Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holčiny, hlásím ze zase po nějaké době a po minidovče. Manža si vzal celé 2 dny dovolenou
, takže jsme v sobotu vyrazii do penzionu do Domažlic a do úterý jsem se tak trošku toulali po okolí. Bohužel včera už jsem se vrátili a manža už zase pracuje a pracuje a vyhlídky na další dovču žádné. Tak mě to docela štve, rptoože toho má plný kecky. No ael to je asi u všech stejné že?
Jinka my se máme pořád dobře, prcek kope o 106 a já se cítím dobře.
Opatrujte svoje bříška, moc na vás myslím a hlavně se držte a´t tam mimískové vydrží co nejdéle.
Zatím pa Maru
Ahoj holky,tak se taky opět hlásím a hlásím ,že je mi taky dobře.Včera u nás večer byla tak ohromná vichřice a bouřka,mimíšek se převaloval a bouchal mě do břicha.Hladila jsem ho a říkala vydrž , vydrž .Asi se mu to nelíbilo.Lilo tu strašně moc,ale zase se pročistil dost vzduch a dnes je tu opravdu hezky.(příjemně).Fouká větříček.
Opravdu Vám to tam Marti moc sluší.Já tedy bříško vidět mám , něco jako Martinka,ale zase nikde jinde nemám nic.Ze zadu vypadám jak netěhotná.Přibrala jsem 5 kg a asi je to všechno v bříšku.
Zdravím Maufku a Janniah-holky držte se a vydržte.
Včera manžel přivezl velkého melouna ,tak jsme si všichni dali do nosu.Je krásný pozorovat Toníka jak mu moc chutná.Dělá mi jen radost uličník jeden .
Opatrujte se všichni,vydržte vedra a pozdravujte převalující se pupíky ahoj
Ahoj holky,
díky za pochvalu.
Fotku jsem sem nedala proto, abych byla pochválena (i když to každá máma ráda slyší), ale proto, abyste viděli jak vůbec taky vypadám, jaké máme už bříško a jak vypadají naše děti.
Ale opravdu všem děkuji.
Jinak k tomu počasí- včera tu byla také dost silná „bouře“. Vítr lámal stromy a já myslela, že nám to z balkonu odnese tu síť co tam manžel dával 4 dny (spálil si kvůli tomu i tělo od sluníčka) a taky bazének pro děti. Naštěstí vše vydrželo. Tak snad to tedy vydrží dál.
Jinak nám kvůli tomu zase v dětském pokoji zateklo. Už jsme nechávali 2× spravovat spáry co jsou mezi panely, ale nějak to asi blbě zadělávaj. No oni to zadělávají totiž tim stylem, že naplácaj na jednu naplácanou hmotu další hmotu. Manžel říkal, že by bylo nejlepší, kdyby tu spáru vydloubali a zadělali to celé nově. Žádný vrstva na vrstvu. No ale prý je to jediná firma tady v Přerově co to dělá, takže naše „milá paní“ co se stará o náš dům (zatím ještě státní), tak mi řekla, že jim tam opět zavolá, ale že jim vynadat nemůže. Takže nevím co s tím. No měl tam kýbl a naštěstí tentokrát ani nebyl mokrý koberec, protože jsme si to hlídali, jestli to už tentokrát udělali dobře.
Dneska je počasí lepší- celý den fouká zlehka větřík a momentálně je venku asi 28 stupňů, ale pod brakem. Což je ideál.
Holky co máte problémy- držte se a odpočívejte.
Euphorbia- tak jak jste dopadli na kontrole a na utz? Vidím, že máš taky problémy jako já- od začátku tohoto těhu jsem taky furt nemocná. Vždycky něco chytnu od kluků. Ať je to angína, bronchitida, otitida, laryngitída.....měla jsem už od prosince 5× antibiotika (každý měsíc jedny). V květnu jsem tedy nemocná nebyla, ale teď jsem zase nemocná, že mi ani ty homeopatika už nepomáhají. Ale ještě se pokusím počkat, ještě může být hůř. Zatím se to dá vydržet.
Dneska jsem byla s klukama na kontrole a jak se mě doktorka ptala, tak to i sama poznala, že se nezlepšili- naopak by prý řekla, že se oba zhoršili. teda já bych řekla, že je to stejné- ani lepší ani horší- jen ty noci jsou určitě lepší. Ale podle poslechu řekla, že se jí zdá že to je ještě horší a dala jim ještě jedny léky. A zítra mám přijít s Míšánkem znovu na poslech. A ještě mi řekla, že pokud by měl Míša i jen zvýšenou teplotu- 37,5 tak že mám hned jet na pohotovost, protože to už trvají ty jeho teploty a nemoc dlouho.
No snad nebudeme muset jet. Ale s tak nízkou teplotou bych asi nejela. To až takod těch 38 nahoru.
Jo a dneska jsem vstávala ve 4 hodiny ráno- Míša už zase nechtěl spinkat a vyhazoval polštáře .......z postýlky. Tak jsem o půl paté vytáhla zkumavku, že chytím moč. No, to jsem se dočkala zase až po 9. hodině. Mezi tím si Míša ještě na hodinu a půl schrupnul.
Když byl jako novorozeně, tak jsem na novorozeneckým čekala na jeho moč asi hodinu a půl u toho vyhřívanýho lůžka. Uf to bylo horko. On si spokojeně spinkal a já číhala.
![]()
Pak každý měsíc to trvalo třeba už jen do té hodinky- 10 minut až hodinu a jak byl starší- k tomu jednomu roku, tak to zase začalo trvat déle. Tak jsme se nyní dopracovali k tomu, že když jdu chytat moč, tak nad ním číhám třeba i 4 hodiny (dnešní rekord byl tedy 4,5 hodiny).
Už aby si uvědomoval to čůrání, to pak půjde zase rychleji.
Já vás už tím ale nebudu zatěžovat.
Mějte se moc krásně a hlaďte a opatrujte svá miminka, aby s námi v těch našich bříškách ještě nějaký ten týden zůstala, aby se pěkně „dopekla“.
Papaaaa a hodně zdravíčka všem- nejen maminkám s bříšky, ale i jejich už narozeným dětičkám a celým rodinám přeje Martina a spol ![]()
Krásné ráno holčiny
Martinko to je trápení , že jsou chlapečci pořád nemocní. Tohle počasí je na angíny jako dělaný. Doufám že se vám to už brzo zlepší.
Hako Toníček je šikula je to vždycky bezva když dětem chutná , člověka to moc těší.
Včera mě zubařka opravila dva zuby, taky jsme trošku splkly ,takže jsem tam byla až do 16hodin, ale bylo příjemně a mě to nevadilo. Ona je moc fain a brala mě až po pracovní době ve 14,30 prý abych nečekala , no tak jsme pak ještě pokecaly ![]()
Manža mě včera vyfotil , tak skusím taky přidat fotku bříška. Je to ale hrůza, až na fotce jsem si uvědomila jak mám kruhy pod očima když nejsem namalovaná a navíc potřebuju ostříhat. Jenže moj holička si odpachtila na dovču do Chorvatska a bude se vracet až za týden. Nevím nevím, jestli si nakonec alespoŇ afinu neustřihnu sama. ![]()
Doufám že se nám na víkend udělá hezky .
Ahoj holky
Tak nám začínají prázdniny,Lucika bude mít jednu trojku z českého jazyka,no asi to má trochu pomě taky mě ten pravopis nejde
,ale já říkám žádný učený z nebe nespad a na patou třídu to je pěkný.
Včera měl Davídek taky rozloučení ze školkou tak si opíkali ,hledali poklad, soutěžili a spali ve školce tak doufám že se vyspinkal do růžova.
Marti máš moc pěkný fotky a moc vam to tam všem sluší.
Jo byli jsme ve středu v olomouci se podívat na kočárek, tak ten Knorr je většinou na objednávku ale prý se snim nedá houpopat.Ale já jsem četla že je odpružený tak ted nevím.Včera jsem našla kočarek znač.TRAXX taky se mě libí a autosedačku s nánožníkem DUMBO 0-13 KG p. Sedláková Moravská Třebová ,barva zelenošedá cena nevím přesně 1290,–kč.na mimibazaru.
Tak zatím pa pa a budte na sebe opatrní a miminka at nezlobí ![]()
Martina: díky za optání, na kontrole vše O.K., drobek už váží asi 1650g a má se k světu
Na UTZ se ale jako naschvál nechtěl ani pohnout, i když doktor trošku dloubal do bříška! Jakmile jsme vyšli z ordinace, už zase začal dělat psí kusy, až se mi břicho boulilo do všech stran
No je vidět, že má už teď vlastní hlavu.
Jinak moje angína už se nejspíš přetransformovala na brutální kašel a rýmu, takže i když mi praktik ještě předepsal Ospen, gynekolog mi řekl, že stačí brát Bioparox. Popravdě mám pocit, že mi ta antibiotika vůbec nepomohla, protože manžel má to samé co já (vlastně jsem se nakazila od něj) a průběh nemoci je úplně stejný s ATB i bez (stejně pomalý
)
Fotit se snad budu dneska, až přijede ségra, tak sem taky něco hodím…pokud si chcete užít pohled na mých 80 kilo v plné kráse, máte to mít ![]()
Plaminek: Tak já jsem si objednala Quinny Buzz 4-wheeler z Německa i s korbičkou, fusakem a nákupním košíkem, vychází mi to i s poplatky cca o 5 až 7 tisíc levněji než v Čechách
Dodací lhůta je trošku delší, ale snad ještě příští dva týdny rodit nebudu
Taky jsem v bazaru ve Vršovicích objevila zcela nepoužitou klokanku Quinny za 1/3 až 1/4 obvyklé ceny. Sice je vhodná až od šesti měsíců, ale jsem ráda, že ji mám doma.
Jinak Knorr kočárky jsou taky fajn, ale do Buzze jsem se zamilovala na první pohled ![]()
Z trojky ať si dcerka nic nedělá, já jsem měla v páté třídě dvě trojky z fyziky a matiky. Já to mám naopak, pravopis je moje hobby, ale v matematice jsem nemožná doteď. Spíš mi připadá divné, když dětem jde všechno, já tomu říkám nevyhraněná osobnost ![]()
Plaminku trojku z češtiny neřeš, ono naštěstí v osmé a deváte třidě je hodně literatury a tou to dožene. Známky z páté třídy jsou mezi náma k ničemu. Jiřím měl loni taky s češtiny za 3 a přežily jsme letos naštěstí už zabodoval tou literaturou takže jmse měli jak v pololetí tak na konci vyznamenání. Doufám že nám to tak půjde i přští rok, alespoň do pololetí, chce jít na elektroprůmyslovku a tak pokud udrží vyznamenání a jedničky z matiky a fyziky půjde bez přijímaček, což je pro nás s tím jeho dis. opravdu dost důležitý -:)
Euphorbia , tak paráda gratuluju k UTZ mimišek je krásnej cvalík . S tím hýbáním je Filípek taky potvůrka, u doktora zá:,–(ně stávkuje. A taky s oblibou otočí obličej tak aby nebyl vidět, a nebo ho aspoň zakryje oběma rukama.
Jo tak přidávám odkaz na své foto , taky 80 kg, v plné kráse. Mám na sobě šaty co jsem nakonec po těžkých bojích koupila na manžovu promoci, to bylo jediný co se mě podařilo ulovit. Výběr na těhule je fakt šílenej, samí ohavnosti , hodně těch modelů mě připomínalo zástěry ve kterých má babča v létě zavařuje kompoty.
http://www.modrykonik.cz/album/album.php?…
Ahoj holky,
teda Pusiku, tobě to na těch fotkách také moc sluší.
Já taky chtěla koupit něco pro těhule, ale ty barvy
- hnědá, šedá a ty střihy
......no hrůza.
Tak jsem si nedávno koupila u vietnamců bílé kraťasy asi o 2 čísla větší a je to. Ani nestály 700kč, jako by mě stály 7/8 kalhoty od litexu. Stály mě nějakých 230kč.
O těch známkách na vysvědčení- taky říkám, že to není nejdůležitější.
Hlavně když člověk pak vidí, jak ty děti jsou z toho ve stresu co na to rodiče a pak utíkají z domu. No raději ať má dítě třeba samé čtyřky, ale je doma a vím, že je živý a zdravý. Nedokážu si představit, že by mi dítě uteklo z domu kvůli známkám ve škole a nevěděla bych co s ním je. To musí být fakt hrozný.
Euphorbia- tak to je malej fakt teda pěknej cvalík.
A my máme taky miminko pěkně svéhlavé.
Hlavně když mě pěkně kope a šťouchá mě, tak řeknu manželovi, ať si položí ruku na bříško a mimi se pak přestane předvádět ![]()
Tak to já pak říkám, že když mě malá začně bolestivěji kopat, tak půjdu za manželem a ona vždycky přestane
no asi ho nechce zranit ![]()
Já dnes dostala od doktorky taky antibiotika- Duomox 2×1 tbl.
Tak snad se to zlepší.
Kluci jsou na tom stejně a s Míšou naštěstí zatím nikam kromě obvoďačky nemusíme. Hlavně že se jim to nehorší. Ale dneska mě doktorka říkala, že mi nezaručuje, že budou kluci bez antibiotik, protože pokud to bude trvat ještě po neděli( to už by byl 3.týden), tak že jim je asi taky už na:,–(í.
Dneska jsem dala v lékárně přes 250kč, včera přes 100kč.
![]()
No hrůza.
Nevím co dál napsat- nepamatuju si na co odpovědět…
![]()
Tak se mějte holky krásně a nezapomeňte pohladit svá bříška, pozdravovat již narozené dětičky a opatruvat se. A také sem přidat nějakou tu fotku.
Tak papaaaaa Martina a spol
Ahoj holky těhulky,dnes je venku poměrně větrno a mračí se to.Ale zase to ochladí náš byteček,jelikož jsme hned pod střechou je to hodně znát.Tento rok by měli zateplovat střechu a manžel říkal,že to bude potom znát - v zimě teplo a v létě to nebude až tak strašný.Tak jsem zvědavá.Dneska jsem umyla zasklený balkón (myslím tím to zasklení- tabule skla).Toník samozřejmě asistoval a pak pěkně odpadl a ještě teď spinká.Já odpočívala v křesle a koukala ven z okna a co nevidím…- ČÁP.Tak teď opravdu nevím jestli mám věřit na pověru a nebo ne.Když jsem čekala Toníka tak bylo moc čápů v našem okolí,ale tohle mi přišlo opravdu zvláštní pocit.Letěl tak klidně a v pohodě - no nevím nevím co to bude za překvapení na porodním sále.Každou sobotu nebo neděli jezdím za mým starým dědečkem se na něho podívat a tam taky mají na komíně čapí hnízdo.Každý rok tam jsou a jsou jim vidět jen hlavičky.Ale to jsem nebrala tak vážně,jelikož by tu nikdo neměl holčičku a běhali by tu samí kluci.
Jinak k těm fotkám:teda holky ?co mi to děláte,já to asi umět nebudu,to vložit do příspěvku.Jinak moc ti to sluší Pusíku a bříško tedy nemáš moc veliké.
Opatrujte se a zase zdravím Maufku a Janniah-držte se holčiny
Hako píše:
Ahoj holky těhulky,dnes je venku poměrně větrno a mračí se to.Ale zase to ochladí náš byteček,jelikož jsme hned pod střechou je to hodně znát.Tento rok by měli zateplovat střechu a manžel říkal,že to bude potom znát - v zimě teplo a v létě to nebude až tak strašný.Tak jsem zvědavá.Jinak k těm fotkám:teda holky ?co mi to děláte,já to asi umět nebudu,to vložit do příspěvku.Jinak moc ti to sluší Pusíku a bříško tedy nemáš moc veliké.
Opatrujte se a zase zdravím Maufku a Janniah-držte se holčiny
Hako..tak to jsme na tom úplně stejně..taky bydlíme pod střechou, a je to peklíčko..máme doma hůř než venku..a hlavně když se k večeru venku ochladí- tak mi máme pořád vedro
..loni jsme koupili mobilní klimošku, ale ani ta kolikrát nepomůže
(…tak zkoušíme další finty- včera jsme natřeli střechu na bílo- aby do ní sluníčko tolik nepralo…taky děláme podhledy- izolaci …tak jsem zvědavá jestli to pomůže..;o)
Tak zde jsem v plné kráse na zahradě u rodičů, dokonce i s manželem ![]()
http://loonje.ic.cz/P6280254b.jpg
A taky u hortenzií…
http://loonje.ic.cz/P6280256b.jpg
Vaše Euphorbia
Ahoj holky,
teda Euphorbio- tobě to moooooc sluší.
Máš pěkně kulaťoučké bříško.
Vaši mají krásnou zahradu. Jé a mé tchýni by se ještě více líbila. Ona je takový ten zahradní tip. pořád je od rána do večera na zahradě. Sice tam dost pracuje- zelenina, ovoce…ale má taky kytičky a z nich je vždycky celá nadšená když jí po zimě začnou kvést. To by se u vás úplně rozplynula blahem (né že by mi to vadilo to rozplynutí
) ale zase komu by pak děti říkali babi, že?
![]()
Snad si to nepřečte to co tu píšu ![]()
Tady je celý víkend krásně a dokonce není ani takové vedro jako bylo v týdnu. Nebo se mi to nezdá, protože máme konečně ten stropní ventilátor, který mi tu jede skoro od rána.
Holky, včera jsem šla spát s Míšou, že ho uspím a pak si ještě na chvilku zahraju na pc nějakou hru- hraju hlavně ty logický. No a skončilo to tak, že jsem uspala Míšu a hrála jsem až do 4 hodin do rána.
No to jsem to zas jednou přehnala. Malá krásně spinkala, vůbec se nehýbala jako jindy.
A kluci mě nechali spát až do krásných 9:30hodin. A to jsem vstávala a oni ještě oba spali (manžel už byl samozřejmě od 7 v práci). Takže to mi dobře vyšlo, ale nevím, jak bych vstávala, kdyby se zase Míšovi zachtělo v půl páté ráno si hrát.
No musela bych, to je jasný, ale ještě že mi to ten osud, příroda, nebo kdo dal, že jsem se i tak vyspala.
Jinak mam pocit, že mi snad ty antibiotika zabírají. Už mi tak neteče z nosu a už mě ani nebolí v krku- sice mám kašel, ale už je to o dost lepší, než před 3 dny.
A kluci bych řekla, že jsou také lepší. No aby ne, Míša bere 4 druhy léků a Petřík 6 druhů. A to mi 2 druhy léků vyjdou jen taktak do večera, takže stejně musím ráno rychle naklusat do lékárny a koupit další (Mukosolvan a Nurofen nebo Ibalgin, ale asi Ibalgin, protože z toho se to líp nalívá a řekla bych, že to Míšovi víc chutná.) I když je fakt, že teď má ten nový Nurofen s jahodovou příchutí a minule měl ten s tou pomerančovou a to mu šmakovalo víc. No tak mmožná koupím s pomerančovou Nurofen a ještě k tomu i Ibalgin. Ať je to doma. Doktorka mi v pátek řekla, že prý jsem půl doktora. Nevím co tím myslela, ale řekla, to na otázku, zda mám doma to to to a já jí odpověděla, že jo a že na to není alergický atd
No snad to nemyslela nijak špatně.
Ale asi ne. ![]()
Vůbec nevím, co dneska budeme papat. Manžel je v práci, takže toho se to spíš netýká a my s dětma si asi uděláme špagety. Ale Petříkovi dám buchtičky s krémem- má je rád a navíc on nemůže kyselé a já se obávám, že ta omáčka na špagety je trošku kyselá. Tak raději dostane to co má radši.
Míša má zas radši maso, tak bude papat špagetky- doufám ![]()
Tak se mějte holky moc krásně a buďte na sebe a svá bříška opatrné. A nezapomeňte je pohladit.
Papaaaaa Martina a spol
![]()
Jo a Euphorbio- připadá mi jako bych tě od někud znala.
Nebydlela jsi nebo nebyla jsi v Ústí nad Labem, Sokolově, Loktu nad Ohří, Vimperku či Brně? Jako bych tě už někdy potkala, nebo dokonce znala. Tak kdyžtak napiš.
Třeba se známe. Fakt mi to přijde, že se známe.
Tak ahoj Martina
Martině i Euphorbii to vážně sluší;o).. myslím, že máme podobný bříško- s Euphorbií- akorát nemám aktuální foto- jen starší, asi z 25 TT
Martina: Z těch míst jsem byla snad jenom v Brně, kde se vyskytnu max. 1× do roka
, když jedu na návštěvu k manželově babičce do Kyjova. Takže snad že bychom se někdy viděly tam? Anebo se prostě podobám někomu jinému, to se občas stává..
Jinak zahrada je opravdu pěkná, však je to mámina velká chlouba. Někdy z legrace říkám, že má kytky a zvířata radši než nás ![]()
Janah: Opravdu má tvoje bříško podobný tvar a ani nevypadáš jako sto hrošíků, narozdíl ode mně
Moc se mi líbí ta fotka, kde máš zavinovací šaty ![]()