstnavatele.
Být vámi, raději bych si v případě všech variant pojistila čerpání vždy písemnou žádostí ještě před skončením mateřské dovolené.
Pokud to neučiníte a zaměstnavatel vám neumožní přerušit rodičovskou dovolenou, přesouvá se vám nevyčerpaná dovolená až na konec rodičovské dovolené, ale počítejte s tím, že bude řádně krácena, protože nebudete mít odpracované dny. Takže vám jí moc nezbyde.
Snad je to srozumitelné.
Tak a jdu zase se závistí v oku šmírovat srpen ![]()
Moc jsem ten elaborát po sobě nečetla, tak možná budou chibi! ![]()
Achoj holky, furt vas sleduju!!!!
Jen chodim mezi prosincovky, pac jsou mi tydnama bliz…
Chci Vas jenom pozdravit a nahlasit Matyska. kterej bude obrik…:)
Helamo, a jak je to kolik mam vlastne narok na dovcu.. pokud budu cerpat materskou az do brezna mam narok na dovolenou jeste do brezna??? Nebo jen do konce roku??
Ja taky smiruju zavistive srpnovky…:D ale chudak ADA, te nezavidim!!