Poradna duly
Jana Čurdová
Maufko,
tak předem ti gratuluju k těm výsledkům stěru.
Koukám že tlak máš taky tak nízkej jako já.
Jinak neboj- porodní stahy jistě poznáš.
Tak k 70ce a skoro pravidelný? Tak to bys mohla třeba i dneska porodit, ne?
Já měla minulé úterý k 60ce, ale jen jeden tam byl a pak dva takový malinký ke 20ce. Takže u mě se celkem nic nedělo- jen bylo vidět, že už mám poslíčky. Ale pokud to máš pravidelný, tak by to za chvilku mohlo začít- myslím třeba v průběhu pár hodin nebo dní. Rozhodně ale asi bych si troufla říct, že přenášet nebudeš. Já když jsem přenášela, tak jsem na monitoru neměla nikdy nic- pořád na nule.
Držím pěstičky, ať je dobře.
Ty už klidně můžeš porodit- máš už donošené miminko.
Takže se ničeho neobávej a užívej si zbytek „klidných“ nocí.
Ahoj Martina
Tak pánové za chvilku vypadnou na koupák a tím má služba končí. vyprala jsem ložní a už se suší, prozřetelně měli oba krepový takže nežehlím ![]()
Já ho teda nemám ráda, pro nás z manžem používám výhradně bavlněnej satén, ale Jiříkovi a jeho hostům dávám krep
Takže večer jedno složím do skříně a jeno povleču a je. Jiřík se potí jak kůň tam převlíkáme každej týden. To ložnici jen jednou za 14 dní, ta mě čeká zítra a zvažuju že to tentokrát taky ze sušáku rovnu obleču a nebudu žehlit. Ono se to taky nijak nemačká takže to jde.
Martinko bylo to bez salátu, ještě totak. Navíc ten Jiříkův kamarád je takovej frfňa ža doví jestli by salát jedl. On vůbec nejí sýry, pak pomazákový máslo. Moc nemusí šumku , spíš jen tvrdý salámy a párky. No fuj. V tomhle horku se mě z jeho snídaní dělalo vždycky zle.
Maufíku neboj myslím že porod poznáš , to budou bolesti pořádný, nechci tě děsit ale určitě ty opravdový kontrakce nepřehlídneš.
Přeju krásnej a rychlej porod, teda v porodnici , né doma
. Jsem zvědavá kdy se ozveš že už je Niki narodí. Říká se že při bouřkách se rodí ostošet , tak třeba tě to už brzo čeká. Tenhle víkend se určitě nějaká pořádná dostaví
Maufiku, drzim pesti, ale ty uz jsi v pohode s terminem, tak zadny strach.
to me dneska rano primar namichl, najednou se rozhodl, ze me na vikend domu nepusti, tak se tu parime s miminkem dal. Dneska to je zase na zdechnuti, uz jsem si musela dat studenou sprchu, at se aspon zchladime. Vecer mi manza doveze tu klimu, tak uz mi muzou doktori vlezt na zada.
Jsem rikala, ze by mi doma bylo rozhodne prijemneji, za prve chladek, za druhe pohoda a zadny stres z neustaleho otravovani personalem. Jestli porodim predscasne, tak to bude jedine tim. Pocitam kazdy den, at uz jsme 36tt. Nejhorsi je, ze mi to tady pocitaji zase o 5 dni min, nez moje Mudr. Vubec nerespektuji vysledky biochemic. screeningu z 13tt, takze tu budu tvrdnout skoro o tyden dele. Ach jo, ale prece musi nekdo nemocnici sponzorovat, ze?
Tak pa, narozky teda budu slavit tady. Manzel si delal srandu, ze donese balonky, frkacky atd..mamka mi udela smetanovy dort, tak se tesim.
Pusiku, takoveho frfnu si do baraku priste nepoustej!! ![]()
Janniah-
a kdy že to máš ty narozeniny? Ať taky něco neprošvihneme, že? Jsme přeci baby a baby jsou zvědavý, že?
![]()
Jinak s tím špitálem mě to teda mrzí.
A je to fakt divný, že ti počítaj termín o těch 5 dní dýl.
Přeci se říká, že nejpřesnější je to podle toho prvního utz.
Tak proč tam dělaj takový rozdíly? ![]()
No asi se chtěj radši pojistit, aby bylo mimi opravdu už dopečené.
Pusiku-
já teda ložní vůbec nežehlim- ať je z jakéhokoli materiálu. Dříve jo- jako mladá 18.letá, ale tchýně mě naučila, že to ona nežehlí, tak to taky nežehlim- když jí to nevadí a mě samozřejmě taky ne, tak proč plítvat s elektřinou a časem, že? ![]()
A taky nežehlí ručníky, osušky, spodní prádlo- jen košile, trička kalhoty- no prostě to co se nosí. Tak já to tak dělám taky. A je to.
![]()
O těch bouřkách a porodech to jsem dokonce slyšela i v tv- od porodníků.
No snad to u mě ještě nebude, ale já čekám, že u mě to bude kolem toho úplňku- to prý taky bývá hodně porodů. A ten vychází akorát na 16.8., takže to bude pro mě tak akorát. Tak jak jsem si přála- aby to bylo do 22.8.
![]()
Hezky si to plánuju, že? ![]()
No tak já jdu zas něco dělat.
Tak se mějte krásně a neuvařte se v tom vedru.
Snad se aspoň ochladíu těch bouřek- teda tady se nějak nikdy moc neochlazuje, když jsou bouřka, alespoň poslední dobou, tak už by bylo na čase.
Byla bych vděčná aspoň za těch 20 stupňů. A trošku toho větru.
Tak páááááááá Martina
Marti, slavim 3.8. stavte se na dortik ![]()
Pekny vecer a dobrou noc
Janniah-
to se stavím určo neboj- smetanový dortík si nesmím nechat ujít
![]()
Dívala jsem se na tvé www stránky- teda ty seš hubená- no nádhera- taky jsem takhle kdysi vypadala- teda myslím hubená. Né tak pěkná. V té cizině jste si to jistě užili. Tam muselo být krásně.
Martina
Janniah- nějak tě nemam v seznámku.
Chceš do něj?
Pošli mi údaje a já je doplním.
Ahoj a dobrou noc.
Jo a kdo je ten Martínek na fotkách na tvých www stránkách? Pěkný klučík.
Martina
Ahoj, uz zase lezim s kapackou..ale uz to beru jako pravidelnou stravu:-)
Marti, ty webovky jsme uz asi dva roky neaktualizovali, takze Martinek mezitim vyrostl..ted mu je 5-je to synovec. Vloni pribyl Radimek, ted ma 1,5 roku. To jsou synove od manzelova bratra. Letos se narodila zase memu brachovi Adelka, ted mela 5 mesicku, je to uz maly diblik, uz se tesim, az ji uvidim.
Jinak hlavni fotky z mych cest tam stale chybi, takze USA, Brazilie a Cina tam nejsou, nejak neni cas, manza uz dela stranky ve flashi a na ty moje kasle:-) Uvidime, nekdy to ale budeme muset obnovit.
Ajsem zvedava, jestli se po porodu dostanu do puvodnich veci. Pribrala jsem ted asi 8, tak uvidime. Vesmes to mam v brisku, ale je fakt, ze to vidim trochu i na bocich a nohach, ale snad to pujde potom s prckem dolu.
Tlak mam taky nizky, po tech debilnich praskach mi docela kolisa. Meri mi ho kazde rano v 5:45, to mam vzdycky 100/60 nebo 90/60. Predtim jsem mela normal tak 110/70
Do seznamku me klidne napis, ale nevim, co potrebujes vedet.
Pak doplnim.
Pa,pa vsem preju peknou sobotu!!!
Ahojky,
tak dneska nám tu konečně taky sprchlo, ale nějak se mi nezdá, že by se ochladilo.
Pořád se „koupu“ ve vlastním potu.
Janniah- to vůbec nevadí, že to není aktualizovaný, ale jsou moc pěkný.
S tou váhou- tak já už mám nahoře 14kg.
A to během posledních asi 2 týdnů mám nahoře 4 kg. Takže co týden, to 2 kg nahoře.
Ale ty nohy
jsou fakt jak konve.
Maufko- co ty? Nejsi už po porodu? Nemáme už náhodou v naší diskuzi první miminko? Napiš jak budeš moct. Čekáme na to.
Jinak se mějte všechny moc krásně a opatrujte se.
Janniah- ty údaje by měli být asi takový- jako termín porodu, pohlaví miminka a jméno (pokud víš), odkud jsi, stav (vdaná…) jestli máš nějaké další dětičky…Však se na to koukni sama.
A co budeš chtít tak napiš.
Jinak jsem přemýšlela, že bychom si udělali z této diskuze soukromou- aby sem jen tak každý nekoukal a my si sem mohli zapsat třeba na sebe i telefonní čísla, ICQ.......
Co byste na to řekli?
Zatím paaa Martina a užijte si pohodový zbytek soboty.
Ahoj holky,
nevim, jak Maufik, ale pred hodinou se narodilo miminko me prvni spolubydlici z pokoje, co tu taky trcela skoro 6tydnu. Rodila presne v 38+0 a LUcinka ma 3,25kg, takze pekny cvalik na to, ze mohla jeste 2tydny vydrzet.Zitra se na ne pujdu mrknout, kdyz jsou hned vedle:-)
Jinak dneska mi tu manza dovezl nove zasoby, tak jsem vyplnila lednicku, ze uz si tam nikdo nemuze nic dat. A mamka mi donesla cersve kynute knedliky se svestkama, tak jsme se tady pekne s manzou nabuchali:-) A to se mam jit zitra vazit
A taky mi donesla ten dortik, tak si zitra s manzou dame, az prijede, dneska uz by toho bylo moc.
Jo a tchyne mi poslala misku s kurecim masem na zazvoru a nove brambory, to si zitra necham ohrat misto parku, ktere byvaji kazdou nedeli. Proste full servis
jen nevim, jak to vsechno zkonzumuju, taky meloun a dalsi ovoce, budu si to muset udelat i misto snidane..
tak pa, pred chvili mi vytahli po 4 dnech jehlu, tak jdu rychle do sprchy umyt si vlasy a tak, nez mi zitra napichnou dalsi - uz 8.vpich ![]()
Ahojky,
Marti, ještě jsem celá, určo bych napsala SMS. Ale včera mi bylo fakt ouvej ![]()
Večer jsem volala do porodnice a řekli mi ať ještě hoďku počkám a když to bude pořád bolet ať zbalím tašku a přijedu. Mamka mi poradila ať si sprchuju bříško a uvidím. Tak jsem dala 15 minut ve sprše. Ještě chvilku to bolelo a pak to přestalo. Takže mršci poslíčci, ale fakt mi dali zabrat. Dneska to bylo celej den fajn, ale teď už mě zase začíná pobolívat jako na MS.
Janniah, to je teda macíček
Na to že ji zbývali 2 týdny. No jsem zvědavá na ten náš poklad! Ježíšššš
8 vpich? Teda tě fakt moc lituju!!! Hlavně, že si tam pochtnáváš na dobrotkách z domova. Tak zítra si dej dortík i za mě!
Dobrou noc
Janniah-
Všechno nejlepší k tvým dnešním narozeninám,
hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka ti přeje za celou naší diskuzi Martina
a pěkně si ten dnešní slavnostní den užij- i když ho prožíváš v nemocnicčním prostředí.
Tak ať je co nejlepší v takovém prostředí.
Martina
Maufko,
tak to je pěkné, že jsi ještě celá- 2v1.
Ty poslíčci jsou někdy fakt prevíti ![]()
Já ti pošlu SZ- moje tel. číslo.
Doufám, že už je ti líp.
Včera u nás pršelo asi 2 hoďky, ale že by se teda nějak ochladilo, tak to bych neřekla.
Ale dnes po ránu už bylo chladněji, ale zase tu svítí to sluníčko, takže předpokládám, že zas bude pařák.
ÁÁÁÁÁ chytl mě taky zrovna teď poslíček- to bude asi po tom maliníku, co jsem nedávno pila.
Ve středu si jdu pro kočár, tak se už těším.
Tak papaaa Martina